Bus i hagen.


Original Video - More videos at TinyPic

Nu är man piggare :)

Usch så trött jag var i går.Som om allt gick i slow motion... La mig tidigt och har sovit som en klubbad,så nu är jag piggare ;) Kanske kommer min vän T på kaffe idag?? Det blev inget igår.
Det kom snö här inatt,ett par centimeter bara. Kan väl lika gärna låta bli att snöa nu när vintern varit halvtaskig iallafall. Nä VÅR vill vi ha nu.Tidig vår!
Nej jag måste väcka sonen så han kommer opp. Skola och sånt ni vet...

Slit å släp...

Har gjort ifrån mig det jag ska,men nu tog det stopp... Väntar på ungen som ska hämtas vid bussen. Sen vet jag inte om jag vill göra nåt mer? Det blåser ute och jag har ingen lust att göra når mer. Har städat hos baggarna lite,släpat ut ett skrivbord som jag ställt på altanen med tanke att slipa,mockat,matat å fejjat...
Jaa,nu tar jag paus och vilar mig en stund :D


en till...


Original Video - More videos at TinyPic

Lite svajigt och så,men ni får ta det för vad det är...

Pojkar små...Original Video - More videos at TinyPic

I dag har gubben hjälpt mig skotta bort lite fastfrusen hästskit i hagen...Då kan pojkarna bli upp i gasen ;)

Bäst att passa på...

Vi tog en liten skotertur. 6 mil bara,via midälva och runt på nåt vis och hem. Bäst att passa på för det verkar som skotrandets dagar är räknade som det töar. I år blev det inte många mil. Fröken E och unge Herr J var med,jag provade frlken E´s skoter i typ 50 meter.Men det var otäckt mest tyckte jag ;) Min gamla gula duger fint :) Man hoppar och far på gropiga leder,det är ju inte sååå kul,man kör inte så fort då inte,men jag tar den smällen...
Nu ska jag nog ta tag i att dammsuga akvariet och byta vatten.  Kanhända ska jag åka och köpa en ny fru gurami i morrn...Vi får se ;)
Nä lite kaffe på det här....

Räknar ner

Om en stund får jag åka hem från jobbet och ha frivecka :) Härligt!!!!! Man längtar då alltid hem som mest när man bara har lite kvar på sista passet.


Märkligt...

Att det blev trvå inlägg av det förra,men bara ett som syns när man loggar in?
I dag är det jobb för hela slanten...

Sömnad...

Åkte lite tidigare till min kära mor,för att ägna mig åt sömnad.Jajamen,ni läste rätt... Det är Hraffe (eller om jag ska skylla på Baldur) som pajat bogvecket på det NYA täcket efter 2 gångers användning....Suuuuuuck.
Hur som haver så kom jag på att låna mammas symaskin. Den är lätt nyare än min.Den är så ny,att man måste vara ingenjör för att använda den. På min (som är arvegods efter mormor) finns rattar med symboler så den mest imbecilla kan klara av den. Dock är den TRÖTT och syr inte så jäkla bra längre.
Mammas symaskin,den har fiffiga knappar och invecklad till max. Tydligen så kostade den en hel massa åxå...
hur som haver så sydde den som en varm kniv i smöööör.Så nu är täcket helt igen!
Rackarns kusar. Men så där är det när man har 2 busiga hästar som inte kan låta bli varann ibland...
I morrn blir det en jättearla uppstigning,för djuren ska ut och ungen ska upp innan jag åker på jobbet.

På torsdag,ska vi enligt uppgift åka skoter till Stöde och äta korv. Långt att åka för en korv tänker jag...Är korven mycket godare än alla andra tro??

Sömnad...

Åkte lite tidigare till min kära mor,för att ägna mig åt sömnad.Jajamen,ni läste rätt... Det är Hraffe (eller om jag ska skylla på Baldur) som pajat bogvecket på det NYA täcket efter 2 gångers användning....Suuuuuuck.
Hur som haver så kom jag på att låna mammas symaskin. Den är lätt nyare än min.Den är så ny,att man måste vara ingenjör för att använda den. På min (som är arvegods efter mormor) finns rattar med symboler så den mest imbecilla kan klara av den. Dock är den TRÖTT och syr inte så jäkla bra längre.
Mammas symaskin,den har fiffiga knappar och invecklad till max. Tydligen så kostade den en hel massa åxå...
hur som haver så sydde den som en varm kniv i smöööör.Så nu är täcket helt igen!
Rackarns kusar. Men så där är det när man har 2 busiga hästar som inte kan låta bli varann ibland...
I morrn blir det en jättearla uppstigning,för djuren ska ut och ungen ska upp innan jag åker på jobbet.

