Sällskap vid kaffekoppen.

img_5478 (MMS)

Sällskap vid kaffekoppen.


Snö å -5...

Det är den sista mars,faktiskt...Jag vill inte ha mer snö nu,nej tack! Det har varit en sån taskig vinter ändå,så låt det försvinna illa kvickt...
Har avverkat ett dygn av 4 nu. I natt ska Hugo sova borta för att slippa en arla morgon i morrn. Vad tomt det kommer att bli... :( Bara jag å gubben.... Å eftersom vi ska upp å jobba båda två så blir det ju inte att göra nåt mer än va hemma.
Det kommer upp en ruta så fort man ska in på bloggen här.Till Therese´s blogg...Men varför? Jag har inte ändrat nån inställning,den dyker upp ändå....Man får klicka frenetiskt på avbryt så försvinner den till slut...Måste kolla detta med Therese...
Nu ska jag sätta mig å kika i hingstbilagan till islandshästen. Baldur är inte med,det är dels dyrt och sen kan jag tycka att det är lite överkurs när han inte är nån tävlingshäst/topphingst på det viset. Han kan ju lämna bra ändå,och JAG älskar min häst ändå jag,så det så. Bäst i klassen nästan jämt!
Det är en himla skillnad på honom nu mot för när jag köpte honom. Då var han vilse i pannkakakan och såg lite olycklig ut i början,men nu ser han mest busig ut ;) För nu är det färdigflyttat för gubben. Det är han och jag nu! Å Hraffe såklart.Lakritsremmen....
Om jag hade en massa pengar liggandes till ingen nytta,skulle han få en tjej.Baldur alltså,inte Hraffe.Men då skulle man va tvungen att ha 2,för jag vägrar ha en häst ensam i hagen.Det är inte rättvist när man KAN undvika det och det funkar att ha sällskap åt dem.Tänk vad tråkigt om de inte hade nån att leka med och klia osv...Nä så vill inte jag ha det. Hur andra gör bryr jag mig inte om,men hos mig ska det inte vara så. Nån vecka eller nåt är en sak,men på det stora hela ska de ju ha en kompis tycker jag.
OCH det är inte aktuellt att ha nåt sto med ardennerkorna.Nej tack! Litar inte på att det inte sparkas av nåt ben. Det har hänt en gång och jag vill INTE hitta nån mer häst med brutet ben i hagen.Usch och fy,jag mår illa bara jag tänker på det.Stackars Benda... Som jag grinade då....Det var otäckt som attan...
Nä nu ska jag inte tänka mer på det....Kaffe och hingstbilaga var det ja...


Sommarglädje....Hit längtar jag nu....

Hoppsan....

img_3909 (MMS)

Hoppsan....


Om man vore...

Om man vore ekonomiskt oberoende,skulle jag bygga ut stallet ordentligt och dels ha ett par ston,men också ha ett ideellt ålderdomshem för gamla hästar. Där de fick åldras med god omvårdnad. Det finns säkert massor av hästar som avlivas pga ålder fast de kan vara i livet ett tag till,kanske kan man inte använda den så då tar den såklart plats och kostar pengar. Då kunde de få plats på hemmet och bara få vara häst och ta det lugnt på ålderns höst. Drömma ska man ju! Självklart skulle jag anställa fröken T på heltid :)Jag skulle också se till att föräldrar och barn har framtiden tryggad,betala av alla lån osv. Det är mycket man skulle vilja göra om jag var rik ;) Jag skulle nog också vilja erbjuda tex skolor studiedagar på bonngården. Inte alla har ju sett får live :)
Drömma ska man,fast ens mål bör väl vara realistiska kanske..,


@work

Håhåjaja,det fredag och jobb igen. Vad är väl en bal på slottet.... Jag är tacksam över att vädret inte är strålande när man jobbar ;) eller jättedåligt så man ska sitta och ha aga om de är täckade eller ej...
I kväll börjar lets dance. Det missar jag nog inte. Vem vill inte höra Tony Irvings utlägg om Fottblaadet... ;) Jag tycker han är lite kul :)
Att se fram emot annars är ju Tobbe Larsson,nästa frivecka så ska jag lyssna på honom! Vi är 4 stycken som åker till södra. Det ska bli kul att lyssna och få inspiration!
I går mockade jag i stort sett klart i hagen. Drog bort 2 granar som tippat i stormen och det var då läskigt tyckte Hraffe ;) mitt lilla lakritstroll sprang som en lakritsrem! Han var väldigt upp i nacken och skulle vara med.
Till veckan skos det om,sommarpjuck på! Ett tag iallafall! Baldur ska ju skoa av innan det kommer tjejer. Vaccinera ska jag göra åxå,innan 18/4.
Nä nu bör jag knega på så man gör nåt för lönen!


