Dagens middag

 
Blir helstekt fläskfile,klyftpotatis å äppelmojs. (Creme fraiche,äpple,pepparrot,salt å peppar)
Annars så fick jag sovmorgon i morse. Sov till 10(!!!!!) Dagen känns hittills kort liksom.. Det är plusgrader å regnar åxå. Jajamen. Surt...
Skotern min är nu skjutsad till doktorn. Får se de får ordning på'n. 
det stora barnet drog till Dublin igår för att fira nyår där,det åks än hit å än dit ja...
I går släppte vi ihop alla baggar åxå. De är inte så smarta de där kreaturen. Blev boxning såklart. Anders som är minst har inte fattat att
man ska ta det piano när man är i underläge heller. Dummerjönsar. Släckte ner så de skulle hålla sig lugna i natt (får har taskig mörkersyn)
Nu äre dags att skala pärer minsann. Jösses vad klockan gick plötsligt.
 
 

Slut på jul!

Så var det slut på jul för i år. Ganska skönt i mitt tycke. Ganska kallt här nu åxå,-17 i morse å kallare ska det visst bli. Får gärna vara smällkallt på nyår så skjuts det mindre... Vi bojkottar raketer själva! 
Nu snabb kaffepaus å sen ut å greja :)
 

Så där ja

Då har man varit på mellandagsrea,första gången på jag vet inte när. Blev en ny burk å skrivare. Hallelulja. (Skrivaren kan man skicka bilder från telefonen till,kul funktion)
Julafton var vi på Skatan. Detta paradis på jorden,när alla turister åkt hem iallafall.
På bilden synd mest Björn,landremsan på andra sidan. Å planen där skinkmatchen äger rum på juldagen. Men den hoppade vi över. Vi var ju på rea vi. Kallt blev det åxå,-14 igår. Knarrar gott under skorna. Min skoter Lorenzo mår dock inte så bra. Han ska få åka på spa. Han har skurit. Å vad less jag blev... Jag som hade sett fram emot en tur,men men. Det finns värre saker. Vi får vara glada att alla är friska istället.
På lördag avslutas julfirandet. Vi ska till pappa då. Gubben min börjar jobba ikväll Så vad jag å junior ska hitta på får vi se. Nu äre bäst man går å fyller på pannan.... 
 

Ett stycke morbid julsaga...

Midvinternattens köld är hård 
Tio små nissar i midnattstimma
Rävsax gömd under skynke vitt
Knipsar nisse av på mitt
Livsandarna snabbt för honom tryter
Strax i sitt eget blod han flyter
 
Nio små nissar i midnattstimma
Traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i sitt näste
Istapp faller tyst från sitt fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen
 
Utanför dörren står gröten och ångar
Åtta nissars intresse den fångar
Under stigande hunger de fatet sig nalkar
En stackars tomte halkar
Han sliter,kämpar,svettar sig blöt
Men sjunker likväl i kvicksandsgröt
 
Många springor stugan har
Där sju små nissar in sig tar
Katten som bak dörren ruva
Slukar tomte med hull och huva
Resterna av tomtehand
Suger misse av från tand
 
Sex små nissar mot julbord ila
Snabbt de uppför bordsben kila
Nisse snubblar på sitt skägg
Faller rätt på knivens egg
Lilla nissen stackars saten
Rinner ut i sillsalaten
 
Fyra nissar har festat på sill
Nu de släcka törsten vill
Mot glöggen de ångar i samlad tropp
Tar för sig av drycken i varsin kopp
Ned faller nisse i glödhett hav
Likt skållad mandel skinnet faller av
 
Tre små tomtar i granen svingar
Mellan ljus och änglavingar
Tomte sig för nära våga
Strax står han i ljusan låga
Doftar snart som vidbränd stek
Ångrar då sin ystra lek
 
Två små tomtar omkring sig tittar
En smällkaramell snart de hittar
Lilla nissen söt och rar
Ivrigt i ena tåten drar
I tak,på golv,i gardin med frans
Finns nu nisses hjärnsubstans
 
Husbonn stiger upp i natten
För att kasta lite vatten
Under husbonn's tunga toffla
Nisse blir en krämig våffla
Snön ligger vit här och var
Inte en jäkla tomte finns kvar...
 
