Fyrlingarna... Baggar allihop.

img_8397 (MMS)

Fyrlingarna... Baggar allihop.


Mer lamm

Jaga nu ska man hem och kolla in nytillskotten. Det blev några lamm igår. Tyvärr krånglade det med en tacka så vi får nog hjälpa henne idag med matningen. Vi får se.
Valborgsmässoafton idag. Inget vi firar,men idag ska vi käka tacobuffe på Ovansjöparken. Återkommer sen med bilder på lammen ;)


Sol :)

Åh vad jag älskar att solen är framme och värmer :D
I går var det en kvick visit på jaktfesten.Vi hade ingen barnvakt så junior fick hänga med på middagen. Vi var hemma tidigt så det gjorde ju inget...
Inga fler lamm igår,som jag befarade. De brukar ha en tendens att sätta igång när det är som mest "olämpligt" ju.
I dag är jag ledig (har bytt) på dan,men sen blire jobb! Å i morrn är det ju Valborg.Vi ska på ovansjöparken och käka,men sen blir det tidigt hemgång och elda egen brasa!

TävlingHär tävlar du!

Morgonens tillskott!

img_6271 (MMS)

Morgonens tillskott!


På g hem

Väntar på min arbetskamrat,snaaart fär jag åka hem :) Siwan har fått 2 lamm så nu ska jag hem och kika på dem...


Här ska vi bo när vi är i Turkiet!

img_5557 (MMS)

Här ska vi bo när vi är i Turkiet!


Tripp trapp trull

   
Var hos ett par bekanta med hö häromdagen,detta är deras hästar:Texas,Sheriffen och Horte. Sötnosar :D
Lillhästen var äckligt söt...

I går fick Baldur lite massage ;) Skönt för honom.Själv blev jag utan men får klara mig ändå ;) Det såg bra ut iallafall.Nu idag när solen skiner ska jag jobba... Typiskt...
Ha en trevlig dag ni som är lediga då...Nä jag är inte avundsjuk alls....

Bokat resa!

I höst bär det av till Turkiet en vecka :) Resan bokad i dag m all inclusive,dublettrum med balkong och poolacess. Härligt,men jag kommer oroa mig för pojkarna mina ändå jag. Beror väl på vem som är lejd som husvakt kan tro :) Men nog ska det bli skönt!!


Jamen visst,lite mer regn..

Precis vad man vill ha,mer regn.Så det blir ännu blötare och klafsigare i marken. Tack och bock! Suck...
Det är fullt upp nu,inga fler lamm ännu men det rasslar väl bara till så får flera samtidigt. De två första är pigga och söta ;)
I dag ska Baldur få massage! Har en bekant som är utbildad hästmassör som kommer och masserar ikväll. Inte för att det är nåt fel,men lite massage kan han väl inte ta skada av. Säkert bara skönt för honom :)
Rindi är för stunden ohalt verkar det som.Hon ragasar runt friskt den räkan när hon ska ta det lite lugnt.Typiskt...
Väntar på att det ska bli föl...Och jag väntar och väntar. Kom nån gång nudå!!! Varför är det alltid jobbigast att vänta när man vet att det kan bli när som helst? Ja den kommer väl när det är klar för det antar jag.
Nu ska jag trycka i mig frukost och gå ut i survädret :(

Årets första lamm har kommit!

img_3831 (MMS)

Årets första lamm har kommit!


Sol!!

Gud så härligt att vakna och se att solen skiner! Jag hoppas det håller i sig och att vi slipper regn och fulväder ett tag. Man får ånk när man ser geggan. Baldurs vita ben är stundtals inte vita längre heller. Jag avskyr gegga... Vill ha torrt och fint,men där fick man för att det var lite snö i vinter. Bäst man galopperar ut och kollar så tackan är ok. Hon fick kalklösning i går ju,så hon repar sig nog lillstackarn. Trevlig veterinär var det iallafall. Ung tjej från kovland.
Solen gör underverk för humöret känner jag :) nu ska jag fika och gå ut och njuta av den!!