:)

Snart är den här...Min tömkörningsgjord :) Äntligen!! Nu ska vi träna ordentligt på detta :D
Nu är jag alldeles för trött och har ont i axlarna för att få något gjort ordentligt... Jag ska nog vara lat en stund! Fast det tar ju emot att sitta på arslet...
Men man kan ju kika på hästannonser såklart...Medan man sitter kan man ju göra det framför datorn :) Först ska jag skicka iväg sonen till scouterna. Han kom förresten hem med en medalj idag! Han är numer storfiskare! Där ser man.
Var på kvarna och skulle ha foderjäst..Visar sig att fröken T hade köpt den sista!! Attans...Ja det kommer väl till veckan. De sa att vanlig jäst skulle gå lika bra,men efter att jag googlat på det så avstår jag eftersom jäsningen i foderjäst är avdödad,men det är det inte i vanlig jäst så det ger jag inte.
Nä,nu så...

Pojkarna har fått en boll :)

img_9156 (MMS)

Pojkarna har fått en boll :)


Hit blir det nog :)

http://www.ving.se/turkiet/alanya/long-beach

Lutar åt att vi åker hit i höst! Barnen var mest taggad över detta hotell ;) Hugo längtar redan (??) Jag tycker förvisso att det ska bli skönt...Men jag tycker också att det ska bli jobbigt att vara hemifrån en hel vecka... Utan mina hästar! Men jag överlever väl.
Nu ska här kockas mat.Korvstroganoff och ris får det bli.

Deklaration-CHECK!

Mja,gick ju det där med...Men det är tur jag har min mamma för jag är VÄRDELÖS med siffror... Min kära mor ser sig nu nödgad att skaka fram ett dataprogram för mig haha. Mmm,så illa var det tydligen ;) Det är ju så förb... mycket att hålla reda på.Man ska fylla i än det ena och än det andra. Tur man åtminstone har koll på sina kvitton och arkiverat dem månadsvis ;)
Oh well.... Nu är det gjort iallafall :)
I dag har jag hittills bara mockat och fixat käk åt djuren.Å mockat mer i hagen. Pojkarna har fått en boll att greja med,får se om de gör det också då..
I dag är sista lediga dagen,jäklar vad fort det går! I morrn bitti är det uppställning för arbete,långsväng med 4 dygn. Men sen är det påsk och påsklov för barnen.Då får gubben se till att släppa ut nån morgon så jag får sova ut :)
Nä nu måste jag stöka vidare... Mycket att göra,tydligen ska vi pressa hö...

Prinsen min

img_2669 (MMS)

Prinsen min


Grått å trist..

Ja usch vad grått...I går var gubbe å son på hockey. Jag tog in och kratsade hovar och borstade ben. Ardennerhovar är ingen fröjd att lyfta. Speciellt inte Rindi´s,för hon är så tjurig.Man är alldeles svettig när man är klar...
I dag kommer min revisor...Dvs:MAMMA! och vi ska..


Oj vad roligt...NOT!

Hittade en bild på mig och Baldur från i fjol vinter... Min prins....


Gullgubbe...Nu är han ljusare än sådär.Jag ska se om jag kan ta ett kort närmsta dagarna :)
Nu ska jag ta en kopp kaffe.OCH en alvedon.Vaknade med huvudvärk i morse...

Skooola..

Dit ska jag idag. Typiskt när det ser ut att bli fint väder va... Jaja,inget att göra. Känner dessutom att jag håller på att bli förkyld,NEEEEEJ! Jag har inte tid,lust eller ork att bli sjuk nu. Det går inte.... Vitlök i massor idag.

Såg en annons på en islandshäst igår. En rödskäck,unghäst. Hur skitig som helst. OK,mina blir åxå skitiga nu,men om man ska fota för en annons är det kanske värt att ta fram borsten? För det ser ju onekligen bättre ut...

I går var vi på kalas hos Molly som fyllde 3. Trevligt,men som vanligt har man svårt att slappna av med 1000 saker i huvet. Väl hemma matades fåren och jag tog in och borstade mina hästar ordentligt. Kratsa hovar är extremt viktigt nu tycker jag. Det är viktigt alla dagar,men nu fastnar det så mycket gegga å skit i hovarna. Baldur hade en kotte i hoven en dag,fattar inte hur han fick fast den :)
Nä jag måste fika så man inte sitter med en v8 i magen på skolan....

SMS-inlägg

img_9799 (MMS)


Vart tog bilden vägen?

Smsade en bild på Frans..Frans är ett litet svin...Han är skitsöt.Och gosig! Jag ska testa igen å se om det kommer in... Typiskt.