 

Meeera snöööö!

 
Det har snöat sen igår morse! Jag är så glad såå!! Gubben är mindre glad för visst måste det första ordentliga snöfallet komma när jag jobbar ;) Dessutom har han gjort illa fingret ordentligt så han har inte kunnat ha handskar,men han fick tag i ett par igår som funkade. Fingret är lillfingret å det är en duktig brännskada... 
Hela utsidan på fingret är köttigt sår. Lär göra skitont å lär ta en jäkla tid att läka... 
Nu är jag ledig över jul å nyår! Så himla skönt!
 

Sista passet :)

Innan jul alltså. Sen är jag ledig till efter nyår :)
Igår var vi (å halva stan) på Birsta en sväng. Jag avskyr när det är så där mkt folk... Ingen stadsmänniska precis. Men det gick väl an. Hemresan gick då fort nu när bron är öppen. 12 minuter till njurundabommen! Måste vara en drygt 3 mil iallafall. 
Nu har jag släppt ut hästar,kollar pannan,matat baggarna å mockat åt mina. På 35 minuter. Måste vara nån form av personbästa. Glädjen över detta gick om intet när katten kräktes när jag kom in. Å jag med nästan. Jag tycker det är så äckligt.... Nä nu ska jag avnjuta morgonkaffet... 

Nu mår man!

-8,8 å snön knarrar under skorna. Nu mår jag gott,även om det är lite lite snö ännu. 
I dag ska man jobba. Sambon ska hämta rökt lamm på Alnö,så han får åka över stans nya bro. Den invigdes i torsdags med pompa å ståt. Kungen skötte den biten mycket bra :)
Snart är det jul och vi har bara 2 klappar kvar att köpa. Men det kan nog gubben fixa på måndag när han ändå ska till stan kan jag tro. I år ska vi vara med mamma på Skatan. Mysigt! 
Var å lämnade klapp till Astrid igår,hon är så jäkla gullig. Glad nästan jämt!
Ponnysarna var frostiga igår. Det snöade ju åxå mest hela dagen,även om det var lite.
Nä det är dags att packa ihop sina pinaler å göra sig klar för avfärd... Hörs!

Snö!!

 
Man är lite glad när det kommit snö,om än så lite!! Jag gillar ju snö :) 
Igår var fröken E å herr D här å fick klappar,de åker ju bort på jul. Lilla Tillie var på ganska gott humör och somnade i famnen på mig till sist. Man har inte tappat stinget än alltså ;) 
Mysigt med små barn ❤️ Hoppas de blev nöjda med klapparna och att de ska vara till glädje
Idag sista lediga dagen sen ska man jobba lördag å måndag. Dottern kommer hem
på söndag äntligen! Jullov hägrar! 

Ledig :)

Kokat senap! Stark så ögonen tårades ;)
Så skönt att vara ledig!! Jobbar lördag å måndag,sen är der jul hörrni!! Ser ut att bli en snöfri sådan tyvärr...
Igår var vi å handlade julklappar. Dottern får bara en för den var attans så dyr! Men men,vad gör väl det... Pållarna mår bra,man blir full i skratt åt lillan som fräser upp med Freyja på kvällen i världens fart innan hon inser att mamma tar det piano. Knöligt som faan vissa bitar.
Hon har blivit så stor så stor... Mot för när hon föddes alltså. Ska bli roligt att betäcka bägge till sommarn å få två små förhoppningsvis. Å när de är dräktiga kan lilla gubben gå med dem hela tiden,himla mysigt. Liten polygamifamilj ;)
Fårskallarna mår åxå bra. Kenny har dock stångat 2 grindar krokiga av nån anledning... Tur han är snäll annars säger jag bara.
Ska väl bli lite lamm till våren!
Vår lokala Ica har slutat sälja danskt fläskkött!! Jag är så himla glad! Anser att det borde vara förbjudet att importera å sälja kött som inte är producerat enl samma regler svenska bönder har. Vill vi ha några bönder kvar är det dags att köpa svenskt! Å protestera mot det låga priset mjölkbönderna får för sin mjölk.... Våra djurhållningsregler är bland de strängaste,så stöd våra svenska bönder!!

