Ett par bilder

 
Igår var hästarna som vanligt igen... Lugna att ta in... Skönt! I dag kommer tidningen hit å ska göra repotage. Hua. Sen ska det fixas vattenbalja till Gaefa å Hraffe. Gaefa tar bort tejpen så det rinner ner vatten emellan :/
Måste fota hennes mage. Jag har mätt den 2 gånger nu och den har växt 1 dm på en vecka ... Otroligt. Sen är den alldeles stum om man trycker lite på den. Hoppas hoppas det är en baby där! Magen putar mer på ena sidan,lite knäppt kanske?

Flaska mig hit å dit...

 
 
jag hoppas flaskmatandet snart är över och att mammans mjölk räcker till dem snart. Det är tur att de är så söta när de är små...
Baldur å Sokki var till salu nyss åxå... Helt sjukt knäppa när de skulle in. Först kom de inte,sen kastade de sig ut som om de var rädds för nåt så nåt vare som var vajsing. 
Följde med min vän L idag till lokala ridhuset. Fin liten pålle har hon,fast inget för mig. Han har sina tics så hon gör det bra :) Mycket fin häst som man knappt tror har gått på trav. Liten och kort i ryggen,som ett litet fullblod... 
Nää,det är dags att sova. Jag är såååå trött...

Jaha...

 
Nu fick jag frågan om att ställa Baldur på Öland halva säsongen... Tål att funderas på,förutsatt att han får fler ston än hennes tänker jag. Sen rent praktiskt,transport-vem ska stå för den? Referenser ska finnas,goda sådana. Annars blir lilla gubben hemma... Det måste ju löna sig för mig att isf skicka honom.... Har ni några tips å ideer?? 
Förövrigt så tar sig lammen. Vi (jag) mjölkade mamman igår
så vi såg att det kommer mjölk ur båda spenar. Har nån sagt till mig för tio år sen att jag skulle kunna mjölka får nu så hade jag nog skrattat å slagit mig på knäna... Men nu kan man. Jäklars... 

Hoppsan

 
 
I dagens arla timmar har vi fått tillökning... 3 små lamm har sett dagens ljus. Tackan är uppenbarligen ett pilskt stycke som förfört ett bagglamm i ringa ålder. Normalt ska lamningen börjar vår lamning i mitten av april-början av maj. Men se så dragna vid näsan vi blev! Hur som,så skötte tackan sig med den äran. Alla tre var rena och torra och på samma fläck. Man blir ju alltid lite orolig att de ska bli bortstötta när det lammats ute bland de andra tanterna. Nu har ett stycke sambo satt sig i bilen och åkt på granngården. Tackan behöver pellets och barnen ska få lite välling så de kommer igång ordentligt. Tack o lov hade vi råmjölk i frysen som de fick dela på i morse! Bra å ha grejer!
 

Det är så man vill slå nån...hårt

Har suttit å läst på nätet... Om kamphundar och deras plågoandar. Bla en amerikansk fotbollsstjärna. Jag blir så satans arg... Stackars stackars hundar. VAD är det som fattas i hjärna,hjärta och själ på såna där människor? HUR kan man tycka det är ok att föda upp,träna och arrangera blodiga hundkamper? Dessutom hade han hängt hundar åxå. IDIOT! Nä fy faaan. 
Man blir ledsen över hur vanligt det verkar vara åxå. Hela apparaten är så sjuk så man blir mentalt slut av att läsa om hur de beter sig. Heja Djurpolisen!!  Tyvärr får de ju inte så hårda straff,så även om de åker dit så är det säkert "värt det" för dem att fortsätta. Den där fotbollssnubben ska väl föregå med gott
exempel kan jag tycka. Nä fy fan jag skulle inte lägga två fingrar i kors för nån sån.... Skulle va skottpengar på sånt folk.