Fräna Frans! Jag tror jag tar hem honom ;)

Fräna Frans! Jag tror jag tar hem honom ;)


Nån som vet?

Satt och kikade på hästannonser,islandshästar-såklart. "konstantskimmlarna sägs vara utrotningshotade",men nog tycker jag att det dyker upp en och annan på annons,mer vanligt nu än för några år sedan?
Hur ovanligt ÄR anlaget egentligen? Nån som vet? Jag vet bara att det är få hingstar i Sverige,men sen vet jag inte så noga faktiskt. Hittade även en annons från island om en brun kostantskimmel där det stod att hon hade mycket ovanlig färg. Skulle vara spännande att veta hur många individer i landet som bär på genen faktiskt...

För övrigt att jag skottat skit i hagen så det yrt. Resultatet av detta:renare i hagen men ont i axeln... Skottat helrent bland träden på ena sidan,har den andra sidan kvar. Mitt i hagen är det geggigt.... Fy fan...Skottat så isen kom fram så det ska tina bort och torka upp nån gång... Det här är värsta perioden tycker jag.Geggan...
Det får gärna torka upp nu :(

Ganska likt va?



Överst är Baldur och nederst Horatio,en av hans avkommor. Vad tycker ni? Likt?

Kören...


Jaa,så här har vi det vareviga dag....
Original Video - More videos at TinyPic

Fågelkvitter :)

Vilket härligt väder det ser ut att bli idag :) I går kväll blåste det och kom en och annan regndroppe,hästarna gick in en timme tidigare men det gjorde ju inget eftersom de gick ut tidigare också.
Beställde väckning av gubben i morse eftersom jag inte visste om telefonen ställer om sig självt.Min förhoppning var att gubben skulle släppa ut och låta mig sova,men det sket sig ;)


I går satt jag och funderade på barn. Inte anskaffandet av fler,utan skillnaden mellan när jag växte upp och nu när mina barn växer upp. När jag var liten hade vi 2 tv-kanaler,bägge utrustade med en blinkande pil så man kunde se när ett annat program började på den andra kanalen.Tv:n var nödvändigtvis INTE utrustade med fjärrkontroll,och fanns det en var den omöjlig att tappa bort pga sin storlek. 
Man var ute i stort sett hela tiden,hade man bara ett gäng kottar så var lyckan gjord.
Nu hade jag häst som man grejade med hela dagarna. Vimse fick vara med på både det ena och det andra.
 
Video hade man inte heller,lycka var när mor och far hyrde moviebox och serverade fläskfilé och strips till middag en lördag.(När vi väl köpte video,fick jag tillsammans med min pappa genomlida alla filmer som fanns med Clintan och Bruce Lee.Chuck Norris fick man åxå se)
 Man såg på Gäster med gester,Här är ditt liv och Kryzz.
Det fanns vinylskivor som man noga drog av med en liten borste innan man spelade den,blev det hack i skivan lät det överjävligt.
Man fick cykla eller gå om man skulle nånstans som låg närmare än på en mils avstånd.Utom möjligen vintertid.
I dag är det "tråkigt" att vara ute,förmodligen för att de inte kan ta med xboxen.Man är taxi för jämnan och tv:n har alldeles för många kanaler. Nu gillar jag att titta på tv,men det är utvalda program det mest.Tomtitta kan man väl göra,men då är man sjuk eller nåt...
Jaa,det är skillnad helt enkelt. Inte allt är av ondo såklart. Föräldrarna sätter på sina barn bilbälte nuför tiden tex. När jag var liten var det vanligt att man satt utan om det ens fanns bälte.
Undra om det är ett tecken på att man är lastgammal?

Sen gick jag åxå och funderade lite över "partbreed". När bytte det namn egentligen? Vi sa (och jag säger än) korsning rätt och slätt. Är det en korsning så är det,tycker jag. Folk säger ju som de vill självklart,men jag vägrar ändra mig ;) På "min tid" var det mycket hästar som det bara stod Import Irland tex på stamtavlan. Det står ju samma idag kan jag tänka,för de har väl inte bytt till Made In Irland? Vilket vore halvkul kanske...
Ja skitsamma var det väl,det var mest bara vad jag brydde min hjärna med igår :)
I dag är en annan dag och det fylls väl med djur :) Jag ska lägga upp en liten film på kören sen. Här kan man inte visa sig ute på eftermiddagarna utan att det är livat. Fåren tror man betyder mat. Vet inte om jag ska skrika åt dem eller proppa in öronproppar ibland....
Hjälps ju inte att gapa tillbaka,men ibland frestar de verkligen på mina nerver.....Ja hur som helst kommer det lilla filmen sen.Nu ska jag äta frukost!

