Tjoho

vad det regnar denna sommar va.. Man kan ju bli deppad för mindre.
Jag har haft en UL veterinär här som kollat tjejerna. Freyja är dräktig,men Gaefa den räkan var i brunst så jag hoppas hon tar sig nu...
Vi har bokat vår islandsresa,som vi fick boka om för gubben fick minsann inte ledigt från jobbet. Så den 4/9 åker vi! Kul! Innan dess ska Gaefa ljudas om åxå,hoppas hoppas. Håll tummarna!
I lördags var jag på tävling i huddik å glodde. Det var trevligt,som det brukar vara att kika på hästar. 
I går var det klass 2 varning på det här hemska regnandet,hästarna stod inne mest hela dagen. Det öste verkligen ner. Man fick som lite tråkigt så jag glodde i gamla hästpärmar å hittade detta
Domarkritik från 1983,ni hör vad lastgammal man blivit... Hästen var Myrens Vimse,då 5 år. Dömde gjorde den eminenta Folke. Honom adopterade jag som extramorfar när min egen gick bort. Folke var fd ridande polis och dressyrdomare. En unik människa som jag hade förmånen att lära så mycket av. Där sa man aldrig emot,man bara gjorde. Och när man fick beröm visste man att man kunde sträcka på sig,för det var inget han delade ut oförtjänt. mina minnen av honom är starka. Rak i ryggen med snygg skjorta och ridbyxor. Ständigt kepsen på,ni vet en sån "farfarskeps".
Ja det var tider det. Folke kommer jag aldrig glömma så länge jag lever. Han är saknad av många skulle jag tro. Jag ska åka till mamma nån dag å kolla vad vi har för gamla bilder i samlingen. 
Idag ska jag få träffa en ny liten människa,en pojke som en vän till mig nedkom med förra veckan :) Det ska bli roligt. Först ska jag gasa ner å handla paket :) Man kan ju inte komma tomhänt!

Fy å usch

igår var jag med om nåt obehagligt. Jag kom först på en olycka. Kom och körde vid preem å ser hur 2 bilar krockar,den ena har hästsläp
 och i den åker en småbarnsfamilj. I den andra bilen var det en grabb i min dotters ålder. 
Alla klarade sig utan stora skador tack o lov. Till och med hästen,vilken vi (jag å räddningsnisse) promenerade upp med till fröken AC. Närmast dit,tanken var ju att vi vill få bort hästen från e4an. Veterinären kom dit och sydde ett par stygn ovan ögat,blåslagen och stel såklart.
Familjens hund försvann i samma veva,men som tur var följde han med frökenAC sen när hon gick hundpromenad å sen fick han följa mig hem. Rädd så han skakade stackarn. Så i natt har vi sovit på soffan han å jag. Emellanåt har han vandrat runt,tror han gillat att våra katter inte har bordsskick för han har städat minsann :)
I dag hoppas jag att familjen får komma hem från sjukhuset och fortsätta hemåt. De bodde uppöver umeå. Tack o lov att alla klarade sig så bra!! 

RSS 2.0