Men fy..

vad det blev geggigt ute igen då... Blåser som 17 också. Baldur fick täcke på,utifall om att det blir regn medan Johan sover..
Tror man inte på 17 att jag lyckats betala Johan´s present dubbelt upp också.Måste åka dit idag och få tillbaka.Vad less jag blev.förstod det nästan,eftersom det krånglade när jag skulle betala. Cash är King säger jag bara! Jaja,inget att göra. Tar med kontoutdrag dit så får de ge mig slant i handen.I do not give a shit hur de beter sig,men peng ska jag ha!
Jobb idag.Har en aga över allt som ska hinnas med bara...Men det reder sig väl hoppas jag.
Nu-mer kaffe innan avfärd mot arbetsplatsen..

Tisdag..

Det töar...Usch vad tråkigt...Fryser det på nu blir det blankt som 17. Här har det regnat idag t.o.m. Hoppas det inte blir mer bara.Är det nåt jag för stunden fått nog av så är det regn.
Hönäten är jag ff nöjd med. Hästarna verkar mindre törstiga åxå. Innan jag hängde upp de där näten,glupade ardennrarna en balja vatten ett par gånger om dagen.I dag har det räckt hela dagen. Det är ju inte fel tror jag.
Pojkarna är polerade och kramade på. Baldur var lika missnöjd som vanligt när det kom till att borsta huvudet.Han finner sig i det,men inte tycker han det är särskilt kul. Han är lite "privat" så. Tydligen ska man inte hålla på och feja upp i huvudet på hästar har jag läst nånstans. Det var nåt om deras privata space eller nåt.Minns inte riktigt.
I dag fick jag även ett utbrott på sambon. Han hade tur han sov,så jag hann lugna nerverna. Han hade lämnat stallkniven i Hraffe´s box! USCH vad farligt.Tänk OM han hade gjort illa sig?? Rullat på den eller nåt? Fick kalla kårar efter ryggraden kan jag lova. Den må vara lite slö,men nog skulle den räcka till om det tog olyckligt. Funderar nu på att knyta fast fanskapet i årets längsta gummiband och bulta fast den.
I morrn är det jobb igen. Sista passet innan frivecka. Har en hel del som ska hinnas med då hade jag tänkt.Skura golv och sånt tråkgöra måste jag nog ta tag i tyvärr.
Näää,soffan kallar på en lätt trött kommunalarbetare...


Lärt mig ngt nytt :D

Image and video hosting by TinyPic

SNÖ :D

Äntligen har första "lagret" snö fallit! En knapp decimeter,men dock! Hoppas det blir kallt nu bara också...
Mina hönät fungerar superbra!! Jag är vansinnigt nöjd. Inga tokhungriga hästar på kvällen.
I dag ska det jobbas. I morrn MÅSTE jag städa.Fy vad trist,men jag måste ju.Blääääää...Hade jag råd lejde jag kan jag lova.....

SMS-inlägg

20111126421 (MMS)


Äntligen!

I går kom hönäten! Efterlängtat! Nu håller jag tummen att det fungerar så bra som de säger. Isåfall är ju lunchning och eftermiddagshö ett minne blott. De ska ju vara jättebra för lättfödda hästar,fånghästar och ja i stort sett alla hästar,eftersom det är tiden de äter som är det viktiga. Det är ju av den anledningen jag är anti mot att ge pressat hö och hellre ger löshö.Det tar så mycket längre tid att äta. Så idag blir det ett besök på bygghandeln.Rep och krokar skall inköpas och sen ska grejerna roddas upp :) Mest orolig är jag att storhästarna ska tugga sönder nätet.Lite mer kraft i de kropparna...
Läst en intressant artikel i hästfocus om vatten. De hade gjort en studie,där hästar som inte fick fri tillgång till vatten ute,hade 10% mindre blodvolym i kroppen på kvällen. 10%,det är ju ganska mycket det. Väldigt intressant var det iallafall! Jag är ju noga med vattnet,ser till att det finns och att det är fräscht.Vinter som sommar.Nu håller jag på och finular ut att bygga nån form av isolerad låda att ställa vattenbaljan i. Gärna med lock att lägga på till kvällen. Det ska man väl klara att snickra ihop? Har massor av frigolitskivor,som borde fungera att ha under och runt baljan i lådan?
I går var jag och sambon i djupaste skogen och letade adventsgran.På vår mark såklart. Hittade en hyfsad faktiskt.MEN,då funkade inte belysningen,så det blev att köpa ny. Typiskt... Men nu så,bara gardiner i vardagsrum å kontor ska upp,å lite tomtar.Men de får vänta. Stallet ska få lite julmys åxå. Har starrtat julstjärnan och tagit fram stalltomten,eller haschtomten som sonen säger.Begriper inte varför dock.
Köpte en ny sorts foder igår.Krafft müsli,blå. Havrefritt och ångkokt.Dyrt tyckte gubben,men bättre än rider tyckte jag. Dessutom får de så lite,så jag tycker att den prisskillnaden inte stör så mycket. Så nu blir det en liten övergång med blandat först.Sen får vi se vad de tycker.Tomt i krubborna i morse iallafall.Ett gott tecken ;)
Nää,jag ska sätta fart.People too see and things to do! Ha en härlig lördag!