SMS-inlägg

img_1541 (MMS)


Lördag..

Grått ute tyvärr. I går tog man grepen och gav sig ikast med att mocka skit i hagen. Kom en bit på väg iallafall. Det var så himla skönt ute,man ville inte gå in nån gång!
Grabbarna blir ju nyfikna och vill vara med,så det blev nog mer gos med dem än mockande tillslut ;)
Hraffe är gärna med,nära nära. Inte flyttar han på sig om man krattar under och runt honom.På honom går också bra ;)
Drog av alla med svettskrapan ett par varv igår. Jisses vad de släpper päls! Baldur släpper värst. Hans färgskiftning går fort nu :) Gullgubben. Snällare hingst får man leta :) Lite för snäll med "lillebror" bara. Kan ge mig 17 på,att Hraffe skulle kunna gå med Baldur och hans ston utan problem.

I natt ställer vi om klockan till sommartid! Äntligen blir det ljusare! Längtar efter sommar!
Vi satt förövrigt och kikade på resor igår. Tanken är en tripp till Turkiet i höst...


Glöm nu inte....

Prinsen min

img_3833 (MMS)

Prinsen min


Skäggig gosse...

img_3621 (MMS)

Skäggig gosse...


Utvecklar habegär...

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=592614&inriktning=&typ=3

Oj vad fin.Inte var det långt heller...Vill haaaaaa....... Men NEJ,det blir inget.Jag har inte tid....Eller plats,det är hagplats som tryter vintertid...Går ju att ordna.Men NEJ jag SKA inte...

:D

Hingstlicens-check!
Nu har jag hämtat ut den! En förutsättning för att det ska bli betäckt överhuvudtaget så det är lika bra man hämtar på en gång... Jag har också beställt en gjord,faktiskt! Gubben kommer att tycka man är dum-men jag håller inte med... Halkade med ett sadelunderlägg också... Ooops...
Oh well. Nu ska jag sätta fart med maten.Grillning på G,i blåsvädret...

Äntligen :)

img_8689 (MMS)

Äntligen :)


Ledig :D

Nu har jag frivecka! Förutom en utbildningsdag,så är jag ledig i 8 dagar!
Fullt upp har jag ändå.Mest gruvar jag mig för att deklarera på onsdag... Mamma är inhyrd som hjälp,hon är ekonom och hjälper mig med siffrorna. Jag hatar siffror....
I dag ska jag hämta licensen som kom igår :) Happy happy! Fast det svider väl till i plånboken... ;)
I går blev sambon firad på jobbet för att han nu varit anställd i 25 år. Blomkvast och fin present! Det är bra de uppmärksammar dessa slitvargar! 25 år på samma ställe är ju inte fy skam.
Nu ska jag käka frukost innan jag svidar om och njuter av min första dag på friveckan :)

Kraftur tävling

I helgen är det tävling på Färsta i Krafturs regi. Är det nån som ska dit? Jag är sugen att åka faktiskt...


Sissel,rund om magen...

img_1990 (MMS)

Sissel,rund om magen...


Nakna tanter

Nu har fårfrissan varit här och näckat tanterna. Nu ser man deras trinda magar.. Speciellt Sissel ser rund ut,många lamm kanske? Baggarna fick sig en duvning också. De klipptes inte i höstas så de hade ull! Men nu är det gjort och det känns ju skönt :)


Baldur morgonhälsar på fåren.

img_1375 (MMS)

Baldur morgonhälsar på fåren.


Vad ska man välja?

Letar på det stora vida nätet efter en tömkörningsgjord. Det ska finnas öglor för inspänning är tanken. Vad använder ni? Tycker en del är vansinnigt dyra,och de billiga är utan "tömöglor". Tips mottages tacksamt :)


Mot jobbet..

Arbete ger hälsa och välstånd? Ja så kan man ju se det,inget jobb-inga hästar kanske? Och det vore synd...
I går var det sista dagen med varmbloden.Fick borsta Stargi ordentligt. Hon var mer eller mindre en lerkocka på ben. Smalspektakel! Sur när hon ska tas på täcke,men i övrigt ganska go! Magican är iallafall supermysig.Henne gillar jag skarpt!
I dag är det bakslag på väderfronten...SNÖÖÖÖ... Jäkla skit.... Jaja,det är ju så på våren.
I morrn kommer Erik Uhlås för fårfrisering. Tanterna ska näckas... Sen är det jobb onsdag igen innan frivecka. Underbart!
Nä jag har inte tid..Måste packa ihop och åka. Hoppas ni har en härlig dag därute!