På torsdag,ska vi enligt uppgift åka skoter till Stöde och äta korv. Långt att åka för en korv tänker jag...Är korven där mycket godare än alla andra tro??

Longerat

Har så longerat min häst en stund i snålblåsten. Några bilder blev det inte för jag har fullt upp med lina å häst...Dessutom blir jag vansinnigt yr i kupan av att longera.Nästan som åksjuk? Märkligt... Om man ska gå efter google resultat betyder detta att man har bra balans. Nåt bra med det åxå då...
Måste ner och skotta lite mer. Nu när det töar så hemskt,bygger det i hovarna på 5 röda och jag gillar inte att det ska halkas omkring bara.Ger ju inte så mycket heller.
I stallet fick Baldur gå lite lös som han brukar då och då.Han snikade fort in i Hraffe´s box,där han parkerade och vilade lite. Undra om han vill byta box?
Nu ska jag snart åka på kvarna och hämta müsli,in på affärn en snabbis och hämta sonen på skolan.
Vi ska ju på skatan på middag idag :) Mamma skulle göra biffar och jag har lagt in om att jag vill ha matlåda ;)
Nä jag ska sätta fart...Klockan tickar på minsann....

Även fåren tycker om att sola

img_3593 (MMS)

Även fåren tycker om att sola


Plusgrader och snålblåst

Tre grader varmt,soligt och blåst. Fortsätter det så här lär snön snart vara borta. Både bra och dåligt kan jag tycka. Gillar ju att åka skoter,men hatar att frysa...
Har avverkat pass två av tre nu. Ett kvar nu bara :)
Har lagt in om sommarsemestern nu också,medan man kommer ihåg det. Ledig vill man ju vara...
Min kamrat fröken H åker snart utomlands...Lyllo.....
I dag kommer min kusin från 08 området upp så det är middag hos mamsen idag. Jag och sonen blir det eftersom dottern är hos pappan och gubben jobbar natt.
Nu ska jag allt sätta fart. Longera min lilla häst. Det formligen kryllar av timmerbilar och skogsmaskiner här idag...

Jobb idag...

I dag jobbar man igen. Strålande sol ute,men blåsigt som attan. Igår fick vi främmande av fröken T och Berra. Berra intog en box medan fröken T och jag intog kaffe i sadelkammaren ;) Sonen med kamrat,skottade bort allt takras från ladugården,duktiga barn :)
I morrn hoppas jag på lika fint väder,men blåsten får gärna utebli... Rida ska jag i alla händelser...


Home sweet home!!

Hemma igen efter ett dygn på jobbet :) Gubben får tidigt så jag släppte ut när jag kom hem. I dag fick Hraffe ha snyggtäcke åxå ;) Jag är toppnöjd över de där täckena! Rindi var otålig som vanligt och protesterar mot att matte tar lång tid på sig. Högljutt åxå... Dessutom behöver hon saneras...Hon friar ju nu och småskvätter halva dagarna,och eftersom hon är ganska ullig därbak blir det inte mysigt..Ikväll blir det stora borsten fram!

Grått och trist ute,sagt att det ska snöa enligt ajfånen,men det blir säkert regn isåfall...

Läste i tidningen idag att polisen varit i trakten och skotrat runt och haft kontroller. Det tycker jag är jättebra! Faktiskt så är det gräsligt många som dricker alkohol och kör,vilket jag har svårt för. Det är ju faktiskt samma som på övrig trafik med det där. Olyckor har ju hänt. Sen är det vansinnigt många unga som fräser omkring och buskör,vilket är trist.Det förstör ju för de som inte gör det. I år har de inte använt vår gård som genomfart,och det är tur för dem det. I fjol var jag rent rabiat på snorungarna som utan hänsyn bara körde rakt över gården,utan att stanna och i hög fart. Jättekul när man har barn och djur,nää.

