Mårrn!

Det har hunnit bli söndag...Redan... Helgen har hittills varit späckad,så idag är planen att ta det lugnt..
I går åkte vi skoter.Målet var Skatan,men vi tog en omväg via armsjön. På armsjön var det ganska okört och det var riktigt kul att köra där. Annars är det väl så att det nästan är för mycket snö. Iallafall för mig som fastnar lite här och där ibland.. Ja det var ganska kul iallafall. Julia å hennes kompis var ju med så man skjutsade ju åxå,vilket man inte alls är van... Svågern förärades en mössa med renar på som han kan ha i skidspåret :) Svårt att hitta på grejer till honom... Nu vaknade min lille kille...Tidigt uppe även han. Gubben jobbar idag...Trist,men så är det ibland. Lite knöligt att han börjar "på riktigt" på tisdag,vilket innebär att vi måste ha barnvakt på fredag natt.
Näää,nu ska jag sätta mig och läsa tidningen och dricka mer kaffe :) Ha en härlig söndag!

Grattis!!

Grattis goaste Affe på din första födelsedag!!! Vi älskar dig!!!



Vi syns senare idag!!

ZZZzzzZZzZz

Så känner jag mig just nu...Skittrött!! Har jobbat klart och kom hem i morse. Har sedan fixat med det vanliga och kört skoter... Vi for till mamsen på Skatan och tog en kopp kaffe ;) Kul att köra var det...Fast det hade drivit mycket så på sjöarna var det hoppigt... Gick ju ganska bra iallafall....(500:an går som tåget ;) )
Nu leker Hugo med en kompis uppe. Man hör att det går livat till...Kristallkronan (kallad:skvallerbyttan)i köket klirrar.. Nu ska jag slöa en halvtimme innan det är dags för matning av fåren....Jag får hoppas jag håller mig vaken. Johan har åkt för att jobba natt,tyvärr. Hade varit skönt att vara hemma tillsammans ikväll känner jag..Men,sånt är livet... I morrn ska vi på ettårskalas hos Affe :) Mysproppen har blivit sååå stor.Herregud vad tiden går...På lördag ska vi gratulera svågern. Vi tar skotrarna sägs det...Å varför inte?
Nää,nu ska jag krypa in under filten en stund och vila mig i form..Ett träningssätt jag bemästrar till fullo..för det mesta ;) Ha en härlig kväll!

-30

Våren lyser med sin frånvaro...Termometern gör ingen glad just nu... Uppe med tuppen idag. Vaknade strax efter 5,och det var omöjligt att somna om.TYPISKT! Snart dags att göra ett ryck och dra ifrån klungan...Eller...fixa frukost till sonen och sedan åka och jobba..Sista passet för denna gång... Sedan väntar ledighet...
Sambon har ev hittat en matta till ski doo´n... Sedan var det nåt med rembytet åxå ja....Well,det är karlgöra ;)
Jag måste nog raska på om jag ska hinna med diverse sysslor innan vi måste börja vår färd mot skola och jobb...I dag hade jag gärna stannat under täcket..Men sån tur har man ju inte ;)
Håll er mitt i kläderna idag..I morgon skulle det vara varmare...Håll ut!!!


Snö,kyla och annat elände...

Kallt ute och ovanligt kyligt inne... Global uppvärming??? Nä...Inte här...Det verkar vara en ny istid istället...
Är hemkommen från jobbet..Laddar om för morgondagens pass...Det sista för denna gång. Sedan väntar en 8 dagars ledighet :) Den susar väl raskt förbi kan jag tro ;) Har gjort det vanliga stöket..Tar mig en kanna kaffe till och väntar på att sambo ska vakna...Han har åxå jobbat,natten. Mormorn har agerat barnvakt och sovit över hos oss... Mycket bra med en mormor :) Helgen kantas av kalas..Min svåger fyller år på lördag men ska ha kalas på fredag.Affe fyller år på fredag,men dit ska vi på lördag..Sedan har ju svägerskans sambo fyllt jämt så vi ska väl klämma in det med. Kanhända tar vi skotrarna dit :) Lagom långt. Om de är hemma vill säga.
Näääääää.....Vad göra...tvshack.net kanske?? Kan ju inte göra nåt högljutt innan gubben vaknat ändå...
Fridens liljor och allt det där...See You...

