Snälla hästar..

Det har jag! 2 stycken! Varje morgon går man förbi Baldur och Hraffe med ardennersto å valack. Man skulle lätt kunna tänka sig att det ska skrikas,men icke. Ett tyst hummande brukar det bli.. Mycket snällt.Aldrig att de skriker när det går förbi hästar på vägen,eller om man passerar hagar själv. Mycket trevligt tycker jag! Pontus var ganska snäll igår han också. Klippte rent runt såren på bakbenen och tvättade. Gjorde säkert ont men han står så snällt så! Nu ska jag klämma ner en risifrutti,så man har nåt i magen. Sedan är det bäst jag sätter igång.Ska ju på föräldrasamtal med dottern idag. Kan nästan garantera att de säger "social och glad tjej,men hon skulle behöva prata lite mindre med bänkkamraterna på lektionstid".. Nån som vill slå vad??

.

    

Sunday,no less..

Jaa,helgen rasslar förbi med ett rasande tempo.. Gubben jobbar natthelg,så honom träffar man inte så mycket. Igår togs Pontus in på "städ".I dag kommer hovis å tar hans bakhovar som ser illa ut.Den där hästen har så dåliga hovar,jag fattar inte. Tydligen vanligt efter den hingsten. Min son hjälpte mig pula lite igår i sadelkammaren. Vi skruvade upp små pinnar under hyllorna i skåpet så de inte ramlar ner,organiserade lite. Hugo tycker att hans pappa inte är nån ordningsman haha. Stämmer ju ganska väl.Han lägger ifrån sig och glömmer vart. Vi har fejat på och sedan hjälpte han mig ta in hästarna i stormen också. Borstade Hraffe minsann ;) Hraffe älskar Hugo.Han tycker det är kul när han kommer :) (här hade jag tänkt mig en bild,men det krååånglar.)
Det blåste storm igår och inatt,så i ett anfall av medkänsla lät jag katterna vara inne. Stort misstag.Det var rally nere tidigt i morse.Precis vad man känner för en söndag morgon. Dessutom är jag ganska förföljd av Thorsten som ska vara i knä,även om man går omkring.Då ska han bäras runt tycker han. Blir lite less på´n ibland...
Nä om man skulle stoppa nåt i magen,mer än kaffe??

Helg :)

Skönt med ledig helg!! I går var det ju träning för lilleman och sedan kom en tjej hit och kikade på Pontus. Vi är lite lur på om han har fått nån form av fukteksem. Med detta hovskägg så vore det ju inte konstigt. Ser ut som de eksem min rottis Rolf hade. Förstadiet sådär,när pälsen trillar av. Så idag blir det bentvätt. I går krämade jag på potatismjöl för att suga upp värsta vätan. Vad 17 gör man? Inte alldeles lätt med dessa lurviga ben. Blir till att klippa! Ska skotta klart sista metrarna i hagen åxå.Har inte mycket kvar,så det är väl lika bra att göra det på en gång.Annars är ju risken att man latar till sig..Sen blir det en tur med B när nattarbetarn vaknat till liv...Nu blir det frukost först och främst!

Fredag..

Jaa,gubben kom hem sent igår.Inte förrän vid niotiden. Ena gubbens skotar skar. Det var ju typiskt..
Jag ville ta en liten tur idag jag,men det verkar vi icke ha tid med... Det ska skottas tydligen,dessutom måste han ta sig en redig titt på sin häst som ff inte är schysst. Nåt fel är det,han är inte sig lik!
Sonen var tjurig nu åxå och vill inte ha täckisar när han åker skridskor. Ibland blir jag bara så trött på att diskutera med grabbhalvan. Han är tjurig och envis,och ibland gnällig. Såna gånger vill jag helst ge bort honom haha. Men det går ju över som tur är. Nu ska jag trycka i mig frukost och gå ut i stallet...Det är tur man trivs i stallet,så mycket som man är där!
Köpte täcke till Hraffe igår. Han är skeptisk,för det prasslar.. Blir att nöta lite igen då. Det går nog över :) Skulle prova med gubben igår,men det gick då inget vidare. Lejer min vän ikväll så går det säkert bättre ;)

Gubbarna är iväg..

