Sista Maj

I morgon är officiellt första sommardagen!! Juni!! Vad härligt! Flaslammen kommer frivilligt i hagen nu,så vi slipper nog ta bort dem från flocken. Känns ju bra. Har varit lite stressad över att behöva fånga dem vareviga gång,men nu vet de att vi kommer med välling :D Har idag och torsdag kvar innan frivecka. Ser inte ut att bli nån hästhämtning i morrn heller,det var mer fel på bilen än väntat efter gubbens krock. Typiskt! Till veckan har vi bjudit hem Hugoś skolklass till vischan. De ska få träffa lamm,hästar,gå frågeslinga och grilla hamburgare. Hoppas vädret blir bra!!
Nu-mer jobb! Ha en härlig dag!!

Happy Mors dag!

I dag är det alla mammors dag. Jag ska jobba så det blir inget fira inte ;) Fast det gör inget. Tror för den delen att sambon har missat det ändå. Fast det gör inget det heller. Vaken tidigt idag... Tio i fem vaknade man och gjorde sitt bästa att somna om. Det var kört... Blir en tidig kväll då kan jag tro.
Ikväll är det final på Mästarnas mästare. Det måste man ju se! Sätter mina slantar på Stenmark! Vilken människa!
Räknade fram att det är 6 veckor till semestern... Av dessa jobbar jag alltså 3. Har tagit semester på Midsommar också såklart. Skatan blir det på dagen iallafall!! Sedan får vi se! Nää,nu ska jag packa ihop mina pinaler..Snart dags att jobba.

Utsläpp...

Nu har Hraffe åkt på bete,lillgrabben!!


Nu ska han väl ha kul i sommar :)
Det gick finfint att lasta faktiskt. Bara framhovarna kom upp pa rampen och han fick fundera lite så gick han in sedan! Mycket bra. Ut däremot var inte lika intressant. Slutade med att C fick knuffa ut honom. En annan var inte riktigt lika stark ;) Men han skötte sig bra tyckte jag. Lite kaxig kille som hördes,men det går väl kvickt över kan jag tro. Nu ska jag ut och rodda runt lite hästar så Pontus får gå ut och äta gräs!

Sista lediga dagen..

I morgon är det jobb! Jobbar långa vändan denna gång. Men snart är det SEMESTER!! Eller ja snart å snart. Om ett tag i allafall!! Något att se fram emot... I dag har det varit full rulle. Hovslagare,mata lamm etc. Vi lyckades få 2 flasklamm...Tyyyypiskt! Båda drar efter samma mamma,men bara en är hennes. Hotade med byns bödel idag om hon inte slutade vara en sån surpuppa men det hjälpte föga. Så flaskorna fram! Problemet är bara att de 2 som ska ha lammnäring är lite skygga. De som INTE ska ha är det inte och travar gärna framför knäna så man tror man ska stå på öronen. För att inte tala om när man fått en av de skygga att äta,gör det allt för att sno käket.
Tjaaa,om man skulle steppa in i duschen tro?? Känns som om jag behöver det.Frågan är om jag orkar prick nu...
Jajustja..Jag är numer svärsonlös åxå... Får se om det blir en ny eller om den gamla blir benådad så småningom.

Onsdag

Hej vad friveckan går fort!! Man grejar på varje dag,kanske är det därför?? I morgon kommer hovis och på fredag är det jobb igen. I helgen ska Hraffe åka på bete.Usch vad jag ska sakna honom... Min fina lilla svarta! Dock ska det bli kul att höra hur de tycker han ser ut i kroppen.Jag tycker han är ganska perfekt i hullet,något kort ff och med låååånga ben. Typisk 3åring?? I andra hagen går det bra.Baldur och hans fjälla har fullt upp med varann och med gräs. I går kollade jag över dem lite kvickt igen,bytte vatten etc. I vattenbaljan låg en korvskiva?!?!?? Hur nu DEN har kommit dit.. Måste vara nån fågel som tappat i den. I dag har jag planerat en rallyvända på Hööks för att köpa switch. Vill få på Hraffe nånting innan betessläppet. Alltid hjälper det något! Städade i gamla stallet igår åxå. Bra att ha boxarna i funktion utifall om att. Tänk nu är det bara 2 veckor lite drygt till sommarlovet! 14/6 kl 10.30 har Hugo avslutning. Vad vårterminen gått fort!!!

