Varför får jag inte sova??

Helt jävla omöjligt att somna på kvällen. Efter en stund måste jag byta ställning för det gör ont. Lite rädd att det ska åka tillbaka,det han rättade till. Vissa saker måste
man ju göra trots ryggskott tyvärr. Å i går blev jag arg över karln igen så då kunde jag då rakt inte somna. Fantastiskt att man ska vara längst ner på priolistan ibland. De är för vana att man klarar sig själv tror jag. Men jag är ff lite arg ja. 
Satte upp lite visdomsord på kylen jag 
Mohahahaa

Glömde bilden...

Så här ser två dränkta råttor ut.. Mycket fluff på en fölunge ser man.

Naprapaten

Här i värsta äckelvädret (regn) for man till naprapaten å blev ihopknölad å tryckt på å knakad i. Ryggskott har jag visst. Ett redigt ett. Han pekade på 4 lr 5 punkter som han sedan drog i å grejja. Mycket bättre blev jag,men jag har ff ont på en punkt neri höften liksom. Så därför,blire återbesök till veckan. Tjolahopp. Ja ja,huvudsaken man blir pigg.... Karlsloken har dåligt med empati tycker jag dock.... Först r han stack iväg å lämnade mig å mitt ryggskott dårå,men sen har man då fått klara sig själv. Han har tyckt skotta å köra traktor var bättre.Tur man är härdig...

Syltrygg å dumma karlar

Ja det är en sån där dag då jag är arg... Jag har riktigt ont i ryggen,såpass att jag ska till naprapaten. Å dååå tycker min karl att det är lägligt att försvinna. Typ skitlänge. Så jag fick släpa hö å vatten ändå jag. Tack för dä... Så jag är arg på honom... Faktiskt.
Annars så....

Sista passet

Innan friveckan! Gud så skönt! När klockan klämtade i morse var jag som duktigt förvirrad och hade en kabelhärva i huvudet. Vete 17 vad jag drömt för galet...
Har gjort det jag ska på morronen å nu är det kaffe så man vaknar ;) Aldinros det lilla stycket är himla orädd för vattenslangen. Den skulle de fundera på att köra in! Slangen fastnade lite runt benen på henne i går,alltså hon stod i slangen  när jag drog i den om man säger. Inte ett dugg rädd. Lyfte bara på småfötterna lite å kikade. Inget skutt inget blås ingenting. Cool fröken. Baldurs ungar verkar vara ganska coola allihop faktiskt. Laki är ju inte rädd av sig heller å inte verkar Alfdis vara det heller. Ganska skönt!
Det börjar bli dags att annonsera för betäckningar i sommar. Har halvdålig fantasi för sånt där jag,åsså har jag ev lite på G i samarbetesväg med en människa... Måste kolla opp innan jag törs skriva så mycket. Nää om man skulle vakna till liv så man orkar göra ett bra jobb i autismens tjänst....

Fjordar!

http://youtu.be/ecyMf1HaZTM

Kort dag

Igår. Blev så när man var hemma efter 10 å sen skulle stöka undan innan kalas kl 15. Men allt går utom små barn, och de lär sig.
Lite snöflingor kom igår,inte så många dock. Pållarna mår fint. Freyja har tyvärr upptäckt godispåsen på gången,så den får jag flytta på nudå. Fick mer eller mindre sjasa ut henne i morse. Blev så full i skratt i går när tjejerna kom uppfräsandes till em.hö,med gaefa i spetsen. Full sula. Lillan blev alldeles uppspelt å tossig :) Synd man inte hade nån telefon med ut. Ännu ett missat kodak moment :/
I dag är det jobb. På lördag förresten ska jag gå på 80 talskväll på E street. Haha,ska bli kul! Måste på myrorna å leta paddande outfit. Gärna neon... All in liksom. Våfflad frisyr åxå ja. Mm det ni.... Första gången på typ 10 år jag går ut åxå haha. Man är ingen krogråtta precis :)
 
Hade mig en knävärmare på kalaset igår,syrrans hund Stina. Hon ska förövrigt gästa oss vecka 10 då hennes husse å matte drar till Alperna. Får se vad våra katter gillar det då 😜

Liten snabb...

Sammanfattning av gårdagen...
Ja de pratade med Freyja å Goliat igår. Freyja var stressad allmänt. Väldigt vaken häst är hon ju. Hon hade gått med många hästar (flock) och känt sig osedd. Flyttat en del Så nu ville hon inte flytta mer. Nån har nån gång ridit henne som var stor å tung och som satt fel så det gjorde ont.  Hon vill ha föl,älskar föl.  Vill att man är tydlig,för det är hon. Vill att man är vänlig och snäll för hon är inte dum,bara stressad och det blir svart. Man måste bryta henne då. Ja det var mer,me. Jag får återkomma när de mailat :)
 
Goliat,det var lite som vi trodde. Jobb jobb jobb. Han själv tycker hans sätt är det rätta. Han ser sig själv som en snäll farbror kring barn. Bestämd herre och han har känt sig missförstådd mycket. Människan har inte alltid varit snäll och det har blivit fel. Litar inte på människan direkt utan det tar tid. Han tyckte om att bo här och husse och han var på god väg att förstå varann på riktigt. Här var det lugnt,man sover gott. Tycker om att ta i,visa att han är stark. Men det är viktigt med kompisen. Zigge är en bra kompis,även om han går på honom ibland bara för att han kan. 
Så nu har ni fått liiite info :)
Blev lite stressigt. Kl 18 skulle vi ju vara i stan å fira mamma som fyller 70. vi åt gott på Invito å hade trevligt :)

Väntar....