en torsdag..

Börjar dagen med kaffe och alvedon.Hade ont i huvet när jag vaknade,har nog sovit krokigt... Spöregnade ute en stund,men som tur är har det slutat nu!
Letandet efter paket till sambo har gett resultat-hoppas jag...Får se när jag åker och kikar :D
Hästarna mår fint,förutom att det är klafsigt i hagarna här och var.Ardennerkorna har inte heller vett att stå där det är torrt.Näärå,mitt i smeten gärna. Vet inte om de är mer osmarta kanske? Hraffe har trots den milda temperaturen satt en sjuhelvetes päls. När han är inriden klart blir det till att klippa. Annars kommer han aldrig att torka.. Har,som alltid,suttit vid hästnet och glott på hästar.Finns så många fina jag inte skulle tacka nej till. En lottovinst och sen så! Kan jag bygga ut och bygga om.Köpa alla åkrar som gränsar till oss och sen blir det mer häst haha.Ja drömma går ju...
I går kväll när vi tog in,insåg jag vad BRA det är med rutiner ibland. Baldur hade trampat in en träbit i hoven.Satt fast mellan skänklarna på skon och tröck på strålen.Inte så att den gjort hål eller så,men säkert var det obehagligt. Så det är bra att kratsa varje kväll! Mmm,näää jag ska koka mig lite frukostgröt innan jag älgar ut i stallet.Min fristad! Trivs så bra i vårt nya stall! Ljust och fint :D Tyvärr inser man ju,att ju större sadelkammare-ju mer grejer... Men det är bra att ha!! Ska köpa en kaffebryggare till stallet.Eller en ny in,så kan den gamla få flytta ut!
Min kamrat på stall skumrask,har varit på akademisk kurs.Jag blev vansinnigt nyfiken,och sugen att prova med Hraffe sen.Skolskritt tex-korta och korta och korta. Tills de går på "höjden" isf framåt så mycket.Ser ju busenkelt ut,men säkert är det inte det..Skulle vara kul att testa iaf.Eller med Rindi kanske,hon är ju påbörjad vad jag vet.. Vacker som en dag åxå,när hon visar upp sig ;) 865 kg temperament dock. Ingen dam man sätter sig på det där.
Nä,färdigsvamlat...Dags att käka gröt och gå ut!

bilder fr gårdagen..

Håhåjaja

Jaa,idag drog jag mig i det längsta.Halv 8 masade jag mig över sängkanten. Ett ganska ovanligt fenomen. Vaknade tidigare och hörde att det regnade,så jag tänkte det kunde vara detsamma om man låg en stund till. Rindi,gubbens ardennersto,väckte mig ordentligt med att sparka i boxdörren.Ett beteende jag INTE gillar. De sägs man kan hänga kedjor så ska de sluta? Kan vara värt ett försök! Hur som haver så regnar det kraftigt ute,så mina hästar fick frukost på sängen så att säga. Mest för gästhästen Stjärna´s skull faktiskt,hon har inget täcke... Och sen tycker jag att de kan få äta i lugn och ro där det är torrt. Misstänker att mitt rekord,mocka åt 5 hästar på en kärra,blir svårslaget idag...
I går var det ju MarchingForLife på Sporthallen här i stan. Det var duktiga ungdomar från Sydafrika som sjöng och de hade samlat ihop flera körer och  gjort en stor av stans körutbud. Maffigt när alla sjöng! Såg min unge hela tiden ;) Knäppte kort,men jag vet inte hur de blev,svårfotat... Återkommer med kort om det blev ngt...
Nää,jag ska masa mig ut och täcka på.Kanhända har man ngt man kan slänga på Stjärna åxå? Måste leta lite...Känns inte kul att släppa ut utan täcke faktiskt.

Lördag!