23/5

Tja..Ännu en måndag. Regnat hela förmiddagen men nu har det klarnat opp! Vi har flyttat 4 tackor till en farbror uppöver vägen för bete. Ingen enkel uppgift att få tag i dem kan jag lova,men till slut så!
Som det verkar kan Hraffe åka på bete på lördag redan! Tänk vad kul han ska ha! Han gnäggar mer än Baldur just nu,fast B har tjej och inte han ;) Så här mycket har han inte gnäggat sedan jag köpte honom haha.
Baggarna har fått flytta ut på bete nu åxå.De går hos en annan farbror vars mark vi arrenderar. Nu ska jag ringa macken och höra vad taxan för transporten ligger på.Behöver låna/hyra finka då gubben förmodligen ska åka uppåt och hämta häst medan jag åker neråt och lämnar en. Logistiken går sådär.. Vi har EN bil med dragkrok åxå.Hur tänkte vi undrar jag?? Å ingen finka heller. Ett definitivt behövligt transportmedel på vår gård egentligen!!

Jag har världens finaste häst!!

Jaa,det har jag allt. Släppte ihop Baldur och Perla igår. Lite livat i början,men det dröjde inte länge förrän de slappnade av och betade tillsammans. Fantastiskt.

   
Är han inte fin???

SMS-inlägg

img_6829 (MMS)


Borta bra,men hemma bäst!!

Frivecka!! Så härligt! Denna frivecka jobbar jag inga halva pass heller :D 8 helt lediga dagar. Nu hoppas jag att vädret blir fint också.Min plan var att bada häst i dag eller i morgon. Väntar lite på värmen,känns inget vidare att börja om det är för kallt heller. Nu ska jag fika i lugn och ro innan jag går ut och jobbar på lite :D

Inlogga.

I dag kom inloggan till World Fengur,hingstsidan. Där lägger man in "sina" ston,betalar stoavgifter m.m. Mycket bekvämt! Ska logga in och läsa lite i morgon när jag har tid att sitta stilla :D

Vill ha...

    

Onsdag!

Sitter här med kaffekoppen och ska åka på jobbet om en stund. Strålande solsken ute!! Känns helt OK att ha vaknat före väckarklockan då :D
I morgon är det första dagen på friveckan.Min plan är att duscha Baldur i morrn kväll.OM det ff är soligt och varmt.Här har vi inte sånt lyx som spolspilta inte tyvärr..Sedan ska det jobbas med Hraffe intensivt innan han sticker iväg på bete.Det drar ihop sig till sommar känner jag! Barnen får sommarlov om mindre än en månad! Så härligt det ska bli!! Blir nog dåligt med semestertrippar,men jag trivs bäst hemma ändå jag :D
Nää,nu ska jag packa kappsäcken så jag kan sticka på jobbet!! Ha en härlig dag i solen!

Surväder..

Även idag grått,trist och duggregn. Usch vad trååååkigt! Jaja,bara att härda ut! helgen har fördrivits med konf på lördagen,fika hos Julia´s pappa efteråt.

Söndagen fejade jag hemma pågården samt var till min systerson och gratulerade. Han fyllde 16 i fredags. Sen har man inte gjort så mycket faktiskt. Skitvädret satte stopp för en del planer!!
Den 12:e är det hästfotografering på Galtström :D Det ska ju bli kul! Baldur och jag ska åka!! Det är ju så nära och visst vore det kul med proffskort! Nu ska jag fika å sticka på jobbet.Lika bra det när det är grinigt väder...

Tack!!

Tack snälla Therese som gjort om bloggen!! Du är guld värd!!

...

       

Slut för i år!!

I går kväll lammade sista tackan! Nattvaken är över!! Jippi!! En rejält stor bagge kom,med viss assistans av mig. Vanligtvis brukar de ju slinka ut ganska lätt bara de kommit ut förbi bogbladen.Inte denna. Fick handgripligen dra ut hela lammet. Mamman var supertrött efteråt stackarn. Men nu är det KLART! Fyy så skönt! Ingen mer aga och väckarklockor som ringer mitt i nätterna!
Det var rejält busväder igår,spöregn,så hästarna fick sova inne.Tror de var ganska nöjda över det.Iallafall Hraffe som är täckt av spån från topp till tå varje morgon ;) Om en vecka kommer första stoet.Ska bli otroligt roligt att se vad han lämnar min fina. Synd bara att man måste vänta ända till nästa sommar!!! Är dösugen på eget sto,men det skulle innebära att sälja en och det vill jag inte! Får isåfall "hyra" en livmoder om jag ska ha några föl tror jag..Men skoj skulle det vara! Nu ska jag göra mig iordning.Möte på jobbet 7.30 å sen en sväng till Birsta och köpa konf.present...

