Galopperande åldersnojja!

Det sköljde över mig,som en hink kallvatten,att nästa år fyller jag 40! Näee,kan OMÖJLIGT stämma....
Det som föranledde denna tanke var att min systerson snart fyller 18 och jag tänkte lite på vad stora barn vi har nu för tiden. Och då plötsligt insåg jag att det är banne mig inte långt kvar innan jag är i MEDELÅLDERN! Jag vill inte!! Jag känner mig inte så gammal,så det måste ha blivit nåt fel! På sjukhuset eller så,har möjligen inte nån blankett blivit ifylld fel? Det ska inte stå 1974,nä 1984 måste det vara,visst?
Ja hua,det är illa med tanten...
Annars idag har jag hunnit googla. På fosterutveckling av föl. Japp,hittade en sida med en länk till riktiga bilder på foster i olika åldrar som av en eller annan orsak inte överlevt. Lite äckligt,men åxå lite intressant. Men patolog blir jag aldrig å hör sen!

Bifogar en synnerligen felande bild på en Thorsten...


Mot bättre vetande

Drog jag fram symaskinen i går. Det är en syssla jag inte alls är överens med nä. Då kan man undra varför man deog fram den. Joo,snål eller så kanske? Jag var tvungen att sy ihop mina favoritlångkalsonger. Jag vet,helsjukt,MEN det är favoriterna ju. Har letat likadana utan framgång.
Själva lagandet gick väl sådär. Snyggt blev det inte,men helt. Åtminstone för stunden.
Att trådarna har olika färger struntar jag åxå i. Så det så. Skulle väl dock önska att maskinen slutar tugga i allt tyg så hemskt. Men jag får nog anlita mamma för mer avancerade saker :)
Nu är det sista dan på friveckan igen. Vad hände liksom? Jag klev ju av nyss...
Eller?


Hovisdag

Idag var hovslagaren här å fixade hovarna på mina 3 ullbollar. De var duktiga mestadels. Hraffe var lite knasig ett tag,men det är ju andra gången nån spikar på skor bara.
De var inte alldeles glada att de fick vara inne längre än vanligt heller. Tursamt nog passade det på att toksnöa när de var inne och sen sprack det upp och blev hyggligt fin. Men töar gör det ju. Droppar från träden å sånt. De fick ha täcke på så slipper jag blöta hästar sen.
Förövrigt har fåren fått ny halm å ny höbal. Fasen vad de äter... Man hinner knappt dit med en så ska de ha ny.
Sambon vaknade urvaken även idag och kom nerrusande för trappen när jag kom in,i tron att hade sovit över igen. Men det hade han ju inte,det är nattpass nu ju.
Nä nu ska jag sätta fart...


I dag är en tisdag...

http://www.hasttema.se/butik/stallbevakning-ball-extern-kamera-till-iphone-ipad-android-p-2725.html?cPath=142
 
http://www.hasttema.se/butik/stallbevakning-ball-extern-kamera-till-iphone-ipad-android-p-2725.html?cPath=142
 
Är det nån som testat någon,eller rent av båda dessa grejer?
Raspen ska jag nog skaffa iallafall... Jämt när man ska raspa själv är jag rädd att peta dem i magen,men med denna verkar det inte vara nån risk för det :)
Ringde min kamrat C som ska kolla på Gaefa lite i morrn,kolla så inget ser konstigt ut. Tur man har såna kamrater som varit med om x antal fölningar :D Lääääängtar! "Bara" knappa 5 månader kvar :D Hoppas hoppas det blir en frisk fin fölunge!

Det börjar ge sig

Hallelulja. Det värsta har gett sig i benen,fast sätta sig på huk märkte jag igår att jag ska låta bli ;)
Igår var det lite halvmysko väder. Gråmulet och några snökorn först,och sen sol. Varmgrader var det åxå.
I morse kom jag på,att drygt halva tiden har gått på Gaefa's dräktighet. Tycker magen trillat ner lite,om man kan säga så om hästar. Hennes nya ide,att välta ut vattenhinken,gillar jag inte. Är det ett dräktighetstics så hoppas jag det upphör asap....
Nu är det bäst man väcker upp sonen som ska på skola. Själv blev jag väckt av att gubben informerade om att han sovit över. Jaa,livsviktig info kl 06.00...
Not....