Med nöd och näppe..

..tog jag mig hem idag!! Vår väg har drivit igen kraftigt. Till och med plogbilen vände för han kom inte fram...Byns traktorburna bönder mobiliserade och skottade så man kom fram!! Men om nån timme är det säkert likadant igen.
Stackars Hraffe får vi inte på täcke så han är naken. Blir tidig ingång. Smågrabbarn går i hagen med mycket träd iallafall så lä finns åt dem. Pontus har täcke ute idag. Kors i taket..Johan brukar aldrig ha täcke på honom,men idag så... Ledig dag idag..I morgon ska jag på jobbet igen.OM man kommer fram vill säga... Har raggat fram telefonnummer av min kära pappa så man kan ringa plogbilen ;) Ibland är det bra med en pappa i snösvängen :)
Förutom vädret så är väl allt annat som vanligt... Jag har premiärkört skotern förresten :)Om jag inte redan sagt det. Ev ska vi byta matta. Nu är det en 23:a på bara.32:a vill jag ha :) Jäklar vad det ska gå då haha. På sjön tycker jag det är otäckt iallafall.Vatten på sjön så skotrarna går som inge vidare...Man får hålla in nypan som Johan säger... Nu ska jag dricka kaffe och inte läsa tidningen..Den kom ju inte heller fram då...Jäkla vägverket. Pappa sa åt dem igår men det hjälpte visst inte...

En lördagmorgon...

som denna väntar jag på att åka till jobbet...Blåsväder ute,men ingen snö tack o lov. I går var det lagom så muntert väder.Fy 17... Tog en liiiiten rackarns skotertur i går på MXZ:an :) En alldeles lagom skoter. Mattan är väl lite si å så bara. Över sjön var det gott om vatten och trots att man höll in nypan så gick skotern som en utombordare..Sakta men säkert kom vi över iallafall :) Kom hem utan missöden åxå...Nu ska det köras skoter säger Johan... :) Annars så är det väl same old...Min karda kom i går :) Vilken effektiv grej! Man hittar den på Lillhästen i stav för det facila priset 200 spänn,inkl frakt!
Näääää. OM man skulle sätta fart.Sitter på arslet och gör ingen nytta....Ska utfodra Hugo som ska vara hos en kompis idag. De hämtar oss vid 8.15. De lånade min bil i går för deras dog när de svängde in på gården här...Men det blev ju bra det med :) Jo just ja....Jobbet har gjort kraftigt FEL på min LÖN denna månad..I stället för att jag var sjuk hade jag visst VAB...Måste ringa löne på måndag. Jag behöver de där pengarna ju...Det är ju drygt 3 papp fel så...Näää,nu måste jag sätta fart. Konstigt att man inte hunnit mer när man klev upp kvart över 5....
Ha en superhärlig helg!!

Nähä...

Blev ingen Deluxe.Den skulle vara så fräsch,men det var den inte...Har hittat en mxz 500 åxå som vi ska kika på.. Löser sig nog....Utan elstart tyvärr,men det går att sätta dit... Nu ska man masa sig neröver..Handla å kolla lottot..
Kanhända vann just jag?? Men så är det väl inte såklart...

Var man inte svettig...

så blev man! Nu har jag fixat stallet.Dragit kärran i lössnön...Burit ut hö till grabbarna,deras bal är slut..Halmat åt fåren..Fyllt pannan.Skottat lite och nu sitter jag här. Ska bege mig mot duschen. Näää,vem behöver gym när man har lantbruk?? Gubben är ohemma. Han har åkt å kikat på en skoter. En Formula Deluxe 700.Bättre beg såklart. 01:a.
Vi får se.... Nää,om man skulle bege sig mot duschen...Ska ladda tvätt åxå..Måste väl sanera Julia´s rum på lortiga strumpor....Hon ska få en egen tvättkorg tror jag...
Ha en solig dag!!

Investeringstvång...