Men nå Ljusdal blev det inte tror jag.. Stigfinnaren bangade ur eller nåt sånt. Själv njuter jag av de första timmarna av min frivecka! Ska gå ut och fixa med djuren och stallet,sedan ska man åka på hästsportaffären.Måste se om jag kan mäta Hraffe först bara..Han ska få ett regntäcke var tanken..Ponnymodell.Fanns 2 varianter.Ett rutigt å ett lila med stjärnor på,så det ena går ju bort-direkt!
Har förövrigt fått många träffar på Baldurs hemsida,det är ju alltid kul!
Näää,nu måste jag sätta fart!

Kallt som attan.

Riktigt kalla vindar har blåst i den här stan idag. Har kommit överens med mig själv att konstant ha långkalsonger till framåt maj. Såg en pojke (kallar honom pojke för han var väl halva min ålder) som väntade på bussen i -15 grader. Kläder hade han,joodå,men t-tröja och öppen jacka,mössan gick inte ens över öronen. Själv har man byltat på sig så man liknar michelingubben,fast i avvikande färg! Fattar inte att hans mamma släppte ut honom utan att dra upp dragkedjan till näsan ;) En annan håller sig väl så mitt i kläderna det bara går och hoppas man härdar ut köldvågen.verväger att köpa marsvinsstövlar.Modell eskimå. Jag HATAR att frysa!
 Nu-mer jobb..

@work..

Sista passet innan frivecka. Var duktigt trött i morse,riktigt seg...
I går kväll pulade jag med mina små grabbar. Rensade man och pannlugg från gran. Vete sjutton hur de lyckas.
Pontus ben är bättre,men inte bra. Han har 3 små sår på insidan som vi inte riktigt kan avgöra om de är resultatet av en spark eller nåt annat. Han har inte haft nån feber,så det är ju ett plus iallafall.
Pulade vidare med hemsidan... www.baldurvomwaldhof.n.nu heter den,om ni är nyfikna. IT kunskaperna är begränsade,så ni får ta det för vad det är lite..
I morgon är den efterlängtade löningsdagen,och Hraffe ska nog få sig ett regntäcke tror jag...
Min gubbe (visst är man gubbe vid 45?) ska med några andra gubbar åka skoter till Ljusdal i morgon. Man undrar vad som är så kul med det. Först skumpa skoter i 17 mil,typ. Sedan är ju frågan,vad finns i Ljusdal? En mack hoppas jag så de kommer hem igen ;) Ja det kan de roa sig med. Jag är mest glad att jag slipper faktiskt...
Åka skoter är kul,men det är i längsta laget det där...
Näää,jag måste jobba vidare. Slut på rast...

Hemsida å annat pul

Pular med en hemsida för att "marknadsföra" Baldur på. Bara att inse-man är inget IT människa alls... Men jag har lyckats få ihop det hyfsat. Tycker jag själv iallafall.
I dag har jag snosat bebis. Nästan så man blir sugen själv,men nu är man snart gammal kärring,så det blir inget av med det. Blöjbyten och vaknätter är inget jag längtar efter. Som tur är finns det gott om folk i min omgivning som har små barn som man kan sno..Jag menar låna...Då brukar lusten att ha en "sladdis" fala illa kvickt och det är händerna på täcket ett halvår eller så..
Nu ska jag svida om,för idag pressar vi hö nämligen...

:)

Äntligen är det ingen hemlis längre :) Min allra bästa vän väntar barn och denna karamell har man ju sugit på ett tag haha. Är överlycklig för deras skull och med tanke på att jag nog spräckte trumhinnan på stackars Therese så vet de nog det :) Ska bli sååååå kul! Håller tummar och tår att allt går bra!