så här nånting...
Jisses vad seg i kupan jag blev nudå.Efter att ha haft ånk halva morgonen över tackan jag trodde skulle lamma för hon bäddade,men som hade kalkbrist. Klantigt,men som tur var begrep vi till slut...
Paltkoma efter maten,2 extragossar här hemma (3 låter som 27),våfflor till middag och inget kaffe på maten...
Å hästar inne för det blev så jäkla smäckigt i hagen så man vill bara grina... Marken är väl mättad på vatten,så nu kan det inte rinna ner utan står bitvis kvar och såklart vid grinden.Lite geggigt bitvis har det väl alltid varit höst och vår,men det här tar nog priset. Jag vill ha grus i massor!! Att lägga ut så det blir torrt åtminstone.Men det försvinner ju fort nog ner i backen det. Rindi´s nysprutade hov mår bättre av att stå inne på tork tänkte jag,så de gick in tidigt. Så fick det bli. Ska snart bege mig ut och kolla över dem,borsta å greja. Men först måste jag nog ha en microvila....

Hoppla

Några lamm blev det inte. Hon hade kalkbrist så veterinären har varit här. De kan få det när de ska få många lamm,det går åt mycket kalk att bygga skelett åt ett gäng lammungar. Nu har man fått i sig käk iallafall och ska ta det lugnt 5 minuter...


Surväder

Sitter inne och tar en snabb kaffekopp. Har en tacka som ska lamma och springer ut i skytteltrafik. Ska ta mig tusan ta in hästarna snart en stund också. Jäkla väder... Spöregnat hela morgonen. Nu duggar det bara,men det är aå himla klafsigt i hagarna så det är bättre de får få in tidigt på tork.
Nu måste jag ut till tanten igen. Hon ser ut att ha det jobbigt. En av de som brukar få minst 3,så det är ju inte så konstigt att det är jobbigt kanske...


Blääää

Vädret är skit..Snöstorm nu igen.Alla hästar är inne. Rindi ska ju dessutom stå på box i 2 dagar efter dagens besök hos doktorn. Hon är sprutad i kronleden :( Diagnosen är en pålagring på kronbenet som förhoppningsvis gett inflammation MEN som kan ha gett artros också,vilket är mindre bra. Denna pålagring kan leda till ringkota så småningom.Muntert? Nej inte särskilt. På den positiva sidan fanns ingen hovbrosk och inget var fel i truten,så hennes grejande med bett är nog helt enkelt att hon inte trivs med bett. Nu ska hon vila/gå i hage i 2 veckor. Jippi... Håll tummen nu att hon svarar på behandlingen och ingen artros har hunnit uppstå! Återbesök om 2 veckor.
Fick röntgenplåtar med mig hem på CD. På Verona åxå,som vi fick ta bort pga pålagringar samt några lösa benbitar.

Här är Rindi´s plåt. Ni ser säkert den lilla pålagringen,det parti som inte ser slätt ut.


Här är Verona´s knä.Här ser ni ju själva vilka stora pålagringar samt de lösa bitarna...
Nä usch,jag hoppas vi slipper otur denna gång.

Iallafall,ett SM guld bärgades hem av Brynäs igår. Alltid något att glädjas lite över :)
Och NEJ Rindi har inte skruvar i hovarna...De sitter i brädan hon har hoven på ;)

Ledig :D

Jag är LEDIG i 8 dagar! Hur skönt som heeeelst! Har gjort stallet nu och oljat in ardennerkornas huvudlag,måste skaffa mer olja nu när det tryter i flaskan.
Ikväll är det hockey igen!
Hejja Brynäääääääs!!!!!!! Ja vi får se hur det går.Skulle inte förvåna mig om det blir en sjunde avgörande match på lördag. Men så är det...
Nää,nu ska jag ta mig en välförtjänt kaffekopp medan tvättmaskinen gör sitt jobb med mina stallkläder,en del av dem. Sen ska jag jobba vidare ;)


Man blev blöt i håret igår...

img_1613 (MMS)

Man blev blöt i håret igår...