Hemma igen :)

Vi har sovit på hotell min gubbe och jag :) På södra berget har vi varit,druckit gott och ätit gott.Bubblat och badat samt sett Ronny Eriksson. han var roligare förr dock. Nu sjöng han mer och stå uppade mindre tyvärr. Men han var bra ändå. Råkade springa på honom på vår våning,men jag kände inte igen karln...
Men nu är vi hemma till vardagens vedermödor!
Fotade hos min vän T häromdagen. Ni ska få ett smakprov :)

 Så här ser hennes kille och hästar ut....
Nä,jag bara skojade!

 Är det en apa? Eller en monchichi? Nää,det är en Gizmo.Av hundras...

 En Timbo.Han tycker om mig.Och jag tycker om honom.Timbo tycker inte om klotången eller saxen.Det är synd,för med den pälsen måste man vara kompis med saxen.Det är tur han är kompis med badkaret!

 En Gizmo och en Loke. Loke är en trädskällare. Men han skäller inte bara på träd.Han skäller på allt annat också. Av Loke får jag ont i öronen ibland. Men han är snäll,tror jag,när han är tyst.

 Buster och Loke blir inspekterade av lillhästen. Han har inget namn än. Det testas många dagligen.Alla blir nåt annat i slutänden. Han blir nog förvirrad stackarn. Det måste visst betyda nåt bra eller fint,hans nya namn. Jag föreslog Belsebub. Det gick inte för sig...

 Ser ni vad förvirrad han blir av att vara namnlös..Stackarn ;)

Nä nu ska jag kolla potatisen som kokar och köttfärslimpan i ugnen.... Sedan ska jag åka bort och borsta blodingarna. En har hittat en lagomt upptinad fläck att rulla på. Mycket snyggt dekorerad av lera nu. Kanske blir hussen glad om jag borstar tänkte jag. Det är ju sista vaktkvällen och allt....

zzz

Det var segt i morse...Iväg och släppte ut varmbloden innan jag tog ut våra.Slow motion ordentligt ;) Var himla trött igår efter en hektiskt dag! Nu ska vi se vad denna dag bjuder på :)

Måste dela med mig av denna..



Usch så jag skrattde...Fast jag tyckte lite synd om små hästarna åxå...

Filmsnutt på tömkörningen..


Original Video - More videos at TinyPic

Yihaaa!

Baldur,bäst i klassen!! I dag lastade vi och for till Inger på NRF. Där tömkördes han av henne. Jag såg mest på denna gång för att få klart för mig vad som var viktigast osv. Min prins var så himla duktig!! Öppnor och sidvärtsrörelser- inga problem. Dock blandade han gångarterna friskt,men det var inte det som var det viktiga denna gång. Inger är fantastiskt duktig på detta och Baldur var samarbetsvillig :) helt klart är detta bra för honom. Minimal belastning är det ju som låter ryggen jobba fritt! Inte ett pip han sa på hela tiden heller,ingen som såg honom skulle tro han var hingst. Bilder kommer!


Min dotter kom hem och spelade den här för mig :)


Tobbe Larsson!

Den 11/4 kommer Tobbe Larsson och pratar häst på Södra Berget! Jag har bokat biljett,finns på TICNET och kostar 350 kr + 30 i serviceavgift. Ses vi där?

Onsdag...

Fantastiskt vad man tjänar tid på morgnarna när man ställt kvällen innan. Packat hö och sånt. Var i vaktstallet halv 6 först,sen hem till mina egna och 5 över 6 satt man med kaffekopp och tidning! Jag avskyr att packa höpåsar på morgonen. Jag är för trött då och kroppen också! I helgen ska vi visst sova på hotell jag och sambon! Trodde vi skulle hem på kvällen,men icke! Innebär sovmorgon!!! Ingen klocka som ringer! Nu vaknar ju jag 99 gånger av 100 före den där klockan,så säkert är jag vaken kl 6 ändå... Hoppas inte...
I morgon ska jag och Baldur till den lokala ridklubben,Njurunda RF. Där ska vi tömköra! Jag kan tömköra för inkörning,men känner jag vill ha tips och råd ur markarbetessynpunkt. Fröken E följer med som groomie och det könns skönt ifall nåt krånglar. Oftast lastar man och lastar av själv enkelt,men det är skönt att ha nån med sig! Han är ju trots allt hingst och min fasa är att man skulle tappa honom... Fast då ska det nog till nåt rejält. Nä nu måste jag se till att mina barn går frukost och kommer iväg till skolan. Sen ska det mockas å grejas. Måste spåna ordentligt hos grannen idag. Lite för tunnt för min smak. Hoppas jag kommer ihåg kameran i morgon också... Vill ju fota lite :)


Segel vore det enda raka...