Annars är man på jobbet idag. Lite dötid just nu.. Var uppe aptidigt i morse,täckade och släppte ut grannens travare. De kommer hem i dag dock. Pulade på igår,men fotograferingar och stök. Jag har en sån gentlemanna häst jag.Fast de var på tårna ordentligt när vi sjasade på dem i hagen.. Nästa gång är det Hraffe´s tur. Han visade upp en rejält snygg trav igår,men den fick man ju inte på kort nä... B´s trav går inte heller av för hackor när han sätter igång. Ja i morrn är jag ledig och sen är det onsdag kvar innan man har frivecka igen! Hoppas vädret håller i sig nu så man kan rida mer. Det ha ju varit ombytligt väder hittills.Snöstorm eller -20.. Nää,nu måste jag jobba vidare! Tjingeling!

Fotostudio..eller ja..SKULLE ha varit..

    
 

Ja vi har gjort vårt bästa för att få en bra bild idag.Not so easy ;) Barn å djur är hopplösa att fota ;) Men vi lyckades hyfsat...

Klart!

Nu är alla papper i sin ordning enl SIF så nu är man stolt ägare till en avelshingst!


Å snart har han den här färgen...


Just nu är den här kostymen som gäller...


Lurad på konfekten..

Inte ett pip han sa,vare sig positivt eller negativt..Dock hade han galopperat ut å kollat direkt när han kom hem efter jobbet...

Arga snickar´n..

Det har jag titulerat mig själv idag..Jag har sågat och snickrat minsann! Satt upp ett übersnyggt H i trä och däri skruvat upp sadel och tränshängare. Har dock 2 sadelhängare för lite,så det ska inköpas å det snaraste!
Ska bli ohyggligt spännande att se vilka kommentarer mitt bygge får av översnickaren i familjen.. Det brukar INTE låta "åh vad bra" utan mer-"Du skulle gjort såhär,vad har du haft för skruvar" etc. Hade inte jag å Tina städat ur där till å börja med så hade det varit fullt i bråte än,jag lovar. För det är ingen brådska.MEN så drog man på sig glesbygdskavajen,skidoo luvan å snickarbälte och vips är det nästan klart.I allafall för mina grejer ;)
Nu inväntar jag att dottern ska höra av sig så jag vet när hon kommer och kan fixa käk.. För mat vill de ha,att de åt igår spelar ingen roll...
Nä,nu ska jag se om jag har nån röstinspelningsmojäng på mobilen så ska jag spela in gubbens reaktion ikväll!

The Hunt..

I går kväll skulle gubben kolla pannan och vattna fåren..Efter en stund öppnar han fönstret och ropar åt mig att springa in och hämta luftgevär och skott..Sedan var jakten i gång..Han hade sett en råtta som skulle tas av daga,hurvida han lyckades vet jag inte för nåt lik har jag inte sett...
Upptäckte att Pontus är svullen i bakknäet igår. Vilken tur man har för vana att gå över hästarna när de kommer in! Han hade dock legat inatt,så jag hoppas det går åt rätt håll... Nu måste jag sticka ut och påbörja pysslet,har varit på möte hela morgonen!

...

Jaaa,här sitter jag och funderar på vart min sambo blev av.Tog en evinnerlig tid iallafall,men han dyker väl upp. I dag har Baldur veterinärbesiktats. U.a,superskönt.Han skötte sig såklart utomordentligt! Så nu är alla papper postade till SIF så får vi hoppas det blir några tjejer i sommar.
Annars är tröttheten total känner jag. Vete 17 varför jag är så trött.Har hållt i sig i flera dagar nu. Men det går väl om sig hoppas jag! Nu ska jag susa ut i stallet å fixa klart innan kvällen.Skönt att ha det gjort!

På banan..

Nu är Big B veterinärbestiktad och alla papper klara att skicka till avelsförbundet! Vi är på banan!
Känns ju ohyggligt skönt det... Nu ska jag i min eurfori,gå ut och arbeta i sadelkammaren och hoppas att min sambo snart blir smittad av samma lycka och hjälper till ;)

Januariregn..

