Gott Nytt År!

Hoppas ni alla har en härlig avslutning på 2010 och en lika bra början på 2011!
Vi skotrade ner på Skatan idag,tog en kopp kaffe hos mamsen och nu ska vi väl fräscha opp oss.Dvs duscha bort skoteravgaserna ur håret och påbörja middag! Äter lite extra gott idag,men i övrigt blir det lugnt. Vi har ju lite djur att hålla koll på ;)

                                  

Ledig :)

Nyhemkommen från jobbet och har nu frivecka! Häärligt! Stort grattis Till Evelina å Patrik som fått en liten tjej! Ska bli kul att få hälsa på,och det kommer jag att göra snart ;) Saknar ibland bebistiden,men fler ska jag icke ha.Hade jag tänkt iallafall.
I dag ska vi fira jul,igen.Hos min pappa. Dit tar vi skotern tror jag bestämt. Om man kommer fram för all snö ;)
Först står iallafall ett besök på Birsta och byta klappar och sedan plocka upp Julia på hemvägen.
Min lilla häst,bäst i klassen,stod på gången härom dagen. Han är ju så fin min lilla svarta. Han satt inte fast,utan hade grimma och grimskaft. Skynda långsamt kör vi med. Han var så lugn så. Går över förväntan med honom just nu. Har suttit och läst på om diverse unghäst relaterade prylar och kanske ska man köpa sig ett hackamore? Bettlöst kanske är bra? Tål att funderas på. Baldur har sitt lilla tredelade han,för får han för sig att dra så spelar det ingen roll vad han har för bett ändå. Martingalen är på när jag rider ut,men den plockas bort på volt. Då är han en annan häst på nåt vis. Ute är han het och pigg men inte på volt,eller "inhängnat" överhuvudtaget. Han är som han blev den ;) Men jag tycker om honom ändå,för det går inte att göra annat...
Näää,frukost vore kanske bra innan man ska åka till Birsta.Gruvar mig lite för jag gillar inte shopping alls.. Internethandel är min melodi :)
See You!

Tuesday..

Ledig dag idag. Har skottat som en dåre i hagen för att få fram tråden och kolla att den inte gått sönder nånstans. Tog en bra stund det. Men nu kan det snöa en decimeter eller två till utan att man får panik ;) Förebyggande arbete. Hoppas får linor på gången innan helgen så man hinner öva med Hraffe innan hovis kommer nästa gång.
Hraffe är en nyfiken kuse han förresten. Följde med när jag skottade ett tag,spaden var vansinnigt intressant tror jag. Har fixat och trixat med diverse annat,fåren har fått ny bal och man har kånkat vatten till höger och vänster. Aparmar har man snart. Inte utan att jag längtar till sommaren! Nu väntar en slö stund på soffan..är lite trött och har haft lite ont i huvudet mest hela dagen. Men det går väl över...I morgon väntar jobb igen,sedan är jag ledig :)



Gled av..

vägen idag! Vägen bara försvann och där satt jag i diket..Ringde efter en traktor,och vad händer..Jo han kör också i diket.. Promenad hem och hämtar en till traktor. Traktormannens son fick ta den och dra upp sin pappa ur diket å sedan drog pappan upp mig. Kom en bit till innan det var stopp på vägen av ett snille som kommit på att han ville skotta snö med sin traktor och gör därför en stor hög.Mitt på vägen.Sedan körde han i diket han med.Fick ta en annan väg och där var det snö minsann...Körde nästan fast på plogvallen vid E4:an också,men det gick bra... Det är som dikes-körar-dag idag... Nu tänker inte jag köra mer bil.Nä,jag skiter i det helt enkelt...
Har pysslat om mina vackra springare där i stallet istället och skottat fram ett par dörrar. Säkert är det som ogjort om en kvart,men vad gör man?? Kan bli lattjo att komma iväg till jobbet i morrn säger jag bara. Man hoppas plogbilen tar en arla morgontur,runt 6 tiden vore bra. Nää,nu blir det duschen. Inte utan att man blev lite kladdig när man skottade snö..

annandagen bjuder på snöstorm...