Solsken :)

Känns härligt med solsken idag när jag jobbar,så får jag inte ånk över om hästarna där hemma är blöta å kalla eller så... Sista passet innan frivecka.Gött!
TYVÄRR förlorade Brynäs igen igår :(( Ny match i morrn. Nu kan man om vill klaga på detta,men det gör inte jag. Jag kan knappt åka skridskor,än mindre spela hockey,så jag hoppar över det ;) Det är säkert svårare än det verkar.
I går var det snö och snö och snö.Hela jävla dan höll det på.Ca 2dm blev det. Fantastiskt onödigt tyckte jag.Dessutom sägs det att DET SKA SNÖA MER! Neeeeeeej!!!! Vill inte ha!!! Suck... Tyvärr styr man inte över vädret,men jag skulle bra gärna vilja.
Plockade en färsting på Thorsten igår. Detta är INTE en uppgift jag tycker är trevlig. Vägrar göra det med fingrarna,pincett är lagom avstånd mellan fästingsäcklet och mig. Dessutom är jag tillräckligt äcklad och mordisk över dessa djur så jag med nöje eldar upp dem. Enda sättet att säkert ta död på dem. Också en onödig förekomst. Inte ens fåglar äter dem,de kan överleva ta mig tusan allt och ligga i dvala i årtionden. De skulle med all sannolikhet överleva kärnvapenkrig och förpesta tillvaron för eventuella överlevande. Snuskiga djur,eller djur och djur....
Nä nu ska jag inte dravla på mer. Jag ska arbeta. Ja det ska jag. Vi syns en annan dag :)

God morgon!

img_3476 (MMS)

God morgon!


Ja se det snöar..

Det var verkligen INTE roligt...
Vad jag blir less på vårvädret..Men på det ljusa sidan...I dag kan jag olja in de rengjorda grejerna utan dåligt samvete...
Gjorde mig ett collage:

Lite kvickt sådär,för att byta bild på annonsen.
Så fick det bli...
Nu ska jag sätta fart. Även snöiga dagar har man att göra...

Busarna... Notera snygga lerfläcken på Bal...

img_2828 (MMS)

Busarna... Notera snygga lerfläcken på Baldurs bak... Nackdelen med hans ljusa vårfärg...


Måndag.

Jaha,Brynäs gick på pumpen igår efter förlängning. Vet inte vem som blev mest besviken;jag för att de förlorade matchen som kunde gett dem guldet,eller Hugo för att matchen tog slut så han blev tvungen att gå och lägga sig... Ny match i morgon igen!
Igår hjälpte jag gubben när han skulle köra. Gick sådär då Rindi var het och bökig. Har rasslat fram å ska testa hack. Har åxå kollat så jag kan få låna en kofösarsadel så man kan kravla sig på. Vägrar rida utan då förra hästskötaren ramlat av och bröt bägge armarna en gång. Jag utmanar inte ödet-nej tack...
Först av allt ska hon kollas på ATG kliniken. Tyvärr har vår favvoveterinär slutat. Riktigt trist... Men vi får testa en annan då :(
Vi ska iaf kolla hennes vänstra knä och kota. Rindi har haft lite långa hovar i många år så när vi köpte henne jobbade vi hårt med att få hovarna i normal size. Frågan är om det påverkat hennes benställning negativt. Vi vill kolla för säkerhets skull iallafall.
Jag har en ny header på G åxå. Min vän Therese ställer upp så snällt varje gång :)
När det blivit föl och jag fått kort på dem vill jag ha en ny på Baldurs blogg åxå ;) Bara så du vet Therese... :D
Det är ca en vecka kvar nu innan det första fölet ska se dagens ljus :) Skoj!!!!
Nä nu ska jag jobba på. Ha en trevlig dag!


Hmmm

På vägen till jobbet såg jag en lastbil med punka. Fick då en fundering,när de får punktering och har bytt däck så lämnar de alltid det trasiga däcket i diket. Varför tar de inte reda på det? Kommer det nån bil och tar upp det sen eller är det kommunen som ska göra det? Jag tycker mest det är lite märkligt,med tanke på allt miljötänk många företag har nu,att de lämnar bildäck här och var. Får väl se hur länge det ligger kvar :)


Svisch..

Det var ljudet av när friveckan tog slut,och den tog slut lika snabbt som alltid. Dags att arbeta idag. Och som alltid tycket man att man inte hunnit hälften av det som jag hade tänkt göra...
Strykarkatten var här nu i morse. En gammal tamkatt som nu är inte lika tam,men som jag tycker synd om...Den fick lite mat. Förhoppningen är att man ska komma åt att ta bort honom.Han är gammal och skröpplig stackarn,så det måste väl vara bättre att ta bort honom än att han ska dö en plågsam svältdöd en kall vinterdag.
Nä jag ska trycka i mig frukost så man är mätt och belåten innan det är dags att åka...