Sist ut iår

20110512183 (MMS)

"7:an" fick ett rejält bagglamm!


Morgonstund har guld i mun..

Det tycker tydligen jag som vaknar kvart över 5... Tjaa,man ska kanske vara glad man slipper vakna av den förhatliga väckarklockan?? I går jobbade jag till 19 å fick sätta igång å köra ut hö och vatten till djuren när jag kom hem. Tvärtomt i varenda balja och hink. Vad gör gubben på dagarna undrar man?!?!? Inte hade han skottat klart i hagen heller.Suuuuck. Det ska han få göra idag när han vaknat tror jag ;)
I går kväll fick Jullan flaska den lilla vita lammungen som alltid svansar i hasorna på folk. Mycket social sak det där. Ska fota mina hästar idag när min vän T kommer! Sen kommer bilder,för jag har inte orkat/hunnit ladda över från kameran än. Nu: kaffe å miljonkryss...

SMS-inlägg

20110324102 (MMS)

Vackre Hraffe


SMS-inlägg

20110506179 (MMS)


Onsdag

Fler lamm kom igår.En trilling födsel.Ettan kom med baken först och var tyvärr dödfödd :( Det är lika tråkigt varje gång. Lika roligt varje gång är det att gå å kika på lammrally :) I går fick jag hjälp med projektet mitt. Fixade klart tråden i hagarna åxå,så nu så.Ena hagen måste vara i fred ett par veckor till. Men den andra ser himla bra ut.Ska städa upp en hög med dynga där åxå bara. I dag är det jobb 7-19. Ska ärligt säga att jag vill vara hemma å gneta på,men jag har lite ont i kroppen,faktiskt! Så en dags vila är kanske bra?? Nu ska jag göra mig klar å sticka snart!! See You!

Åh hua..

Vilken stressig dag det blev igår!! Skjutsade sonen till skolan och när jag kom hem käkade jag frukost och gick sen till fårskallarna. Visar sig att det var lamning på G. Jag som skulle vara på föräldrasamtal 10.50. 3 lamm kom och jag hann precis tvätta av mig och åka ner!! Fortsatte saneringen efter dunderklumparna. Hästskrällen. Konstigt att det blev mitt jobb tycker jag... Sedan kom ju barnen hem,Julia hämtade jag i bommen i vanlig ordning. Hon blev dock inlåst i bussen medan chauffören tog sig en tur på ICA. Litet utbrytarnummer blev det ;)
Sedan hem å fixa käk,mata fårskallar,fix med hästar etc. Dagarna svischar förbi. Bokade ett silversvart sto igår. Spännande färgkombination!! Ska bli otroligt roligt att se resultatet!
I dag ska hästarna få gå in och vila middag. Få sig lite rykt och flugspray!! Och pellets såklart. Åsså ska man fortsätta projekten. Jag ska jobba i morrn så det är bäst man nöter på! Nu är det dags att väcka barn...

SMS-inlägg

20110509180 (MMS)


Sömngångare..

Som en sömngångare känner jag mig just nu. Var uppe kl 1 och kollade så ingen var på G och sen upp igen halv 6. I går drog vi av 3 lamningar. På 2 av tanterna var det att dra som gällde. Satt som berg! Ännu ett lamm kom baklänges. Fattar inte varför? Men de klarade sig iallafall. Hanna var här på dan och kikade,å Danne å Emelie kom på kvällen. Emelie fick flaska lamm ;) Sedan var det sova som gällde. Ett ringde ju klockan igen.. ZZZZZ
Men snart är det ÖVER... 3 kvar bara.Men de kniper de rackarna!!
Fotade en hel del igår.Ska ladda in några bilder sen. I dag är det först skjuts till badet,sen samtal vid elva,hämta barn halv 2 å vid 4. Däremellan klämmer man in sysslor. Fortsätta med hagen etc. I går planterade jag även en hallonbuske å en rabarber :D Har köpt ett par million bells till spanienkrukorna,som får hänga på annan vägg innan stallet är målat.Vi kan börja med det NU tycker jag. Tjaa..annars intet nytt liksom... Man är enkelspårig just nu.Lamm å lammningar ;) Nu blir det frukost tror jag minsann...

