Övat!

I dag fick Fala på full mundering och fick gå ut utan unge. Hon var så duktig såååå! Laki var lite orolig,men det var väl bara väntat. Gick bra iallafall :)

Jag passar på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!! Hoppas 2013 bär med sig bra händelser för er alla!


Tö=blankis=aj

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=683268&inriktning=&typ=4
 
Denna här hästen har min gubben kikat på lite. Den kände han var nåt för honom. Jahapp. Joo,jaa. Vem ska borsta DEN manen varje kväll undrar jag... Dessutom vill han ju helst köra par,vilket jag inte begriper. Är det nåt fel helt plötsligt med enbet? Det körde han alltid förut. Mycket enklare är det. Då kan han själv ju!
Ja vi får se.....
Annars är det halt,attans halt. Töat så allt är isigt. Åkte på fötterna neråt kasa igår,och man är ju ingen Stenmark ens utan skidor kan jag säga.
I går passade det på att rasa från taket precis när hästarna skulle in. Det var ju onödigt. Tack o lov inte när jag gick förbi med Baldur/Gaefa,utan när jag släppte in den andra lilla ligan på baksidan.
Laki får kvällsgröt nu varje kväll. 1 dl betfor,1/2 dl kli,edel avel samt lite mineraler sväller jag ihop så då blir det som en gröt. Han mumsar med hela huvet.Man får ge honom ur hink för annars kommer den ömma modern och tycker hon ska äta upp det. Väldigt avis blir hon. Men nu är det bra om han får sånt innan mamma ska flytta tänker jag. Så magen är van. Han har blivit så stor...Ska bli lite tråkigt sen när han ska flytta. Men det dröjer ju liiiite ännu.
Se vilken karl han blivit ;)
Nää nu ljusnar det ute så det är allt bäst man sladdar bort med käk till fåren. Skulle vara bra om gubben fick fingrarna ur och flyttade tillbaka Bruno nu så vi kan ta upp tackorna och inte behöver springa runt så mycket...

Ena dan snöstorm

Andra dan töväder. Takdropp och takras. Vad är det med väderomslagen?
I går skotrade vi ner till Skatan och besökte min kusin som är här på lite skidåkning. Nu åkte de ett varv skoter åxå då. Barnen tyckte det var lite kul tror jag... Fick träffa kusins kamraters rottis Tromb. Vilken urhärlig hund! Hur trevlig som helst! Ibland saknar jag en rottis faktiskt. Men nån hund har jag inte tid med tyvärr. Gubben vill ingen ha heller så...
Väl hemma var planen en varm dusch,vilket gick om intet och blev till tvätta håret i kallvatten samt blaska av sig det värsta... Typiskt va?
Förresten har jag glömt berätta vad bra det går med Laki och grimman!! Vilken kille :D Han är superduktig! Snart ska hans mamma åka ju så det är bra om man har övat lite åtminstone då...
Nu ska jag trycka ner en macka i svalget och traska ut!
 

Nähääää

Blev då inget fejande. Det blev snö och blåst. Typiskt. Däremot har jg skottat fram transporten som stod insnöad. Och skottat ur den har jag åxå minsann. Nöjd med min insats i alla händelser.


Yesterday

Fortsatte på kvällen med longering av Hraffe,med fokus på skritt,trav å göra halt med röstkommandon. Han är mycket duktig den knubbige gubben. Han har fått ett annat steg med skor på fötterna förresten. Nu slår han inte ihop och breddar inte bak som en travhäst. Han travar på med bra steg. Kul!!
Fala fick på sig sadel igen,gick helt problemfritt denna gång så även där görs framsteg om ack så små. Laki fick på grimma i samma veva. Gaefa och Baldur var ute medan de andra hölls på med,och oj vilka protester. Gaefa gnäggade och gnäggade. Men Hraffe,bäst i klassen,bryr sig inte så mycket om vad andra har för sig. Han är bra på så sätt. Kan vara ensam inne å ute utan att leva om det minsta. Skönt tycker jag som inte vill bekymra mig om rymningsbenägna saker. Han har rymt en gång,en vinter. (Åsså nu sist då) Då tröck han sönder tråden i grinden vid ingång och tog en tur till brevlådan.
I dag ska vi feja mera. Tjoflöjt!