Helgen är nu slut igen...

Ja det har varit en aktiv helg. Julbord på Skatan på lördag å bio igår. Sista Hobbit filmen sågs. Helt ok,junior var mkt nöjd.
Julbordet var mkt gott och trevliga grannar bjöd vi med. Såna som vi fått hjälp av men som man inte fått betala för hjälpen.
Idag jobbar jag,har bytt ett pass med en arbetskamrat som är utomlands just nu.
Veckan är packad med planer. Besök hos en gammal vän å besök hos Lakis uppfödare som ska avsluta sin avelsverksamhet tyvärr. Kroppen säger ifrån,så jag har lovat hjälpa att fota alla hästar. Nu ska jag strax halka mig till jobbet. Snorhalt på gården,får hoppas e4an är bättre ;)

Nedkopplad=avkopplad?

 
 
Nä inte riktigt... Nedkopplad har vi varit pga de där attackerna på telia som varit. Ringde felanmälan igår å hörde mig för vad man ska göra. Man skall ICKE reseta router osv. Ifall ni undrar..
Ja utan internet får man göra annat,vilket man ju gör ändå. Pyssel blev det. Till stallet. Åsså stickade jag klart en käpphäst igår kväll å tar nu paus från dem ett tag. Återgår
lite till de små. Tröttsamt att sticka käpphästar heeela tiden. Men men,nu är det ändå snart slut på käppar :/ alla gamla går
med krycka nu för tiden... 
Ikväll är det julbord på Skatan. I morrn får gubben kliva opp,så det så. Jag kan tycka jag kan få en sovmorgon per helg när vi båda är lediga.  Han får sova ju idag... 

Håhåjaja

 
Här klev man opp med tuppen,eller möjligen före till å med,för att fixa stall å sånt innan jobbet. Meeen så har det gått en propp så det är bevksvart så jag släppte ut hästarna bara då så får gubben fixa resten... Idag åker mitt stora barn,som jag förövrigt inte sett röken av på länge,till Åre för att förlusta sig. Somliga har det bra.... Men de ska ju passa på medan de är unga antar jag. Som tonårsmamma har man nog lite förträngt sin egen tonårstid. Men jag kan inte minnas att jag var ute speciellt ofta. Men jag hade ju i och för sig häst så det var kanske därför. 
I går var equieterapeuten här och gick över Freyja igen. Han såg en tydlig förbättring så nu har jag fått klartecken att skaffa en liten lätt pilot att kasta upp så får vi se då. Hoppas hon sköter sig!! 
Vi hade åxå lite främmande av fröken E å herr D å deras lilla jänta. Hon är jätteglad när hon är glad,men jösses vad barnet kan tjuta när det inte passar. Lite mammig åxå,men de har ju såna perioder..
Nu kaffe å sen 24 timmar på jobbet!
 

Ny dag

 
Ännu en arbetsdag. Vaknat duktigt snorig,vilket är mindre muntert... I går var vi å kikade på vad som blev kvar av Ängoms kapell. Bygdegården i byn där jag växt upp,där man gått många luciatåg och där Julia döptes. Det var bara skorstenen kvar efter att det börjat brinna på lördag kväll. Mycket tråkigt,men sånt är livet... Tråkig nyhet igår,att ett av de ston Baldur betäckte i våras måste avlivas pga svår fång (återfall). Säkert var det därför hon inte blev dräktig,för att kroppen sa ifrån redan då. Skittråkigt iallafall.
I dag fyller gubben 48 år ung. Grattis älskling!
Nu ska jag ta mig morgonkaffe. Har mockat å fixat stallet till morgonen hittills :)
 