I går var jag till ridhuset med min fina hingst :) Han är ju himla snäll får man säga.Lastade själv,lastade av själv. Inte ett pip han säger när man kommer fram. När Wallgott kom fram annonserades det ordentligt ;) Vi red en timme ungefär. Volt,serpentiner,så gott det gick när man ville hålla sig ur vägen för Fröken H som hoppade.
Igår skulle det komma snö.Nån sådan såg jag aldrig till,regn kom det istället. Helt otroligt att det är bart på backen än. Nu,efter regnet,så är det glashalt istället.Jippi...
Ikväll är min dotter med på MarchingForLife på sporthallen. Jag å mormorn ska åka och titta ;) Blir kul det!

Sokki frá Svanavatni


Så var han äntligen här,fröken E´s Sokki. Lite tagen efter allt resande tror jag,men det går nog över ;) Fick vara med och dokumentera ihopsläppet med Sunna och Wallgot.Roligt!! Det gick ju jättebra,fast Wallgot var nog allt lite bekymrad och ville gärna vara mellan Sokki och Sunna.
Lite kul att Sokki har nästan likadana strumpor som Baldur :)
Jag hoppas nu att allt ska gå bra för både häst och ägare!!

Så blev det varmt igen..

I går när jag for på jobbet var det -4. Jag var toppen nöjd,jajamen.I dag när jag for hem från jobbet var det 10 grader varmt. Vad är det med vädret?? Kan det inte få vara lite kallt så det blir nån botten? Sjöarna kan få frysa ihop innan snön åxå tack. Ifjol var det inte alls kul att skotra över en enda sjö-Vatten och sörja. Men det kommer kanske?
I dag kommer (tror jag) Fröken E´s nya häst hem till fröken H. Åhhhh,vad spännande.Lite kul att han har likadana strumpor som Baldur ;) Ska bli skoj och se honom.Har tvingat in mig på ett hörn som fotograf.Kommer han INTE idag får jag nog närmast en hjärnblödning.. Vi har en extrahäst här hemma också.Stjärna,en ardenner. Det körs häst denna vecka. Gubbarna samlas och piper iväg på tur. Nästa vända kommer också en kallblodstravare ev. Vi får se.De får i alla händelser bo i gamla stallet.Så det så.
Tror jag lyckats argumentera ganska bra för paddock nu. Blir bökigt för gubben att sätta upp min provosoriska hela tiden ;) Dessutom så har jag bra deal på grävsidan,samt lastbilssidan. Blir inte så dyrt då!
Nä,nu ska jag koka mig lite gröt innan jag går ut i stallet.Lika bäst så...

Lördag..

I går hade jag semester,men i morrn är det bara att masa sig iväg på jobbet. Gårdagen var grå och kall mest tycker jag. Var till fröken K och lämnade en lite tack för hjälpen grej :) De har en häst jag tycker himla mycket om.En nsv hingst,Järvsöfaks första avkomma. Han är så himla fin. Världens man har han ,som jag inbillar mig är ganska jobbig att hålla i styr..I dag hoppas jag på besök av stall skumrask.Tanken är att hasa mig upp på min lilla kille ;) Han är ju fantastiskt snäll. Tog ut dem på gången för polering igår,och han står så himla snällt,fast alla andra mumsar hö. Man vill ju få bort all gegga på hovarna ordentligt så de får chans att torka under natten.
I går kikade jag åxå på bilderna på arbetarbladet.se,på de vanvårdade hästarna. Hua,hemskt.Stackars djur... Man blir ledsen när man ser sånt där. Säkert är det jättefina hästar,men som nu inte ser mycket ut för världen. Magra och fula,fruktansvärda hovar. Nä fy fan,säger jag bara.
Nä,jag måste käka frukost och sätta fart.Baggarna ska tas in i dag är tanken så det ska halmas och fejjas på. Det tar längre tid än man tror det.

God Morgon!

Uppe arla,som vanligt,och släppt ut mina fyrbenta kamrater! Det är trevligt att komma in i stallet och mötas av gnäggande! Det är mest Hraffe som gnäggar,men ändå! Rindi sparkar med hovarna i väggen,vilket jag INTE tycker om. Gårdagen var bra. Grejade med Hraffe m fröken H,träns och tyglar på. Han är mycket duktig!
Sen var det en massa stök med annat.Tvingade åt mig kaffe och sen på´t igen. Även så solade jag igår,vilket jag inte gjort på sisådär tio år. Men just då kändes det toppenskönt,lite frusen och ont i ryggen som man hade. Sved på benen sen.Ajdå...
I dag ska min vän Therese få besök hade jag tänkt mig! Har inte träffat henne på länge nu,så det är dags tycker jag :) I morgon har jag semester från mitt jobb.Barnvaktstekniska skäl mest...
Nu måste jag väcka 7sovaren,annars kommer han inte iväg till skolan...