Japp,man vaknade upp till snöstorm idag. Fattar inte att det finns mer snö. Vart kommer allt ifrån?? Hästarna får allt stå inne en stund till... Tar mig en kopp kaffe en stund så länge. I morgon är det jobb. 10 dagars ledighet har svischat förbi. Fast det är bara 2 dygn sedan är jag ledig igen! Dagen ska fördrivas med sysslor såklart,snöstorm eller ej så ska djuren ha sitt. Ibland är det inte särskilt kul,men man måste ju! Vi funderar på att sätta in en luftvärmepump i stallet faktiskt. Klurar på det lite. Nån form av fläkt bör man ha ju,för det blir ju fuktigt när det kommer in blöta hästar...Sedan kunde man ju ställa in den så höll den ett visst gradantal. Så det kan funka kanske? Vi ska ju inte ha särskilt varmt i stallet såklart. Runt 4-5 grader bara. Men man är ju ute efter att det ska vara torr luft. Det reder sig nog :)
Nä om man skulle rota fram en gammal ST som innehåller korsord.Har sett en sån har jag för mig....
Ha en mysig annandag!!

What a Christmas!

Julafton är gjord ;)! Vi var hos min syster och hennes familj. Mycket mysigt! Lagom med folk också. Barnen skördade klappar som aldrig förr. Även jag fick klappar ;) Min farmor,86 år,hade vävt en varsin duk till mig och min syster.Bra gjort med tanke på dels åldern och att hon ser hemskt dåligt! Det var god mat och dryck,fast lite på nålar satt jag när det var -23 och hästarna är ute. Men de överlevde det med!
Vår julgran här hemma har inget lyse. Vi brukar testa belysningen nån dag innan,men inte i år alltså.Så vår julgran har allt utom lyse,så den åker ut så fort det är lagligt...Ful är den åxå.Vi skulle köpa en gran,men de var slut så gubben for till skogs och högg den där. Not so pretty.Lite fattig på baksidan ;) Nää,nu är det juldagsmys. Ha en härlig juldag!

Ho-Ho-Ho

God jul alla! Hoppas ni varit snälla så tomten kommer ;) Fast det har ni säkert!!

Hej och hå..

I dag har jag och Julia (som jag tvingade upp) åkt till min kära vän Therese  med klapp. Affe fick ett par bilar från just filmen bilar också. Ett par ljudliga transformers fick han ärva och batterier sattes in ;) Nu låter det nog över nejden därborta vad det lider... Efter mysigt fika och kram av Affe for vi hemåt. Fixat med stallet,burit in 18 halkiga spånbalar och ett gäng pellets säckar. Sambo och son var i stan och på Birsta. Lilleman kom hem med en ny innebandyklubba. Vilken överraskning-Nä,inte direkt.. Ny skoterhjälm fick han åxå. De tog den andra i inbyte,så nu är vi av med den :)
Min lilla häst Hraffe,han är iallafall en cool tvååring. I morse hade jag satt mig i sinnet att IDAG skulle han ha täcke ute,så det så. Var beredd på att han skulle konstra men nää,han var så snäll! Bäst i klassen!! Vi får se hur insläppet går.Det brukar vara mer brådis in än ut av nån anledning. Men gick det bra ut ska det väl gå bra in? Jag beväpnar mig väl med en morot..
Just nu är det en kille här och fixar vattenkoppar. Supernajs ;) Bara fläkten kvar. Tror han glömde köpa det faktiskt,men det hinns väl med..
Nu ska jag gå ut och bära kvällshö. De brukar få en tuss på kvällen...

Ny bil tack!