Från -27 till rena sommar'n

Med -8,8 grader. Vaknat före klockan idag... Ställde den på 6.45,vaknade 6. Mycket störigt. Men men,hästarna fick gå ut tidigare då vilket de säkert är glad för. De gick in tidigt igår pga kylan. Vattnet hade frusit för Zigge så det meckades opp då. Gick en del hö igår,men är det så kallt kan de gott få ha det. Funderat på å ställa ut bal i hagarna. Vi får se. I går hade det varit toppen faktiskt. Man fick hålla sig mitt i kläderna om man säger. Fast kylan här oppe är helt ok ändå. Torrare luft så det kändes inte som -27 precis.
Dotter å svärson kom hem igår
å åkte skoter lite. Lorenzo stackarn frös nog ;) 
Nu är det dags att fika lite å vänta på gryningen så man kan gå ut med vatten... 
 

Forskningsresultat...

Jaha,det var inte alldeles enkelt detta med semin. Först å främst måste man göra nytt cem test,samt ett test till. Detta 30 dagar före tömning. Cem testet kostade mellan 4 å 5 tusen spänn. Det andra vet jag ju inte.. Sen har jag då hittat en station i östersund,innebär en 20 mils resa med fålen. Enkel väg alltså. Nu är det så här att den stationen endast håller på med färsk semin,vilket då åxå innebär att jag då ska vänta på att stoägaren ringer och talar om att hennes sto brunstar. Under tiden emellan får han ju inte betäcka heller...Sen ska jag skyndsamt få tid på station å blåsa dit. Detta kostar,förutom resan,1500 som stationen tar av stoägaren. Plus att jag ska ha 1500 i språngavgift. Vi snackar stålar... Så tyvärr tror jag inte detta är nåt som är genomförbart. Lite synd. men sånt är livet. För övrigt åkte jag 4 mil skoter i går. Kul :) Nu tjatas det om nya skotrar här hemma... Men jag har nog gärna kvar gamla Lorenzo...
I dag är det -27 typ. Kallt värre :)

HJÄLP!

Jahapp,nu behöver jag assistans av er kunniga på semin... Har fått ett fråga om att få betäcka med Baldur via semin. Hur gör man? Vart tömmer man hingsten? Hur går det till? Jag vet lite å ingenting om semin... Stoet finns på norra öland. Det ni. Så delar ni med er av era kunskaper? Kostnadsfrågan osv osv.... Hjääääälp!

3 små pics

Hahaha
Fantastiskt parkerat av undertecknas...
En liten minitur med skotran :)

För 5:e dagen i rad

Snöar det på norrlandskusten. Saktmodigt snöande,sådär som det sägs att vi norrlänningar är ;) Jag tycker om när det snöar. Åtminstone om det snöar rakt ner typ... Snöstorm
är en annan femma.
Nu har jag nyss kommit hem från mitt jobb å ska väl masa mig ut i stallet så småningom. Vi ska på kalas idag kl 15 åxå,systerdottern blir 16 år :)
Härom dagen läste jag rubrik om att en häst hade gått ner sig i selångersån,hu vad hemskt! Tack o lov gjorde räddningstjänsten en strålande insats och fick upp hästen som verkar
 
ha klarat sig bra! Otäckt sånt där.... Hoppas ni har en härlig söndag! Nu ska jag gå ut å glädjas åt att min pålle är pigg i benen,jag såg nog en serie 4fota hopp när jag svängde in på gården :)

Nästan lite skrattretande...

 
Läser rubriken om snökaos! Tänker i mitt stilla sinne att jäklar vad det måste vara mängder snö som kommer neråt skåne. Läser vidare och ser att det väntas EN decimeter... Faktiskt tycker jag nästan det är lite kul... Här kräksnöar det för tredje dagen i rad. Det har nog kommit minst TRE decimeter. Minst. Just nu går det över stövlarna...lätt. Men ingen är gladare än jag. Möjligen Gaefa som bockade som (för henne) en galning nyss.... 
Förövrigt måste jag laga Baldurs ena täcke. Dvs SY! Det är katastrof.... Hur ska detta gå?

