Just ja

Tänkte börja sälja mina små stickade hästar. 50 kr st,eller 2 för 90,å 3 för 120 + frakt 35 kr. Kanske går? Eller vad tror ni?


Redan?

Men herregud,det är sista dan på friveckan redan. Hur har detta gått till?!??!! Jag klev ju nyss av! Visserligen har man haft fullt upp,men ändå!
I går var jag på lönesamtal och fejjade på. Får väl se vad det ger i lönekuvertet...
I dag ska det ställas för i morrn så att säga. Har en hel massa att göra åsså måste gubben hämta en höbal. Så är det. Nu blir det full fart!


Leda liten Laki

Övade igår på att leda! På gången bara. Men snart kanske han kan få gå på promenad runt lillstugan :)
Gaefa äter och äter. Fast vissa dagar är hon dålig på hö,undra varför? Hon får kraftfoder och vitamineraler. Om en månad knappt går hon in i högdräktighet och då får vi öka upp succesivt sen.
Laki är föreslagen av sambon för namnbyte. Han föreslår Mr.Slowmotion Man... Detta då lillen inte gör sig nån brådska till sin box om kvällarna. Inte ut heller för den delen. Han grejar med lite efter vägen,smakar på en grimma,morsar på Gaefa (inte uppskattat av henne) snackar med människan osv.
Han är för söt.....
Lugn kväll igår. Ture och jag låg utsträckta på soffan en del...


Men hur tänkte de?

Ett stort företag (inte värt man säger vilka,men det börjar på "S") utför avverkning och gallring i vår skog. Diverse skogsgrannar avverkar samtidigt,och det är ju väl så långt... MEN detta företag har tagit sig gör att göra en ny basväg på vår mark för att köra ut grannarnas timmer och detta UTAN att fråga! Vad i hela friden???? Det är djupa sår i marken,de har kapat ner träd samt lagt basvägen tvärs över vår gallring. Så nu är jag lack....
För övrigt är jag lack för jag har världens töntigaste unge åxå.
Nu ska jag gå ut i solen och hoppas d-vitamin hjälper humöret..,,,


Bild igen

Går bara å lägga upp en bild i taget via telefon verkar det som...


Zzz


Zzz

Hoppsan så det kan gå... Fick åka och jobba igår igen,men nu ligger jag på plus i timbanken! Me like!
Nu är det helg även för mig iallafall,känns mycket bra :)
Ska stöka undan en massa tvätt nu,skittrist men behövligt.....


Dagens Laki

Bild ny för dagen


Stava?

Uppenbarligen har jag glömt hur man stavar. (Se nedan)Temporärt hoppas jag. Hoppas ni har överseende,för jag ids inte göra om....


Kat(t)astrof!

I morse när jag kom hem fick jag höra att Ture var borta!! Kattastrooooof! Mattes gofis skall hålla sig hemma! Letade å ropade gjorde vi ich vips dår vi syn på en svart/vit nuna i fönstret på grannens garage! Tänk jag förstod väl att nån lagt beslag på'n... Ture är ju ett unikum bland katter. Han låter hälsa att hotellet där han stannat över natten inte var nåt vidare. Ingen balkong och ingen room service.... Matte är glad att han är hemma igen :)
I dag har vi uträttat ärende på banken och varit och införskaffat fårpellets. Nu är strax Gästakören tillbaka för nya konserter. Turne blir det inte tal om,samtliga föreställningar ges på gården om eftermiddagarna. För bästa resultat,medtag hink. Tom eller ej kvittar,tongångarna blir detsamma.
Förövrigt har man nu ställt för morgondagen. Klockan ringer 05.00 och då är det bara att masa sig ut och fixa stallet. Sista dygnet i morgon :)


Mitt i jobbsväng

Och mycket att göra hemma. Men så är det. I går hann vi ta en skotersväng åxå,det är ju alltid kul. Tyvärr har gubbarna planerat in långtur (*2) på datum jag inte kan :( Typiskt......


Nån som vet nån?

Som letar ett välstammat avelssto? Laki's mamma är till salu för en bra peng. Enmanshäst som lämnar fina avkommor.


Magbilder :)

 
Jaa Nina,jag gjorde mitt bästa men damen är sällskaplig av sig och vandrar efter :)
 
Gaefa´s dräktiga mage :)

Tinnitus?