Meeeen

Ont det går ont,det går ont när man bygger....
Jag har skruvat ihop ett skrivbord från ikea.... Inte min grej alls. Fått ihop grejerna iallafall,blev lite snyggt med spännband på (jag skojar bara).
Datorn uppackad åxå,men tji internet. Jag har ringt unge herr J. Ja det har jag. Med lite tur kommer han ikväll. Eller en annan dag. Men det reder sig.
Vi var på Arken zoo åxå,där hittade vi ett coolt djur... En sån vill jag ha när fiskarna utrotats...


God Morgon!

Ska erkännas att jag var trött när klockan ringde. Ture min rackars misse hade i och för sig påbörjat väckning av matte. Då sitter man nära nyllet och tokspinner. Möjligen stångas man också. I dag skall här svischas iväg till IKEA. Barnet skall ha ett skrivbord till sin dator. Denna dator har han vägrat packa upp innan. Ganska klokt barn det där.
Innan avfärd måste jag gå med mat till ullbollarna. Blir morgonpromenaden det...
Dum-telefonens kamera vill fortfarande inte vara med :( Några "kodakmoments" har man allt missat.
Men den ringer,smsar och wordfeudar så man får väl vara glad ändå?
 
Halvdålig bild på kärleksparet..Fast så mycket kärlek är det då inte från Gaefa´s sida... Hon vaktar sin mat... Lite dräktig börjar hon se ut. Matfrisk är hon i alla händelser. HOPPAS det funkar att släppa ihop alla sen när Fala flyttar till Jamila.... Vore toppen det. Större hage och garanterat mer bus för pojkarna. Man ser vad Baldur är bussugen.... Sen kan Hraffe behöva sättas på plats i lilla flocken. Han basar i hagen nu,det ska han ju inte tycker jag! Näst yngst som han är.
Nä nu måste jag gå ut. Djuren väntar...

Tja

Lite sol blev det ju,medan vi var borta. Väl hemma drog det in stora gråa moln. Det var ju synnerligen onödigt!
Sonen har köpt sig en egen dator idag. Äntligen blir konkurrensen mindre. Vi behöver egentligen också en ny,men jag lämnar den vi har till unge J och ser om han kan utföra HRL så den lever ett tag till. För så snål är jag... Nää men den får ta mig 17 överleva ett tag till....
Här kunde det ha blivit en bild,men som sagt... Telefonen vill inte höra på det örat. Möjligen behöver den också lite kärlek? Men den är ju bara ett år gammal,datorn är iallafall snart fyllda 10. Då kan man behöva kärlek ja...


Ser lovande ut

På väderfronten... Är det månne inte en soluppgång man ser?? -5 grader,lagomt kallt!! Här hade jag kunnat lägga in en bild om inte den rackarns telefonen fått spader och vägrar ta en bild. Är det inte typiskt så säg.....
Nu är jag iallafall hemma efter jobbet. Frivecka!! Härligt ord,iallafall så här i början på den. När man närmar sig slutet är det inte liiika fint. Men man får vara glad man har bra arbetstider ändå!
Nu ska jag hoppa i kläderna och gå ut!


Även en snöälskare

Blir liiite less när det snöar varje dag... Grått och mulet åxå som sig brukar. Vi behöver lite sol snart tycker jag! En gnistrande kall vinterdag med SOL härmed beställt... Frågor på det?


Även jag fick fina klappar

Julafton är över,ikväll är det andra sittningen hos min pappa. Helst vill jag bara fira en gång men vad gör man...
Jag fick klappar,ett armband och en hållare till fjärrkontroller. Jag skäller alltid över att de ligger i soffan när de ska ligga på bordet. Så långa telefonsladdar skulle ha varit med... Och nåt att bulta fast den med... Men man kan inte få allt.
Jag fick åxå en tröja,ett par trosor och ett par strumpor med trycket Öjens Islandshästar. Mycket fint :)
Barnen var nöjda å glada,god mat intogs. Så idag är man seg.....