I dag blev det tidigt..

Vaknade 04.45 (!!!????!!!) av det jag numer kallar "kören". Fårskallarna.. Genast trodde man att nu hade en eller alla kvarvarande tackor lammat. Ett sånt jäkla hallå var det! Man hoppade i kläderna med språng kan jag lova.. Ilar ut,ytterst förvirrad,bara för att upptäcka att de gapar för sitt egna höga nöjes skull... Blir man glad?? Näää...
Tack o lov så är det bara 6 st kvar som inte släppt ut sina lammungar till vida världen. Jag är ganska less nu... Man törs knappt stoppa näsan på andra sidan tomtgränsen,OM nån skulle lamma och det blir problem. Men snart är det över för iår!!!
Jobbar idag ju. Loggade in på mailen. Mappen skräppost var fylld med mail. Det lustiga med en del är deras rubriker..Det står "RE" som om jag har mailat dem i första läget. Men det har jag ju inte såklart. De lockar med en extra semestervecka,tio tusen spänn i månaden i tio år etc etc etc.. HA säger jag bara...HA. Jag går inte på det så ni kan sluta maila nu tack!!  
Om 6 å en halv timme får jag åka hem.Tackar,tackar. Jag ska plantera en rabarber å en hallonbuske. Har fått för mig att det blir så bra så. Mat åt fåglarna om inte annat. Rödvinbärsbuskarna är ju ett minne blott. De strök flagg i fjol! Samlade mest brännässlor och starar iallafall.  Rabarber är ju alltid gott!! Fast...Jag köpte jorgubb/rabarber glass (eller om det var sorbet). Fyyy vad äcklig den var. Mycket besviken blev jag faktiskt! Håller mig till saften hellre då. Nä nu ska jag inte svamla vidare (är ganska gräsligt trött-faktiskt) utan jobba på så går tiden lite fortare ;)

Regn och rusk och mera lamm..

Jaa,här sprutar lammungarna ut som kulorna ur en kulspruta.2 till i dag.MÅTTE det bli en lugn kväll! Gubben jobbar natt så jag vill inte ha några förlossningsdramor tack!!
Har väl i princip precis parkerat arslet.Måste snart lyfta på´t igen. Undra hur många steg man gått idag?
Det är här som i Hem till gården.Fast vi har dåligt med pubar..och intriger..Tror jag iallafall...
Snart ska jag åka till Skatan å hämta Jullan.hon är å teståker kusinens nya båt. Lite fusk tycker jag då..Moster vill åxå åka lite!! Hade tänkt mig en hämtning i hyfsad tid iallafall.I morrn ska jag jobba ju.7-19 bara,men ändå.
NU ska jag ta tillvara på de stackars minuter jag har att sitta på.Man har ju inte nött arslet så det stör sista tiden...

Projekt,projekt..

Satte igång i ena hagen igår.Rensa på hö och skit. Gamla kvistar,kolla tråden etc. Ska upp en tredje tråd där sedan. Den 20:e kommer första stoet till Baldur,så jag vill inte stå där i sista minuten tack! Tyvärr lånade vi ut släpvagnen igår så jag får fortsätta skotta högar i morrn. I dag jobbar jag ju.. Vi fick 2 små svarta lamm inatt. Men då sov jag,som en stock. Gubben var lammorska denna gång ;) Usel mobilbild lite längre ner. Ska fota riktigt i morrn eller så. Nedräkning på gravida tackor.8 kvar nu! Man ser ljuset i tunneln. Har bytt å trixat lite på jobbet så min frivecka blir lite knackig denna gång.Jobba lördag dag,onsdagdag.Utbildning fredag å sen börjar man ju igen på lördag. Då är jag ledig på dagen dock,Julia konfirmerar sig då kl 12 i Selånger Kyrka.
Jaa,annars så har man ju att göra. När ett projekt är klart börjar nästa.Snart kan vi måla stallet åxå,äntligen. Ska köpa träbokstäver tänkte jag och sätta ovanför dörren. På ena stallväggen kommer sedan mina fina krukor upp som min mamma köpte i Spanien. Sen ska Faksens dojjor upp brevid bokstäverna. Ska få ett par först bara ;) Men jag litar på min vän C idet fallet haha. Nää,nu mer jobb.Slut på rasten tydligen.
Hoppas ni har det varmare än oss!! För här är det ruggigt värre...