Nä nu ska jag glo runt på nätet lite,kolla in mina favoriter ;) Karin,Carro,Linda och Rånhästar får dagliga besök :D Hästnet är ju stadigt åxå,sen måste man ju kolla Baldur´s hemsida och mail. Vill att det ska bli nåt sto i år med,men än så länge går det trögt.Men det blir vad det blir. Skulle ju kännas lite surt om det inte blev nåt sto alls när man pyntar licens dock. Men det är ju så att det inte finns några garantier. Jag tycker ju min häst är fantastisk. Speciell färg,fantastiskt trevlig att ha att göra med. Hans tålamod är helt otroligt. Men det finns så många hingstar så,ja vi  får se helt enkelt!

Om man skulle jobba lite då...

Dags att börja jobba igen...Friveckan har som vanligt gått med rasande fart. Men det är ju det vanliga det :)
I dag skulle det ev bli snö,så jag la på Baldur täcke i förebyggande syfte. De andra brukar inte frysa så jag hoppas de inte gör det nu heller.. Det nya täcket är superbra! Så himla lagomt till min prins :) Hraffe har inte provat sitt än.Han är skraj för kardborren så vi ska ta bort den först tror jag. Han kastar sig när man drar i den och jag har övat och övat,men utan resultat... Jaja,det blir vad det blir. Nu måste jag skynda på här om jag ska hinna i tid till jobbet...Vore väl en fördel ;)
Hoppas ni får en härlig dag!!

Vår egen Ferdinand,Pontus :)

Fredag å sista dan på friveckan...

Haft oss en trevlig skotertur idag,gubben och jag. Passade på att ta en tripp när vädret var så fint :) Först var vi och kollade in ovansjöparken som ett par kompisar till oss köpt. Jag hoppas det blir lite snurr. En dröm som vi fruntimmer har,är en clinic med Tobbe Larsson. Det vore ju fantastiskt va? Malin ska kolla vad det kostar minsann..... Nu är det dags för en dusch,håret stinker skoter..... Sen blir det pensionärsteve,som jag retsamt kallar På spåret ;) fast jag är inte så intresserad,tror jag går ut i stallet istället.....


Idag var det kallt..

-16 ute idag. Känns lite kyligt faktiskt. Igår red jag på min lilla "paddock". Mest i lugnare tempon.Han har fart så det räcker så ju mer man kan få honom att ta det lugnt ju bättre är det. I dag kommer hovslagaren,men jag hade tänkt longera honom innan iaf.
Galningen Rindi var upprörd när killen försvann,gnäggade och gick an. Hon är väldigt kär hon.
Om en månad kommer hingstlicensen också,hoppas det blir lite snurr på ston under närmaste månaderna.
En och en halv månad kvar tills Perlan får föl nu också... Oj så kul! Sen låter det inte vänta på sig så dimper väl de andra ner också hoppas jag :)
Nu är det dags att ta itu med sysslorna...


Lille Hralf,nysnöpt :) Vilken skillnad på häst...

Snygg! I nya hansbotäcket! Jag är mycket n...

img_3066 (MMS)

Snygg! I nya hansbotäcket! Jag är mycket nöjd över passformen i bogen, perfekt!


Alla hjärtans dag

I dag är det alla hjärtans dag. I dag för tio år sedan följde vi vår svåger till hans sista vila. Under åren som passerat har vi pratat mycket om honom och våra minnen av honom.Fortsatt saknad och älskad. Vi tänker på dig idag!


zzz

Hur trött får man va?? Vaknade dessutom långt innan klockan ringde.Mycket irriterande. Ture var som vanligt i fotändan och tyckte det var toppen att man viftade på tårna under täcket.
I dag ska jag på lönesamtal med chefen..Tidsnöd har jag åxå. Gubben har i ett svagt ögonblick lovat assistera nån människa i att hämta en häst klockan ett. Jag ska på samtal halv två i stan och sonen slutar skolan halv tre. Han får kuska buss hem...
Väntar på mina grejer som jag beställt från Emmi åxå.... Vart äääär de? Stigbyglarna vill jag gärna ha nu tack,nyskorna är lite stora för de jag har så det är risk man fastnar om man har en jäkla otur. Ska rida min gullgubbe idag på min lilla plan (uppskottad ruta på en åker).
Täckena vill jag gärna ha också. Lika kul varje gång man köpt nåt nytt, att testa ;)

Sen ikväll ska vi pressa hö. Usch å fy...Dammigt och tungt. Inget jag ser fram emot,jag lovar.Dessutom föredrar jag långhö,för det tar längre tid för dem att äta och smular mindre!
Nä nu bör jag fixa frukost åt sonen...

Pågående ockupation...