En sån här vill jag ha!! Som vinterbil... Har nu skjutsat min son till skolan..Halvvägs där tycker bilen att nää nuu fungerar varken abs eller antispinn.Fick dessutom stanna för rött i världens minsta uppförsluta och höll inte på att ta mig därifrån.JAG BLIR GALEN! Fick köra 30 hela vägen hem. Det var på håret jag tog mig över E4:an,för där fick jag såklart stanna helt.Minsta lilla sväng så sladdade det...Så jag ska skaffa mig en Monstertruck å åka i på vintrarna. Ska då vara själva f-n och det blir en massa snö under bilen på en sån!
Kan tänka mig en sån här åxå

Tysk kvalitet!! Ingen svensk skit. Jag gillar min saab,på sommaren och alla snöfria månader..Men inte idag. I dag är den billig.Jättebillig. Nästan gratis.

fy se hunnan va snö...

Det snöar på friskt kan man säga..Jag är tveksam om bussen kommer i morgon jag.
Hästarna har fått gå in tidigt flera dagar på raken nu. Bråttom in har de alla fyra.. I dag fick Hraffe på sig fleecetäcke "ordentligt" när han kom in. I min stilla sinne funderade jag lite hur han skulle göra när man spände på täckgjorden och alla andra spännen för den delen. Tänkte mig att det kanske skulle bli nån form av protest,men icke. Han blev en sengångare.Gick i slow motion och man riktigt såg tankehjulen snurra. Inga problem :) Han är cool min lilla!! När täcket skulle av var det inte lika kul för det är ju kardborr över spännena och de lät underligt uppenbarligen.. Nu kan jag iallafall med gott samvete sitta och slöa i soffan innan det är dags att gå ut och natta dem. I morgon ska det inköpas en fläkt till stallet och ett täcke till Verona. Bättre de har täcke på ute än att man ska ta på täcke när de kommer in som var gubben´s idé.Lite bakvänt sådär. Men så är det Hraffe då som ska vänja till sig. Ska prova B´s täcke på honom och se om det passar.(Har 2 likadana)  Det är när han ska ut det kan bli körigt,men så har jag en stark en karl som kan leda om så behövs ;) Det man är mest orolig för är ju att man ska tappa honom,att han rumsterar lite kan jag ta,men OM han kommer loss... Man ska kanske tråda in gården lite....
Nääää,nu ska jag glo på dumburken lite.

1 år sedan


som vi fick avliva Benda...

Mer snö åt folket..

Jajamen,full snöstorm..Jag är så trött på snö... Eller snöstorm mest.Snöa gärna lite fint,dalande flingor och så..Men när det snöar i sidled blir jag less...
Hästarna såg ut att ha överlevt första natten i stallet. Verona hade legat ner! Jättebra! Hon sov aldrig inne i spilta så det här med box var nog kalas för henne. Blev lite hallå när man skulle släppa ut. Tog storklumparna först,vilket gladde Baldur för då fick han heja tyckte han... Sedan när han kom ut stod han och ropade en stund innan han insåg att det inte var lönt ;) Pontus hade brådis ut,hans kompis drog ju tyckte han så det var stora kliv till hagen. Att det på sina ställen var knädjup snö för en annan tog han dessvärre ingen hänsyn till.. Grabbarna skötte sig snyggt,lite brådis hade Hraffe åxå,men det var ju väntat. Nyhetens behag sitter väl som i än.
Nu ska det fikas och sedan mockas :) Jag gillar att mocka och göra snyggt åt hästarna. Med tanke på vädret skulle jag tro det blir tidigt insläpp i dag. Hraffe ska få klä på sig fleecen när han kommer in. Än har vi inte roddat med annat täcke,men det kommer..Dags att testa nu när man kan ha honom på gången ordentligt...

Jippi!!

Hästarna är inne i stallet,äntligen!! Potus och Verona är lite vilse än,men det ska nog ge sig :) Hraffe´s största bekymmer var nog att han inte kan se Pontus,bara höra honom...Känns hur skönt som helst!!
   

Countdown.

