Hemma

med den lilla pållen. Hua stackarn en sån tripp. Men hon verkar mycket snäll även om hon också verkar vilse i pannkakan litegrann. Gaefa blev glad över ny granne,hon som alltid brukar sura i gallret såg så här...
Min lilla häst ser ut såhär
Stallet vi hämtade i är jag lite chockad över... det används visst av de flesta stortransporter. Såg ut som en gigantiskt jordkällare. Inte ett fönster och svartmöglet hängde från väggarna. Ett stackars varmblod stod och frös så han skakade. Den gav vi på eget bevåg mer hö. Det var kallare därinne än ute. För de med ordentlig päls var det väl ok,men för den stackarn som dessutom var helklippt,nä hua... Dessutom var det märkligt att ingen kollade att man tog rätt häst. De sa bara åt mig på tfn att se till att ta rätt häst för det står fler där. Mycket märkligt ställe... Ska man ha karantänstall kan man väl bygga ett ovan jord med fönster och se till att det inte blir utkylt iallafall. Jag har sett många stall i mina dagar,men det där tog nog priset. Lilla Moldavia klev iallafall på finkan efter en stunds övertalning,sen stod hon snällt hela vägen hem
och mumsade hö. Hon åt som om det var sista gången hon åt mat. Stackarn tror väl hon är på väg till slakt..
Nu har jag ett utmaning att bita i. Borsta ullen som nog aldrig sett en borste och tama till henne. Hon har ju gått i flock i hela sitt liv så detta är nog vansinnigt jobbigt och märkligt för henne. Idag vaknade jag så tidigt så jag tog frukostkaffe före utsläpp så kan jag vara ute en stund å se att det går bra. Om jag får henne ut ur boxen 😬 Hovarna ser överjävliga ut åxå men det får vara en stund till så hon får bo in sig lite iallafall.. Lillhjärtat. Nu ömkar man igen. Hua man har köpt med hjärtat och inte med hjärnan. Men det ska nog bli bra bara vi tar det i hennes takt.

Jahaja

I dag fick vi kontroll av länsstyrelsen på våra får. De ringde igår kväll och berättade att de skulle komma. Men det gick bra,de var nöjda med vad de såg så det blev blankt papper så att säga. För att fira drog vi hem några stockar åt grannen med Velina. Hon tjorvade lite vid anspänningen (som vanligt) men efter det var hon klockren. Duktig häst!
Det var besvärligt före för oss med bara ett benpar. Som att gå i mjöl. Tur man fick lifta på vägen hem! Nu ska man på utbildning i morrn,sen ska det jobbas på fredag,men sen får jag hämta Moldavia! Längtar! Håll tummarna att allt går bra!

Det närmar sig...

På lördag får jag hämta min häst. Jag får henne transporterad en del av vägen,till Uppsala,vilket känns skönt. Ville jag ha transport hela vägen fick jag visst vänta till nästa torsdag 😳 Nä det vill jag ju inte... Så jag tar en vän med och åker. Ska bli spännande! 
Så här ser hon ut nu iallafall. Dagsfärsk bild. Får hoppas allt går bra,annars får jag nå fel... Då blir det undulatavel på riktigt tror jag... 

Näääe

Hur mycket otur kan en människa ha? DvS jag? Gaefa kastade sitt föl natten till onsdag. Jag är inte glad alls. Men en bra sak är ju att Gaefa är pigg och som vanligt. Men lite ledsen blev man ju....  Så nu känner jag inte alls för att sälja Siggan heller. Nä hon blir nog kvar ett tag. På plussidan kan jag ju börja kravla mig upp på Gaefa nu så smått. Om jag har nån som håller i bitändan så. Nackdelen är ju att det är plusgrader så det kan ju bli halt nu med oskodd häst. Jag får gå ner på åkern...
Annars så väntar jag på besked om när flyget från island går. Får hoppas hennes föl blir fullgånget och friskt då. Annars blir jag nog tvungen att lägga ned hästeriet och börja avla undulater. 
I dag var hovis här. Siggan skötte sig himla bra! Så glad man blir att övandet ger resultat! Bobby var också klockren. Bobby å Baldur får byta box nu när Gaefa inte längre är dräktig. Så får det bli. Tror inte jag ska lösa nån hingstlicens i år heller faktiskt. Han kan få vara ett år tycker jag. Trots allt är han nu 17 år ju. Så tiden går 😱
Nä nu är det bäst man tar sig en dusch medan det finns varmvatten 😬

En sån debatt...