Av teve:n. Trots att de har på rummet så ska det ses nere. Först ut; Hugo,som såg lääängsta filmen Sagan om de två tornen... Nu är det tecknat. Detta gjorde att jag får se ponnyakuten på datorn sen.
Nu ska Julia se Solsidan Ove tydligen. Undra vad jag får se och när då ;)
Vaktandet av travhästar är nu klart. Känns som om helgen svischat förbi bara... Har mest mockat å mockat tycker jag?
Och skurat vattenbaljor,för det gjorde jag idag...
Nä jag skiter i Ove och går ut! Ser väl på teve när ungarna lagt sig då,om det är nåt värt att se...
Recyclar ännu en gammal bild då,för jag har legat på latsidan med fotandet kan man säga....

Förövrigt irriterar jag mig idag på skoteråkarna som kör på vägverkets led...Håll sig på skoterleden va! Det ska man har jag hört! Möjligen kan det vara klokt att investera i en ledkarta om man känner sig vilsen....

AttackkattenTure

Vaknade av en full attack av mina fötter... Ture är en redig väckarklocka...Vassa klor och killande morrhår.
Har således varit vaken ett tag,släppt ut alla hästar och matat baggarna. Grannens hästar var på tå idag ;) Hungriga kan man tro?
Det är väl dags att inta frukost och gå ut och börja på.Sista vaktardagen idag,sen kommer de hem sent ikväll.
Ska väl hämta en unge i stan åxå...
Ser ut att bli strålande väder iallafall :) Vårkänslor!! Inte underligt att Rindi friar...

Jag vill ha sommar....

Love is in the air!

Ja nu börjas det...Rindi uppvaktar Baldur på det enda sätt hon kan,med att kissa. OCH så har de räkorna räknat ut att om man står precis på rätt ställe,så kan man (om man sträcker allt man kan på halsen) nosa på varandras mular... Det har de gjort idag.. Pontus hade INTE räknat ut det,men blev såklart vansinnigt nyfiken och ville vara med. Baldur och Pontus nosade på varann,Baldur andades sådär "blåsigt" eller vad jag ska kalla det för... Väntade mig mig nåt pip eller så och kisade med ena ögat.Är mest rädd att det ska vevas med nåt ben så de fastnar,meeen icke. Pontus tyckte mest det var kul att morsa och när han var nöjd nöp han Baldur i mulen och gick :) Dessa hästar som är helt fantastiska egentligen...
Dock tycker jag att Rindi ska svansa efter nån i sin egen storlek! Det blir inga korsningar om jag har nåt att säga till om saken! Och det hoppas jag att jag har...Hästarna kan ha andra idéer,vad vet jag ;)

Kvällen ska nu spenderas på soffan..Först ska jag gå å ta in de fyrbenta. De får gå in liiite tidigare idag,för usch så trött jag är. Grannens hästar är inne och sover,fröken H assisterade. Vad enkelt det är när man är två!
Den extra hästen han har där grannen,är dräktig,men det var ingen stor mage inte.. Vete tusan om jag tror på att det är nåt föl däri? Hur som helst så är hon söt som attan.
Nä det här går inte.Ut i stallet med mig!
I övrigt tror jag jag bojkottar melodifestivalen även denna lördag..Nä tacka vet jag hur det var då det var 2 gånger om år! En svensk uttagning och en final. Inte en massa deltävlingar hit och dit. Visserligen var bägge tävlingarna en massa timmar långa,så man slocknade oftast innan man såg vem som vann... Musiktävlingsmaraton kan man säga...
Tjaa,kanske finns för och nackdelar med det där med...
Nä-stallet nästa!!

Sommar-sommar-sommar....

Morgonens stalljour-Check!

Är häst vakt åt grannen åxå,3 extra hästar denna helg. Travhästar har de,snälla enar,men lite otåliga och så...
Var bort och fotade Fröken T´s rackarns kuse igår,tyvärr tog det slut på batteri i kameran innan han kom igång ordentligt ;) Fortfarande har den lilla sötnosen inget namn,men jag hoppas snart :D
Här ett par bilder iallafall ;)

Visst ser han snäll ut??


Men är man bara 1 år kan man bli busig också ;)

wihooo!

Ja han vet inte hur bra han har fått det den där lilla hästen. Han har ju verkligen bott in sig och är kär i folk och tycker nog mest att livet leker ;)

Ordningen återställd...