Värre än snö tycker jag! I går skotrade vi till mamsen på middag. Kalkon,mycket gott! Har varit fullt upp med innebandy och skottning och andra grejer. Städar vidare,måttar å mäter. Nu är vattenkopparna inne. Hraffe fattar inte vitsen dock. Blir till att visa ordentligt. Förr eller senare måste han ju dricka vatten.
Gubben krockade vit-saaben i lördags,inte så bra.Låg plastbitar lite här och var..Kofångaren är ett minne blott.
Nån fjäder i boogien på lynxen har pajat åxå. Känns inte som om det är vår vecka riktigt. Mest utgifter tycker jag.
Jaja,det är väl bara att slanta å se glad ut?
Nu ska jag sätta mig och skriva en liten lapp så jag inte glömmer handla nåt på ICA...

Trött,tröttare,tröttast..

Kom isäng vid halv 3 bläcket och klev opp strax efter 8. Man är seg som kola! Har fixat stallet och grejat iallafall.Sedan ska vi på middag hos mamma som fyller år! Kalkon,mummmmms!
Gubben är ute å skottar och jag plockar efter gårdagen... Emelie hjälpte mig innan vi lade oss igår och drog undan det värsta. Skönt att slippa kliva upp till ett bombnedslag :) Nää,nu blir det till att fortsätta,sätter man sig för länge är det kört...

Frivecka!

Äntligen frivecka! Har klarat av mina 4 pass så nu är man ledig i 8 dagar. Mycket skönt! Gubben å systersonen jobbar i stallet med vattenkopparna,själv har jag mockat å burit vatten.Fryser minsann om tårna. Misstänker att skorna inte var alldeles torra när jag gick ut! I dag ska jag plocka upp min dotter på skolan å hämta Fru Ålker på Ströms. Äntligen får han en kompis! Sedan ska det göras gratänger å jox inför morgondagen...
Nu blir det frukost...

Sista passet..

Sedan är det frivecka! I går skotrade vi till Hassela.Jag hade helst åkt bönpall,men man är portad från den sedan vi köpte min lilla gula... Måste ha tappat svanskotan halvvägs hem tror jag för aj vad ont jag har. Inte undra på som man studsade ett tag. Man är inte tillräckligt tung i gumpen uppenbarligen eftersom man lättar hela tiden.
I morrn kommer vattenkopparna in i stallet :) Slippa bära dunkarna dit också! Gud så skönt det ska bli.
Helgen är anska späckad med taklagsfest och annat jox. Men det ska väl bli kul :)
Näää,nu ska jag jobba på... Ha en toppendag!

Onsdag var det ja..

Är lite trött idag med. Vaknade ett halvt ljusår före väckarklockan. Jag avskyr att göra det,känns ju inte som nån mening att somna om typ. Hemma väntade kaffet iallafall :) Till kaffet diskuterades det försvunna täcket...Igen. Man blir ju lite orolig att nån varit å snokat,så jag ska antingen skaffa mig ett sjuhelvetes lås eller en vakthund tror jag.. Vet av en pitbull faktiskt,men jag vill inte ha en sån.Inte ens om den sover i stallet...Jag vill ha en Bullterrier...Fulsnygg jycke liksom. Näää,man ska väl halsa i sig sista kaffet och göra nån nytta även idag...
I morrn går vi på´t igen,sista passet för denna gång. Sedan är det bara att börja greja inför lördag..Taklagsfest. HOPPAS alla kommer nudå...

Trött..

I dag är jag rktigt,riktigt trött. Sovit dåligt inatt,vridit och vänt på mig. Upp tidigt å spillde i mig ett par koppar kaffe. Iddes inte släppa ut hästarna heller,fick gubben göra idag.Han som är ledig. I dag kommer hovis hem till mig,Johan får ta hand om honom.. Hoppas det går bra.Hraffe övade på gången igår. Mycket duktig liten häst det där :)
Jobbar idag och torsdag,sedan är man ledig igen.. Vi hämtade go med skotern igår,han blev inte toppnöjd direkt.
I morrn diskuteras det en hasselatur,men jag vet inte om jag ids... Får jag inte åka bönpall stannar jag definitivt hemma. Hänger lute på om Johan får till förgasargummina åxå. Paj på bägge åken,å var inte billiga.... Smakar det så kostar det tydligen.. Nää,nu ska jag jobba!