Ja nu var det nedräkning igen! Längtar hem..Johan har sliti med boxdörrarna och nu är det 2 som ska upp bara. FÖRSTÅ vad skönt det känns! Målgång...Pysslet med sadelkammaren är kvar,men det är ju viktigast att hästarna kommer in! Ska bli fenomenalt skönt att ha box åt alla 4. Speciellt som Verona har lite problem med sitt knö och stelnar till i det.
Har bild googlat på hästar i Baldur´s stam...
 Hrafn

 Ófeigur

Gaski

Hilmir
Kul att se bilder :) Nää,jag ska räkna ned lite mer och har lite fix och trix kvar...

Det tar sig..

  
MEN nu måste vi vänta,igen. Denna gång har boxtillverkaren glömt 2 små vinkeljärn som är ack såå viktiga. Tyyypiskt! Men innan helgen ska de vara där hoppas vi!
I morrn är det jobb igen,sedan är jag långledig :) Har semester juldagen,så jag får 10 dagars frivecka. Mycket skönt! Nu ska jag gå ut och kolla av vatten hos djuren...

Brrr

I dag var det kyligt värre. -19 hade vi i morse. Man håller sig mitt i kläderna. I går bar vi in alla boxdelar samt märkte ut för väggar etc. I dag kommer Snickar-Farbrorn tillbaka och hjälper Johan eftersom jag jobbar och det är omöjligt att bygga ensam det där. Byggsats modell stor. Känns härligt att SNART står de där inne i nya fina boxar alla 4 :) Super! Det har varit ganska slitigt att komma hit,men nu är vi snart i mål!!
I dag och torsdag jobbar jag men dagarna däremellan kan man ju pula på. Ska fortsätta min rensning av sadelkammare i morgon. Fanns gott om gamla prylar och verktyg där. Och bakgrejer.Bakspadar,kavlar och borstar. Synd att det inte går att elda i spisen,men den pryder sin plats ändå fast den är gammal och skruttig :)
I gå kväll,när vi skulle ta in hästarna,blev jag alldeles kall också. Inga stora hästar väntade vid grinden som de normalt gör och jag fick genast en flashback till när Benda avlivades.. Det närmar sig ett år nu och givetvis hade jag gått och tänkt på henne under dagen så det var nog därför jag genast blev så där kall inombords. Det hann flyga genom huvudet " Å nej,inte igen". Men som tur var så kom de traskandes båda två till slut.. Puh..
Den 19:e är det ett år sedan Benda bröt benet....


Vackra Benda...

I dag..

Har vi fått in stalldörrarna!! Jippi!!! Nu är det boxarna kvar,sen kan hästarna flytta in!
Fotat lite idag...
    
  
Så,det får räcka för idag... Nu ska jag klä på mig och sticka till grannen och släppa ut hästar..

Jobbsöndag.

I dag är det jobb!! I morgon kommer Snickar-farbror så förhoppningsvis har vi dörrar på stallet sedan :) Kanhända börjar de med boxarna åxå..Hoppas jag. Ny deadline är nästa helg antar jag. Vi jobbar om varann rätt mycket så vi får ta den lediga tid vi har och plocka upp grejerna. De är som en massiv IKEA möbel ungefär... Många skruvar och muttrar och plock. Men nu vill jag verkligen få in hästarna nån enda gång. I morrn är man ledig och ska väl hantlanga åt gubbarna då. Plocka lite grejer här och där åxå..Fortsätta tömma skåpet på skrot så man kan få in grejer.
Snart är det jul också. Vi ska vara hos min syrra,blir säkert trevligt! Johan stackarn ska upp och jobba på juldagen han. Men det är baksidan på skiftarbete. Jag skulle också ha jobbat juldagen,men jag har semester! Ska bli skönt! Nää,jag måste jobba på nu..

Tänk..att i går blev jag arg igen....