Man skulle ha sig ett segel där bak i ryggen. Det blåser ordentligt idag,borta hos grannen fick jag knyta upp ett hönät för höet blåste ut ur hagen.
Väntar nu mest på hingstlicensen för iår. Jag vill att den ska komma nu...
Satt och funderade på att skaffa gårdsnamn,och vad det då isåfall skulle vara. Än har jag inga ston,men det SKA bli.Nån gång.Så det så. Får sambon säga vad han vill... ;)
Först ska jag spela lotto,så man får loss kulor till allt man vill :)
Idag har jag mest åkt mellan stallen och fejjat. Snart ska jag ta mig till ICA och hämta ungen... Lax och potatis står på menyn tror jag. Gott och enkelt!
Gör så här:
Lägg lax i ungsfast ("trång")form (portionsbitar)
Blanda 3-4 dl grädde med en tub kräftost och peppar efter smak.
Häll blandningen över laxen och skjutsa in i ugnen i ca 200 grader. Låt den vara medan potatisen kokar!
Ät och njut!

Söndag

På bilden nedan syns Imran (hoppas jag) och man ser även huvudet på den andre killen som heter nåt jag inte kan stava. (Dijaldin uttalas det) De är båda till salu om nån är sugen? Välstammade grabbar på 2 år(araber). Nykastrerade. Ohanterade dock. Superfina tycker jag! Imran vill jag ha själv,men jag har inte tid för en ungtupp nu när Hraffe ska ridas å köras in,inte tycker jag att jag har plats heller! Men jag förmedlar gärna kontakten till ett gott hem!


Fina Imran,en av småhästarna jag hjälpte t...

img_9345 (MMS)

Fina Imran,en av småhästarna jag hjälpte till med vid kastration! Är han inte snygg? Till salu om nån är intresserad :)


I dag...

  
Detta har jag glott på hela dagen i stort sett,ibland underhållande med vurpor etc ;) Har hunnit med hästar åxå såklart...

I dag...

  
Detta har jag glott på hela dagen i stort sett,ibland underhållande med vurpor etc ;) Har hunnit med hästar åxå såklart...

God Morgon!

Strålande väder,glada hästar! Vad kan man mer önska sig?
Uppe arla och släppte ut grannens tre innan jag tog ut våra. Sen har det bara blivit kaffe...Ska bege mig ut strax.
I dag lördag,sänder tv4,på bästa sändningstid (20.00) Crocodile Dundee från 1986.Men hallå...Allvarligt?
Har de inget bättre att bjuda på? Den har dessutom gått på 7an 300 ggr sen jul tror jag. Tur man har fler kanaler ;)
Nää,jag måste nog masa mig ut.Har en del att stöka med :) Lite seg är jag allt,har haft en Ture sovandes på armen halva natten. Han kurrar nåt otroligt den katten,så lite oroligt har man sovit.
Nä bäst att sätta fart!

Recyclar vidare..

Hektisk dag..

Haft fullt upp. Fixat med våra hästar,grannens hästar och hjälpt till vid kastration av 2 arabhingstar. Dessa var knappt hanterade dessutom. Men det gick bra faktiskt. Blev lite kär i den ena...
I dag kom tidningen islandshästen :) Jag läser ett nummer framifrån och bakifrån och är som precis klar när nästa nummer kommer.
Nu ska jag invänta min familj och thaimaten ;) Sen blir det vilopaus tills det ska släppas in hästar hos grannen...


Lite nedräkning ;)

Jag HOPPAS jag inte glömmer åka och släppa ut grannens hästar i morgon. På morgonkulan fungerar ju minnet sådär... Fick mig en fin hästig dikt på sms av min vän T. Skulle tro hon hittat på nätet,men jag delar med mig ändå :)

Don´t cry for the Horses that life has set free
A million white horses forever to be
Don´t cry for the Horses
now in gods hands
as they dance and they prance
in a heavenly band

They were ours as a gift
but never to keep
as they close their eyes
forever to sleep
Their spirits unbound
On silverwings they fly
a million white horses
against the blue sky

Look up into heaven
You´ll see them above
the horses we lost
the horses we loved
Manes and tails flowing
they gallop through time
They were never yours
they were never mine

Don´t cry for the horses
They´ll be back some day
When our time is gone
hey will show us the way
<do you hear that soft nicker
Close to your ear
Don´t cry for the horses
Love the ones that are here

Ja jag tyckte det är lite fint iallafall!




Det är en arla syssla att fiska tydligen...

