Vatten å värme

Ja vi håller på å fixar med värmebaljor innför den annalkande vintern. Den har ju som inte dykt upp än. Frost är ju inte samma sak som knarrande snö.. Vi köpte en mojäng till fåren med flottör för att slippa bära vatten dit. Mycket smart tänkte vi. Just nu undrar vi hur tillverkaren tänkte. Det var ett pyssel att få dit. Man måste dela fanskapet i tre delar för att få dit elen till transformatorn. Detta under störningsmomenter Hilda,som envist skulle vara med. Vi fick stänga in oss till slut. 
Visst det är trevligt med tama fårskallar,men ibland är det ett aber... Nu hoppas vi att de fattar vart de ska dricka så ingen törstar ihjäl.
Kolla va... Vilket mickel...
i övrigt surar jag lite då jag INGENSTANS på svtplay hittar islandstävlingen..... Skitdåligt svt!! 
Nu ska vi ta å gå ut å fixa baljorna till hästarna....
Även de vill ju ha frostfritt i vinter.
 

Chilly ;)

Äntligen minusgrader som sig bör så här i norrland. Klivit av i morse så nu är det frivecka!! Jihaaaa! 
Kylan har dock gjort att det är knöligt som värsta puckelpisten i hagen. Tjejerna går ff i storhage de å verkar nöjda!  Helgens event blir sihs på svt play. Skulle så gärna velat vara där men som vanligt så blev det inget. Surt sa räven... Oh well,vad är väl en bal på slottet.... Jag får ju gå på utvecklingssamtal iallafall idag :)

nu blir det bildbomb...

 
http://youtu.be/W75rOwt8gNs

 

 


Tjyvar å banditer...

 
 
Nån har snott mina hörlurar. Mina bästa hörlurar. Jag är upprörd... finns ingenstans :/ Nån har åxå gått å snott min vinter. Här regnar det så man tror man behöver en ark! Blä. I går såg vi solen fram å tillbaka. Tror det var solen iallafall. Det var så länge sen jag såg den så jag vet inte om man känner igen den längre.... 
Oh well... 
Annars så... Har jag fortfarande hål i gummistövlarna,ifall ni undrar.
 

Puh

Nu har hovis varit här. Verkat Gaefa å Aldinros samt skott Freyja. Aldinros fick för första gången vara utan mamma med hovis. Gick förhållandevis bra,även om hon var lite bökigare än vanligt. Zigge fick på sin tappsko åxå så nu ska väl hoven hålla ihop... 
 

Jahapp

Solokvist såhär på en lördag.Sonen for på övernattning och gubben jobbar ju natthelg. Junior var ambitiös och släpade med sig SO läxa (?!??!) Inte för att jag tror nån form av arbete på den kommer att ske,men tanken var ju god ;)
Som sällskap denna kväll haver jag mig en golden retriver minsann. Medan hans matte å husse ska ut å slå klackarna i taket så får han stå ut med mig.
Dagen i dag har då baske mig inte bjudit till alls. Grått å trist. Å lerigt...Åhh denna lera gör mig galen. Jag har dessutom ett par snitsiga hål i mina gummistövlar som släpper igenom mer än luft om man har otur. Ofodrade är de också,men som tur är har ju min mamma producerat ett par tjocksockar i knästrumpsmodell jag kan trä på mig innan man stoppar ner fötterna i stövlarna. In kommer de inte heller,för det ser mer ut som gegghöggar än stövlar just nu. Fast man ska väl vara glad man får med sig dem och de inte suger fast om man säger... Jag får hoppas det blir kallt å SNÖ snart. Vintern verkar ha glömt oss här vid kusten. Förvisso kom ett par flingor ena dagen,men de hinner ju inte ens landa innan de blir vatten igen...
Stickade klart en käpphäst igår som jag levererade idag. Dags att börja på en ny... Antalet käppar minskar så det får bli en loppisrunda snart. Fast alla pensionärer verkar gå med krycka nu för tiden så det är svårt att få tag i såna där :/ Visst finns de att köpa,MEN priset var sådär en 600 spänn. Tror väl ingen vill betala en massa för en käpphäst precis.
De riktiga pållarna haver hälsan även om deras leriga ben skapar ångest hos matten. Ett ständigt rengörande på kvällskvisten blir det. Freyja verkar ju må fint nu efter första sejouren med Anders. Hon travade ut i morse. Möjligt att hunger var den primära orsaken,då damen är synnerligen otålig när det kommer till föda. Har man otur ryker vattenhinken med en välvevad framhov till hjälp. Detta om man inte är tillräckligt snabb alltså. Men nu ska vattenkopparna sänkas ner till lagom höjd. Ardennerhöjd funkar ju dåligt när man är en par tre decimeter lägre ju.
Nej om man skulle ställa sig i lerhögarna då så jycken får gå ut? Känns som om det är dags nu (igen). Får hoppas han syns i mörkret för han hade ingen reflex med sig tyvärr,men jag utrustar mig med pannlampa så ska det väl ordna sig.
 