I går hade vi en härlig förmiddag. Åkte skoter med Johan´s jobbkompis en sväng. Åkte ner över Mingen en runda.. Väl hemma satte vi fart med våra måsten och övriga projekt.Hugo´s kusin M kom för övernattning,det blev en hel del innebandyspelande för boysen. Men sedan,blev det en explosion... Jag stod och pratade med Therese i telefon när jag ser 3 lysen komma brännande uppöver åkrarna från sjön,inte särskilt sakta eller så..Hoppade i mina Foppatofflor,snabbast att dra på sig dem tänkte jag.Stegade ner och mycket riktigt kommer det 3 snorvalpar,uppenbarligen intelligensbefriade,upp på gården. Eftersom detta inte är första gången blev jag aparg och ryade att "det här är ingen skoterled,bara att vända och åka tillbaka.Leden går på sjön" å då åker grabbjävel 1 tvärs över våran gräsmatta,medan de andra två försöker leta sig ur hästhagen,helst då på bakrullen.
Jag blir så trött...Man behöver inte vara Einstein,för att se att man kommer till en gård.Det är hagar och fordon och inte minst hästar...Kanhända kan man använda de små hjärncellerna då och inse att här ska man nog inte köra.SPECIELLT som det går skoterspår på åkern nedanför om man öppnar ögonen va. Dessutom ska man väl åka på leden. Här går inte leden.Den går på sjön å ingen annanstans. Jag åker ju själv skoter,men som sagt,använd huvet!! Å MÅSTE de spinna å tokgasa?? En annan sak...Hur har dessa ungdomar RÅD med nya maskiner??? Johan å jag har en 01:a resp. en 02:a. Duger åt oss för det kostar multum att köpa en sprillans ny skoter.Speciellt om det dessutom är värsta sortens...Jag begriper inte. Det kostar ju multum i soppa och försäkring ÅXÅ.. Och ska man prompt åka skoter och inte hittar nånstans borde man kunde ta en slant och införskaffa en ledkarta...Har man råd med andra dyra grejer så borde man ha råd med det åxå. Nu har jag satt upp en skoterförbudsskylt vid vår mark,så faaan ta den som tror att det är en genomfartsled igen... Besökare är välkomna att använda spåret givetvis!
SÅ! Nu fick jag,byns bitch,beklaga mig över intelligens nivån hos traktens valpar åxå...Nu ska jag göra mig klar och sticka på jobbet...

Lördag.

Blev ett kort arbetspass igår eftersom jag var ledig på dagen :) Pallen med brädor kom så man ska kånka in alltihop idag... Barnvakt ska vi åxå vara,åt kusin M. Johan vill åka skoter men jag har ingen lust,faktiskt... Kan tänka mig minst 27 andra grejer jag hellre vill göra just idag. Ska arbeta i stallet i alla händelser,ta en ridtur på min vinterbruna kuse och allt annat fix som ska ordnas..
EN sak som jag fick fingrarna ur *** igår var att fixa klart med skattepappret! Inskickat å klart!! Man är inte snabb ibland...Banken kvar då.. Och beställa tid för veterinärbesiktningen. Lika bra att göra det före nyår,så får man en tid tidigt i januari. Sen är det bara att dra kopior på CEM testpappren och göra iordning luntan till SIF. Jag hoppas min vackra häst kan få en eller ett par flickvänner i sommar.Hade jag haft plats så vete tusan om jag inte hyrt mig ett sto och tagit föl själv...Nää,jag ska byta om och sätta fart..Annars springer dagen ifrån mig kan jag tro..

Friday!

