Puts och ans

Av betena. Gubben har kört över hagarna med betesputs nu,så nu är det snyggt :)
Nu ska jag själv ta med grep och kärra ut å ta bort den skithög Baldur tycker han ska ha precis framför vindskyddet. Pucko...
En av hans avkommer är till salu förövrigt!


Mot friveckansslut

Med rasande tempo kan jag säga.... Börjar jobba på lördag igen.
Har klippt vår häck med lånad sax. Fyy vad ont i armen jag fick... Det var jobbigare än jag trodde. Insidan av häcken kan jag inte klippa klart förrän gubben tagit bort bunkern. Man kommer inte in där bakom nu. Men med lite tur gör han det snart,fast han for runt och pratade om ngn betesputs nu.
Nästa sommar ska ena hagen utökas. Å vad glad jag blev :) den är 1 ha nu,räcker ju,men vi tar gärna mer :) åkern angränsar ju så det blir toppen att " bara " sätta upp mer stolp å tråd ;) den hagen blir väl strax under 2 ha skulle jag tro då.
Annars så är min minsta onge sjuk. Han har haft feber å hosta sen i söndags. Febern har lättat nu,men pigg är han inte stackarn. Men jag hoppas han kommer iväg på skola på måndag....
Bild på gubbens kompis hästar. Lite omaka bakar ja...


Varmt...

Fysehunnanvavarmt... En massa plusgrader... Och vindstilla i stort sett.
Igår skulle jag å frökenE trimma häcken. Gick sådär kan man säga... Plötsligt stannade häcksaxen å rök kom ut ur motorn. Det var väl typiskt.... Jaja,man får väl ha en icke färdigklippt häck då ett tag. Förövrigt åt vi middag med fröken E å Herr J,det var välan trevligt :). Nu ska det hämtas barn vid bussen. Alltid äre nåt...


Mockning å sånt...

Vad tycker ni? Hur noga är det med mockningen? Jag är petnoga,och då menar jag petnoga. Jag får anfall om nån mockat åt mig och missat minsta plupp. Jag anser nog att det ökar hästens välmående att ha ordentligt rent i sin box. Jag inbillar mig kanske att de ser det och ser skillnad,men ändå. Kanhända är jag övernoga,men jag säger bara det... I mitt stall ska det mockas NOGA,annars jäklar....
Nu har jag tvättat hönät så nu ska jag gå ut å fortsätta i stallet. Tjingeling så länge!


Spottat en massa

I dag har man loskat i provrör... Jajamensan. En par tre gånger faktiskt. Detta för att sedan bli ev bli registrerad som donator i Tobiasregistret. Jag har registrerat mig för att en god väns mamma fått leukemi,och visst får man sig en tankeställare såna gånger. Sen om man inte är lämplig eller så,så har man åtminstone försökt. Så nu ska jag bara posta det lilla röret så får vi välan se...


Ledig!

Börjat min lediga dag med att träffa duktiga Anna Nordin,om ni känner till henne. Tävlar dressyr,paralympics,och är superduktig. Hon ska ställa sin pensionerade kuse här uppe hos sina föräldrar och en vän till mig har kikat på honom för att ev hjälpa till med honom. Han har ju tjall på bakknäna lite,så han fixar inte den nivå Anna tävlar på. Han måste ju då tid nu å bli promenerad å så.
Anna är en sprudlande glad,men klok människa. Vet ni inte vem hon är så kan ni kolla in www.enastaende.se


Jahaja

Den nyaste medlem i Baldur's barn har varit till doktorn idag minsann. Han har får sprutor i bakbenen. Inflammation i leden möjligen. Så den kusen ska stå på box i 2 dagar å sen gå i mindre hage å promeneras i 12. Stackars fröken E. Nu är jag så förbaskat hygglig att jag tar in Hraffe på nätterna så länge Sokki ska stå inne. Blir ju lite synd om de båda 2 annars. Butta ska han ha åxå,så nu blire betfor några dagar. Men å andra sidan kan vi ju promenera de 4benta tillsammans då ett tag. Det är ju bra.
Baldur har förövrigt dragit över Gaefa idag. Verkar som om hon brunstar om då ja. Jahapp. En hoppas det tar nu,ordentligt. Inte då menat att jag vill ha nån tvillingfödsel på halsen. Räcker bra med en känner jag...
Annars så ska man jobba i morrn igen. Sen äre frivecka. Vi är äntligen klara med fornvård å naturskyddsområden,dags att skicka räkningen till länsstyrelsen. Favoritmomentet på hela cirkusen.
Nu ska man sjunka ner i soffan lite innan jag ska ta in Hraffe...


Tillökning i stallet...