Skolstart

Så var det dags för vardags rutinerna igen! Skolan börjar idag efter jullovet. alla barn gillar inte det,iallafall inte Hugo ;) Han ser dock fram emot att träningarna är som vanligt nu åxå,det gör inte hans mamma...
Jobb igår,ledig idag. Har 2 pass kvar...Måste leta fram lönesamtalspapper som jag fått och lagt på nåt bra ställe..Hmmmm..Undra vart? Nu ska det drickas kaffe,blev inte en enda kopp på jobbet igår...
Ha en härlig dag!

Brrr

I dag var det kyligt värre.. -20 runda slängar.. I dag har vi haft besök av Johan´s moster,dotter och barnbarn. Barnbarnet blev Johan´s nya kompis ;) De matade fåren länge och väl. Annars var det fika,surr och spaning efter katten... Kollade på hästarna lite också. Själv har man mockat å grejat,men attan vad man frös till när man stod still! Håller mig mitt i kläderna.. Grabbarna är frostiga så det räcker..Se bara...





Ser lite kyligt ut... Näää,nu ska jag å spaden gå ut i hagen...

Back to work..

Japp,så börjas det efter friveckan igen. Dessa friveckor går med blixtens hastighet... I går var det ju snöstorm,för ovanlighetens skull...I dag toksnöar det också,men stormar mindre tack o lov. Ska bli spännande att se om man tar sig fram med lillsaaben...I går blev jag solo hemma. Hugo drog iväg och sov hos en kompis. Kände mig lite överrumplad..Men,men..Man gick till stallet och pulande med sina 4benta. Hraffe fick öva på gången,men än sitter han inte fast.Vore ju synd om han blev skraj och kom loss för då går det väl inte att sätta fast honom sen.
Nu är det dags att packa kappsäcken och åka till civilisationen på jobb ;) Ladda för skottning av hage på lördag...

Äre int likt så säg..

Kom inte på nåt bättre för stunden.. Dagen har kantats av snö och åter snö... Börjar verkligen kännas som det är noooog! The quest på Hraffe´s täcke går vidare,men utan framgång. Antingen har nåt tryffeltryne snott det,eller så har gubben lagt det på ett sånt där hiiimla bra ställe. Han brukar kunna göra så med små prylar. Hur han isåfall lyckats med ett helt hästtäcke är en tankenöt i sig självt!
Har idag kastat ut sista skrotet ur sadelkammaren. Projektet fortgår dock. Städ å fix. Måste dammsuga ur skåp å sånt.
Vi tog oss för och halmade åt alla fårskallar idag,de blev så glada så. Lite som glädjer såna kreatur uppenbarligen.
Nu har jag tagit in hästarna och ska gå ut å pyssla om dem lite mer sedan,men nu ska jag duscha först. Omvänd ordning kan tyckas,men annars vet jag precis hur det blir. Man är ute längre än man tänkt och vips är klockan elva och man inser att man snart ska kliva upp och skyndar sig i säng,utan dusch.För det orkar man inte då. Eller så orkar man och svär över att kudden blir blöt för ungen har tagit med sig sin hårtork till pappsen och själv äger man ingen. Såna gånger undrar man (jag) om man springer tillräckligt fort för att det ska torka av fartvinden.
Men det gör man inte ändå,alltså duschar jag nu så är det hyfsat torrt om jag går runt och fläktar lite med kalufsen ett tag.
Har förövrigt ledsnat ordentligt på korkade skoternissar som inte ser omgivningen utan bara skoterspåret och är utan hjärnverksamhet,för de har väl fullt sjå att hålla i sig i styret..Det kördes mer skotrar här på gården häromdagen. Då fick jag lite nog..Producerade en skylt och skruvade fast den på en bräda och kånkade ner till åkerkanten. Tänkte först skriva "skoteridioter" men det kunde jag ju inte göra tyckte jag.Alla är ju inte idioter..Så istället svalde jag alla bittra ord och skrev istället "Privat Skoterspår". Klämde till med "leden går på sjön" i ena hörnet. Lättbegripligt tyckte jag själv. Får nu se om de bryr sig om min lilla skylt...
Näää,bäst jag tar den där duschen nu...Ha en trevlig kväll!!

