Aj...

Vad jag har ont i tummen..Varit ute på skotertur och råkade toucha i en sten så styret slog på tummen. Gör ondare än det låter,jag lovar. Tummen är svullen och dan nudå. Så nu blev jag lätt handikappad...
Men det går över ;) Skojig tur förövrigt,fast lite krångligt på vissa ställen där det låg träd efter stormen. Min gula tar undan ganska bra iallafall tycker jag. Gubben och sällskapet åker ju 700 båda två,men min 500 är inte långt efter iallafall. ;)
I dag är sonen hemma och sjuk.Snuvig med lite feber. Inget allvarligare,men tillräckligt för att jag tycker han kan vara hemma. Hoppas bara ingen annan blir sjuk...Jag har verkligen ingen lust med det,inte tid heller.. nu börjar jag jobba på fredag,och har utbildningen också,sedan när jag kliver av ska jag vakta hästar hela helgen.
 
I morse hade jag och sambon en diskussion åxå. Om varför islandshästar är viktbärande. Och varför är de det egentligen?? Anatomiskt sett är det ju inte utformade särskilt annorlunda,eller? Jag kan tycka att det borde vara nån form av vikttänk ändå,har sett en del som kravlar sig på som inte är några lättviktare. Det är ju ändå (oftast) en ponny. Inte skulle jag sätta mig på en "vanlig" ponny,trots att jag inte är särskilt stor. Jag måste forska lite i detta,för det var intressant tänkt av min gubbe.

Han har köpt en släde i dag förövrigt,en jättefin Öviks rissla. Nu tänkte jag mig att man kunde haka på Hraffe där bak faktiskt,så han får följa med. Om man åker två i början,så en har stenkoll på honom borde det väl gå? Tills han blir van. Vad tror ni?Måste ju vara toppen,det blir ju ingen belastning och han får röra på sig,vänja sig vid bilar etc.
Nä,nu är jag vrålandes hungrig. Magen låter som en elak katt....Sonen har beställt köpmat till middag,tyvärr. Inget jag är särskit förtjust i faktiskt....Men det får väl gå ner...

Plugg..eller grupparbete.

efter en förmiddag med mockning och sånt var det studietid på schemat. Arbetsgruppen har då träffats idag och gjort klart de uppgifter som ska lämnas in. Det är mycket man inte riktigt tänker på,men som egentligen är självklart. Blir spännande det där,hoppas man orkar sitta still och lyssna  framledes ;)
Fåren har fått städat idag också. Sambon fick inviga nya gödselgrepen till traktorn :D Tacknämligt gjorde han detta medan jag var borta.Det luktar verkligen illa när man börjar röja runt kan jag säga...
Sen skulle han åka och skotta åt lite folk.Trist nog var det nåt på slungan som gick sönder. Hoppas det inte var nåt dyrt!
Nu ska jag snart gå ut och polera på mina fina pojkar!!
Kort inlägg,och skittrist, men jag är så sanslöst trött idag...

Söndag :)

Oj vad det var segt i morse. Klev upp senare än vanligt,runt 7 sådär,men det var på håret det blev en översovning... I går var det dop.Jag ska feja över bilder från kameran sen :) Ebba var söt som socker,FAST hon kräktes på mig ;) Glaskit är hon iallafall.Inget grin där inte! Vi förärade henne en Brynäströja och en antispill mugg ;) Svårt att hitta på nåt tyckte jag denna gång,men det gav sig självt när vi var i Gävle i torsdags... :D
Kanske inte vad mamman trodde men jag var ganska nöjd haha.
Nu står stallet på schemat. Sen ska jag ta en tur på ystra Baldur. Tänkte testa gramantygel ute i dag faktiskt. Kanske,kanske kan det få honom att sansa sig. Inte kul för nån av oss att måsta dra honom i truten.Han brukar takta så in i vassen på uteritt och det ger ju verkligen ingenting...OM man hade en egen PADDOCK!
Skall snarast återuppta tjatet som legat på is....