God Jul!

Till er alla önskar jag en härlig jul med mycket glädje! Och klappar,såklart! Man blir aldrig för stor för en klapp eller två ;)

Här är det lite snuva,för gubben stackarn. Sjuk på självaste julafton... Trist...


Ho ho ho

Snart kommer tomten! Varför känns det varje år som om man glömt nåt? Vi är sällan ute i tid heller för den delen. I dag kvistade gubben iväg för att hitta en gran. Hmmm. Ingen har heller kollat så julgransbelysningen funkar. Jag får hoppas vi kommer ihåg vart vi lagt den också ;)
I dag ska jag baka bröd. Det är inte jul utan mammas råglimpa! Först ska jag fixa stallsysslor och djur så man slipper ha aga för det. Värdelöst att känna sig stressad.
Sen så... Kan man kanske ta det lugnt lite...


Man får säga tack...

Till min vän fröken T,som så givmilt har gett bort riktigt fertila fiskar. Tack o bock. Nu kryllar det av yngel IGEN! Hittade ett gäng på 5 mm idag. Små enar alltså. Det var ena rackarns fiskar att få barn.
I dag har jag mest skottat snö och köat. Köat på bolaget,köat på ICA å köat på vägen. Men det hör väl till det.
I morrn äre jobb igen,sen är jag ledig till annandagen. Najs.
Nu blir det nog en dusch och lite paus. Har varit i gång hela dagen :)
Suddig fisk,men den är där! Kisa så ser ni kanske!


Nu lever vi farligt...

För nu har dottern klarat sitt förarbevis för snöskoter!! Grattis gumman! Bra gjort! Inte minst med full pott på teoriprovet...


Grimma på!

Satte på Laki grimma idag,nu när jag äntligen hade en som passade... Fölgrimma blev för smått ju.. Ponny har vi nu!


Piggare

Om än inte pigg så känns det lite lättare nu. Inte lika tungt att röra på sig liksom. Kanhända är man snart som folk igen. Man får hoppas,ska ju jobba på lördag så det vill ju till det... I dag kommer allas våra Danne å Emelie hem från semestrandet i Thailand. Äntligen! Nyförlovade är de också :) Ska bli härligt att träffa dem igen!
Nu är det dags att starta dagens taxi verksamhet,barn 1 ska till skolan.... Blir några vändor idag,skola och ikväll "skoterskola"....


Se och skratta...

http://youtu.be/7AeLUSxGf8M

En dag på Birsta

I dag var stora klapphandlardagen... Det gick förvånansvärt bra,fast jag ledsnade tidigt på allt folk. Märktes mest när man skulle hem i och för sig... Bilar bilar bilar..Men det var väl bara väntat...
Tyvärr glömde jag bort systersonens klapp samt att jag förlagt systerdotterns... Vart i heeeela friden då? Jag VET att jag lagt den på ett sånt ställe att jag vet var jag har den..Häum...Eller hur var det nudå? Uppenbarligen lider jag av nåt... Teflonminne kanske?
Vi kom hur som helst hem utan klappar till de där syskonbarnen så länge (såvida jag inte hittar den jag lade bort). Tur säger jag att 99% av dagens ungdomar uppskattar att få reda pengar!
Nu är man ju som nöjd på att handla...Vill helst inte dit igen...
Var in på Granngården för att köpa järntråd,vilket de inte hade,men nåt måste man ju köpa när man är där,så det blev en fågelfröautomat med såna där solcellslampor i. Fint ska det vara för sparv och andra småfåglar!
Nu ska jag invänta mitt stora barn sen är det bara att börja leta... 
Lite bilder på min söta Ture när han var liten..Har ni nånsin sett en sån sötnos?
 