I dag är det fredag å normalt set skulle jag ha varit på jobbet snart. Men jag har tagit kompledigt till 16! Very najs! Hugo´s klass ska på utflykt idag. Juldopp står på schemat :)
I går firade vi pappan i familjen. Han fick;bandyklubba,modotröjor 2 st,modomössa,modokortlek och modojulgranskulor. Ni ser den röda tråden va? Min mamma var här och grattade med en träningsoverall. Min snälla mamma kostar på oss.. Hon hjälpte mig med skattepappret åxå,så nu ska det postas idag :) Sedan är det bara vet.bes kvar!Och så måste jag kolla m banken om bg nummer...
Nu på morgonkulan har man släppt ut sina hästar och vattnat fåren. De är lite konfysa över baggarna än..Stor Bruno har det körigt att hålla de kastrerade grabbarna borta från hans tjejer av och till,men pojkarna har nog lärt sig vart skåpet står. I går var det som alltid allmän puts av hästar. Hraffe har blivit så himla duktig på hovkratsningen. Lyfter själv och väntar tålmodigt.Vinterns hovkrats är ju skiftnyckel ofta...Man får slå bort styltor vilket jag tycker är baksidan på vintern och hästar.
I dag ska planken till boxarna komma är det sagt,efter en diskussion med tanten i växeln. Hon propsade på att det är utkörning måååndag och jag sa helt enkelt att om hon trodde att jag tänker vänta längre än nödvändigt på plank som de tappat bort en gång,så trodde hon fel.Grejerna ska ut ASAP! Då blev hon skitsur och sa IGEN att det är utkörning på måndagar till Njurunda. Då bad jag att få tala med en samarbetsvillig person. Jag fick som jag ville iallafall!!
Nä,nu måste jag fixa fika till innebandykungen...


HJC hjälm till salu!

Hugo har vuxit ur sin hjälm. Vi köpte den i våras på terrängmaskiner för 1595:-,säljer den för 1000:-. Använd max 10 ggr. Som ny. Modellen heter mammoth CL-X5 och storleken är xs.




Närmsta framtidsplanerna..

-Få fingrarna ur..och skicka in blankett till Skatteverket
-Få in boxar och hästar i nya stallet
-Beställa vet.bes tid i januari
-Fira jul
-Passa in täcke på Klådde
-Rida-rida-rida
Däremellan ska jag jobba också...

Hipp hipp hurra!

Det är Johan´s födelsedag!!
Tråkigt nog jobbar födelsedagsbarnet :( Men han kommer ju hem vad det lider. Då blir det paket å fika. Fikat ska jag baka nu...

Har laddat med en stunds terapi i stallet. Mockning..Givetvis ringde Schenker medan jag var ute,och inte kunde de ringa på mobilen,nej nej. Innebar att planken som kunde ha kommit idag istället kommer i morgon. Typiskt...
Ja det kommer innan helg iallafall!! Nu måste jag baka...och städa,tjingeling!

God Morgon!

Lite mindre elak idag känner jag..Kanske för att vi var på stadshuset och åt en gooood middag (Västerbotten fylld lax) igår och jag fick en ny skoterhjälm. En crossmodell denna gång. Min andra hjälm var ju så gammal så det gick inte att bara köpa nytt visir tyvärr. Hugo klippte håret igår,så nu ser han ut som en helt ny pojke :)
Hur som helst så har Schenker beställt nya plank åt oss. Vi kan ju glömma vår deadline att få in hästarna till lördag dock.Mycket besviken över detta. Men jaja,vi biter ihop och väntar på planken då...
I morgon fyller min älskling 44 år. Hugo å jag har laddat med paket,ett kvar att slå in,om det går.
Nää,nu ska jag skicka ut en unge till bussen..Är nog bäst det om hon ska hinna...

JAG SKA ALDRIG MER

ANLITA SCHENKER!!!!!! De har varit så duktiga att de har tappat bort en hel pall med plank till våra boxar. De finns ingenstans!! STARKT JOBBAT!!!!!! Så nu kan vi fetglömma att flytta in hästarna i helgen. Jag blir så apelak. Dessutom lät karln så disträ och förstod inte alls att man var sur! Så nu vete faaaan när nya plank kommer.. Jag blir så arg så arg...HUR kan man tappa bort en hel pall,den vägde 581 kilo,så det är ju inget man flyttar till ett litet hörn nånstans.  Suuuuuuck.