Blir förmodligen tvungen att köpa en ny dator..Bara burken alltså..Den här är KNÄPP! Den har ju några år på nacken och har funkat kanon tills nu...Men vi får se.... Här snöar det som 17.Mycket tråkigt...Har gjort mina sysslor nu samt eldat upp en massa skräp.Så nu är säckarna borta från altanen..Bara pianot kvar,men det fick inte plats i eldningstunnan ;) Nu ska jag unna mig en kopp kaffe (som jag köpt för dyra pengar på statoil) och ta mig en mumsmums :) Sedan ska vi åka å kika på en skoter. Förhoppningsvis klarar jag mig från en GT...Men vi får se....just nu är jag less på detta eviga skoterletande-pratande... Hoppas min karda kommer idag...Å ett mail från SIF vill jag åxå ha..med koder så man kommer in på World Fengur...Sitter i SIRAP!

Gårdagens bilder

    
    

God morgon Söndag!

Lite trött skall erkännas...Men uppe iallafall! Släppte ut hästarna å stökade i morse såklart. Bytte hage och det blev som alltid rally. Tyvärr körde bägge grabbarna fast i djupsnön ;)
Nu ska jag väl tippa i mig kaffet klart och kasta ut katterna tror jag bestämt. De har åxå morgon rally....
I går var jag på "studiebesök" på Galtström å kollade när en karl red sin analusier hingst,akademiskt alltså...
Mycket imponerande,men man måste nog plocka godbitarna även där. De rider en stund bara i samlad form och sedan är det klart liksom. Nu gör säkert långt ifrån alla så,men jag kan tycka att komma ut på tur är vara lika trevligt. Jaja,smaken är som baken och tur är väl det :)
Min goda vän och hästnördkollega Tina var här å vi tittade på Benni Lindahl filmerna. Hon var mycket imponerad över hastigheterna i flygande pass som visades i filmen. Man ser en häst galoppera som 17 brevid,och passhästen drar ändå ifrån.. En sån har jag i hagen :) Fast de där hastigheterna lämnar jag gärna över till nån annan haha.
Hraffe har skavt av sig lite päls han...Lite svagt naken under manen... Tror jag det när det inte är nån ordning på vädret...Varmt å kallt om vart annat. Inga sår dock,så jag tror inte det är nån fara. Han har blivit så långbent tycker jag...Väldig mycket unghäst utseende,men benen verkar aldrig ta slut. Ska bli kul att se om det fortfarande är så i sommar. Å dit längtar jag :) Har beställt en pälsskrapa nu så jag kan hjälpa de små med pälsen. Den ser varm ut när den är 5 cm lång... Släpper som 17 så kan skrapan hjälpa så är det kanon!!
Näää,jag måste sätta fart. Annars fastnar jag ju här... Hoppas ni har en härlig dag!!!


Vårkänslor!!

Å vilken härlig sol!! Det är så vårigt skönt ute :) Har kommit hem från jobb och lönesamtal och det ser ut som om man kan få ett löneök i år åxå ;)
Nu är det frivecka! Skönt att Julia dessutom har studiedagar måndag-tisdag..Dock tvivlar jag på att hon tänker spendera de dagarna med sin gamla mamma... Hugo är dock inte ledig.... Typiskt att de inte har samtidigt...
Jaja,inget att göra åt det!! Nu ska jag skriva mig en nota så ska jag åka å handla.Sedan kommer Tina å tar en kopp kaffe :) Ha en underbar helg!!!

Morgonstund har guld i mun...

Eller hur var det nu.... Vilken tur att jag ställt klockan så Johan kom upp..Han hade glömt det och sov alltså över ;)
Har släppt ut djuren,sett till att de har vatten,kollat pannan. Druckit (för mycket) kaffe,löst korsord och väckt upp sonen. Det är en del som ska hinnas med innan man åker. Nu ska jag se till att pojken får fika och kläder innan det är dags att åka. Sista passet idag,sedan har jag frivecka. Ska på medarbetarsamtal direkt efter jobbet i morrn åxå.Tro om man gjort sig förtjänt av löneförhöjning...Det är ju alltid najs...
Nääää,jag måste sätta fart om jag ska hinna. Som tur är så har min arbetskamrat gått med på att lösa av lite senare idag... Ha en härlig dag därute!!



Mallis har fångat preciiiis hur jag känner mig just nu! Gäääääsp.....

Toktrött...