Ja,han har växt i sina öron och Nej,det är inte mina fötter,det är Julia´s. Funderat lite på de omaka strumporna och dragit slutsatsen att flickebarnet kan ha svårt för höger och vänster?
 
 
 

ZzzZzzz

Jag fick sovmorgon i morse!! Välbehövt kan jag lova. Sover som en kratta bär snoken slaggar igen om nätterna. Men i morse fick jag ligga kvar i sängvärmen. Gud så skönt det var!
Har väl joxat på idag ändåååå fast förkylningen är lite jobbig minst sagt. Men man måste ju ta hand om de fyrbenta ändå! Nu måste jag nog fylla på ved i pannan åxå... Annars får jag duscha kallt sen å det vill jag inte alls..
Hoppas sjukan går över snart... Less på att inte orka.


Äh

Vad trött jag blir... Jag haver en krokig fälg. Eller jag,bilen ska man väl säga. Detta pga ett hål i vägen. Tackar vägverket,vilken julklapp.... På den ljusa sidan;lammkött levererat till de flesta.
Å för det tredje så rinner näsan som en otät kran. Jag hatar att va sjuk. Vete 17 om jag inte hellre har en tvådagars magsjuka än en förkylning i två veckor.,


Urk

Halsen svider och näsan nyser... Det är tråkigt att va förkyld... Och jobbigt... Allt man gör tar tre gånger så lång tid.


Svuvigt..

Jag tror bestämt det ofrivilliga vinterbadet gjorde så förkylningen tog om... Ordentligt åxå... Typiskt. För ovanlighetens skull så snöar det. Otippat... Känns som om man inte sett solen på flera veckor :( Nu ska jag placera baken i soffan och sticka vidare på ännu en häst..


Märkligt väder vi har...

I går snöstorm,idag takdropp... Skumt...
Vi var på bio igår och såg The Hobbit. Helt ok film,sagan om ringen feeling... Sonen nöjd iallafall.
I morse fick gubben skotta m traktorn bakom stallet. Hade en driva där så dörrn gick inte att öppna. Gaefa stod på gången i morse hon. Uppenbarligen hade jag glömt kolla så dörrn låste...
Hoppsan. Men hon hade inte gjort så mkt. Tack o lov. Nu ska man dricka i sig en kaffekopp å gå ut och jobba lite. Har mycket att ordna med....


Ja vad det stormar

Det snöar på tvären... Hästarna stod allihop vid närmsta grind med rumporna mot blåsten. De ville då in för de hade brådis allihop. Till och med Gaefa som alltid går på grimskaftslängd bakom i normala fall. Står de ändå bara å trycker får de gå in och torka till ordentligt. Det ska visst snöa i morrn med! Nu väntar jag på gubben som får och frog en vända med traktorn. Han har försökt klara sig ur biobesöket tror jag. Satt å sa att 3 timmar på bio å huuua osv. Men det gubben får inte... Skulle han då tänkt på igår isåfall innan han var på krogen. Dä ä inge synd om honom... Baksmälla har jag noll sympati för helt enkelt. Skyll sig själv. Hade han haft feber efter vårt bad hade det varit annat....


Snöstorm....

Jäklar vad det stormar. Håller på att försöka få karln att kliva upp. Han var på julbord igår,med påföljande krogbesök antar jag. När han kom hem landade han i sängen å sa "Nu har jag köpt en schäfer av Gamen (han kallas så) 12000 kostat den" sen följde snarkningar. Så nu undrar man lite över promillen där ;) Han som sagt att vi ska iiiiinte ha nån hund,absoluuuut inte. Haha,ja se karlar. Nu ska man klä sig väl för att gå ut i ovädret. Hästarna får gå in tidigt idag,vi ska ju på bio sen och jag vill inte ha dem ute i detta väder utan att nån är hemma om nåt skulle hända. Så det så.


Klart!

Skoter uppe och fungerande!! Står nu i O.P's garage för avtining!! De slet i 2 timmar iförda vadarstövlar,men nu så är det på torra land igen! Känns skönt att den funkade åxå....