Ledig :)

min första dag av ledighet började igår med föreläsning/utbildning. Lite tufft kändes det att gå direkt från jobbet till utbildningen,men peppar peppar gick det ganska bra. Lite trött i kupan blev man ju..
Sen blev jag hemlurad tidigare..I tron att det hade kört ihop sig. Men när jag kom hem fick jag beskedet att det var bara att hoppa in i duschen för vi skulle  åka bort. In i bilen och halvvägs var jag lite irriterad för jag var så aptrött i huvet. Visade sig att gubben varit om sig och kring sig och köpt biljetter till Brynäs-Modo matchen ;)
Jättekul!! Ännu roligare var det att Brynäs slog Modo med 5-3 ;) Gillades inte av gubben dock.Sen var det hemfärd och vi var hemma vid elva. I morse var jag ofantligt trött kan jag lova...
I dag blir det skotra ner till hallen å se en Nsk match.Det har jag inte gjort på hur många år som helst..Men det blir nog kul.
I morrn är det dop för Ebba,och jag har kommit på present :D Bra va?
Nu ska jag snart åka och hämta barnen på skolorna och sen är det banne mig helg!!

Tog och googlade lite

Balder (fornnorska/fornisländska Baldr, isländska Baldur), vilket betyder "den lysande" eller "herren", är en gud i nordisk mytologi. Son till Oden och Frigg, make till Nanna och far till Forsete ("Forseti"). Balder bodde i Breidablick.

Balder sades vara bäst av asar. Det var omöjligt att säga något ont om honom. Han var vacker, ljus, god, vis och omtyckt, men hans domar ägde inte bestånd. De andra gudarna brukade säga, att så länge de hade kvar Balder, så kunde det inte gå alltför illa för dem. Därför blev de mycket rädda, när han började drömma mardrömmar om att han skulle bli mördad. Och trots alla deras ansträngningar blev det också så till slut (mer om detta nedan). Efter Ragnarök skall dock Balder komma tillbaka från dödsriket tillsammans med sin hustru Nanna och sin bror Höder för att styra den nya världen.

Bara för skojs skull googlade jag Baldur,och hittade detta. Lite kuriosa sådär...


Idétorka..

På lördag ska vi på dop... Jag har kraftig idé torka på present till det lilla livet... Det är Ebba som ska få vatten på håret. Alltså har jag kvar att köpa present då ja. Vad ska man hitta på? Vidtalade barnamodern,men det var dåligt med tips ;) Det blir nog tonåringen och jag som går och handlar skulle jag tro. När tonåringen är inblandad kan det bli allt från vackra juveler till Magnus Uggla peruk.Med henne vet man inte så noga. Hon och hennes kamrat var i somras och köpte 8 rullar silvertejp och ett tält. Det ni. Så ni ser,inget är otippat... Med tejpen förresten,roade de sig med att tejpa upp sig själva och kamrater i stolpar.Jag har sett bildbevis. Har misstänkt en längre tid att de är galna,och de har bekräftat min teori gång efter annan.Men roligt har de,och det är ju huvudsaken...

Möllans Finito,"Niten"


Här 30 år gammal! Tack snälla för bilderna!!!!



Titta!!!!! Niten!!! Vad har blev vit till ...

Titta!!!!! Niten!!! Vad har blev vit till sist!


Helt fantastiskt!!

Under årens lopp har man ju funderat över de hästar man haft,vart de tagit vägen och så. Jag har haft koll på Vimse tex,men Niten tappade jag bort då han såldes vidare efter att jag själv sålt honom. Denna fantastiska ponny med gummibollsben,som var fenomenal på snabba svängar och som jag tävlat och framförallt haft otroligt roligt med. Han lever fortfarande,31 år gammal!! Jag blev fantastiskt glad att höra detta. Han har bott hos samma familj i ca 15 år,vilket jag är så glad över!! För inte vill man att det ska behöva säljas gång efter annan??
Väntar på att få lite bilder och mer info mailat till mig!
Så roligt så det är inte klokt!

Fröken T´s nya häst!



Lillkillen gömde sig..Ack så söt dock!


Inte så konstigt man gömmer sig om polar´n ser ut så här? Totte ser inte så toppennöjd ut idag..


Hagens ålderman,Barrycane. Berra till vardags.


Inhysingen Arado! 17 eller 18 är han tror jag...