Å ännu mer snö :D

Jag gillart!! Idag har det snöat i skov hela dan. Lapphandskar :) Varit ute mest hela dan,fyllt på vatten å mat å allt annat. Ett evigt pyssel... Sen är det visst bara jag å gubben som fyller på det där vattnet vilket retar mig lite. Man gör väl det ibland fast man är inhyst kan man tycka. Nu ska vi nog ta å sätta ett datum som gräns här för nu har det ju snart gått 2 månader sedan hon sa hon skulle flytta och än har ju inget hänt. Jag vill kunna planera och så. Sen vill jag flytta upp fjordarna innan det blir vår åxå. De går ju på baksidan de. Baldur,Hraffe å Gaefa kan säkert gå ihop så länge hon är dräktig. Det har de gjort förr. Man kan testa iallafall om det funkar. Fast man får nog hänga dit ett extra hönät skulle jag tro... Nu är det dags för duschen,födelsedagsmat hos min kära mamma idag!

Nämen! Mer snö!!

I dag har det verkligen kräksnöat! Stoooora flingor! Det blir så fint ute :) Har fejat m Hraffe å ska snart ut å feja med Gaefa innan alla ska tas in. Åsså har jag eldat... Å skottat... Nu kom gubben hem,lite stressad å inte på nå vidare bra humör,å nu är han ute på snösväng. Hepp!
 

Kallt

 
-17,å jag tycker det är så härligt :) Hellre det än +2 å spöregn.
I går var jag barnvakt åt Tumba. Han levererades kl 06.00 så man fick kliva opp arla minsann... Han var inte heller så trött när han kom... Vilket var lite jobbigt då man var ganska så trött själv menar jag.
I går var Gaefa ute ända till kvällen. Hon orkade minsann hoppa 4fota hopp igår så man får väl anse att benen är ok nu? Får ha ett öga på henne. Väntar på att magen ska växa... Tänk om hon absorberat??? Då blir jag ledsen...  

Farmors pojk

 
Har blivit reslig å stor! Han har växt om Tjalle :) Är han inte tjusig så säg :)

JA SE DET SNÖAR!!!

Men äntligen SNÖ!!!! Å minusgrader :D Lycka!!!!
Detta har en bonus i att nu har vi kopplat i vedförugnen (funkar bäst i kallväder) så nu är det hett vatten i kranen så man kan duscha hur varmt man vill utan att få skäll ;)
Klev av jobbet idag åxå så nu har jag dessutom frivecka. Bara plus! Härligt härligt! 
I går såg jag ett program på SVT play,Katastrof i djurparken. Har ni sett det? Om inte kan jag rekommendera det,lite obehagligt ur flera aspekter ja,men väl värt att bänka sig framför.
Tv tablån bjuder framöver på fler favoritstarter,Farmen och Ponnyakuten! Bonde söker fru har jag ledsnat rejält på så det ser jag inte på numer så att det är slut är bonus ;)
Försökte filma fåren lite idag när de skuttade som värst,men den där karln jag har kan ju aldrig vara tyst när jag filmar... Så ni får varken se några får eller höra hans ljuva stämma när han gullar med Siv på bebisspråk... Sorry. Fast å andra sidan hade ni nog inte fått se ändå för jag har ingen aning om hur man lägger in film från telefonen. Kan man ens det,nån som vet? 
Nu ska jag svida om och gå ut i ljuvliga -8,9 och ta in alla djuren. Det snöar friskt och har gjort så hela dagen. Härliga tider!!
För övrigt ska jag kolla igenom bilder å författa en ny annons för årets avel :)
 