Lakritsremmen

I går tog vi de små på kort promenad. Fröken T tog Baldur och jag tog lakritsremmen.Knatade en bit bortåt vägen.Hraffe tyckte det var fantaaastiskt spännande och hela han var på tå. Mötte inga bilar förrän grannen kom och körde ut från sin infart,men en ljudlig gammal volvo.Gick mycket bra.Förmodar att det var för att han såg den hela tiden. Hemma på gården gick vi ett varv runt lillstugan och då klev junior i en vattenpöl-ve och fasa (tyckte han) och tog ett stooort skutt.Men det kändes inte i tygeln iallafall. Sen hamnade Baldur bakom och nästa gång ska nog fröken T ha ett spö,för han tenderar att sura och vilja slå.Gillas inte! Så det ska vi raskt plocka bort (hoppas jag).
I bland blir jag sugen att lämna iväg honom och sen få hem en häst som bara är att äntra och sticka iväg på..Men det kostar ju åxå... Dessutom så är det nog bara bra om man tuffar på sig lite. Jag har ju medvetet väntat till nu med att sätta igång på riktigt eftersom jag tyckt han varit så oväxt och hellre väntar jag än att det ska bli nån framtida skada. Ingen har väl tjänat på att ha för bråttom?
Baldur är nog ingen ideal häst att ta med tyvärr. Han är ju inte rädd,men har en förmåga att vilja ha bråttom ju. Tyvärr. Det hade väl varit toppen om man kunde tagit Hraffe som handhäst,men det är nog bäddat för problem det. Man skulle fått låna en gammal snäll och cool valack över sommaren....En sån där man kan släppa tygeln på utan att det gör nåt. Tål att funderas på..... Kanhända känner man nån man kan höra sig för med? Ett tag tänkte jag att jag tar en ardenner..Men det blir fasligt långt ner till Hraffe och Rindi är på tå och Pontus parkerar om han går utan henne. De är körda för mycket i par kanske?
Nä nu ska jag ladda för besök! Therese kommer med barnen sen!

Oh my goood!

I dag har nån retat upp mig alldeles vansinnigt. Denna människa ansåg att eftersom vi inte har lösdrift inte brydde oss om våra hästars väl och ve. Nää vi skulle ta in dem på dan så de fick sova då och sen låta dem vara ute,fast vi inte har vindskydd. Jag håller inte med det där tack. Givetvis ska de vara ute så mycket som möjligt,det begriper man väl,men jag tycker inte att det nödvändigtvis är synonymt med lösdrift. Vi släpper ut tidigt och in sent,så man gör vad man kan för att utetimmarna ska bli så många som möjligt. Vi har inte möjlighet alltid att ställa in dem på dan,och om de ska stå inne iallafall så kan de stå inne på natten. De är minst aktiv mellan 00-04. Då kan jag tycka att det väl är bättre de står inne den tiden när ingen ligghall finns. Ja om ni visste vad elak jag har varit i dag. Dessutom är människan socialt obegåvad,i mina ögon,då dennes åsikt alltid framför på sånt vis att om man inte tycker som den tycker är man korkad. Utgångspunkten verkar hela tiden vara att man inte förstår och är okunnig. Men hallåååå. Det är väl ganska mycket sunt förnuft åxå kanske? Faktiskt så är mina kusar välmående och trivs nog med att sova inne,iallafall Baldur gör det,för han slappnar inte av ute riktigt. Och man tar ju inte in klockan 4 precis. Ja jisses.. Flera gånger så sa jag åxå att sköt du ditt så sköter jag mitt,men näää det skulle harvas på om och om igen. Så till slut gav jag upp diskuterandet och insåg att denna person och jag kommer aldrig någonsin komma överens. Så jag ödar inte mer energi på det nu. Låt människan tro man är korkad,I don't give a shit.....Och inte orkar jag heller....


I smörjartagen

img_4223 (MMS)

I smörjartagen


Bilder

Glott på bilder från i fjol sommar...
Nä nu får det räcka...Jag måste gå ut....

Men idag är det iallfall torsdag!

Det trodde jag att det var i går åxå,satt glad i hågen och skulle se Criminal Minds. Men nej,det blev inget av med det inte.Onsdag var det ju,och onsdag innebär Grey´s Anatomy vilket jag lessnat på att se.
Vädret ser bättre ut idag hittills.Dvs att det inte regnar....Alltid något!
Nä lite morgonkaffe och korsord på det här så ska det bli människa av mig med kanske. Sen blir det att klafsa ut och fixa stallet mm.
Kanhända ska jag se klart på Djursjukhuset på svt play åxå..För det har jag inte hunnit med än heller :)

...