Jaa,som rubriken säger så skulle det fiskas idag. Inte för mig men för son och sambo. 5 ringde klockan! Man kunde hålla sig för skratt ;) Upp och släppte ut hästar och joxade så de skulle slippa göra det innan avfärd. Jag jobbar ju idag så upp skulle man ju ändå,men 5 var kanske att ta i?
Har blivit inspirerad av Linda och ska lära mig det där tömkörandet tänkte jag! Har kontaktat en bekant som kan. Om inte annat så är det väl jätebra att kunna nu när man på allvar ska börja med Hralf?
Längtar dit! Men lite nervigt är det ju också,man har ju inte ridit in en häst på....ööööööh.....Jag törs inte säga... Herregud det är ta mig sjutton nästan 30år sen. Jag känner mig precis just nu LASTGAMMAL!
40 årkris i antågande? Nä usch nu tänker vi inte mer på det. Nu blickar vi framåt! Mot avramlingar och brutna ben? Nääså ska det väl inte behöva bli ;)
Jaja,idag ska jag iallafall jobba,sen går jag av i morrn. Dock ska jag direkt och släppa ut travarna i morrn bitti. Det blev 3 istället fö 2,men det går bra det med. En hit eller dit.... Farbror H ska ju hjälpa mig köra in Hraffe i sommar också. Han kör i många hästar på travet. Skulle va kul om man vill motionera bägge samtidigt sen. En som körs och en på släp ;)
Nej,jag måste koncentrera mig på jobbet nu... Ha en strålande dag!

Om man ändå vore begåvad..

http://islina.se/
Jag skulle vilja vara begåvad i handarbete. Blivit inspirerad av mina vantar! Har vidarebefodrat denna länk till min mamma,som ÄR begåvad,och hoppas hon låter sig inspireras :D
Visst skulle man bli glad av en fin tröja och mössa i julklapp!!
I dag är det ett rackarns blåsväder. Grabbarna har härjat som galna... Ridit mig en sväng på B.I dag kallas han Draken... Blåst och grejat...
Nu ska jag greppa potatisskalaren....

Jag har fått en present :)

img_6950 (MMS)

Jag har fått en present :)


sportlovsmåndag..

Hemma åter igen. Surfat runt som alltid,med kaffet i högsta hugg. Hästnet kikar jag mycket på..Och drömmer lite om en fölunge efter Baldur..Nån gång ska det bli!! Ingen brådska dock ;) Jag vill ju hitta en stomage som passar honom,och som man kan hyra kanske? Kan man göra det tro? Låna ett sto för att ta föl alltså. Det händer ju förvissa,men hur vanligt är det? Jag har ingen aning faktiskt. Ska man köpa ett sto blir det knepigt. Då behöver jag nog 2. För i stallet är det 4 boxar och i gamla stallet 2 boxar.Skulle kännas dumt att ha en häst ensam därinne om nätterna. Nä det går inte för sig... Uteboxar skulle jag kunna tänka mig att ha åxå. En radda med stora fina boxar till alla mina ston jag ska köpa när jag vunnit storkovan haha. Ja dessa drömmar!
Finns så många fina hästar man skulle vilja ha så ;)
Nää,frukost var det ja. Sen stallet! Min fristad i tillvaron!


Här en bild på när Evelina och jag red Pontus och Verona. Verona(å Evelina till höger) finns ju tyvärr inte längre,henne avlivade vi pga de massiva pålagringar hon hade i sitt knä. Henne salnar jag mycket. Snäll och rar häst fast med lite tåga :)

Dis och dimma..

Uppe arla då man ska på jobbet nu igen... Red min fina häst igår,nere på isplanen. Skritt mest med 8or,volter,halvhalter etc etc. Han är så söt min kille! Hraffe var det tänkt skulle åkas på igår,men där satte isgatan stopp.Han är ju oskodd och det var då som en hockeyplan därnere. Han fick puts och manfluff i stället då. Alltid nåt!
Vill ha vår nu så jag kan sätta igång på allvar med honom! Synd att Baldur är het,för jag törs inte riktigt chansa och ta med Hraffe som handhäst heller... Man har som fullt upp med Baldur vissa gånger och jag tycker det är dumt att chansa när man inte kan ha stenkoll på handhästen..
Oh well,så är det. Borstade ju såklart min stora kille igår och resultatet blev en mindre ponny på gången.En redig pälshög.Oj vad han fäller! Men han gör ju det lite tidigare han eftersom han växlar färg nu. Snart är han i sin finaste skrud :) Mattes snygging. Tänk att man kan vara så förtjust i sin häst!
Nämen oj vad klockan går.Jag måste packa mina pinaler..Ytterligare 24 timmar på jobbet väntar. Man skulle haft sportlov...

Snaaaart är han så här snygg!

Mattes gosse Nu börjar han byta färg lite ...

img_9454 (MMS)

Mattes gosse Nu börjar han byta färg lite här och där ;)


Hem ljuva hem!