Rescue Mission

I dag är det rescue misson som gäller för den gule... 3 av byns unge starke män är snälla och hjälper till... Tack o lov... Sen får vi hoppas motorn klarat sig.....


What a day...

Började bra,tills sisådär halv elva.
Vi skulle ta en liiiite. Skotertur,det har man ju längtat efter. Jag sopade av skotrarna och sen var vi iväg. Tankade å mötte en kompis till gubben på myre och styrde kosan mot Skatan/Galtström hållet. Där måste man över en sjö. Vi stannade i kanten å kikade och jag var mycket tveksam till lyckosam färd. Karlarna drog iväg å pejlade läget,de är ju lite mer duktiga än en annam på det där. Tillbaka kom de och jag fick order om att åka i gubbens spår samt att hålla in nypan. Jajamen. Gick toppen! I 100 meter. Sen grävde den gula ner sig i sörja,vatten och is. Luktade apa... Kamraten vår susade förbi och skulle vända och vad händer. Han fastnar åxå. Men jippi.... Gubben å kamraten fick upp hans skoter å sen var det min tur... Jomen tjena. I lårhögt vatten sjavade vi runt och drog i skidor,gasade och slet som djur. Men det hjälpte icke. Det sjönk bara undan och inget fanns som bar skotern. Så där är den nu,ett gult sänke kan man säga. Kamraten och jag vadade in till land,skitjobbigt kan jag lova. Ett tag trodde jag karln skulle få hjärtsnörp där å då. Men till sist fick man hoppa på bönpallen å åka hem. Vi frös kan jag säga. -10.... Inte fick jag på handsken heller för den var genomblöt å genomfrusen. Arslet var fullt av is så man halkade på bra där bak.
På den ljusa sidan så ska vi nog byta skoter till en renegade. Och jag har jättebra skoterskor!! På heeela vägen hem spillde jag inte ur en droppe vatten,det var väl bra? Hällde väl ut en deciliter lr så sen...
Så nu är jag skittrött. Blir en tidig kväll i kväll. Imorrn får vi hjälp att bärga skotern av 3 unga starka karlar.....


Det varnas

För mycket snö inatt. Jahapp,nu igen ;)
Har blivit en ordentlig vinter må jag säga. I går skottade gubben stalltaket. Jag är glad att jag slapp,gillar inte höjdet alls. Darrar i knäna om jag är för högt upp på en stege.
I helgen är det julmarknad på skatan,mysigt!! Kanske kan man ta skotern ner.
Igår lade jag på Fala vojlock å sadel,gick ganska bra. Nu lite fika å sen måste det sättas fart....


15 cm till...

Låg på backen när jag gick ut i morse. Hoppsan. Skotta sig in i pannrum och skotta sig in i stall. Gaefa var sur i morse,skitsur. Ville inte alls ha täcke,men det fick hon ändå.
I går kväll var jag så trött så trött. Men det är nog inget mot för vad sambon måste vara. Direkt från nattskift till traktorn för att skotta. Ibland ångrar han nog att han tog på sig den där skottningen.
I dag är det nog ingen ide att hitta på så mycket.. Mer än att skotta då...


Mums

Sa Laki om borsten


Var man inte sjuk så blir man

Smorde opp skotrarna idag... Eller jag hjälpte till ska man säga. Att man ska smörja sånt har aldrig slagit mig faktiskt. Olja å bensin borde väl räcka? Men nej å nej. Det är små smörjnipplar överallt tydligen. En till hastighetsmätaren till och med (??!!?). Så nu är det smort. Givetvis måste man ju köra en aldrig så liten sväng. Visar sig att det kanske inte var världens bästa ide utan korrekt klädsel. Lössnön yrde jäklar anamma så jag såg inte nåt. Kallt i halsen åxå när snön ansåg det var ett ypperligt ställe att lägga sig att smälta på.
Hästarna fick sig en ny bal idag. Snönäsan skuttade som en galning när sambon körde in m traktorn. Vi får kalla det miljöträning. Hans mamma gillar inte traktorer heller...
Lilla snönäsan har kommit på att jollybollen är ganska kul att putta runt på. Jag provade ett år med en läderkick till ardennrarna. Ingen hit. Sko stl 9 trampade till en gång så var det ingen boll mer.... Men de små gillar bollen tydligen. Det är ju kul... För dem mest såklart.
Var nyss ute å fyllde på vatten å stackars Fala trodde nog att det var dags att gå in,men no such luck baby. Ett tag till blir de allt ute...
Nu ska jag ta tag i sladdhäxan. Så kanske jag slipper höra att man drar in spån? Kanske?