På djurkommunikatörerna! Har insett jag behöver viss assistans att få in pållarna åxå. Annars får man nog med fler än som är planerat :)

Kattorna

 
Ja jag tänkte väl jag kunde berätta lite om våra eminenta råttfångare? 
Vi har 3 såna. Trixie,Thorsten å Ture. Trixie och Thorsten är syskon och de kommer från sågspånshawaii,dvs Alnö. Har man nån gång hört gruppen Rasta Hunden,så refererar de till ln som Cancerön. De där små tigrarna kom 2009 till oss på "fastlandet". Alnön har dock en bro så vi behövde ju inte simma över precis.
Thorsten är en sån som kommer galopperande över morgontidningen för att kasta sig i knä och gosa. Tar en å annan sork och har en tendens att mobba sin syster.
 Trixie är en pyttekatt. Henne kallar vi åxå för SJ ludret.Detta för att hon älskar vår SJ filt. Där kan hon sova i timtals. Hon är den som fångar fåglar,men hon får sällan äta upp dem själv,nån av de andra tar gärna av henne bytet. Hon är iallafall husses katta,när det passar henne. Halvkorkad katt för hon ramlar ofta ner från grejer när hon åmar sig,har noll koll på vart soffa,bord,altan tar slut.
 Sist,men absolut inte minst,har vi Ture.
Honom tackade jag först nej till,men så blev sambon lite överförfriskad en kväll,å satt å gafflade om att man gör som man vill. Jaha tänkte jag gör man det,okej! Så då tackade jag ja till att lilla Ture skulle få bo hos oss. Sambon var missnöjd i ungefär 24 timmar. Men man gör ju som man vill ;)
Ture är en knubbig varelse som vill gosa brevid. Ingen knäkatt. Han kastar sig ofta runt fötterna på oss å springer kors å tvärs så man har mer än en gång hållit på att slå en redig vurpa.
Ture är minst sagt speciell. En riktig personlighet. Just nu har han tics på att vara i badrummet,sitta i duschen och glo. Vete 17 varför... Sover gör han helst med mig,få ska det skedas... Teleskopben får han om husse vill slänga ut honom på kvällen. Det är så han får fast i dörrkarmen nästan. Men rackars söt å mysig katt.
 
Alla katter är ju utekatter här,nu på vintern mer motvilligt :)
 

Målgång...

För hallen. Hyllskrället på plats,inte utan viss frustration och en del fula ord. Det ska ju krångla när man ska hålla hylla,skruv å skruvdragare samtidigt... Man ska med fördel lyckas hålla hyllan rak åxå vilket inte var alldeles enkelt. Av den anledningen funderar jag lite över varför man inte har plattare huvve. Har åxå kommit på att det borde finnas bh:ar som absorberar svetten under lökarna... För man blir sjukt svettig där har jag märkt under mina dagar av målande inte minst. Kanske skulle man ha en liten tappkran på nå vis? Ja se dessa funderingar..
Ikväll blev det mkt laid back med en film på swefilmer,me myself and I. Intag av häst,matande av desamma,baggar och pannan. Fast den fick ju ved såklart. 
I morrn bitti ska jag på sån där mammografi. Man får hoppas de får okstämpel... Första hången detta,platta lär de ju bli ja. Jaja,kan bli en upplevelse det åxå då.
Nu ska jag släppa in mammas lilla kattgris så jag slipper sova ensam i sängen....

Jorå

Det går framåt
Bara hyllplanen kvar. De blir grå,av den anledningen att jag målat grått med alla penslar. Ja så får det bli...
Annars har jag rimstuga,min mamma fyller 70 på fredag. Man vill ju rimma nåt skoj till paketet... -10 friska grader ute,kom ganska mycket snö härom dagen å med lite tur är min skoter snart klaaaaaar!!!! YES!! 
På fredag kommer åxå djurkommunikatörerna. Får se då vad som sägs. Freyja å Goliat som ska få sig ett snack ;)

Puh

Före...
Å en bit på väg. Det är ju typiskt att man druttade av pallen å slog fläsket åxå... 
Iallafall kom det en hel del snö igår. Sambon skottade igår kväll direkt efter 12 timmar på jobbet stackarn. Ändå fick jag skotta mig in i stallet. Det är då som ingen ide knappt... 
I dag är det mildare,bara -8. Skönt! Tror hästarna tyckte det var ganska trevligt att gå in tidigare igår. Att det snöar gillar vi,men kan det snöa rakt ner å inte snett uppåt. De var på tå allihop igår. Lade hö i alla nät under dagen så de inte skulle vara utan. I dag får man börja med att skotta vid alla dörrar å skotta fram vattenbaljor minsann. Sen ska jag måla!!