I går visste jag inte till mig av glädje. Gubben meddelade att nu skulle det köpas ny dammsugare! Jippi tänkte jag,glad i hågen,eftersom jag sneglat på en sportig sådan på mediamarkt.Snajsigt olivgrön metallic.
Men ack vad besvikelsen slog till,när han svänger in på ica i kvissleby och köper ett munstycke...Ingen ny dammsugare här inte,nää det var munstycke han menade...Faan. Den vackert  mintgröna voltan från 88 lever ännu...Tyvärr...

Det klafsar..

Usch vad blött och geggigt det blev nudå.Lite värme skulle behövas nu så det torkar upp.
I går fick de gå in tidigt och sedan for vi på bio med sonen och hans kompis. Wrath of the Titans såg vi...Har sett bättre,men Hugo var nöjd och glad ;) Dottern har jag ännu inte sett röken av under detta lov,men nu har jag hotat att äta upp hennes påskägg om hon inte hälsar på snart.Får se om det funkar :D Det är ju roligare i stan förstår man ju,är man 16 vill man hänga med polarna..
Vårens prio är nu fastställd.Nytt tak på altanen.Det har gubben skottat hål i,så det är duktigt blött nu. Så det är vad vi ska roa oss med när vädret blir stabilare ;)
Jag har lyckats göra mej ledig i pingst...Då är det både Elitloppet och Krafturs nationella...Svårt val,vi får se vad det blir!
Förövrigt så vet jag nu varför lösenordsrutan dyker upp! Min vän Therese har ju gjort min header/stilmall i sin blogg så min header är lösenordsskyddad just nu.Jag hoppas hon får till det snart,det börjar reta mig lite att den där rutan ploppar opp hela tiden.
Nåt annat som retar mig är att alla 3 katter tror akvariet är en gigantisk vattenskål.Drick ur den i köööket! Jäkla katter. Linda undrade över Baldur´s bedömningar:


Den svenska tycker jag personligen är lite orättvist. Baldur var tämligen nyimporterad och var nog lite vilsen fortfarande,är min teori. Det tog ju ett himla tag innan han bodde in sig här åxå.
Tänk att jag haft honom i snart 3 år...
Iallafall så ska kanske Hraffe å jag vara med på löshoppning i ridhuset nästa gång ;) Bara på skoj.Min lilla lakritsrem....

Chilly..

Rått och kallt,fyyyyyyy! Garanterat blir det finväder när man börjar jobba igen...Så på lördag är det nog soligt och fint.
Börjar ramla in mail med frågor om betäckningar,det är ju kul.Sedan får vi se. Det blir vad det blir,jag är glad om han får bara ett sto åxå.
I går fick han bära runt på 2 små tjejer i ridhuset. Han är ju så snäll,men han är ju ingen barnhäst direkt. Tordes inte släppa tygeln,det var en annan häst där åxå. I dag,om vädret inte blir spöregn,ska jag nog tömköra lite. Om man inte fryser för mycket.Känns som om man har tjäle i kroppen....
Oh well. Nä nu ska jag se till så djuren har mat å vatten,sen blir det mataffärn....Börjar med det tänkte jag.Man blir så inne i det man gör annars så tiden springer ifrån en...

Förresten...

...Så är bondesökerfru-Louise´s häst Glói farbror till min Hraffe.Ifall att ni undrar...Intresseklubben antecknar..
Det är inte så att det märks att jag har lite tråkigt när jag väntar?
Kollat på sadlar också.Jag måste mäta Hraffe..Vete tusan om det får plats en sadel där oppå...Jag får sälja honom till nån som vill rida barbacka... Nää,jag skojade bara. Men han är så kort så kort.. Inte längre så han ser oväxt ut,nä han har blivit vuxen i övrigt,men kort i ryggen... Lakritstroll....
Tittat på Top Reiter sadlar,Hrimnirsadlar och alla andra upptänkliga..Även den som Linda har,men en sån vill jag nog allt provrida först. Mesigt kan tyckas,men jag har bara ridit i en modell av bomlöst och den gillar jag inte alls.
Oh well.
Nä jag måste göra nåt innan jag blir tokig på att vänta...