Valpvakt

 
I dag vaktar vi Tumba igen. Det är inte bara det inte. Han är lättväckt,så att smyga sig iväg går bort. Han är otålig å piper en massa när han är med i stallet. Han är liten så ibland tappar man bort honom. Dessutom gillar han att jaga katterna... Summa summarum,jag är redan trött å klockan är bara 12... Nu har han tagit plats på gubbens jacka för en stunds vila. Helst vill han vara i knäet,men det blir ju knöligt.
I morrn jobbar jag sista passet innan frivecka,hallelulja. I helgen SKA jag ha sovmorgon,så det så. Är allmänt trött mest hela tiden,skyller på vädret. Regnar stup o minuten och solen har vi inte sett på länge. Man kan bli deprimerad för mindre!

Nä nu har jag ångrat mig..

Nu pratade jag med en vän som jobbar som jag lite mer så då kan jag få lite hjälp,fast det är onsdag kl 1... Bra bra! Hoppas vi får fart under skorna nu.. Ja inte Hraffe behöver så mkt fart förstås. Baldur har i vågor varit arg på Sokki. Kastat sig efter honom å sagt ifrån om nåt. Jag tror Sokki försöker ta sig opp nåt pinnhål på stegen,men då smäller det så är han vips nere på lägsta pinnhålet igen.  Hur som helst ska sokki flytta så det spelar ingen större roll nu. Man får lägga hö på backen vissa dagar bara... Ska bli skönt att få ha stallet för sig själv igen.Annars så är här blankis och regn för det mesta. De skryter med att det ska bli snö de där vädernissarna,men jag tror det när jag ser det. Fick höra att inte ens med brodd går de säker djuren. En tjej hade fått avliva sin häst efter att han hade kastat av henne å sen galopperat iväg,mött ett träd och inte fått stopp. Stackars häst :(  Usch och fy,.., själva gick vi ju omkull ifjol på blankisen trots brodden. Obehagligt när man har broddat dem, att få en falsk trygghetskänsla liksom.  Gaefa är pigg och glad,eller sur kanske man ska säga. Surheten verkar vara ett friskhetstecken! När hon ids sura så äre bra alltså! Hovis kommer på torsdag å det behöver hon verkligen nu. usch vad hovarna växt..... Nu ska jag ta mig min kaffekopo innan dagen börjar pp allvar!
 

Hur göra...

Har faktiskt börjat fundera lite... På att eventuellt sälja Hraffe. Faktiskt. Min rygg(och axel) är inte schysst och gör ont av å till. Hästen behöver nog mer än jag kan erbjuda just nu. Han är ju ff bara inåkt,dels pga min rygg samt avsaknad på bra ställe att hålla till på när man är själv Och tiden räcker inte..Har man hjälp går det ju,men det blir ju så sporadiskt... 
Jag vet inte hur jag ska göra faktiskt.... Råd nån?
Vete fasen... en tjockis är han åxå,men han har ju ett sjukt fint steg. Bättre än nån annan på gården. Tåls att fundera på....

Se gokväll

 
Så är det nu 2014! Gårdagen var jättelugn. jag hjälpte fröken Y ta in hennes gossar och sen var vi här till framåt elvadraget. 12 var det ju obligatorisk stallvistelse. Helt i onödan då inte nån i närheten smällde så särskilt! I morse hjälpte jag fröken Y ta ut alla pållar igen. 
Dagen har varit lite vacuum sådär. Man har ju mockat å fejat som vanligt med särskilt mycket mer har det inte blitt. Lagat mat typ. Dotter å svärson kom hem och åt. Sen fick de med sig kallpotäter å lite jox hem. Nu ska jag nog ta det allmänt piano tills det är dags att ta in hästarna faktiskt. Jag är lite seg. Sent i går å tidigt i morse. Vojne vojne. Ont i ryggen har jag igen åxå. Blir less på den ganska ordentligt. Har burit vattendunkar från kokhuset så det är väl därför kan tro....
Annars så...
observera Lakis svans på bilden... Han har en halv gran i den tror jag....

RSS 2.0