Equieterapeuten

Har varit här i dag. började med att Freyja reste sig när vi skulle springa. Sen höll han på å dona å greja med henne i nästan en timme. Efteråt travade hon så fint! Nu ska vi koppelpromenera i 3 veckor. Sen kommer han tillbaka! Han är såååå duktig! Å inte speciellt dyr heller. Så jag hoppas vi får ordning på damen. Hon är sned bak alltså. Så nu hoppas vi få ordning på damen!! 

Nördat...

På WF... Kollade färgkod 3810,Baldurs färg alltså. Det finns 26 st registrerade i WF,varav 7 i sverige. 
Alltså man har bra trist om man glor på sånt va? Man skulle kanske göra nån nytta å vika tvätt eller gå till stallet i stället? Gissa vilket det lär bli ;)
Klippt Freyja idag. Hon hade (förmodligen) styngflugeägg i pälsen. Äckligt. Nu klipptes det bort å jag ska gå över manen åxå. Avmaskar när det blir kallt igen. Har nyss avmaskat dem så....
 
 Frissan,fröken H!
På onsdag kommer equiterapeuten åxå å kollar. Hon far å reser sig... Bäst å kolla innan jag tar det för dumheter.. Så får d bli. Nä nu ska jag sätta fart..... 

Morrn!

Nu äre blidväder igen. Varmgrader :( Ska det bli klafsigt igen nudå...
i morse när jag mockade blev jag lite full i skratt.Lillan gjorde som mamma å bajsade efter en vägg. Hut går hem? Hoppas hon blir lika renlig av sig som sin mamma!! Gaefa är ju fantastisk på det sättet. Allt på samma ställe. Var allt lite gulligt med minihögen breve mammas :) 
I går firade vi junior lite. Somliga dök inte upp trots info om dag å tid som gällde. Sånt kan jag bli vansinnigt frustrerad på. Man säger ju en dag å tid som passar oss ju,då får ju folk anpassa sig,precis som man gör själv när andra har kalas. Man planerar in det helt enkelt. Hur svårt kan det vara? Om ngt akut händer är det väl en sak,men det var samma sak förra gången, å samma människa. Sånt kan jag bli galen på.. 
I dag är det jobb å det är möjligt de kommer idag då,men det är väl lika bra det så slipper jag sitta å reta opp mig...
Jag å mitt stora barn övningskörde till kvissle igår. Hon var himla duktig,men drar lite väl åt höger ibland. Lite så jag drog efter andan vid ett vägräcke där... Men hon har blivit himla duktig!
Nu ska jag packa ihop å åka strax. Ha en bra dag alla!
 

Hipp hipp hurra!!!

 
Grattis min älskade unge på din 13 årsdag!!!

Ack så stressigt

 
När man har brådis å ska lägga ut extrahö i näten,som frusit ihop så man får bända opp dem. Å när fåren har slut på vatten så man måste älga runt å fylla dunkar å hålla på. Nu hinner jag inte med nån frukost 😡 Typiskt får man säga...

Ja se det snöar!

Jippi!! Det snöar! Men det regnade då mest hela dagen faktiskt. Klafs å gegga. Man får hoppas det blir lite kallgrader nu...
 

Skönt

Att gårdagen är över,den sög nämligen rätt så ordentligt. Vädret var uruselt,alla var på dåligt humör typ. Så i dag är det nya friska tag och förhoppningsvis uppehåll! Jag ska dock jobba,men ändå! Hästar ute å stall klart på 37 minuter. Det är bra att ställa för sig så man slipper en del jobb på morgonkulan....

RSS 2.0