I form av Sokki,min vän E´s häst,som tyvärr blev utan sällskap då de var tvungna att avliva bästa Sunna...
Sokki kom igår,inte helt utan besvär då han blev lite galen när han såg hästarna ;) Men det gick bra å nu går han med Hraffe.
 
 
Nu till morgonen går de och betar i lugn och ro...Skönt att de var ganska snälla med varann. Mest halvhjärtade bakutare ;)
 

wångenbilder

En ardennerkubik
En till ardenner (segrare i sin klass)
Nsv hingst. Supersöt...
Vackra Mylta,4 år... Habegär infann sig...
Liten russhingst som inte ville uppföra sig så särskilt...
 

Wången

I dag blev det en arla morgon. Upp vid halv 6 å släppte ut hästarna,det spöregnade igen igår,å sen drog jag å gubben till Wången. Där var det premiering och körbarhetsprov. En häst var outstanding! Hon fick 49 poäng av 50 möjliga på körprovet,å bara 8:or å 9:or på exteriören. Mylta hette hästen,en bruksnordis. Det har varit en rolig dag :) Jag får lägga in lite bilder i morrn,nu är klockan en del å jag ska slumra på soffan innan mitt flickebarn med pojkvän ska hämtas... Zzzzz


Söta Embla

Som varit här i sommar är konstaterat dräktig. De gjorde ett UL som visade på en stor buse enligt uppgift ;) skoj! Hoppas det går bra nu!


Arg från start liksom

Vaknade i morse av att gubben petade på mig i revbenen. Så där hårt med peken. Fantastiskt omysigt sätt att vakna på. Han hade lika gärna kunnat peta på en med kvastskaft typ. Som när man petar på nåt dött djur eller någe. Tänkte bara därför vägra vakna,men det var väl mest bara å kliva opp... Levererat lunch dit opp,nätt tur på 10 mil t.o.r. Helt jäkla onödigt tycker jag då det kan packas i kylväska från start liksom. Men nä vaddåååårå... Så idag har jag ingen bra dag. Så det så.
Bifogat bild på Helge. Fröken E å herr D's kissekattbarn. Äckligt söt...


Fulvädret fortsätter

I går kväll började det åska jäklar anamma. Alldeles ovanför oss. Hästarna fick gå in för det vräkte verkligen ner... I dag hakade jag på transporten å gasade in till stan,dealde med min kontakt,fyllde finkan med 42 balar spån å for hemåt. Segt att dörst lasta i alla 42 balar,bara för att lasta ur dem när man kommer hem.
När man halvvägs började det såklart spöregna. Lagom less på regn nu. Håll opp tack...
Nu ska jag gå ut å mocka osv. Pula på... Man är inte så inspirerad att gör nåt överhuvudtaget i detta väder. Titta på regnet känns lagom. Men det funkar ju inte....


Måndagmorgon

Sitter här med kaffet. Har varit upp och släppt ut hästarna. Det verkligen öste ner igår så de fick gå in. I dag ser man solen glimta så möjligen får vi finare väder nu?
Gubben sliter på med att köra bort från naturvårdsområdet,så honom ser man som bara fram på eftermiddagen.
Har en plätt kvar att slå å räfsa,men det är ju attans så hopplöst när det regnat så mycket. Allt ligger ju ner.
Snart bara en vecka kvar av sommarlovet,så denna vecka ska vi försöka se till att vända dygnet ordentligt rätt. Inget mer nattsudd!
Blir jobbigt annars... Torsdag blir det nog mer hockey. Svärsonen spelar under försäsongen med A laget så vi måste ju heja på!! Nu ställs de mot Björklöven härnäst.
Nu:mer kaffe,så jag verkligen vaknar...


Hockey

Vi var på Timrå Classic igår och hejade på svärsonen. Han var duktig,lite för avvaktande spel tyckte jag,men vann pris för snyggaste assist så det är ju bra!! Sen var det hem å käka som gällde. Klockan hann bli 8 innan det var mat. Så sent brukar det då inte bli i vanliga fall.
I dag är det grått som attan. Jag sov länge för att vara jag,kvart över 9... Tur hästarna var ute ;)
Nu ska man göra ngn nytta om man orkar. Min rygg har lite strejk till morgonen. En sån svartfot!


Regnar nu igen

Ganska ordentligt! Men men,jaja. Beställt å fått hem ett gravtest för ston. Clearblue för djur typ... Hoppas nu det ska visa 2 blå prickar sen!!
Vi ska då hem en istallning ett tag,Sokki. En tjej jag känner väl som nu snart inte har nåt sällskap till honom så han får bo här så länge då. Fördel att man får hjälp med utsläpp å sånt ibland. Man kan få sovmorgon ibland alltså :) Å så blir det lite skojigare m sällskap såklart.
I morrn ska vi på hockey. Timrå Classic,a-laget ska spela mot det lag som spelade 99-00. Bland andra Henrik Zetterberg. Svärsonen ska spela :) kul för honom!!
I dag ska jag få besök av min vän T å hennes 2 huliganer...