3 av 4 hundar.Gizmo,Timbo å Loke. Timbo är min bästis det,korning mellan tax å pudel ;)

Nää,nu blire soffan,kanske lite glass??

Snööööö!

Härligt med lite snö! Skotern har varit parkerad sedan juldagen den,men nu kanske man kan ta sig en tur på sin lilla gula?
Jobbade dygn i går och är relativt nyss hemkommen. Blev så glad när sambon lagt på täcke på alla hästar! Det är nåt han varit fantastiskt dålig på förr,med förklaringen "det är ju en ardenner/islandshäst".Men efter att ha nött lite och motiverat varför det är bra att täcka vid nederbörd så har han nog tänkt om som det verkar :)
Baldur har ju missat att han är islandshäst för han fryser om det regnar mycket.Sommar som vinter tror jag. Han har ju en helt annan päls än Hraffe,Baldur´s blir ju aldrig sådär lång.Jag inbillar mig att det beror på att han fäller extra när han skiftar färg.Mattes kamelont. Men glad blev jag ialla händelser när jag kunde sätta mig med tidning och kaffe i lugn och ro :D
Känns skönt att få in 4 torra hästar sedan åxå ju,det är ju 4 element som går in då faktiskt.

Min vän T köpte förresten den lilla hingsten. Jag ska åka och kika sen.Jag och kameran såklart. Spännande! Han hade varit så snäll att lasta och stod lös på gången medan de fixade klart i boxen. fröken T´s sambo tror det är nsv i honom också. Hur som helst kommer denna grabb få ett toppenliv nu kan jag lova.Snart står han sist i kratskön han också.T´s hästar radar upp sig och får kratsa hovar en och en innan de går in.Lösa står de snällt och väntar. Fantastiskt tycker jag,men hon har tumme med djur min vän.
 
Jag har kommit på att jag ska testa pullar nosgrimma på B. Ska ju va himla bra för heta hästar. Så jag testar och ser vad som händer ;) Han är ju så himla het så kanske blir  det bättre med den som lämnar andningsvägarna i fred?
Denna vecka som kommer känns lite kymig,jag ska jobba mina dygn måndag och onsdag,och efter mitt onsdagspass går jag direkt till utbildningen som är 8 timmar på Komvux. Ska vi slå vad om att jag slocknar på föreläsningen i aulan? Men jag testar om jag orkar.Vi får ta in vikarie,men jag är snål och vill ha de extrapengar som blir.Snart dyker ju hingstlicensen upp i lådan,hästarna ska ju vaccineras etc så en extraslant gör ju inget :)
Nää,nu frukost och sedan stalljobb!

Finaste killen! Smyckad med hö i håret och...

img_9789 (MMS)

Finaste killen! Smyckad med hö i håret och allt :)


torsdag

Friveckan går mot sitt slut (nu igen). Gårdagen var odramatisk och vanlig,förutom snöandet kanske. Blev vansinnigt sugen på att åka skoter nu! Snöade och blåste ganska irdentligt stundvis i går,så hästarna gick in lite tidigare. Rindi var, som vanligt vid den typen av väder,halvgalen och bockade och hade sig. Hraffe går som en gammal farbror snällt i långt grimskaft oavsett blåst etc. Vilken skillnad motför innan kastration då man fick bråka med honom ofta. Cool kille :) Baldur är ju bäst i klassen som alltid han. Gullgubben!
I morrn har jag personalmöte så där lagomt aptidigt och ska väl bestämma vilka dagar som man ska utbilda sig.
Kognitiv funktionsnedsättning och tydliggörande pedagogik. Låter väl inte enkelt direkt,men det ska nog gå det med... Det är iallafall 40 poäng!
Min vän T var å tittade på en häst igår,en ettårig arabhingst. MEN nåt fel är det ,för hon skulle ha 1500 om T hämtade på lördag senast. Är det fel på hästen eller den som säljer? 1500 kronor är ju ingenting! Visserligen var han ganska "otam",men ändå. Googlade lite och fick inte fram positiva saker om försäljaren direkt.Anmäld stup i kvarten etc. Ja jag vet inte. Misstänker att min vän köper hästen om den inte har det så bra,för hon är blödigare än blödigast.T.o.m blödigare än mig! Ja vi får se... Den såg söt ut på bild,om än lite tufsig och dan.
Nää,jag måste skrämma igång kroppen så det blir nåt gjort här! Hoppas ni har en trevlig dag därute :)

Sokki

alias Strumpan ;) Fröken H´s systers häst :) Bilder kommer här....