Bakdur har tryckt till Hraffe nu när hans tålamod tog slut,äntligen. Ibland är han för snäll men nu fick Hraffe böja sig som yngst i hagen ;)
Jag är ledig igen äntligen! Idag dka jag spana på fröken T's lilla häst som tydligen bott in sig och blivit en vilde. Han som mest stod och spanade bakom ett träd första veckan ;)
Ny ska jag dricka kaffe och njuta av att vara ledig :)


Ett stycke torsdag...

Ett pass kvar,sen är det frivecka ;) Ska strax styra kosan mot stan. Måste tanka på vägen dock...Denna förhatliga syssla....

Jösses...

Är vansinnigt trött i huvudet efter dagen. Man är inte van att sitta i skolbänken i 8 timmar,det märks tydligt..
Gubbens systerson uppvaktas ikväll,men jag stannade hemma. Är så fantastiskt trött så jag orkar bara inte..
Förhoppningsvis har jag en ridbana i hagen nu...OM han inte glömt det,jag glömde fråga.
Oh well,annars får han göra det i morrn ;) Sista passet i morgon. Sen ska jag vara ledig,tack o lov..

Zzzzz

Jisses vad trött man är. Ff på jobbet och väntar på avlösning. Ska direkt till komvux på utbildning. Får hoppas det går bra ;) men nog känns det lite tungt alltid. Kaffe är det första som hägrar kan jag lova.....


Blev sig en tur..

med gula gamla ski doon ;) Neråt armsjön å tillbaka.Ganska lagomt. Gubbarna ska skotra till nåt ställe (östavall?)på torsdag,dit var det långt så jag vill inte. Jobbar ändå så...Tummen höll ihop även om jag inte kunde hålla styret rätt mest hela vägen. Men snart borde det väl gå över. Djuren har bara skrotat i hagen idag. Toppenväder har det varit iallafall! Inte kallt heller. Läste att SIF vill ha in åsikter angående hingstar,om man ska sätta nån gräns på bedömningspoäng,och om bluphingstar,hurvida de återinföra bedömningskrav eller ej. Blir ju spännande att se. I samma nummer av tidningen skriver de också en artikel om Thorleifur Sigfússon och Tone Rånes avel,där de avlat på hästar med låg blup och fått kanonfina avkommor,i kombination med Nökkvi. Man kan ju fundera över hur mycket man ska låta sig styras av blupen? De flesta rekommenderar,vad jag vet,att skaffa hästar med så hög blup som möjligt för att få fram fina avkommor.
Jag personligen bryr mig inte så mycket om blupen faktiskt. Tycker jag om en häst så gör jag,oavsett bluppar.

Ur egoistiskt perspektiv (som hingstägare) kan jag tycka att man kanske borde främja hästar lite mer ur färgaspekten. Det finns ju en enastående variation bland färger,där vissa ses mer sällan än andra.
Nu ett tag har det varit en "trend" att avla på Orri linjer,jag vet inte jag... Kan det straffa sig sen? Att många vill ha Orriblod i stamtavlan? Blir det svårare att hitta hästar att matcha om alla har samma häst i tavlan?Oavsett vilken förstås. Det verkar som gå i trender det där tycker jag.. 
Jag är absolut ingen expert på nåt vis,inte alls,men jag kan tycka att det är mycket byråkrati och hej och hå. Jobbigt för en hobbymänniska som jag att hänga med i svängarna.... ;) I alla fulla fall finns det ju lika många åsikter som människor,och var och en är ju salig på sin egen tro. Själv är man ju mest sugen på ett par ston och ta ett par föl efter Baldur. Ston med intressant färg och linjer som passar ihop med Baldur´s. Men det är verkligen på drömstadiet det. Men en gång ska jag åtminstone ta EN avkomma. Bara för min egen skull,det ska jag.
Tills vidare njuter jag av Baldur,för han är bra härlig min häst :) Till och med gubben tycker han är så bra "för att vara hingst",som han sa... Vet inte vad han träffat för hingstar tidigare jag,men nog brukar de flesta vara snälla?
Nää,nu är det dags att ta tag i läxläsning med ett stycke barn. Själv har jag ingen läxa,den har vi gjort redan. Ny skoldag på onsdag.Direkt från jobbet dit.. Inte utan att jag gruvar mig lite.....

Varmare nu :)

Det vankas skotertur idag..Bäst man äter gröt och sätter fart... Får hoppas tummen inte gör för ont... Det är ff svullen och har en grön nyans i vissa ljus. Svullen ännu åxå. Jaja,vi ska vara hemmavid så det är väl bara å vända om det går åt pipan...