I väntan på mitt främmande...

http://www.vindfaxi.de/hengstseiten/archiv/hengstemitnachkommen/kollitur/index.php

http://www.rsvk.de/fohlen04/ergebnisse.htm

http://www.pferdezucht-rps.de/2009/p_koerung.php?imageName=11_Horatio-vom-Lucahof-mw.jpg&autoSlideShow=0

http://www.pensionspferde.info/8.html

Googlade jag lite på min häst och hittade detta... Min fina kille är förövrigt bedömd av Walter Feldmann däröver i Tyskland. Han tyckte tydligen om min häst eftersom han blev godkänd där...Märkligt dock att den bedömningen inte gäller här. Men jag gillar min kuse ändå jag!

Lurad på vårvädret...

Snö igen....Känner mig lurad på de fina dagar med sol och fågelkvitter jag hade tänkt mig på min frivecka.
I går kväll snöade det värsta lapphandskarna när vi tog in hästarna. Blir less på skitvädret.Det torkar ju aldrig upp! Brungrått i backen istället för spirande grönt! Äsch vad trist.
Fotade en icke samarbetsvillig häst igår. Han stod och tröck i skogen och ville inte komma ut i ljuset så jaa,det kunde ha blivit bättre...I dag åker vi till ridhuset.Så det så.

Meet Sven...


Fröken H´s nytillskott till farmen....


Är han inte ljuvlig?Jag hoppas man får låna nån dag....

Det är så mycket man vill!

Först vill jag ju ha en paddock. Jag har fått lov av gubben men betala får jag göra själv såklart. Har fått en prisuppgift,25 papp komplett klart. Som hittat! Så det tänker jag nog satsa på faktiskt! Dessutom bor det mycket hästar runt i kring,så kanske kan man hyra ut den för en billig peng så den genererar en liiiiten slant? Fast blir det inte så,så gör det inget heller...MEN jag VILL verkligen ha den där paddocken!!!!! Dessutom är platsen perfekt! Gamla potatislandet som är 25*50 ca,och de sista 10 metrarna kan man göra i ordning och ha oinhängnad och där kan gubben ställa sina hästvagnar! Smart tyckte jag själv. Sen ritade jag på stall i gamla ladugården,om man byggde om så skulle man få in 3 boxar till lätt....Men det är alldeles för dyrt för man är tvungen att isolera en svale och göra om golvet på ett ställe osv....Men OM jag var lite rik så ;)
Det fina stoet jag suktar efter är ute på ny annons,det där gulsvarta....Samma pris,25 papp. Oj så fiiiiin.
Och eftersom jag är galen i virtiual mate på WF så kollade jag vad det skulle kunna bli för föl.En buckskin konstantskimmel. Cool färg tänkte jag....Jag vill ha den....Men vart skulle jag ha den??Boxplats finns,men hage då? Ibland,men bara ibland,önskar jag att gubben ger upp sitt hästeri så jag får två box till,å mer hage.Men jag får dåligt samvete så får jag tänkt tanken till slut...Han har ju åxå ett intresse och fy vad ego tänkt av mig.Skäms...Dessutom är Pontus den snällaste av hästar. En sån där man kan sitta under magen på,och som vill gosa mest hela tiden. Han är som en teckning av Lena Furberg nästan.Fast utan Mulle´s temperament ;)

Påskafton!

Vi,gubben och jag,har varit och kikat på Baldur´s fjällor som är runda om magarna nu :D Gott fika och trevligt sällskap bjöds det på. Och fina hästar... Speciellt två... Tvååringarna..Ojoj,vad fina. Riktiga sötnosar!

  
Johan´s favvo                Å min favvo...

  
Gaefa,dräktig med B.     Fála och Flicka ville inte vara med oss så mycket.Fála (fuxen) är dräktig med B och Flicka med Sorti.

Nu blir det soffstund med AFV på tv...

Nyfiken i en strut.....

img_3505 (MMS)

Nyfiken i en strut.....


Vad f.....n

Var är min header?? Nåt är fel...Måste ta hjälp av min konsult när hon kommer hem från sin semester.
Har inte gjort så mycket idag. Grejat i allmänhet mest. Som vanligt är man lätt mosig i huvudet första dagen på friveckan... Måste ta reda på vilken inlägg jag har länkat till Therese åxå så jag får ta bort länken.Störande börjar det bli...
Nu ska jag svischa ihop en kycklinggruta till mig och ungen... Sen ska jag gå ut med kameran tror jag :)

Påskpyntar ni?