Mer agg..

mot SCHENKER. Boxarna kom idag.Delvis. Det är 3 pall grejer.Vi fick 2...Fyllningen i boxarna är fortfarande kvar i Skellefteå eller Sollefteå eller vad det var. HELT OTROOOOOOLIGT IRRITERANDE!!!!!!!
Vi ringde upp och påtalade detta så nu ska de återkomma direkt när grejerna kommer,och jag säger bara det,de får köra ut extra. Varenda gång man får frakt av grejer med detta företag är det problem. Det var samma visa förra gången. Det är SISTA GÅNGEN de får köra några grejer åt mig. Måste jag vänta en vecka till kommer jag att få ett frispel!!!!!

Jag haver agg..

mot strykjärnet som inte funkar som det ska. Det är ett skitstrykjärn helt enkelt. Sladdlöst,vilket innebär att du dubblar tiden vid strykbrädan.Minst,kanske tredubblar också. Dessutom stryker inte fanskapet som det ska,nä det mer plattar ut och knappt det. Man har blitt galen för mindre...Det skulle gå fortare att stryka gardinerna med Jullan´s plattjärn. (Här är ett gäng arga gubbar)
Börjar även hysa lite agg mot ett visst transportbolag som tar tid på sig i överkant. Man kan tycka att boxarna skulle ha dykt upp,but nooooo.De är väl längst in i skåpet så det kommer fem i fyra.Typ. Inte har jag plockat en pryl ur bagarstugan heller. Nää,man har hittat på andra sysslor. I dag lär jag inte heller hinna eftersom det snart ska hämtas barn,fixas tidig middag och sen är det träning. Jajamen. Skyttekungen Hugo tränar febrilt vareviga dag i vardagsrummet. Man kanske skulle göra iordning på lon så kan han vara där å spela?
På torsdag fyller min karl år.44 pannor har han hunnit bli. Paket har vi gömt så han blir inte utan minsann...Ev ska vi gå å käka på stadshuset med barnen nån dag. Vi har presentkort dit som måste göras av med innan fredag. De har hängt i ett år på anslagstavlan minsann.
Nää,jag har inte tid med detta. Ska svälja sista kaffet och gå ut till mina vackra hästar med vatten :)

Äntligen!

Äntligen dök han upp,grävmannen. Nu sitter han är ute i kylan i sin maskin. Jaa,skyll sig själv som inte dök upp när det var blidväder säger jag bara!!
I nya stallet har vi en temporär gäst. En älg i 6 delar. Prydligt upphängd i väntan på ägaren som befinner sig söderöver just nu.  Blev ett himlans pyssel med värmefläktar etc så älgstackarn inte fryser!
I går kväll hade jag å Hugo eget lördagsmys,gubben jobbade natt och Julia satt å tröck på rummet som alltid. Alltså,var man sådär osocial som tonåring? Visserligen hade hon en kompis här,men ändå! Sitter ju alltid på rummet och trycker tycker jag. Mobil,dator å teve i högsta hugg men iallafall...
Ja man hoppas det går om sig ;) Ikväll blir det en tidig kväll tror jag. Var uppe till ett i natt och klev upp halv 7. Lite seg nudå. Pysslat på diverse,hästar å får och ungar. Bakade muffins och vek tvätt. Nu har man slagit på kaffepannan så grävarnissen ska få nå varmt i sig ;)
Hoppas ni har en trevlig söndag!

del 2..


Det är bara så..



Detta summerar hur jag känner för skidåkning,vare sig det är uppförs,nerförs eller tvärsförs..

En låt...


Som fick mig att tänka på nära och kära som gått bort...

Freeeedag!