Vinterfint

Naturen har gjort egen utsmyckning på stallväggen. Ser nästan ut som spindelväv...


Lamm å fårskallar

Så! Nu är lammen levererade till slaktarn. Mycket nöje säger jag bara...
Ingen samarbetade särskilt när de skulle på... En var så osamarbetsvillig att han stångade ihjäl en navkapsel. Hyggligt. Men nu ska de vara framme....
Utom 9 yttepyttebagglamm. De får vara kvar fram till påsk.
Nu ska vi vänta en halv evighet på fällarna åxå... Jag längtar redan efter min fina bruna :)
Måste ut m ny bal till hästarna i morrn senast... Man kan tycka att Fala ska bestämma,men se det gör hon icke. Hraffe är kung i hagen och nåde den som närmar sig hans höhög. Surpuppa...
Ikväll ska dottern på förarbevisutbildning igen,del 2 av teorin. Snart får man väl åka bönpall igen då. Å jag som är så förbannat åkrädd med alla utom gubben....


Inga rymlingar...

Nä inga kusar på vift idag inte. Tack o loooov! Jag har mockat en tunna med skit i dag och tryckt i ett jordspett. Det sägs att det ska funka,jorden blir ju så dålig nu när det är kallt. Får be nån annan känna på tråden dock tror jag...
Nu har jag nyss kärrat ut vatten till bagglammen,de andra får gubben ge för det innebär köra fyrhjuling i djupsnö. Det gjorde jag i morse så nu är det hans tur. Rättvist ska det väl va? Själv tänker jag småsvimma på en stol och vara med Harru Hole... En liten stund iallafall...

Ångestladdat...

Att åka hemifrån i dag... Men jäkla häst om du rymmer igen säger jag bara!!! Då blir det tjuderpåle tamejfan... Nä inte så illa kanske...
I dag fyller min gubbe år,46 stycken. Har laddat  med ETT paket som jag köpte igår i nån form av panik. I kid you not... Hade helt klart för mig att han fyller år,men agan att köpa nåt till honom som inget önskar... nu får han nåt bara för att som han kan använda. 
Jag fick mail i morse åxå,från Nelly.com. Hur vet dem att jag har namnsdag idag undrar man? Och varför skickar man reklammail om det? Firar nån namnsdag? Inte jag iallafall... Men grattis till mig då på mitt andranamnsdag. Hipp hipp...
Nä nu ska jag gå ut å kolla så hästskrället är där hon ska vara.... Ska varsko grannskapet om problemet innan jag åker,ju fler ögon desto bättre. Även om min mamma är här så är det bra. Mamma är ju inte så stark i fysiken med sin fibromyalgi...
Ha en härlig söndag gott folk! 

Fungerande reptilhjärna?