Jag är så trött idag..Vete 17 varför. Har kommit hem från mitt jobb och hunnit fixa stallet. Ska ta mig lite fika tror jag så kanske man vaknar till?? Kaffe,universalmedlet hjälper väl också...
En torsdag kvar nu så ör jag ledig sedan :) Ev kommer Tina i helgen och ser på mina fantastiska filmer med Benni Lindahl :) Helgnöje för hästnördar... Johan jobbar natt så nåt ska man väl hitta på för att fördriva tiden...
Ont under skulderbladet åxå...Jäkligt ont.Sträckning månne?? På en punkt gör det ont bara..I vissa lägen...Eller ja,de flesta lägen.
Johan skottar nu på altantaket...På med kaffe.....

Go Affe på besök...




Måndag

I dag är Hugo ledig från skolan,studiedag. Jag jar kommit hem från jobbet och väntar nu på världens bäste Affe och hans mamma :) Som för övrigt är världens bäste vän! Gubben har åkt och skottat nån väg och jag ska väl dra på en panna kaffe...


Snökaos i förra veckan...Även traktorerna kan fasta i diket...


I dag...Vårväder!! Solen skiner och snön riktigt gnistrar...

Lördag

Hemma från jobbet igen. Laddar för nästa. Vi ska bemanna skotercafét på Majskansen mella 11-15,så har ni vägarna förbi-kom in och handla fika ;)
Har försökt övertala min sambo att rädda en kisse,men han är sååå tjurig...Tror jag ska ta hem en i smyg när han jobbar...Tror ni han blir glad då??? Det tror inte jag...Ska höra med grannen åxå.Han har pratat om kattunge.Vi får se.
Nu ska jag stjälpa i mig kaffet och ladda för jobbet på cafét. Ha en härlig dag!!!

Varken hatt eller mössa...

Antingen snöar det...eller så är det skitkallt.... Jag brukar inte ha nåt emot vintern,men nu är jag allt bra less.....
I dag får jag inte hem några barn förrän vid 19 tiden.De åker till varsinn kompis efter skolan. Johan har åkt till stan och jag hade ingen lust att följa med..Han ska köpa nåt lager till snöslungan till traktorn...Låter lika tråkigt som det är antagligen..så jag stannar hemma.
Tror jag ska ta å stoppahuvet i duschen och slöa på soffan ett tag...Ingen idé att gå ut med nån spade,det ska ju skottas sedan med traktorn iallafall....Jag har gjort mitt dagsverke,för stunden iallafall...
I morgon börjar jobbet igen. 4 dygn denna gång. Men det går nog finemang.
Näpp,nu ska jag ta en dusch. Ha en härlig dag,trots snön....

Puh...

Bilen har slutat vilja till verkstan..Nån givare som var isig...Tack å loooooov! Nu känns det mycket bättre :) Såg ju en hög räkning i morse...
Nu ska jag förbereda dagen kulinariska måltid...Kyckling och stekt potatis...

...

Mycket trevligt det här med att kunna spåra IP adresser faktiskt. Enkelt var det ju åxå. Så ni som inte tror ni syns...Det gör ni ;)
Startade saaben igen...Fortfarande vill den kontakta verkstad... Slår mig i backen på att sambon kommer att fälla nån modell av kommentar som går ut på att man gjort fel när man körde bil,hur man nu kan göra det..Såvida man inte krockar eller kör i diket...Har tänkt ut en kvick svarsreplik ;)
I morgon åker Dunder hem till Hudiksvall... Tyvärr så har det inte lugnat sig i stallet. Igår var det ett jäkla liv när jag kom ut..Small och lät. Nää,jag vill ha lugn och ro i stallet,och det vill nog hästarna åxå. Känns som om Pontus vill ha en flickvän istället... Vi får se.Det reder sig med det mesta skulle jag tro... Nu ska jag ta itu med diskmaskinen innan jag gör nånting mer..Man kan tro att det bor minst 10 personer här om man räknar glasen som står på bänken... Barnen är experter på att ta nya glas hela tiden...jag är nog inte så långt efter själv heller...
Nääää,jag måste sätta fart. Hugo ska hämtas halv 2 idag så ska man hinna så får jag slå på turbon....

Dagen börjar lagom så bra...

Sätter oss i bilen och åker mot skolan..Kommer till E4:an och då får bilen spel. På displayen står:"ABS ur funktion-Kontakta verkstad". Vad gör man?? Smyger hem på 2:an..Hoppar in i nästa bil å åker igen... Nu känns det jobbigt...Å dyrt...Å vi som måste ha 2 bilar..Jag börjar jobba på fredag och börjar ju 7,Hugo ska till skola och hem... Näääää vad less jag blir...Men jag gör väl som bilen säger och kontaktar verkstad...

