Discomagar

Idag var jag till fröken E å hälsade på. Lilla fröken Tillie ville följa med hem,så jag tog med henne hem då. Hon slocknade dock i bilen på vägen så mamman hann komma innan hon vaknade :)
Sen har vi käkat middag ihop på kina,gick ypperligt och var mycket gott! 
Pållarna är polerade för kvällen,så gott det nu går med tanke på fällning och att det börjar bli lerigt här å var. Fölen hade iallafall disco i magarna :) Till och med Gaefas baby fick man känna på ikväll. Man får distrahera med att klia på nåt ställe hon uppskattar sånt 😂 Annars får man ganska säkert en åthutning av rödmärren. 
Fick bilder på Aldinros idag,åhhh så glad jag blev! Hon har det toppen verkligen!
Tova den räkan har fått blodad tand på att gå ut. Med att gå ut,anser hon vara att befinna sig under altanen typ. Men nu får hon baske mig var inne på nätterna än iallafall. 

Update

Våren innebär ju mockning av hage. Hur mycket kan kreaturen skita egentligen? Jag har skottat en redig hög,så jag hoppas kunna köra bort med traktorn :) Gaefa var arbetsledare och var med hela tiden...
Freyjas mage har svällt jäklar anamma. Jag tror det blir en badboll...Man märker att det börjar bli begränsat utrymme för mat. Baldur gillar det för då får han tillfälle att norpa åt sig lite mer. Jag är ivalet och kvalet om jag ska betäcka om sen när de fölat. Nästa år höjer de ju stoavgifterna med 750kr styck. beroende på hur fölningarna går såklart.
Katta fick gå ut i går. Kavat som hon är drog hon iväg under altanen,för att sedan inte synas till förrän sent pp kvällen.. Fanken vad nervös jag var. Man inbillade sig att hon blivit påkörd,bortjagad av nån annan katt eller kanske till och med kattnappad! Men hon dök ju upp tack o lov. Sen sov hon i sängen,mitt i vägen,hela natta. 
Påsken har varit lugn. Jag har jobbat helg så då blir det ju inga utsvävningar. Lite jobbigt på söndag med tidsomställningen,men det flöt på ändå...
Två pass kvar innan frivecka nu! 

Mja...

 
Lite mer snö blev det ju,om än inte så mycket. 
Annars haglar vårtecknen. Pippifåglarna kvittrar,skithögarna i hagen tinar fram. Jag måste allt börja med städningen där 😁
I dag åkte min största unge till amerikat. De ska semestra. Jag är liiiite avis faktiskt. Men bara lite. Jag är till exempel inte avis på alla flygtimmar. Det känns som länge att sitta i en plåtburk på hög höjd. Man skulle kunna knäppa med fingrarna och bara vara där man ville. Det skulle väl vara toppen...
Tjejernas magar växer. Freyjas mer än Gaefas. Gaefa blir som stor hela hon,och visste man inte bättre skulle man tro hon bara var tjock. Eller möjligen fet. Hur som helst så är det en bebis däri,som man lyckas känna på om mamman har en himla bra dag.. Annars är det risk för blåmärken.. Freyja är gemytligare inställd till mattes behov av fölsparkar. Så det är ju bra. Himla rulle därinne..
 
För övrigt håller jag på och målar. Uppe i hallen blir det nu vitt. ska måla en sista runda i morrn,sen så :) Men målar man vitt ser man ju hur fula dörrarna är,så nu har jag lånat en varmluftspistol av min svåger samt en färgskrapa. Sen blir dörrarna grå som trappen var planen. Vi får hoppas planen håller :) 
Nu ska jag se farmen! Finaldags! Jag håller på Lina!

Vår?

 
 
Törs man tro det börjar våras? Hästarna fäller som attan. De ser ut som om man inte borstat dem på flera veckor,trots att man står med fällskrapan dagligen. Det som föds bara mer hår. En falabella om dagen kardar man väl av iallafall 😁 Vi har börjat sätta Velina i vagn,med varierat resultat. Hon vill helst trava och gärna småkicka lite,vilket inte uppskattas speciellt.
Preggosarna är nu högdräktiga bägge två och matte börjar bli smått nervsjuk över födslarna.. Känns lite småjobbigt faktiskt. Men man får koppla på hökögat där i slutet av april helt enkelt. Gaefa har jag lite koll på,hur hon var sist,men Freyja vet jag ju inte.... Ja det blir vad det blir antar jag. Man får vaka helt sonika å hoppas på det bästa.
I går var en solig och vacker dag. Plusgrader flera stycken! Hästarna var mest loja och nöjda i solen. 
I dag är det så jobb igen. Plusgrader i dag med,men lite regn tråkigt nog. Mitt jobb ska flytta så vi ska packa å packa å packa. Inte speciellt kul nä,men det måste göras helt enkelt.
Nu ska jag snart åka så det är bäst jag lägger på ett kol!
Ha det bäst!
 
 

RSS 2.0