Man undrar ju ibland,om den där reprilhjärnan faktiskt funkar? Nu ikväll for Johan iväg med traktorn,och trots att klockan inte var så jättemycket tänkte jag att det var lika bra att ta in hästarna. Det har ju snöat på dem hela dagen. Slängde i kraftfoder och gick för att hämta Gaefa. Ingen häst där det BRUKAR vara hästar. Hmmm... Spanade i mörkret lite och inser att Hraffe och kompani på något vis tagit sig ut ur vinterhagen Ut i sommarhagen...Älgade iväg och mycket riktigt är de där i djupsnön. Grinden var såklart inte stängd där så de älgade iväg genom den,men som TUR var vände Hraffe och kom tillbaka... Fala och Laki hängde med honom. På med grimma på Hraffe. Han gnäggade efter en bit så de andra hängde med. Tack o looooov! Undra om man verkligen känner på sig sånt där? Det har hänt förr att sånt hänt och man fått för sig att gå ut och kolla nåt.
Hagen är nu fixad igen,inte så kul med tanke på att det är minusgrader och svårjobbat med handskar på. Alltså var de inte på. 
Baldur och Gaefa var i rätt hage iallafall,skönt det! I morrn ska jag så fort det blir ljust,kolla av resten!
Förstå om de skulle ragasat iväg. Usch...
Nu är de väl instängda,och man får hoppas det var en engångsföreteelse.... Annars vete 17 vad jag ska göra....Håll tummen tack....
Förresten! Är det nån mer som har blogg app? Nån som har problem med sin mer än jag?
ja just ja... Lammen sorterade och fällarna märkta! 11 stycken blir det iår!

Home sweet home

Ahhh,hemma igen! Med en kaffekopp och dagens tidning innan dagens arbete börjar. Här skall sorteras lamm. Vissa ska få ett märke till,det är de vi ska ta fällen på. Sedan ska jag hinna med hästar å sånt åxå såklart. Idag tänkte jag ta in Fala å sadla på och gå en kortis. Får se hur det går... Det är bara att börja på...
Men lite korsord å fika först kanske....

Ibland blir man full i skratt

Speciellt när det blir så att ens gubbe,som kan det där med bilar,klantar sig lite.
Han skulle åka iväg med sin bil,han har en audi han åxå. Tjafsade och grejade läääänge och väl ,men bilen startade icke. Förblev stendöd... Han ropade på mig för jag skulle se om lyset funkade osv. Jorå,lyset sken så vackert så. Han beklagade sig att det inte gick att låsa bilen och skulle visa.
Lysena blinkade till och bilen låstes.
Fel bil dock,min bil. Visar sig att han försökt sååå att starta med fel nyckel. Jag skrattade gott. Och länge....
I övrigt så jobbar jag idag,klev opp 5. Mindre kul det,men vad gör man.
Det snöar åxå kan jag berätta,men särskilt kallt är det inte iallafall.
Har som vanligt hemlängtan,men jag får åka hem i morrn och den som längtar efter nåt gott...


Å vilket äventyr

Att köra bil idag! Dubbla restiden typ....Blev stående här å var för att vänta på somliga som hamnade fel. Off road lixom...


Åsså lite mer snöööö

I natt har det snöat lite minsann. De varnar för når oväder nu... Hua. I går var det en jäkla smäll på e4an här. Det var brandbilar,ambulanser och poliser överallt. Klok som man var åkte man raskt över och inte utpå e4an när jag skjutsade barn. När jag hämtade Julia sen vid 5 höll de fortfarande på med bogsering. En riktig stjärnsmäll måste det ha varit. Igår var Fala och Lakis "gammelmatte" här och hämtade halm. De tyckte Laki blivit så stor så. Laki är väldigt nyfiken på Baldur nu. Står ofta i jämnhöjd med honom och spanar.Tror nog de kan gå ihop allesamman sen när Fala flyttar. Då blir det garanterat lek.... Baldur är ju trots sin ålder väääldigt lekfull.
Nu ska jag iväg på möte på jobbet snart. Det blir inget kul möte,de ska skära ner timmar. 3 timmar per dygn. Suck... Innebär att vi får jobba upp på andra ärenden,trots att vi fysiskt är på jobbet i 24 timmar och det tar som på ändå. Skulle haft ett stalljobb extra så man får greja med nå hästar då iallafall. Ja vi får väl se... För övrigt är jag förkyld. Jättesnorig. Skittrist....


Frusen

Jag har banne mig frusit hela dan,tro om det är nån förkylning på G?
Spelar ingen roll hur många lager kläder jag haft,jag fryser ändå...