Hemma efter ett dygnspass.Solen skiner och fåglarna kvittrar :D Härligt! Tog och avmaskade Thorsten det första jag gjorde. Den katten var inte särskilt samarbetsvillig nej...Han har dessutom mycket kropp man ska hålla i. Men skam den som ger sig,efter en tio försök svalde han sin tablett.Nu tycker han inte om mig längre :(
Jag tror husse ska få sköta den där sysslan hädanefter,honom gillar de inte iallafall....

Nu blir det frukost och sedan ska jag masa mig ut i solen. Nu är det som bäst ute.Än slaskar det inte såå vansinnigt,det finns inga kusar,solen värmer och underlaget är ganska bra ändå. Efter lunch kommer min vän T är det tänkt. Då ska jag hasa mig upp på Hraffe ;) Tar hjälp med hållandet,jag har ju ingen paddock så det kan ju inte ta stopp i nåt staket.....

Early bird?

Vaknade vid 5 och klev faktiskt upp...Det är jobb idag,så hästar ska ut å jag vill hinna få i mig en kaffekopp så man är nästan människa iallafall...Lite besviken över att tidningen inte kommit ;) Men man kan inte få allt här i världen :D
Pontus piggelin idag! Himla skönt,gjort iordning betfor/vetekli till kvällen åxå i förebyggande syfte...
Sen lade jag det mesta av höet i nätet så ska han inte kunna glupa i sig...
Nu måste jag packa för jobb! 24 timmar borta från familjen och hästarna...Jaa,det är bara att bita i...


Recyclar ÄNNU en bild..Baldur och två av hans "fjällor"...(Man får räkna ben för att se den andra ;))

Oj vad kul...

Första stoet för iår är bokat. Det ska bli så skoj med fler små avkommor :) Mattes pöjk är ju (i mina ögon) vacker som en dag,så det bör ju bli fina föl. Alla föl är förvisso vackra,men det hindrar ju inte att jag tycker Baldur´s ska bli lite extra fina,för mig iallafall!!
Nu ska jag sätta mig på sofflocket och bara vara en stund....Det är väl snart dags att gå och sova om man ska orka opp i morrn...

Vårväder!!

Solen skiner och det droppar från taken.Kan man bli annat än på bra humör? Ett litet moln på himlen finns ju. Pontus hade nog ont i magen i morse.Lite iallafall. Han ville inte ha hö?! Han,som är matfriskast av alla. Magen låter iallafall,och ingen feber. Gjorde en betfor/kli blandning som han fick nu,och han sörplade i sig den iallafall. Täckade av alla andra,men lämnade hans på IFALL han lägger sig.Bättre det än att han ska bli blöt. Han är promenerad med och har bajsat så jag tror inte det är så farligt.Men,precis som islandshästar,visar ardenner inte smärta så bra,så han har ögonen på sig! Rindi stackarn blev skitsur när hon inte fick vara med i hinken och smaska. Trodde hon skulle knuffa bort mig när jag blockerade henne.Hon får ikväll hon med så det blir nån rättvisa :)
Nu ska jag laga middag så sambon hinner äta innan han ska på jobbet...I morrn ska jag jobba sägs det.Jag vill va hemma när det är så vackert väder..... Nästan så man gråter en skvätt...Näärå,inte riktigt,men vad jag önskar jag vore ekonomiskt oberoende just idag...



Jag vill ha sommar!!!!

Regn här hos mig..

Japp,idag var det täcke på.Det regnar.Förvisso inte särkilt mycket med dock. Vill ha in 4 torra hästar ikväll och inte 4 blöta. Hraffe torkar så sakta dessutom med hans tjocka päls...
Baldur den rackarn snodde min mössa även idag när vi knäppte bukgjordarna.Han ser sååå nöjd ut med sig själv,kikar på mig under lugg med mössan i truten. Gulliga häst!
I dag ska jag hinna studera är det tänkt.Jag och mina kollegor. Vi ska göra en situationsanalys. Redan när jag skrev ut det blev jag tom i huvet haha. Men innan dess är det annat som ska hinnas med. Stall och djur. Tanterna börjar se runda ut om magen,men inga juver ännu. Gruvar mig lite för lamningsperioden.Man skulle haft en kamera därute så man slipper älga upp på nätterna. Men,men.Med lite tur börjar de lamma när vi är lediga! Hoppas!
De är ju äckligt söta lammen,men det går över.Tack o lov.Hur skulle man annars ha mage att åka med dem på slakt?

Kolla så söt! Det där var en av "morsgrisarna" som vi kallade dem. Gapade som besatt om de inte var brevid mamma ;)
Nä jag måste sätta fart...Har ju en del att göra!

RSS 2.0