Hur gör ni med påskpynt och sånt? Hängs det upp nya gardiner och påskfjädrar etc?
Jag är inte så pyntig av mig. Några påskgardiner har jag inte och jag har knappt några ägg att hänga i nåt ris.
Påsk är inte en speciell högtid alls för mig. Mer onödig... Pynta gör jag till jul,och endast då. Då pyntar jag iallafall med en och annan tomte,julgardiner osv. Stallet får en julstjärna och det kommer opp tomte även där. I julas fick alla hästar små halmfigurer i fönstren. Alla lät bli dem utom Pontus,han åt upp sina...
Vet inte om min sambo uppskattar bristen på pynt,men nu är det ju så att han kan faktiskt pynta själv också. Han är ju inte handfallen i hemmet precis. Han kan fasligt mycket på den fronten också bara han vill ;)

Nu räknar jag ner till min frivecka...Oj vad skönt det ska bli :D

Skärtorsdag

Ja idag blir det inget kvastflygande till Blåkulla. Det är en arbetsdag även idag. Sista dygnet för denna sväng.
I går var det ju hovslagaren för hela slanten,så särskilt mycket mer hann man inte med. Det tar sin tid när 4 ska skos...
Jaa,jag får önska er en Glad Påsk och hoppas att solen skiner på er i helgen :)Jag har inte så mycket planer. Nån dag ska jag åka och spana in fölmagarna :) Roligt!!

I hovslagarkön...

img_6319 (MMS)

I hovslagarkön...


Hovslagartajm

I dag kommer hovis.Alla fyra ska tas i dag för ovanlighetens skull. Annars brukar vi dela upp så det är två åt gången.
I morrn gör man sista dygnet innan frivecka! Härligt :D OCH som grädde på moset så är BRYNÄS I FINAL!
Happy,happy ;)
Nu måste jag raska på med mina morgonbestyr,men I´ll be back...

Solsken!

Men minusgrader. Å jag ska åka på jobbet ett dygn när det är finväder och jag har så mycket att göra...
Vill åka till ridhuset med bägge hästarna nån dag,nyttigt för Hraffe också. Dags att sätta igång på allvar. På nästa frivecka ska jag lägga upp en plan och göra nåt varjedag. Sadla och leda med sadel på osv. Han är åkt på barbacka och det har gått bra. Men nu är det dags på allvar! Hoppas man får lite hjälp bara.. Ska kontakta Inger och höra om hon vill hjälpa mig med lite förberedande tömkörning åxå. Ska testa Baldurs sadel på honom och se hur den sitter. Hraffe är kortare än honom så vi får se hur den passar. Funderar på en Top Reiter till Hraffe,nån som har erfarenhet av de sadlarna? Det är ju ingen panik-än..... Nån Diddi dyna blir det inte iallafall. Det mest obekväma jag suttit i nån gång. Jag har ju Feldmann sadeln också man kan testa,men jag gillar close contact får jag säga. Equipen är så skön att rida i!! Enkelkåpa åxå! Nää,jag måste utfodra både mig å sonen...


Om de här skulle sitta kvar tror vi?

http://www.shootag.com.au/horse-tags.html

Jag vet inte jag... Vad tror ni?

Jag skrattar ihjäl mig...

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/

Solstund för ardennerkor. Ända mot ända..

img_8282 (MMS)

Solstund för ardennerkor. Ända mot ända..


Min fina.....

img_8467 (MMS)

Min fina.....


Mitt gissel...

Vaknat långt före klockan...igen. Gud så störigt. Inte kan man somna om heller...Jaja,så är det.
Tror jag klarade mig från aprilskämt i går. Vet inte alldeles säkert.
I dag ser vädret bättre ut iallafall! Jag hoppas verkligen det är färdigsnöat nu. Här kom det en redig hagelskur,inte så mycket snö,men ändå.I april ska det vara solsken och fågelkvitter för hela slanten.
Snart ska jag ta mitt pick och pack och åka hem från jobbet. Längtar hem!!!

Arbete..

En arla morgon för att hinna med allt innan det är dags att åka på jobbet... Lär gå och sova ikväll ;D
Hoppas vädret blir bra idag för er som är lediga!

RSS 2.0