Rediga flingor

Det snöar lapphandskar! Som ett julkort ute! Tyvärr medföljer snörök när man är ute på vägarna... Har beställt inbesiktning av dragkroken till torsdag. Får man hoppas den tycker den ska funka...


Mer snö

Dalar ner från himlen! Härligt! Skotrarna är framtagna,snart så kan man nog åka lite :)


Skott vare här

Nu har Hraffe skor även bak! När vi var klara sa hovis att det var den bästa första gångs skoning han varit med om. Dååå blev jag glad och tänkte att NÅT rätt har man alltså gjort :) I övrigt i dag har man fyllt på vatten till får,matat får,mockat,vattnat får igen,matat hästar,vattnat får,rastat hunden (som nu åkt hem igen!) hämtat barn,inte mindre än två ggr,Lagat mat och så vidare...
Nu när det är så kallt(-15) fryser vattnet för lammen. De har ju ingen värmebalja,men det är ju bara en vecka kvar nu så ska de på slakt.
Annars har vintern hittills varit bra ;) Skotern är framkörd ur vinterdvalan,det enda är väl att man är konstant torr om händerna och läpparna...
Skönt att hunden åkt hem åxå,hon är inga problem att ha,men det blir ju en aga att inte glömma bort när man är ute å grejar. Det är som ingen ide hon är med heller,hon sitter bara på bron ändå...
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe igen och möjligen kan det slinka ner en bit nougat samtidigt?


Men hur tänkte jag nu?

Som gick och tog en dusch när jag snart ska gå ut i -14... Jag äger ingen hårtork heller. Hoppsan...Blir till att stoppain håret i en tjock mössa och dra en halsduk runt halsen.
Förövrigt kom jag nyss på att ingen av mina hästar är "enfärgade"... Baldur har ju sina vita ben å vita strån i pannan. Åsså färgväxlingen då. Gaefa har en stjärn,och Hraffe har faktiskt en vit fläck på ballen,den vid hoven alltså. Im man dessutom lyfter hans hov så är den vit på insidan. Lite kul sådär. Jag vill gå en färgkurs förresten,så man kan se själv vad det blir av barnen...


2/12

 
Fotade nåt kort i morse och här är några...
Lekt med Laki i dag. Tänk han blir alldeles vild,bockar å grejar... Rolig häst :)

Måsskiten...

Ser ni där vid manken? Lattjo fläck...Det ser ut som måsskit...Eller möjligen färg.Men det vita går inte ända ner i botten överallt.Märkligt va?
 

Lite kallt...

Märkligt att man får så mycket att göra när det blir dåligt väder? Igår skottade gubben 2 ggr,sen for han och jobbade natt. Nu när han kom hem igen for han åter och skottade. Jag fick ta hand om ruljanse hemma,mata och vattna. Däremellan försökte jag pynta för advent. Och så ville man se matinen. Snygga Svartur och Maria var ju med. Som vanligt ser det enkelt ut när de tågar fram. Det är inte för intet Maria är högt rankad? Mjukt och smidigt. Tycker hon var värd en högre poäng i fredags åxå. Kraftur är en värdig vinnare,även om jag tycker han vevar på i cirklar med frambenen ibland.
Mina pållar fick vara inne en stund i går morse och sen gå in tidigt. De tågade glatt ut i morse! Tack o lov har ju vädret lagt sig. Jag gillar snö,men kanske inte snöstorm så mkt...
Nu blire kaffe!


Så var den här!

Den där snön jag tjatat om att jag vill ha,har anlänt med besked. Det är snöstorm... Så lagomt,att gubben som är sliten efter gårdagens baluns,måste upp och skotta.. Jag lånade ut min bil till min mamma över helgen,då hon åkte till stockholm i går. I utbyte fick jag henns tvålkopps toyota och setterjycken. I eftertanken kanske oklokt för mig,men bra för mamma. Jag vill ju gärna att hon kommer både dit och hem helskinnad...


RSS 2.0