Omaka kärlekspar...


Fy vad kallt..

I går dryga 29 minusgrader,idag -27. Jag fryser ihjäl!!!! Ska åka och jobba strax och ser inte fram emot att bege mig ut i kylan alls.... Klickade hem täcke och dreamcoat igår. Kanhända får jag ha den för mig själv denna gång? Den förra sprayade gubben frikostigt på sina.. Jag tycker sidan här ser konstig ut. Inga bifoga länk eller bild rutor...Vad har hänt? Blev knäppt när jag skulle lägga ut bilderna från i går,därför blev det bara två också. Kommer en till snart. På kärleksparet...

Kallt :(

img_5526 (MMS)

Kallt :(


mer snööö


Snöööö


Strålande sol...

Men kallt! -20 ca. Tidningen bjöd på den uppmuntrande rubriken "Vinterkylan är här för att stanna". Man tackar alldeles särskilt... Drog till med en sovmorgon idag,"glömde" ställa klockan. Mycket behövligt. Nu ska man dock sätta fart med sysslorna. Gubben har startat stora blå och ska hämta bal till fårskallarna. Tanterna får ju fri tillgång på grovfoder,ännu har vi inte börjat med kraftfoder men snart ska det ges också och då är lugnet på gården ett minne blott. Då kan man nämligen inte visa sig ute efter klockan 15 utan att klagokören drar igång. 25 stycken väcker grannskapet kan jag lova... Hade tänkt ha en liten fotosession idag,men jag vete 17...Men denna kyla... Ska klicka hem ett par täcken tänkte jag iallafall. Lutar åt Hansbo utan halvhals då jag upplever halvhalsen lite trång.Har ett par andra täcken förvisso,köpta på Hööks,men det är lite stora i bogen istället. Inte perfekt passform på nåt täcke. Gav bort ett par som var för stora dels till fröken H och till fröken T,så nu är det dags för nya! Har ni några tips mottager jag tacksamt :) I morrn är det jobb. Sedan,till veckan,jobbar jag 2 dygn med 8 timmars utbildning mitt emellan. Måste åka direkt från jobbet dit. Känns sådäääääär...Men det måste ju gå... Nä,man ska väl dra på sig michelinutstyrseln och gå ut då! Håll er mitt i kläderna idag!!

Läsning i lådan!!

Ett nytt nummer av islandshästen kom idag,vilken glädje!! Lustigt nog tog de upp ämnet vikt och viktbärande. De hade tagit med det jag hade läst åxå,där ser man. Ska lusläsa sedan,nu skiner solen så vackert så hästarna ska få ta av sig overallerna...
Kom också på idag,att om ca 2 månader är det tänkt att Baldurs första avkomma i Sverige ska se dagens ljus. Det är banne mig inte långt kvar,men bara för att tanken slog mig kommer dessa 2 månader gå med snigeltempo kan jag tro. Jag måste nog maila
stoägarinnan och hör hur det står till....


Kan katter "valpsitta"?

img_8782 (MMS)

Kan katter "valpsitta"?


Mer snö nån?

Ni kan få av oss,det har ännu inte slutat snöa heller... Denna morgon uppstod viss förrvirring bland hästarna tror jag... Baldur gick ut först och när jag släppte ut honom släppte gubben ut ardennerkorna,vilket gjorde att Baldur gnäggade som besatt först och showade lite för Rindi. Hon är vanligtvis den uppvaktande av de två,gör sitt bästa för att få Baldur´s uppmärksamhet,men idag bevärdigade hon inte honom en blick ens.Höet var mer intressant ;) Hraffe gick ut sist som vanligt han,går som en farbror i grimskaftet ;) Vilken skillnad mot för ett halvår sedan! Gillar inte att han lagt sig till med att kicka åt B bara,och att han surar vid maten. Men det där styr de väl opp själva antar jag. Huvudsaken han beter sig mot folk! Sonen ff sjuk,nu också gubben.Så det blev en VAB idag.Sjukstuga hemma. Han ska dock få hämta en bal med traktorn,för mig tar det 10 ggr så läng tid,jag är inte nån traktorförare alls... Sen kan jag fixa resten. Nä om man skulle koka sig lite gröt kanske,så man kan börja med det som göras skall...

Snö och snö och åter snö...