Onsdag...

Tänkte förära mina gormandkollegor med ett recept på en skitgod förrätt :) Receptet har jag tiggt åt mig av en granne...


1,5 dl vatten
50 gr smör
1 dl mellangrädde
1,5 dl mjöl
3 ägg

Deg:
Koka upp vatten,smör och grädde. Tillsätt mjölet och vispa tills degen släpper botten på kastrullen. Tillsätt äggen och vispa kraftigt.
Bred ut på bakplåtspapper,grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Låt kallna

Fyllning:
4 msk pepparrot på tub
0,5 dl vispgrädde
250 gr skalade räkor
100 gr kallrökt lax
3 msk finklippt dill
250 gr Creme bonjour cuisine vitlök och örter
1,5 tsk salt

Vispa grädden hårt,finhacka räkor(krama ur dem lite först),strimla laxen och blanda ihop alla ingredienser till en smet.Bred ut på degen,rulla ihop på längden och skär i portionsbitar. Garnera och servera.

Mycket god förrätt som känns lyxig,trots att den var busenkel att göra!! Hoppas det smakar :)

Tisdag...

I dag när jag hämtade Julia vid bussen,sa de på nyheterna att det skulle bli storm i södra sverige.. Julia undrade således åt vilket håll söder låg... Jag frågade vart HON trodde det var och fick svaret "Norrut är framåt iallafall".
Jahaaa,sa jag..Så om man ska söderut,måste man backa dit då? Och det tyckte Julia var logiskt ;)
Ibland är min unge skojig...
Jaa,dagen har fördrivits med besök av hovslagaren. Sista gratis skoningen denna gång,så nu får vi börja betala igen...Hraffe skötte sig utomordentligt :) Framsteg!!!
Annars har det väl inte blitt så mycket...Vi har beslutat oss för att åka tillbaka med Dunder på torsdag.i natt hade de krigat så flisorna rök,bokstavligen...Jag blir så trött...Känns inge kul att vara i stallet när de bråkar så...Inge kul alls att pyssla när det smäller i väggarna var tredje sekund.Men snart så blir det lugnt igen... Har nu tankarna på ett sto,Beda från södra sverige eller ett sto från norra sverige. Ena eller andra hållet liksom..Men det ordnar sig säkert... Näää,nu ska jag vänta på Tina som jag hyrt in för kvällens insläpp. Johan jobbar ju och man behöver extra hjälp just nu...Nää,fy vad bra det var medan Benda levde. Hon var ju som hon var,men man visste ju vart man hade henne iallafall...Och inte bråkades det i stallet...Just nu är det kraftig motvind och snålblåst känns det som....

Jäkla boxer.....

Helt plötsligt har vi tappat kanaler...3an,5an och Disneychannel...säkert fler,men det räckte..Det är 40 minuters väntetid i telefonen...De har gjort om nåt,så tydligen ska det som fungerade i morse inte fungera idag.Bara för att de ska ha oss att punga ut med 700 spänn på en ny digitalbox.Hallååååå,jag har inte bett om att de ska göra om,så varför ska då jag stå med en utgift? Jag blir såååå trööött. Dessutom tycker jag allt att det är gränsfall till ocker att göra så. Måste jag promt köpa en ny digitalbox kan jag gynna nån annan kanske.....Måste ta en diskussion med gubben om detta....Dessutom vill de att man ska binda sig i 24 månader,visst det kan jag göra om jag får boxen gratis..Men nääääää..... Ska ringa ikväll...

Första februari

och 30 grader kallt.....Brrrrrr.....Nästan så jag vill lägga mig under filten och inte komma ut förr'n framåt april..
Tvingade på Julia vantar och mössa.Inte populärt..Ungefär lika populärt som långkalsonger för Hugo.Men det är bara att klä sig. I dag måste jag städa efter gubben i svalen för i morrn kommer hovslagaren. Han lägger en massa skrot på golvet,begriper inte varför men det är väl bara att plocka bort...Fast egentligen skulle han få göra det själv... Näää,jag måste utfodra sonen så han hinner fika innnan det är dags att åka till skolan.
Håll er mitt i kläderna folket!!

RSS 2.0