Kliar i fingrarna på mig...

Nu har kärringen kommit igång! jag ska genast sätta fart med hallen :) Kommer inte känna samma tidspress där eftersom jag nu inte är gräsänka längre. Men jag räknar med ett par tre dagar ändå... Onödigt att färg ska torka lite mellan gångerna. Iallafall tror jag sambon tyckte det blev himla fint. Man hajar till när man går förbi,den där trappen var så mörk å tråkig innan ju. 
i lördags var det då ett gräsligt snöande. Det är visst en varning utfärdad för idag åxå,15-25 cm snö. Hmmm..... Måtte min skoter bli klar snart... Hur som helst så är det just nu -22 ca. Man håller sig mitt i kläderna. Vill till att hälla lite hö i näten i dag så de har att pyssla med kanske. 
Nu äre snart dags att åka med ungen (han som skvallrade om målningen...) Sen ska man kanske styra kosan mot stan då å köpa sig en färgburk ;)

Klart!

Ni får tänka bort post it lapparna ;)
Hallen näst på tur! 

Skjut mä

Fy faan vad ont jag har i hela kroppen. Jag har målat som en dåre å ser äntligen ett slut. Har varannat trappsteg kvar nu. Tyvärr gick ju överraskandet om intet då sonskrället skvallrade för sin pappa. Surt....
 

Av alla dumma påfund...

Ja jag är som gräsänka tills på fredag. Det syntes vara oerhört synd att vara sysslolös,för det är man ju med 6 hästar å 48 fårskallar... Så man drog inöver civilisationen och inköpte färg. Med denna färg begynte man måla träpanelen i trappen. Jobbigare än man tror. Högt å dumt åxå... Sen köpte jag grå färg till själva trappen,men den får vänta till sist den så man kan spilla vitt ostört...
 

Av alla dumma påfund...

Ja jag är som gräsänka tills på fredag. Det syntes vara oerhört synd att vara sysslolös,för det är man ju med 6 hästar å 48 fårskallar... Så man drog inöver civilisationen och inköpte färg. Med denna färg begynte man måla träpanelen i trappen. Jobbigare än man tror. Högt å dumt åxå... Sen köpte jag grå färg till själva trappen,men den får vänta till sist den så man kan spilla vitt ostört...
 

Han är nog dö...

Kung Bore alltså. Alldeles säkert har han trillat av pinn. Det måste pågå nån form av strid över tronen för vädret är då inte speciellt vintrigt fortfarande.... Det ska snöa på tisdag,men det kan man väl ge sig fan på att det blir regn... 
I natt kommer mitt stora barn hem från irland. Hurra! Nåt bra iallafall...
Idag ska jag jobba,ställde klockan på 5.15,men vaknade före. Såklart... (Mycket irriterande) Har hunnit släppa ut å mocka å fyllt pannan. Det är tur man är hyfsat morgonpigg. Broddade Freyja
m traktbrodd igår. Blev såklart kliven på åxå med den nybroddade foten. Man Tackar.... 
Dags att packa sig iväg mot civilisationen då.... 

Blankis å surväder...

 
Efterlyses:Vinter! Hallåååååå vaart är snön? Å minusgraderna? Ska det inte bli mer nu? Hatar detta väder. Nu äre blankis så jag fick hänga lite på pållarna när jag ledde ut för att hålla
mig på rätt köl....
Helt enkelt så suger vädret. 
I dag är det jobb så 05 ringde klockan å man hasade sig opp.... Kul äre inte,men man har som inget val. Har fixat klart stall å sånt iallafall. Alltid något. Igår var vi på familjepromenad,fixade in nya balar till fåren å idag lär han få hämta till hästarna.
Längst upp i högra hörnet bor vi ;)

2015

 (Somliga piffade till sig extra)
Gott nytt år på er! Hoppas 2015 blir ett bra år för er alla!
Firade gjorde vi inte så mkt. Är ju svårt när man har djuren. Hästarna tog jag in vid 19 draget å lämnade lite lampor på,mer hö strax före 12 å på med radio en stund. Jag tycker nog nyår inte är så himla mkt att fira. Trivs med att vara hemma i hemmets lugna vrå jag. Gubben kan det dock krypa i kroppen på... Men det är väl bara å bita ihop det. Har man skaffat djur så har man.
Dottern är som sagt i Dublin,där verkar de då fira rejält. Kom en liten film på en hel hoper människor som räknade in tolvslaget. Hoppas hon har skoj! Man ska passa på medan man är ung ;) 

RSS 2.0