Hur tänktes det nu?

Hörde lite ryktesvägen att en person i området,som håller på med islandshäst,sagt att det finns inte en enda bra islandshingst i norrland.Man måste åka till skåne. Va? Jag kan nämna 3 utan att behöva tänka ens! Döggvi,Reynir,Thor.Inte särskilt långt bort heller.Jag begriper inte vad människan pratar om faktiskt. Det är klart att antalet kanske inte är lika stort som söderut,men det finns välmeriterade hingstar även här!
Nog om detta... Min son har fyllt 10 år.Han fick en cross,med växlar. Han åkte sisådär 25 meter innan han tyckte det var otäckt. Crosskola nästa?
I går hjälpte han mig ta in hästarna och benämnde åter mina som Tysken och Svensken. Medan jag kratsade hovarna på Hraffe (svensken) var Hugo inne med Baldur(Tysken) och pratade.Jag blev paff,faktiskt.Han har aldrig vågat stoppa in näsan i boxen ensam förut.Kanhända är inte hoppet helt slut än? Eller så var det ett sätt att smöra så han får åka och köpa MW3?
I går damp även räkningen från ockrarna distriktveterinärerna ner i lådan. 5281 kronor! Det är banne mig inte underligt att många drar sig för att ringa veterinären,de har ju för 17 INTE RÅD! Detta kommer att svida i plånboken. Hade räknat med nånstans runt 3,men ack vad jag bedrog mig... Jaja,betalas ska det ju...
Hur som helst så ska jag undersöka paddockbygge nu. Jag skulle rida bra mycket mer,om jag kunde hålla till hemma när det behövs. Dvs när man är hemma ensam m barnen,väntar på nåt eller nån.Då är man ju hemma ändå. En strålande idé om jag får säga det själv! Så nu ska jag räkna på det där... Och ringa runt lite bland mina kontakter på gräv och last sidan. Tur man har en pappa som är åkare!
Nää,nu ska jag sätta fart å packa skolväskan åt Hugo,skol if idag.

Hmmmm

Jag gjorde ett försök till multitasking. Projektet var löslongera hästar och fotografera samtidigt. Detta tänkte jag då göra i min provosoriska "paddock". Det gick ju sådär... Fick fart på Hraffe,upp med kameran och preciiiis när man hade honom i blickfånget blev det avsaktning och halt vid grästuva. Typiskt... Baldur var duktigare. Han tyckte det var kul och for som en iller första 2 minuterna. Sen travade han på fint. Tills han kom på att det var roligare att gå in till mig,för kanske hade man en morot eller så?
Detta stärker mina energiska tjatattacker att anlägga en ordentlig paddock. Inte nån med gräs,neeej tack.
I övrigt så är vi hundvakt. Stina bor här i helgen. Hon är ganska gruffig när det är mörkt,samt lite bortskämd med att sova i sängen. Bäddade åt henne på golvet brevid min säng,men Stina pep och pep,så till slut gav jag upp och tänkte som så att jag kunde stå ut ett par nätter med en jycke på benen. Det är ju inte min hund och jag förstår ju att hon är van att sova i sängen hemma,så inte begriper hon varför hon inte får komma upp här. Så man föll till föga. Det är tur de inte köpte en större hund. Då har man inte fått plats.
Nu ska jag se till att tonåringen tar med sig hundvaktshunden på promenad. Kan hon gott göra tycker jag :D
  

Frivecka!

Åh vad härligt! Nu är jag ledig igen :) Väntar nu på hovslagaren.Grabbarnas fötter ska fixas. Vinterdojjan ska på Baldur,Hraffe får gå barfota iår igen.Nästa år blir en annan femma.
Denna frivecka ska vi fira Hugo som fyller tio år på måndag.
Måndag och tisdag åker alla lamm på slakt också.Skönt tycker jag.Ett evigt rännande åt alla håll just nu.
Nu:Kaffe,sen kanske lite fotande om jag hinner och orkar!

Besiktat

Har besiktat bilen.Gick ju bra iår med. Härligt väder ute,dock en dag som försvann ifrån mig på nåt vis. Fejjat på i stall och lite ute,men sen tog som tiden slut.Hoppsan.Men,positivt är, att efter i morgon är det frivecka igen. Jobbpassen har gått fort! Torsdag morgon kommer hovis och skor och verkar. Tja,annars no news. Dagarna går raskt,snart är man 88 och på hemmet i bästa fall.
Nu ska jag dricka kaffe med Stall Skumrask!

RSS 2.0