I detta hus eldas det ju med ved. Detta innebär att rätt vad det är börjar det pipa i elementen. Det konstiga är att det verkar som om jag är den enda som hör detta!! Låter som värsta tjutet i örat. Mycket irriterande av å till...
I dag skall jag på utbildning i lönesystem för oss knegare. Nu ska vi lära oss fylla i rätt osv. Tja,två timmar ska det ta är det tänkt. Sen ska jag hämta unge å göra allt annat. I hår var det ett evigt kånkade på hö. Oskottat å dant eftersom gubben jobbade. Han fick åka å skotta när han kom hem stackarn. Så man såg inte röken av honom på hela kvällen.
I dag är det ju Alla Hjärtans Dag åxå. Man kanske skulle muntra upp hemmet med en blomsterkvast? Jag har ingen större förhoppning om att få nån,så jag får nog handla själv isåfall :)


En bulle i ugnen

Visst syns det lite va?
Observera att kusen ställt sig i en nerförsluta... Hon är inte alls högre bak :)


finns många fina hästar....

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=694996&inriktning=&typ=3
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=694575&inriktning=&typ=3
Nu tänker jag främst avel här...
 
De här två har ju lite lattjo färg :)
 
Så har också min stora gosse ju. Börjar så smått ljusna nu i ljumskar och på rumpan.
I går hann jag med en del. Hann även åka skoter,bönpall då dottern körde min. 4 ggr körde hon fast. Jag körde åxå fast,det är så mkt lössnö så det finns ingen botten där det är ospårat.
Nu är det bäst man fixar fika och sätter fart... Det har snöat en del i natt så man får trussa och skotta om vartannat. Börjar tycka att det räcker nu.....
 

Oh my...

Nu har det snöat på ända sen igår,lössnö men dock. Det blev till att ta på pyjamasen på hästarna. De var ff lite blöta sen igår. Synd för så kallt är det inte,men att släppa ut en lite fuktig pålle utan täcke verkar onödigt.
I dag är jag trött... Somnade sent igår för jag fastnade framför gubbmusklerna på 4an. Inte särskilt bra film egentligen,men men.
Barnen uppe som sig bör och det är väl bäst man tar tag i det som ska göras. Utom skottning,det är traktorns jobb ;)
För övrigt att jag fastnat i Candy crusch åxå. Ungen som lurade i mig... Nu är jag fast. Särskilt bra går det inte heller :(


Tjohej

Fullspäckade helg! Kalas på fredagen,middagsbjudning borta på lördagen + en snabb visit till en nybliven 40 åring. Grejat med hästar,jäklar vilken trav Hraffe har när han bjuder till lite... Longerade honom och han har en sjuk sväv rätt vad det är...
Idag har jag hämtat min älskade dotter samt träffat hennes kompis valp,en fransk bulldog. Fy vad sööööööt!!!!


Snöar lite mer

Ja nog ramlar det vita guldet ner igen...
Igår var vi på kalas ett tag,hemma ganska tidigt. Stallfix och hästfix hela dan. Å jag skulle kunna slå ihjäl nån för en sovmorgon just nu. Trött hela tiden tycker jag :/ Men det är väl periodvis man är sån. Vintern tar ut sin rätt?
Laki å Baldur härjar friskt,tur pappa är snäll som det klättras å bits i knän. Inga skador än iallafall...
I dag ska jag greja m Hralf å sen är det skoterkross i byn som man ska slå ett öga på. Fast jag tycker nog det blir lite väl mkt rulle bitvis. Många som åker på vägen förbi i full fart. Det är väl nackdelen det.
Nu lite kaffe å möjligen en kik i min fölbok :)


Min jaktgalne son köpte sig en termos igår... Får man inte handha riktiga grejer får man nöja sig med denna.


Full fart mot frivecka

Så var dessa 4 pass snart över och jag är strax på G hem :)
Frivecka! Ligger dock tillgänglig för jobb i tre dagar,får väl se om det blir nåt.
Har hemlängtan som vanligt....
Men snart så!!


Morr...

I dag har jag varit på dåligt humör hela dan i stort sett,började dorekt i morse när den tilltänkta sovmorgonen gick om intet när gubben tvunget skulle smsa. Sen har humöret fortsatt varit dåligt...man hoppas morgondagen blir bättre....