Oh my

Om jag var mör i går morse,så var det en barnlek mot för i morse...
Vi hann ju med en 5 mila tur igår åxå. Delvis i ospårad skog vilket är lite jobbigt. Man får köra med hela kroppen typ.
Blev intensivt med skoteråkning nu. Man får passa på medan vi är lediga tillsammans. I morrn börjar sambon jobba ju :(

Idag blev det ca 8 mil,på gropiga leder... Meeen nu är det färdigskotrat på ett tag. Vilket den ömmande kroppen tackar för...


Ömt...

Mina fileer är ömma. Tänk att man kan få träningsvärk av att köra skoter.....
Det var stelt att komma upp i dag. Men en kul tur var det :)


Helt slut...

Ska bli spännande å se om man tar sig ur sängen i morrn. Idag har vi nämligen skotrat 20 mil. Jag har banne mig kramp i låren... Men kul var det! Bara man kom utanför njurunda,så var lederna jättebra. Här är lederna gropiga som 17.
Vi åkte via Hassela till Ängebo,där åt vi och styrde hemåt igen. Jag är sjukt trött i kroppen. Jag å 3 karlar var det som for... Märkligt hur det blir så hela tiden...


Gnistrande snö!

I dag har snön verkligen gnistrat!!! Det är så vackert! Vi åkte ner och borrade på sjön för att se hur tjock isen var,35 cm minst! Härligt :)


Ledig

Är ett härligt ord ;) Nu ska jag svida om och gå ut i det vackra vädret!!!!


Pyssel

Kvällspysslat på jobbet... En Gaefa ;)


Tröttmössa..

Klockan är inte ens 19 och jag är så trött så trött....
Klockan 5 klämtade klockan för en annan. Man kan ju hålla sig för skratt... Men,man hann släppa ut,mocka,fixa kvällsmaten och fylla på ved. Så det är ju bra ändå...
I morrn kliver jag av,hallelulja.....


Tömt kameran

sen Turkiet....

Kyla å kyla

I dag visar termometern på -15. Men det känns kallare. Vet inte om det är en "fuktig" kyla eller vad? -24 känns som en barnlek i jämförelse just nu. Bar ut hö till baggarna och trodde händerna skulle trilla av som jag frös.
Jobbade igår och så även i morrn... Tyvärr är min kollega hemma med sjuka barn,fast vi hade gjort upp så bra. Typiskt... Nu blir det uppstigning 5 i morrn igen. Men sånt händer ju.
Nu ska jag ta en kaffekopp och njuta av lugn och ro en stund!! Å holpas det blir lite varmare när solen kommit sig upp ordentligt. Känns som om våren kan få komma nu,helt ok skulle det vara...