Det har nog kommit ner en 2 dm pudersnö från skyn. Tätt är det också,så man ser knappt vart man går. Misstänker att hästarna blir intagna tidigt ikväll. Misstänker också att jag blir gräsänka under kvällen. Gubben ska nog skotta kan jag tro. Först ska han hämta snöslungan.Och jobba klart kanske. Ögnade genom nya hästfocus i går. Intressant läsning kring hö.Att islandshästar är känsligare än andra raser för mögel i höet.Visste jag inte faktiskt. Tänker mer att man undviker mögligt hö till alla djur ;) Fåren kan nog klara det bättre eftersom de idisslar,fast de får inte heller dåligt foder såklart. Vissa balar får man kassera eftersom man kan ha klämt åt dem för hårt eller ställt för tätt och då kan plasten spricka och man ser det sällan. Fåglar pickar ju hål ibland också. Här ger vi rundbal denna årstid,men vi ställer inte ut i hagen till hästarna,vi lindar av och bjuder i hönäten. De är bra,speciellt idag.Under täta grenar kan de stå och mumsa nu och slippa stå i snöyran.Packar man fullt så kan de mumsa länge.Om man inte är en ardennerko då förstås. De äter mer frenetiskt överlag de där två... Såg på nyheterna igår om hästarna uppöver som de fått avliva. Fy vad hemskt.Vilken misär.Stackars djur... Tur att nån anmälde,synd att det var lite försent :( Hua...Ryser när jag tänker på det. Nä,måste förbereda mig för föräldrasamtal med tonårsungen... Blir väl samma iår : Julia är en glad och social tjej,MEN hon pratar för mycket på lektionerna... Tja..Vi får väl se!

Bunta ihop..

Ibland får jag en stor lust att bunta ihop Rindi... I morse var hon otålig till tusan,slog och vevade med framhoven i väggen så det small. Täckade på och öppnade,sen var det hon som slängde sig ut.Blir lite trött på henne ibland. Igår kväll hade de stora klumparna lite rodeouppvisning för oss. Bockade och skuttade.Man blir ganska full i skratt :) Trots allt är de ju väldigt stora och det ser lattjo ut när de ska manövrera storkroppen. Rindi väger ca 900,på kliniken vägde hon 865 och då var hon lite smal.Nu är hon lagom tycker jag :) Pontus är en annan femma. Klumpedunsen som skulle behöva banta lite...Kanske 100 kg eller så. Dryga 900 är nog optimalt för honom för han är mycket grövre än Madame Otålig. I dag är sista lediga dagen...Nu igen,men herregud.Vad har man gjort dessa lediga dagar egentligen? Sonen är ju sjuk fortfarande och blir hemma även i morrn. Lillstackarn. Tror det blir storm snart,för katterna är alldeles galna också. Det snöar kraftigt ute,så det kanske är det? Har en ganska smetfull veckan framför mig.Jobb och utbildning,sedan hinner man ju bara kliva av så ska jag vakta grannens 3 hästar,så nån sovmorgon är bara att glömma. Blir att lägga sig tidigt om kvällarna... Nä om man skulle sätta fart då...

Prinskorv

Min tumme blev en ordentligt svullen prinskorv. Gör ont som attan att använda den... I dag snöar det så det är täcken på,tog mycket längre tid än vanligt med prinskorven som inte var till nån hjälp. Men jaaa,man får skylla sig själv om man inte har ögonen med sig. Intressant om islandshästens konstruktion,läste igår ett examensarbete om detta och den korta ryggen gör ju sitt,men det var nog mycket med muskelmassan som spelade in också vad jag förstår. 20% av sin kroppsvikt bär de hur lätt som helst och sen var det mellan 25 och 30% som var ok vad jag begrep. Min kille är jättekort i ryggen men jag tycker nog att max 70 slängs upp på honom. Goklimpen ;) Hraffe är ett litet monster mot honom nu,gjorde ett utfall när han kom till grinden när vi skulle ta in. Apa! Han fick gå in sist,men jag tror inte han kopplade att man ska va snäll.... Baldur är för snäll istället,men jag hoppas han får nog av det där uppträdandet snart och säger ifrån. Hans tålamod är för långt ibland. I dag är sonen hemma och hostar. Lillstackarn,hoppas han blir kry snart igen. Nää nu sja jag dricka kaffe och sedan gå ut och jobba så gott det går med prinskorvstummen....


RSS 2.0