Bara för att Peder tog hem Jerringpriset. Där ser man. Mina favoritkommentarer är "hästen skulle haft priset" Jaa för All In hade säkert hoppat lika bra med vem som helst på ryggen. Nä han hade ju inte det...  Ridsport är ju ingen sport visar ju också på vilken otrolig okunskap det finns kring ridsporten. Bara hobby alltså. Det är därför det har varit OS gren i 100 år,ahaaa! Nä fy vilka korkade och missunsamma människor. Bra att det blir ljus över ridsporten,å Heja Peder och alla andra i vårt avlånga land som släpar sig ut i stallet varje tidig morgon när det är -25,som hämtar hö och spån,sliter och släpar 365 dagar per år. För en häst är ingen golfbag eller badräkt man kan parkera i ett hörn för att man vill vila sig lite,fira jul eller nyår. 
De som uttalar sig nedvärderande tycker jag ska låna en häst å anmäla sig till närmsta pay and jump. Minst en meter ska ni hoppa och SEN kan ni uttala er om att hästen gör allt jobb osv. Jag ska med  nöje filma er insats! Sen kan ni få berätta hur ni tog er ur sängen morgonen efter också. Återkom då ni vet vad ni snackar om. Adjöken så länge!

Säga vad man vill...

Om Baldur,men han är nog den snällaste häst jag vet. Vi har bytt hagkamrater. Tjejerna rök ihop ordentligt ett par gånger,sen var det bra med det. Baldur fann sig själv hunsad av 85 cm ettrig Bobby. Snäll som han är böjer han sig för lillen och säger inte ett pip.Svarar inte emot,vevar inte med några ben eller nånting,han är ju ändå hingst. Bobby är ff lite hård med honom men det tar sig. Nu kan de stå brevid varann utan att Bobby surar allt för mycket. Han är så snäll min gubbe,han står ut med barn som kramar ben,ettriga ponnys och diverse. Min prins! Bäst av allt är att barnen verkar bli lika snälla :) Laki tex är likadan. Genomsnäll. Känns skönt att ha en sån i stallet som man vet är så genomsnäll. Bäst i klassen,som alltid!
För övrigt har veterinären varit här å vaccinerat Bobby och Siggan,om 4 veckor blir det resten och Siggan igen :) Det tar sig sa mordbrännar'n! Ordning på torpet. Nu är det dags för den här tanten att masa sig mot jobbet. Friveckan sprang förbi i vanlig ordning...

Nytt år

 (Bild på fröken E och Siggans näbb,tycker den är ganska fin)
Ja så blev världen ett år äldre. Nyår förflöt lungt som alltid. Fåtalet grannar som sköt raketer. Jag personligen hoppas ju att det blir förbud nu efter alla incidenter. Uppenbarligen  funkar det ju inte. Här i matfors,3mil bort,blev 4 hästar skrämda och ihjälkörda av tåget på nyårsdagen. Mycket tråkigt. Det skjuts på folk och det skjuts hela tiden. Så varför ens sälja då... Ja den som lever får se.
Hela nyår var jag mansförkyld. Jag jobbade ändå faktiskt. Dels är det svårt att få tag i vikarier och sen tänkte jag att de tror väl man hittar på om man sjukskriver sig. Jag var ju nyss hemma från jobbet med förkylning åxå. Den tog om.. Nu börjar man räta till sig iallafall.
I dag börjar skolan! Äntligen lite ordning på tillvaron! 
Själv är jag ledig,börjar på lördag. Det är inte dumt med frivecka :) 

RSS 2.0