Bruno the Beast

Bruno är alltså vår avelsbagge. Han är en finullsbagge på 90 kg,runda slängar. Nästan 30 kg mer än mig å i full fart =AJ!
Jag har en sjuk respekt för den där besten. Vägrar gå in till honom i onödan. Detta är varför:
I fjol (ja,2011 då) när han var med sina damer för att betäcka,var jag in bland alla fårskallar. Detta för att vara snäll och lägga på galontaket på balen då det började snöa och vi inte hade tak över den delen då.
Jag hann få dit de första remmarna när jag ser i ögonvrån sådär att Bruno ser väldigt skeptisk ut. Jaha,hinner man tänka innan baggen sätter ner huvudet och tar fart emot mig. Mina ben får också fart,sådär av bara farten,och jag galopperar runt balen ett par var med Bruno tätt i hasorna. Under detta race funderar jag såklart,vad faan gör jag?
Hoppas över staketet är inte att tänka på,hur gärna man än vill,så är man inte 15 längre och inser att jag kommer nog fastna mittpå det där staketet ju.
Galopperar ett varv till och kommer på att på baksidan väggen har ju sambon så händigt satt upp tvärslåar för att kunna sätta upp saltstenar å sånt.
Dit galopperar jag! Sagt och gjort,runt knuten och upp på tvärslån. Nedanför står Bruno the Beast och glor. Länge står han å glor. Hur ska man komma därifrån,tänker man. Joo man rackar sin lyckliga stjärna,att man har a)mobiltelefon i fickan,och b) en ledig sambo. Så jag halar upp telefonen och ringer in och säger att "du måste komma ut och distrahera odjuret".
Ut kommer gubben,inte så särskilt snabbt (tycker jag) och lockar bort baggen så jag kan hoppa ner och klättra ut.
Sen dess går jag icke in till den där om jag inte behöver. Detta har då lett till att när jag ska ge dem hö,kastar jag in i balmatarsaken. Så man har en skaplig pricksäkerhet numer. Hade man varit en halvmeter till skulle man möjligen kunnat slå sig på basket så här på ålderns höst....


Lagom!

Glädjande att se att temperaturen visar -10.Känns mer lagom. I går var det inte alls trevligt ute :/
I dag ska hästarna få sig en duvning är tanken. Jag hoppas min axel håller ihop,den är fantastiskt jobbig.... Gör ont allt som oftast och det känns som om det sitter I axeln och inte i muskler. Skitstörigt. Man är ju knappt 29 ju.. Eller hur det var.
I går var min sambo snäll och köpte en kupévärmare till lillAudin. Den andra har nog barnen sparkat ihjäl för den dog. Nu ska man nog inmundiga lite fika å sen masa sig ut å börja på,först i kön:mata baggar. Usch..... Hoppas Bruno är på bra humör.
 

Vulkanen...

Visar hotfulla tecken på utbrott nu i kväll.
Det var en envis brasa som trotsade stort snölass...


Missat..

Tydligen har Hjalti en kurs i stan på lördag. Å det har jag missat.... Skulle gärna va en fluga på väggen där iallafall.... :(
Kallt som attan idag. -28 har det varit i natt,och det var -24 när jag masade mig upp. Finns det ett land som har max-10 vintertid och max +25 sommartid? Där det inte regnar hela tiden åxå... Där kan jag isåfall tänka mig att bo.....
Nu är det bäst man byltar på sig å går ut. Man får hålla sig mitt i kläderna idag :/
Å just ja... Nästa helg ska vi ev ut på skotertur. Långtur,ånge kanske... Av alla ideer... Ojojoj.


Efter snöfall

Kommer skottning... Jajamen vad man vevat på med spaden. Gubben får ju ta det mesta med traktorn så man är ju lite skonad.
Hästarna pulas det på med,varje dag. Laki blir duktigare varje dag. Gaefa har fullt upp i hagen med att jaga bort Hraffe från höet. Duktig tjej! Vi eldade upp brasan åxå,välbehövt må jag säga.. Sen skottade vi snö på den,men det pyr ändå på lite där under. Ser ut som en liten vulkan....
Nu är det dags att hämta barn... Har taxiverksamhet i dag känns det som. De börjar olika tider å slutar olika tider :/ Stora barnet hade ju sovmorgon till 12...


-5 å snö

Det snöar! Nu blir det toppenföre att skotra i :) Nackdelen är att man fick skotta sig in i stallet.


Snällast!

Baldur är bara snällast!! I dag vid utsläpp var det som om de inte hade gjort annat än gått ihop. Lite sniff i baken och sen spatserade de ut. Laki verkar ha fattat att han har världens snällaste pappa åxå. De står på bakbenen och fäktar,biter varann och grejar. Laki är inte den som är den. Min vän fröken T sa idag att Baldur var nog den snällaste häst hon visste,på riktigt. Och det skulle jag skriva i annonser om betäckningar :) Hon är då rar min kamrat. Ja snäll är han. Idag när pappsen skulle gå och dricka en slurk hade han ju såklart bihanget med. När han inte fick vara ifred och dricka,stukade han öronen lätt bakåt och promenerade mot honom sakta tills Laki backade och helt enkelt väntade. Sen var det full fart igen.
I hage 2,går det åxå bra. Tant Gaefa låter inte Hraffe äta hur han vill och det uppskattas av matte! Bara bra om han blir dels tuktad och dels smalna av lite...
Känns bra nu!!