SMS-inlägg

20110504172 (MMS)

Lite suddigt blev det,men texten var ganska kul ändå. Roligt att veta att denna läsk funkar som groggvirke åxå ;)


SMS-inlägg

20110505174 (MMS)

Nattens lamm,ett av dem. Tror denna får heta Possum...


SMS-inlägg

20110504171 (MMS)

Sprickfärdig..


SMS-inlägg

20110503170 (MMS)


Hotell Kölden...

Kändes som om man tagit in på det hotellet igår. Det är så rått ute så kylan slår in eller vad man ska kalla det...
Gick och lade mig runt tio igår. Upptäckte att det var skitkallt (och då menar jag kallt) i sovrummet. Gubben hade slagit av elementet HELT. Löste bekymret genom att sova i långkalsonger och t-tröja samt dra upp täcket till näsan. Klockan 02 ringde klockan och man släpade sig ut för att kolla eventulla nedsläpp... Måste ha varit halvlek.Inga lamm. Lite ionödan känns det som om man klev opp.. Sen ringde klockan igen kl 6..Jag är trööööött!! Blir så knackigt när man blir störd i sömnen typ. Jaja.Antalet tackor som inte fått lamm är ÄNTLIGEN ensiffrigt. 9 tanter kvar... Snart får vi sova på nätterna. Vet nu alldeles hundra procentigt säkert att det blir inga fler barn iallafall. Jag skulle aldrig orka. All heder till dem som är uppe om nätterna med sina telingar..
Nää,nu ska jag ta mig an frukost till junior. Skoldag idag,naturskola på schemat så vi bör packa kläder. Ingen värme ute alls.I dag heller..Var blev den av??

Tre lamm till har kommit idag. Gosiga siwa...

Tre lamm till har kommit idag. Gosiga siwan är den duktiga mamman :)


SMS-inlägg

20110425167 (MMS)

Världens finaste...


Sköna Maj??

Ska det inte vara strålande vårväder??? Här toksnöar det. Man tror man drömmer... Hästarna fick gå in nyss,väldigt glada var de för det kan jag lova. Fårskallarna fick extra hö. 2 lamm igår,varav ett kom med baken först. Inget man önskar.Men det gick ju bra iallafall!! Har rivit det sista av fårstängslet idag. Har stått ett i ena hagen,vilket jag ville ha bort innan betet iår. Det kommer ju flickor,så man vill att det ska se bra ut :)
Tja...annars har vi kikat på en ardenner idag. Vet inte riktigt vad jag tyckte. Hästen var ju fin och så,men jag är lite tveksam till att han passar Pontus. Lite mer fart i den vi kikade på.Pontus är ju inte så rask av sig...
Nu,lite soffläge.Sedan ringer klockan 01.00 och kvart över 5.Yiiihaaaa! Jo just ja. Grattis till min storasyster som fyller år idag!!

Tema Lamm...

   

Eftersom lamningarna är det som händer och är intensivt nu så blir det många lammbilder..Å lammprat...Men så är det bara. Ni får stå ut helt enkelt. Men de är ju söta så det klarar ni nog ;)

Jaha...Sömnberövad igen...

Klev upp 02.00 å kollade så ingen låg å lammade.05.00 kom Johan (som skulle på jobbet) och talade om att en höll på för fullt. Ett lamm dödfött tyvärr. Igår fick jag brottas med den tackan för hon tog över lamm som fötts bland de andra och ansåg att det var hennes. Hon gav sig icke. En riktigt tjurig en. Men nu har hon egna så nu ska det väl lugna ner sig hoppas jag. Summa hittills 22 st. Då är det drygt hälften kvar som ska lamma. Runt 40 lamm borde det bli då.
Nu är jag duktigt trött faktiskt. Ska vila omkull mig på soffan en stund tror jag.Släppte ut hästarna i samma veva så det är klart också.Bäst man går å kollar till tanten först bara...

RSS 2.0