I dag har jag flanerat på birsta med min kära mamma. Köpte julklapp till min sambo OCH till katterna. Så nu är det klart! Kvällen ska förgyllas med innebandy en timme. Sedan ska Julia hämtas. Däremellan ska jag nog stoppa in huvet hos min vän Therese fram och åter. Risken finns ju att man stör i idol (är det idol fortfarande??) men jag skiter i det ;) Har köpt klapp till henne åxå för den delen...En liten en bara!!
Nyss fick jag ett telefonsamtal som informerade om att boxarna kommer på måndag!! YEEEEES! Bara dörrarna kunde komma nu åxå då så kan vi flytta in sedan! Ska städa sadelkammaren i helgen så är det gjort sedan.
Härligt!! I helgen ska fliseldningen dras igång åxå är tanken. Håller en tumme att det avlöper smärtfritt...
Funderar starkt på tjälknöl i morgon. Är grymt sugen på det... Och potatisgratäng...Gott!
Nää,nu ska jag sätta fart så jag hinner med mig ja..

Frivecka :)

Är ledig igen!! Gud så skönt! Lite suur är jag allt för inga dörrar har behagat komma och inga boxar. Det är Schenker som kör boxarna och de kör bara hit på måndagar..Har jag en j-a otur så får vi vänta till nästa måndag alltså. (Blir det så blir jag nog galen) Dörrarna kommer till veckan först åxå... Gaaaaaah. Grävnissen har inte grävt heller. Bara lagt ut värmematta.. Har alla handbromsen i undrar man???
Själv kör jag i svag uppförsluta just nu,lite seg i kolan efter jobb men det går nog till sig.
Denna frivecka ska bagarstugan plockas ur är tanken. Bäst att göra det medan man väntar på allt annat. Vi fick hem halm igår iallafall,till fåren. Alla går nu tillsammans ute,Bruno verkar bussig med små grabbarna faktiskt! Skönt om alla kan vara tillsammans,mindre spring och givetvis roligare för dem!
I dag ska vi,sent omsider,hämta adventsgran. Med skotern. Nu kommer man ju nånstans längre än fårhagen,isarna ligger.Utom Öjen å Armsjön kanske,de kan vara riktigt luriga.
I morgon ska jag göra min mor sällskap på ikea. Ska försöka hitta en julklapp åt Johan,men han önskar sig ju ingenting. Skitsvåååårt! Min önskelistan är som alltid en kilometer lång. Önska är ju gratis ;) Om man sedan får en grej av allt man önskat spelar ju ingen roll. Nää,jah ska svida om och försöka rubba en hösträngare som Johan parkerat dumt,i hagen,och som han tycker kan stå där. Ack vad jag inte håller med....

Gårdagen

Var kyligt men vi tog oss en liten skotertur. Skoj,men kallt! For en runda och pausade hos Johan´s jobbarkompis på kaffe. Under eftermiddagen släppte vi in Bruno hos brudarna. Han blev ganska till sig i trasorna. Småbaggarna fick också flytta med,de är ju kastrerade så det gick jättebra. Lite stallpyssel blev det,vattenkopparna hade frusit. Typiskt.. I kväll kommer grävnisse och vevar av så vi får in dörrarna som ännu inte kommit. Borde dyka upp nu tycker jag. Less på leveranstider och väntan. I dag är det jobb. I morgon bitti kliver jag av och ska vara ledig i 8 dagar! Hur skönt som helst :) Ena bilen ska på verkstad i morrn. Dragkroken ska fixas. Vi har ingen nyckel till den. Tjaaa,annars är det ju lugna gatan. Vi har bestämt dag för taklagsfesten åxå! Avvaktar till efter nyår. Ingen mening att ha nu före jul och allt.
Var på stan en dag här för att leta julklapp till Johan.Gick inget vidare,kom hem med en kofta till mig själv. Hallelulja moment...Det första icke häst-rid-ute relaterat jag har köpt på ett år tror jag ;) Till mig själv alltså. Som min vän sa,har man ett klädkonto på 349 spänn om år kunde man gott unna sig en kofta..
Nää,jag ska jobba på nu. Full rulle på jobbet!

RSS 2.0