Ny vecka å ingen snö...

https://m.youtube.com/watch?index=49&list=UUl1P2JVNdf3qgA1ATrCuaZQ&v=A9P888HZ6cQ
 
Jag hittade ett klipp via facebook jag bara måste dela med mig av. Ett annorlunda användningsområde för hästar får man säga. Det enda jag ställer mig frågande till är:Vad i hela friden är svansarna??
Annars har jag nyss kommit hem från jobbet,vi ska hämta baggarna i dag. Dags att arbeta fram vårens lammkull...
I morrn fyller gubben min år. Då jobbar jag tyvärr,men paket får han ju såklart :) 

Sovmorgon idag

Lär jag få sota för i morrn när jag ska upp 5... Men men. I dag har sixten vare här å grejat m gubbens hästar. Han har kört mkt häst och bla varit lärare på wången. Får väl se hur de artar sig. Tanken om enbet lägger vi nog på hyllan dock. Nu är det snart dags för glöggkväll. Blir tidig hemgång iallafall. Man ska ju upp 5...
 

Galna ullbollar...

http://youtu.be/ZKUx4n87hic
Kvarvarande medlemmar i lammrallyklubben hade möte igår....

Lugna gatan

 
Ja idag har det inte varit mycket. Hovis var här till fjordarna (som jag saxat manen på förresten) å sen har jag gjort att man alltid ska samt suttit hos fåren lite. Strategiskt breve vattenkoppen så de kanske fattar att den inte äter fårskallar...
Minns ni duckface från i våras? Nu är hon ganska stor,fast ändå pytteliten mot för
många andra.
Hon kallas lill-siw,för att hon är vansinnigt lik sin mamma! Kommer å ska gosa varje gång,men nåde en om man slutar klia ;) Då får man en känga.
Min pappa kom idag åxå,med dataproblem ;) Men det är ju bra om man vet om man har versaler eller gemener i lösenordet kan man säga så det var då lätt ordnat. 
 Igår kväll förresten raspade jag hovar på lillan. Bara lite för att vänja henne. Hon var
mycket duktig! Fast jag är halvskraj att ta för
mycket :/ 
Nä nu ska jag gå å kolla in min mycket misslyckade fudge å läsa Mullefrossa :) Jag köpte min häst i dag... Jag veeeet att jag är tant,men Mulle är så jäkla rolig. Påminner mig om min shettis Vimse för han hade samma mentalitet tror jag. Sonen skrattade gott åt mig,men det bjuder jag på! Vem älskar inte Mulle :)  Hugo sa att "min häst" är sååååååå 2013 hahaha.
Nä ha en trevlig kväll hörrni!

Farbröder och tekniska saker..

Min pappa är en mycket travintresserad människa. Nu när han är pensionär så har han ju dessutom tid. Nu har han införskaffat sig en bärbar dator,detta för att kunna sitta med atg framför tv:n.
I går gjordes första utryckningen då det inte blev nåt internet på datorn. Jag åkte dit då och grejade men icke fanns nåt trådlöst nätverk att uppbringa. Efter en ganska lång stund,så ser jag mig lite runt och inser att pappa inte slagit på routern.... Problemet avhjälpt. I morse fick jag åter göra en utryckning för det var problem med nåt lösenord. Åkte å hjälpte till med det och fick till prylarna. Sen hade jag lite att göra hemma ett tag,innan han ringde igen och inte fick upp nån login ruta,samt hade problem med vart man skrev siffror. Men nu har vi fixat atg konto,satt in peng på atg kontot samt sett till att han vet vart siffrirna är och att han kan göra ett @. Får hoppas det funkar fortsättningsvis....
Sen hann jag åka å hjälpa till på annat ställe att lyfta ner en spegel.. blev en sån dag i dag om man säger.... 
 

RSS 2.0