Verkar vara en känslig herre det där,men söt som socker!


Trött...

I går var jag så vansinnigt trött på tidiga kvällen. Dagen hade fördrivits med den fantastiskt roliga sysslan;halma åt fåren.Inte alls lika kul som det låter.Halmen har en förmåga att ramla isär när man ska kasta den över staketet,då allt ligger på backen och man kan kasta i 3 strån.Typ. Men skam den som ger sig,halmat blev det.Sen stallet och allt annat,hämta barn och laga mat. Vet inte vad som hände sen vid 7 bläcket,som att vrida på en knapp och man blev skittrött!. Vid 8 tog jag in och fejjade med hästarna sen var man i säng till halv 10.
Hoppas på att vara piggare idag då vi ska käka födelsedagsmiddag hos mamsen. Lite oartigt att somna över tallriken kanske....
Nä,dags att väcka lilleman...Brukar gå segt det med...

Lilla Olga,endast 65 kg. Pytteliten!

img_9111 (MMS)

Lilla Olga,endast 65 kg. Pytteliten!


Vips var det torsdag

I morgon kl 7 går jag på frivecka.Nästan iallafall..Har kurs i 3 timmar också,vilket är lite störande på första lediga dan sådär. Men det är tack o lov inte hela dagen iallafall!
Nu ska det komma lite nya lagar och tillägg till lagar,gällande djur. Bla finns ett förslag att förbjuda sexuellt umgänge med djur. Men det var väl på tiden???? Kan inte fatta att det inte varit förbjudet förr. Nu finns det väl inte såå många som har den böjelsen,men ändå!!
Här finns det iallafall. Spön skall inte få användas för framdrivning av hästar,bara för att avvärja olyckor. Lite märkligt kan jag känna. Jag rider inte med spö så ofta,men ändå. Man hoppas ju att folk inte spöar sina djur men ibland är det bra att ha nåt att påminna med kanske? Ni får läsa själva och bilda er en egen uppfattning.
Ny ska jag ha lite nedräkning...11 timmar och 22 minuter kvar.Piiiip!

Håhåjaja

Inte utan att jag känner mig lite piggare idag!! Uppe halv 6 utan att knota dessutom. Jobb i dag! Först ett avsläpp av ett stycke barn på skolan. Hästarna ute och mumsar välfyllda hönät då hussen ska sova efter nattjobb.
Hraffe var en surkart igår. Han som alltid brukar se glad ut lade öronen när han åt sitt hö och man var i boxen för att kratsa hovar. En riktig sursipp var han. Men hovarna skall kratsas varje kväll ändå,så han får väl sura då...
Storhästarnas fötter är sedvanligt jobbiga att kratsa. En talja i taket vore det enda raka. Men man har utvecklat en viss teknik på Pontus iallafall och ställer hans hov på tå,så kommer man åt utan att lyfta. Funkar sådär...
Nä,dags att dricka mer kaffe till frukost!


2/4

Hälften av jobbsvängen avklarad.Förutom att vi har utbildning på fredag.Kognitiv beteende terapi eller nåt sånt.
I dag började dagen med 2 Ipren. Förkylningen satte sig på huvet idag. Men det ska gå det med. Kanske går lite saktare,men det går ju :)
Nu kaffe och sedan stallet! -12 ute,ser ut att bli snö :D

Inte min dag...