Tisdag..

Hå och hej med farbror frej. I går var det röj på elitnivå. Tina och jag kånkade och bar undan skrot från bagarstugan (som ska bli sadelkammare) för nu var jag lite less på att höra att det inte är nån brådska ;) Hur som haver har vi röjt och gjort fint som attan där nu! I dag plockade jag ur det sista skrotet ur skåpen,så det ska köras iväg på kärran åxå.Sen så börjar det likna nåt!
Fixade också rep till gången,som jag bad få gjort innan fredag..Men till sist tog jag saken i egna händer således och nu finns det möjlighet att sätta fast en häst iallafall..
Nu har jag gjort fudge,eller försökt iallafall...Vete tusan om det blev så bra. Man skulle koka och vispa frenetiskt tills att det gick att göra kulprov..Jag struntade i nåt kulprov och ställde in fanskapet i kylen när jag blivit less att vispa.Det blir vad det blir.I värsta fall får man käka med sked. Nu drog jag istället igång ett bak tekakor..Ska dela med mig till Tina som tack för hjälpen igår!!
Nää,dags att grädda dessa kulinariska tekakor!! Ha en härlig kväll...

Så var det måndag igen.

Ja helgen gick fort förbi...I går skotrade vi lite med vår vän H. Jag fick åka bönpall för min fina gula har inget startsnöre för stunden..Eller ja,snöret finns men fjädern är av tyvärr...Var lite kul att åka bakpå åxå för en gångs skull.... Annars håller man på och pula. Ska ta mig an sadelkammare och akvariestäd idag! Lämplig temperatur så jag ska klämma in en tur med B också ;) Har inte hittat Hraffe´s täcke heller. Mycket märkligt.Ska man behöva vakthund i stallet?? En best av nån sort? Blir så trött..Det passade ju så bra... Jaja,inget att göra åt det. Allt som inte är stulet kommer tillbaka. Nu är det kaffestund så man vaknar till.Ställde klockan i morse,innan man vänder på dygnet helt här... Ska fixa paket till lilla Nova åxå..Hade tänkt mig dit endera dagen här ;)

Lugnt och sansat

Men så är man pigg idag också :) Vi hade grannen på middag och det kom några grannar till senare också. Raketfri zon även i år. Det är så många andra som pangar som man kan titta på och det är ju främst för djuren man avhåller sig från pangandet.
I går letade jag Hraffe´s täcke..Johan påstår bestämt att han hängt upp det på tork i kokhuset,men där är det inte. Det är inte i nån av svalarna,inte i stallet och inte hos fåren. Jag letade igår så jag trodde jag skulle bli tokig men det finns bara inte. Som tur var hade jag ett på lager,lite långt men dock,som han fick dra på sig i morse. Hraffe fick ta Baldurs och Baldur fick det nya eftersom kardborren är mer sliten på det gamla och kardborre är inte Hraffe´s favvo.Lite mjukstart på kardborrefronten ;) Fick spänna in bukgjordarna så mycket det gick och tog bort bensnörena så länge.Fast jag tror nog han köper dem åxå. Här är det full rulle på nyårsdagen. Johan drog iväg och hämtade ny bal till storhästarna.De tuggar ju i sig en bal per vecka så det går lite hö.. I dag har gubben lovat grannen en skotertur,för grannen har aldrig åkt skoter (?!??) hur otroligt det än kan låta. Temperaturen är ju lagom,men det snöar kraftigt så vi får se hur det blir. Måste i alla händelser ner till civilisationen fram och tillbaka och handla lite. Känns som en dag jag helst ligger på sofflocket,men den gubben går ju inte...Man har att göra oavsett väder. Nä,nu blir det mer kaffe! Ha en mysig nyårsdag!

RSS 2.0