Men är det inte likt så säg...

Framsidan på Islandshästen pryds på senaste numret av 2 pållar,varav av den ena är såå lik Baldur.
Såklart var jag tvungen att kolla på WF,och jomen visst! Den hade Ofeigur som FFF,Baldur har honom som FF och sen hittade jag Hrafn och Kolskeggur därbak åxå. Vad det slår igenom ibland....
Förövrigt snöar det ff. Min bil var heeelt översnöad samt inskottad i morse. Puh. Men nu är jag åtminstone hemma :)


Hmm

I dag råder kraftigt snöfall i vår lilla stad. Har svårt att bestämma mig om bifogad bild är på en tuffing eller ett pucko,med tanke på väderleken ;)
Reg.nr har jag tagit bort men en liten sol såhär i snöandet...


Det var den dan det...

Nu snöar det för fullt :/
Vi fick lite främmande av gubbens systerson m tjej. Fikat å myst lite :)
Sen kom fröken T å vi pulade med Laki's fötter lite. Går framåt iallafall...
Nu ska jag gå å sova!!! Trött som 17. Hela dan har blivit bak å fram...


Tjoho tjohej

Trött efter ett pass på jobbet å apt direkt efter. Väl hemma fick man snabba på med lite sysslor för det ser ut att dra ihop sig till fulväder. Blåser kraftigt nu...
Vi har skickat in lite hö på analys,vi kör idisslare för där får du mer utförligt fast under andra termer samt mineraler.
Så får vi då se...
Annars ska jag köpa snart en e-selen till fröken Gaefa.
Har ökat upp hennes kvällshö nu,för hon är hungrig jämt. De har ju alltid hö i näten för det mesta,men inne har hon fått 3-3,5 kg. Nu får hon minst 4.
Magen börjar väl bukta liiiite,men än är det ju långt kvar :)
Hon känns fin i hullet iaf,mumsar i sig det kraftfoder hon får. Nu är det snart dags att öka även där. Jag längtar :)
I lördags var vi på skärsättsstugan å fikade med ett par goda vänner. Mkt trevligt! Skotrade en vända först såklart.. Lite offroad så man fick ta det lugnt så man inte körde fast,vilket jag är expert på :)


Värmebalja

Så här gjorde vi våra värmebaljor:
Köp 2 baljor som passar i varann
En värmekabel 10 meter (se till att den är mjuk. Jula har en bra)
Silvertejp
Isolering 45 mm
Liggunderlag eller frigolitskiva

Börja med att borra ett hål i den yttre baljan i ett hörn.
Dra igenom hela elkabel
Börja att tejpa den runt den inre baljan,börja ner ifrån. Använd mycket tejp ;)
Skär till isolering att passa sidorna i baljan. Emellan de två alltså.
Skär till liggunderlag att passa i botten på baljan.
Tryck ner den inre i den yttre och tejpa över skarven. Man kan åxå använda fogskum istället för isolering.
Vill man inte ha liggunderlag i botten kan man ställa alltihop på en frigolitskiva i hagen. Koppla in och låt hästarna njuta av isfritt vatten ;)

Detta har funkat kanon för oss. Har det varit riktigt kallt så har det kunnat bli en isskorpa på ytan,men inget som är besvärligt att ta bort vare sig för häst eller människa :)man blir faktiskt lite upprörd

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=692300&inriktning=&typ=1 
 
Denna häst var bara för en vecka sedan på annons och såldes till den som säljer på den länkade annonsen. Detta vet jag för en god vän till mig hade kontakt för att ev köpa som sällskapshäst. Hästen är mamma till hennes yngsta häst också. Enl de uppgifter som vid den kontakten kom fram var att hästen var oridbar samt bara hade haft ett föl för att det verkade som att hon var svår att få dräktig. Hästen vet jag flyttade i söndags. Detta är nåt som gör mig lite upprörd. Jag kan tänka mig att hon inte kan betalat mer än max 5000 då det var vad de ville ha i första läget. Nu,på mindre än en vecka,är priset det dubbla och häststackarn är till salu igen. Tycker det är skittrist för hästen som inte haft det så jäkla enkelt... Den som köpt kan ju bara haft tanken att tjäna sig en slant... Tycker synd om henne faktiskt...Hästen alltså...

RSS 2.0