Far och son

 
I dag släppte vi ihop Baldur å Laki. Gick mycket bra! Lite skraj blev Laki när pappa skuttade (för han blev åxå glad),men annars så!

Jag fryser om händerna!!!

Fasen vad svårt det ska vara att hitta handskar som är varma OCH smidiga... Överväger nu att köpa batterivantar. 300 bagis på gubbdagis.
I dag har jag travat ved.... Och travat ved.... Och... Travat ved! Så nu har jag förtjänat en stunds vila ;) Trist som attan vare åxå...


Lite sur,faktiskt...

Ungen spelade spel,högljutt igår. lyssnade inte på tillsägelsen att sänka,så han fick slå av skiten. det är inte spelet som låter mest. det är tjoandet...
Igår bad jag åxå min andra unge att inte skicka några sena sms. Jag ska sova. 01.30 dimper det in,inte bara ett utan FEM sms. Dessa avhandlade inte att hon var strandsatt,sjuk så hon inte kunde ta hand om sig eller något himlaomvälvande. Nej dessa handlade om glass och att det skulle köpas en speciell sort. I helvete heller!!! Efter att lyckats somna om kom sambon hem och ställer frågan "sover du?" Nä vad fan tror du. Kan man få vända på sig eller är man automatiskt vaken då? Kallt som faan inne är det nu då han inte skruvat upp så det går ut mer värme i kåken. Så idag känner jag mig sur! Låt mig sova för 17......


Väckarklockans vara eller icke vara...

Jag avskyr väckarklockor. Eller egentligen hur de låter. Numer ställer man ju alarm på telefonen vilket är bättre. Då kan man åtminstone välja ljud. Förr hade man ju klockradio. Den lät ju sådär väl? Eller en sån där gammaldags klocka som dessutom tickade så ini vassen så det var stört omöjligt att somna.
Men nu vaknar man till melodi i lagom volym. Och tur är väl det när skrället larmar klockan 5... Tur man sovit som en stock,med Ture på fötterna.
I dag är sista passet för denna vända,niiiice! Sen är det banne mig frivecka :D


Men?

Agnethasfundror.... Vart har du tagit vägen?


Narkolepsi

Tror jag drabbats av nån variant av den... Konstant TRÖTT!!! Urtrist.. Mycket märkligt att jag drabbats då jag vet att de som verkligen drabbats hårt är de som vaccinerade sig mot svininfluensan.Det gjorde inte jag eller nån annan i familjen heller.
Hur som helst tror jag att jag fick en släng.
Vi har skotrat idag. Lite bara. Planerar att åka till fjällen en helg... Vore väl skojsigt?!?! Fast det hänger ju på att man får hästvakt å kattvakt. Men det ska väl gå att pussla ihop.
Nu har jag slagit igång middan äntligen. Tog tid att bli klar med allt idag. Hann bara halva stallet innan vi for så hade ju kvar att göra.
Ser ni på Farmen?? Där vet jag en som skulle platsa! Fröken H!! Jisses vad det skulle jobbas dåååå!
Själv gillar jag el lite för mycket. Åsså skulle jag nog bli hemskickad illa kvickt för jag har många åsikter...
Nåt jag fastnat för rejält är förresten homeland. Mycket bra serie om ni undrar. Väldigt bra att man kan se allt på datorn åxå. Så missar man gör det inget!
I morse när jag kom hem hade gubben inrett dekorativt i köket. Han kan han. Fast jag vet inte ja.... Så snyggt blev det väl inte ;)
Vad tycker ni?