Ja jisses..I dag när jag kom hem och sonen skulle se på TV gick det inte att få igång boxern. Vi här i stenåldern har fortfarande en sån ja,trots att tv:n har en såndär modul. Japp,så är det. Fick igång tv:n med den där modulen,funkade jättebra,tills sonen slog av tv:n och jag sen skulle slå på den igen. Då gick det inte alls.Tv:n slog av och på sig själv så det gick inte att göra nåt alls.Suck..Drog ur varenda tänkbar sladd och tänkte mest att sen är en bra tidpunkt att ordna det där. Under tiden var min plan att slänga ut julgranen. Ut och letade reda på grenavbitaren som jag fick leta länge och väl innan den dök upp. In och knipsade av varenda gren i stort sett.
Julgranen fick göra en djupdykning ut genom fönstret i sitt nakna tillstånd. Alla som har riktig gran,vet ju att fanskapen barrar alldeles otrooooligt. Så även denna gran,trots att det fanns vatten i foten och allt.
Så fram med sladdhäxan och började dammsuga upp,hann väl med en sisådär 27 barr innan den slutar suga upp dem.Den föser bara runt dem.Märkligt tänker en annan. Dammsuga är ju sambons stora intresse (tror jag ibland iallafall).
Bytte dammsugarpåse och tänkte att nu blir det fart på grejerna,jajamen.Nä,blev det inte alls. Jag pillade lite här och petade lite där och simsalabim så funkade den igen.Nu kan jag tycka,att det inte vore nån katastrof om den beslöt sig för att ta sin sista suck och göra kväll. Trots allt är den från 1988 (helt sant) och dessutom mintgrön till färgen. 80 talet var ju ändå pastellernas tid. Skulle ju vara trevligt med en ny tänker man sig. Men den hostade ju igång igen så den går väl tills den självdör av ålder. Svälter gör den ju inte för sambon matar den ofta.

Eftersom det inte gick nåt bra på innefronten tänkte man,att jag går ut och pular då. Matade hästarna och fyllde på vatten (i våra hembyggda thermobaljor som fungerar finemang förresten).
Sen slog jag ögonen i fårens höbal,och där var det inte mycket kvar nä.
Äntrade över staketet och ska ta bort grindarna och baltaket tänker jag mig.
Får av taket (som är som en bit presenning),placerar detta lite tjusigt brevid och rycker bort de 2 första grindarna. Då kommer Bruno. Bruno är vår avelsbagge på 90 kg.Han är vanligtvis en mycket snäll ullboll,men nu är han med sina tackor och personligheten har dessvärre förändrats och han är försvarsbenägen.
 I bästa matadorstil galopperar man med höga knän,flaxandes med baltaket i ena näven. Bruno ger sig inte alls utan galopperar efter med sänkt huvud.
Fick göra ett sånt där dödshopp de brukar göra på Let´s Dance,ut ur fårhagen.Kvar på insidan står Bruno och ser fantastiskt nöjd ut. Så nu ger jag opp för idag. Ska lägga mig i soffan å dra filten upp till näsan och hoppas på att dagen fortsätter utan fler missöden...

Tröttstim...

Har varit så vansinnigt trött i flera dagar. Vill bara sova. Känner mig allmänt förkyld så det är nog det... Det har varit lugnt hemmavid,gott om uslet väder bara.Spöregn en dag-heeela dagen och sen blev det blötsnö.I dag är det -5 äntligen. I morrn får man ju se.Det svänger ju kraftigt i temperaturen. I dag är det jobba som gäller. Så nu är det kaffe innan det är dags att åka. Har sällskap av en övergosig Thorsten,lite lätt ivägen men man får köpa det ;) Dottern,det lyllosen,är och åker skoter hon. Vi fick kuska dit med kläder igår innan avfärd ;)
Nä,jag måste sätta fart...

Januari.

Tänk att det är januari,och ett nytt år. Vi har plusgrader vilket jag inte är alldeles förtjust i. I går var det blötsnöyra så hästarna gick in tidigt.En som inte gillar blåst och fulväder är Rindi. Hon gick an ute som en galning.Hoppade och for med storkroppen. Har tömt kameran på bilder äntligen så det blir ett axplock antar jag :)
   
Ture vill va med...       Minsta julklappshögen  Tomten kollar så barnen varit snälla,och Julia blir glad över sin Iphone!

 Mattes minsta sockertopp!  Lite bus..

Ja det får räcka.. Nu ska jag dricka mitt kaffe och läsa min bok en stund! Resten av familjen trynar och sover...

Nån som vill ha täcke?

img_2987 (MMS)

Nån som vill ha täcke?


Här var det en ypperlig promenadstig. Sen ...

img_2068 (MMS)

Här var det en ypperlig promenadstig. Sen kom Dagmar och förstörde...


RSS 2.0