Tjaa

Släppt ihop Gaefa å Baldur. Gaefa pipgnäggar å slår... Baldur surar... Vi får se då.
Har kommit hem från arbete å vedermödor! Nu är man ledig 12 dagar! Härligt!! Beställt blodprov på nätet åxå,pregnamare,så sen tas prov i oktober å ska nog kolla henne senare åxå så inget har hänt. Dum häst. Jag är sur... Men men,bara å börja om.....


Lite glad å andras vägnar!

Min vän AC's dotter,snart 6 år,har fått en b-ponny! Och en duktig ponny. Hon har nyss tävlat SM i hoppning. En sån där ponny som hoppar allt åxå.
Tänk vad glad det lilla flickebarnet ska vara va! Man minns ju själv när man köpte sin första häst. Jag var lika gammal och ponnyn var vimse,en shettis.
Jag hoppas hon får mycket roligt med sin lilla häst!!


Surt sa räven

Jaa veterinären känner ingen baby... Hon trodde möjligen att hon har absorberat lr kastat då hon faktiskt gått m hingst så länge. Kunde vara så att hon inte kan fullfölja dräktighet åxå. Vissa ston är det ju som inte funkar. Bara att testa igen då å blir hon inte dräktig nu blir jag tokig. Denna gång ska hon kollas m blodprov iallafall...


Laddar för pass 2

Ja dags att jobba igen... Idag ska det kuskas ut på Bremön på mitt jobb. Där är det förvisso fint,men det är finns inte så mkt att göra precis... Men det ska väl bli bra med det åxå.
Nu har Hraffe's pappa Svartur åkt på VM. Kul!! Håller tummen att det går bra för honom och Johanna. Avkomman hans har vågat sig ner på betet igen,han har ju tryckt bakom stallet ju... Men nu törs han! Mattes lillskit... Bara fornvården bli klar är det dags att verkligen sätta fart med honom. Vi var på prommis härom dagen och mötte en gammal skramlig buss,å han var sååå duktig! Fantastiskt vilken söt häst jag har. Fast han var lagom så gullig ena dagen när jag skulle släppa in honom i hagen genom en annan grind,tanken var att lura honom. Han tjurade å försökte vända så där 100 ggr,hn har humör gossen. Å när jag väl fick in honom i beteshagen så utförde han en redig brall och drog järnet-raka spåret upp bakom stallet igen. Dumskalle...
Nää lite kaffe å förbereda att ta med så man kommer i tid till jobbet kanske?


Zzz

Trött efter ett dygn på jobbet. Eftersom man vare borta så pass länge var det lite trögt tycker jag. Men nu har jg iallafall kommit hem å skickat ungdomarna på jobb med svärsonen bakom ratten. Själv är jag hemma å donar. Fantastiskt störigt att ingen orkar plocka ur diskmaskinen dock som var nydiskad på fredag kväll... Fick jag göra nu. En driva m disk på bänken istället då ja....


GT levererade!

Hit efter hit drog de av i takt med mina ömma handflator... Det var jättekul! Min vän A-C var det som hux flux ringde igår å undrade om jag ville hänga med. Hennes karl jobbar där så inte nog med att vi fick biljetter,vi fick lyxparkering bakom scenen åxå,med tillhörande vakt som vaktade grind och alla bilar. Det är vardagslyx kan man säga.
Hästarna mår bra,fast Hraffe vill icke gå ner på betet. Jag får be gubben leda ner honom idag. Jag ska ju JOBBA... Har ni hört va,7,5 veckors ledigt är till ända. Känns ju inget vidare om man säger. Men det är bara att ta tjuren vid hornen om man säger.
3 dygn väntar innan jag är ledig 12 igen.
Blev ju ett skojigt avslut på ledigheten iallafall,även om jag är segare än kola....


Jag har då tur!

Som ska få gå på Gyllene Tider ikväll jag,alldeles gratis!


Förvisso

Kan det ju vara falsk brunst åxå... På tisdag får vi veta..


Men NEJ!!

För 17 gubbar,jag tror hon är skendräktig... I dag fick jag nog av att Baldur inte är snäll med Hraffe så jag tänkte att då kan hingstskrället gå själv då och vad gör Gaefa när Hraffe kommer in i hagen? Pinkar!! Vad tusan!!!!!!! Nä nu blev jag less....
Googlade lite och jag kan tänka mig att det isf inte ville sig riktigt då Gaefa ganska nyligt bantat innan jag köpte. Kanhända var hon inte kroppsligt i dorm för att bli dräktig. Suck... Jaja,vi får väl se....


RSS 2.0