Järntråd på plats

Runt hela ena hagen,den övre tråden bara. Bara lite kvar i andra hagen då! Hjälpredan var med...


Hej vad det går

Pressat hö till morgonen. Man tycker det är ett berg med hö å ändå blir det 40 bal typ.
Laki får nu obehindrat äta med farbror H. Very skönt. Man slipper va orolig således!!
Nu snabblunch å en kopp,sen greja vidare...


Arbetsdag

I TIO dagar har jag varit ledig nu. I dag ska jag jobba igen. Det tar emot lite... Men det går bra bara man kommer dit.
Hunnit mocka å fixa kvällsmat på morgonkvisten! Inte illa va!
I går var vi på en yttepytte skotertur och sen på mat hos mamma. Kalvstek å potatisgratäng. Smaskens värre! Å matlåda fick jag! Så nu kan jag avnjuta maträtter en dag till!
Lilla Laki morsade på pappan igår när han spatserade förbi. Baldur stod med spetsade öron och morsade tillbaka. Inga sura miner där inte. Fantastiskt genomsnäll häst! Trots allt så åt han ju kraftfoder när Laki ville snacka...
Gaefa är en annan femma,öronen bakåtslickade så man ser de inte ens.
Laki smaskade i sig allt kraftfoder med god aptit igår. Gröt av edel avel,betfor,kli och vitaminer. Å morot såklart. Så skönt att han äter!
Min vän fröken A-C kom med glädjande besked att hon nu köpt häst. En arab,hingst lr valack minns jag inte,men 3 år å helt ohanterad. Får vi hoppas det går bra och han är snäll!
Nä bäst att ta sig an kaffekoppen. Nån tidning hade vi inte fått :(


Hoppsan

Så det blev. Oj oj. Kom på den briljanta iden att saxa av lite hår. Är av den övertygelsen att saxa rakt av kan man klara av utan att betala frissan en 500 spänn eller så. Fram med kam å sax således,in på toa. Borsta kalufsen uppåner. Framtaga sax och karva av. Note to self. Inte klippa så kort. Och kanske samla ihop kalufsen inte fullt så nära pannan. Eller?


Tänk jag drömde en natt...

Att all mark i byn var min... Men så är det ju inte tyvärr...
Jag har fixat kameran på telefonen!! Bra va? Ohyggligt tekniskt av mig att komma på att starta om telefonen haha.
Nu har jag nyss kommit in. Vi skotrade ner till Myre å tankade,tog en tripp förbi fastkörarplatsen och sen hem. Hårt i spåren och isigt på sjöarna. Hoppigt som 17. Vi tvingade sonen att hänga med. Han blev då inte glad... Begriper inte det riktigt. Gillar inte alla ungar att åka skoter?
Nu ska jag gå och kolla hästarna så det finns mat å vatten :)


Ja hua

I går var jag så jäkla trött... Hade fullt upp vill jag nog säga. Tog in hästarna tidigare igår då det gnäggades en massa och jag inte hade lust att jaga eventuella rymlingar. Inte för att jag tror de skulle rymt,men Laki var lite gnäggig å så. I dag verkar han ha landat lite mer. Ätit upp nästan allt sitt hö under natten också,det är bra! Promenerade ut glatt och villigt. Lite hopp och skutt ute.
I går funderade jag åxå allvarligt vad som rör sig i Ture's huvud. Hittade honon uppflugen på en kvist i buskaget jag matat fåglarna. Där satt han länge och väl i går. Man undrar varför? Inte så lätt att fånga nån fågel när man har fullt sjå med balansen? Knäppa kisse!


Today is the day

Jag har semester idag!! Very nice får jag säga! För idag kommer Jamila och hämtar en häst. Fala ska åka från sin son och flytta. Lite synd tycker jag om dem... Mest om Laki... Men som tur är får han stanna här där han blivit trygg med mig å övriga hästar.
Han ska få byta box med Baldur tänkte jag. Så att han får stå brevid Hraffe. Så tänkte jag. Hoppas man tänker rätt nu...
De får vara inne sen iallafall tills han är lugn igen. Lite nojjig lär han bli.
I går kom farbror Sven på besök. Han är en trevlig ung herre. Det tycker hela familjen! Fast det är svårt att tro han bara är ett år gammal. Han ser lite lillgammal ut liksom :)


Kallgrader!

Ja hellre lite minus än töväder! Här är det nu -7,alldeles lagomt tycker jag!
Får åka och hämta spån idag istället då det inte hunnit hem. Typiskt...
Inte har jag hört nå mer när Fala ska åka heller,men det lär väl visa sig. Bara det blir nån dag så jag är ledig helst ett par dagar sen.
Igår fick min fina Gaefa en redig piggborsteborstning,det gillar hon. Men hästen fäller!!! Vaaaaa? Redan?!?!? Eller var det jag som var för stark kanske? Hur som haver hade vi en mysig stund där med borsten och klia juver,åxå nåt hon gillar. Jag gillar inte när det blir såna där snuskiga kockor mellan där. Så de pillas bort!
I går var jag åxå hos
Min vän fröken T en snabbis och drack kaffe i hennes nya kök! Oj vad fint det blev! Jag vill också göra om!!!! Nuuuuu!
Men när jag lade fram det till husbonn blev det mest nån form av neandertalsgrymtning och inte så mycket mer. Jag ska köpa färg själv jag å måla. Typ bastutrappen... Och kökstaket! Och väggar. Jag det ska jag!!!! Det händer inte mycket. Ser precis likadant ut som när vi flyttade in :/
Nåt litet kan man väl göra va? Räcket i trappen tex. Måste fixas! Rangligt=farligt.Men det är sambons jobb. Gör jag blir det nog inte så vackert. Hösnören typ.
Nä nu ska jag gå ut å mata baggarna å sen åka på XL å köpa spån. See you later!


Tjohej

Vad inte nöjd man blir,när man måste lägga 1400 på ett bilbatteri :/
Min bil behagade inte starta på nyårsafton,så i går fick jag åka på macken och köpa nytt :( Avskyr att lägga pengar på bilar. Inte alls lika kul som annat. I dag ska jag åka å hämta spån. Me myself and I,me. Det går nog bra! Hoppas jag!
Vi övade med Fala och Laki igår. Nu kan man ta på grimman framifrån på honom. Han fick stå i egen box medan mamma fick gå ut en stund. Hraffe longerade vi. Tyvärr har man ont om plats just nu när det är snö överallt så nåt högre tempo kan man inte sätta upp på honom. Vilket han skulle behöva. Bränna lite hö. Typ så.
Men idag ska vi äventyra oss iväg på promenad är tanken! Mycket bra!
Näpp,nu är det bäst jag fikar lite.


2013

På tolvslaget sov man... Slocknade i soffan som vanligt.... Kvälltrött,jag? Nää vaddå... Jag är alltid trött efter 22. Så blir det när man är van att kliva upp med tuppen.
Vi överlevde i alla händelser,även om nån i området verkligen gick till överdrift med raketerna. Small rätt så bra ett tag. När det skjuts så dääär mycket tycker jag inte det är så kul faktiskt. Vi avstår raketer och smällare. Vi tänker på djuren och gamla tanter med dåligt hjärta. Plus att jag inte ser nån anledning att spendera x antal hundralappar på under 10 minuter...
Nu är man vaken iallafall på det nya året! Avslutades ju bra i går med Fala,så jag hoppas det börjar bra idag!
Det är ju skoj när man märker att man varit rätt ute i tänket med häst. Man har ansträngt sig för att damen ska bli trygg först,och det har hon ju nu. Vi ska nöta på några dagar så blir det säkert jättebra det där till slut. Hoppas jag.
Nu ska jag ta lite påtår... Å om jag visste vem som smällde igår,hade jag kanske åkt nära å smällt av lite nu.... Mohahaha...


RSS 2.0