Måndag

Gubben å sonen sover på sötörat de. Det är ju lov för ungarna.Välbehövt kan tänkas. Själv ska man jobba idag. Men det går nog bra... I går hämtades det halm etc. Det går ett gäng bal,så vi fick köpa av en annan fårfarmare tck o lov.Annars var Tierp närmast,hej å hå. Har ont i ryggen som sjutton igen.Tror ärligt att sängen är för hård. Eller så har jag nån låsning. Ont gör det iallafall. Borde besöka naprapaten kanske? På fredag kommer fröken H´s systers nya häst hem :) Jag är mer spänd än dem tror jag haha. Ska bli så kul att se honom äntligen!! Han ser fin ut på bild iallafall. Honom har hon hittat på Island,så han har en tripp framför sig stackarn...
Ägarinnan stannar kvar å jobbar därborta. Mina hästar är det fint med. Även om Hraffe gav matte ett hjärtsnörp igår. Han var inte vid grinden,å genast tänkte man Oh nej... Fram med ficklampa,långa knäet före ut i hagen.Längst ner i skogen stod han och filosoferade. Pigg tack o lov. På tillbakavägen hade min panna närkontakt med en gren så nu pryds den av skrapsår.Skitsnyggt verkligen... Svider även...Men det var det värt.
Man får ju lite aga efter han haft ont i magen EN gång,men vetekli verkar göra susen! Laxerande,men det visste ni väl. Gubben´s ardennerko driver mig lätt till vansinne dock.Hon är rasande otålig.Slår i boxdörren om hon anser att hon ska ha hö,eller om hon vill ut. Lätt irriterande. Mina killar är bäst i klassen och väntar alltid tålmodigt!! Hraffe är ju HIMLA duktig på att vara ensam inne som ute. Har alltid varit åxå. Nä,jag bör sätta fart. Arbetet kallar,snart dags för avfärd...

Repriserar bild..Med hopp om att dottern ska bli intresserad av hästar nån gång...

Söndag..

Dygn ett av tre avklarat. Känns skönt att komma hem,som alltid. Blev invinkad av Harry Haffa på hemvägen och fick blåsa och visa lappen. Var ganska snabbt avklart,fast man var sist i kön... Nu ska jag käka frukost å börja på mina sysslor!! Har som alltid en del att stå i...
I går såldes Kåre som livbagge till Alnö. Åh så glad jag blev att de tog honom. Den enda bruna,så jag hoppas han ger fina lamm nu så han får fortsätta leva. Måste beställa ett märke till åt honom,då han tappat det ena. Men det är ju en baggis.
Bara en vecka kvar till slakt nu! Ska bli skönt att skaran decimeras faktiskt. Det är lite tröttsamt med så många på olika håll. Vill ha alla nära nu när väder och vind är så ostadigt.
Nä,färdigsvamlat.FRUKOST och sedan stallet.Så får det bli!

Oh well...

Nu börjar min arbetsvecka... 3 dygn hägrar. Känns ju sådär,för jag tycker jag inte hann vara ledig? Friveckorna svischar förbi raskt kan jag lova.
Men det är bara att jobba å se glad ut. Har iallafall släppt ut djuren så sambon får sova lite längre. Snällt av mig va? Nää,bäst man packar ihop och gör sig redo...

arla..

Vaknade 04.39..Kollade på klockan..Insåg att det är alldeles för tidigt,planerade att somna om. MEN. Tydligen tyckte Ture att det var trevligt att jag var vaken,och såg det som sin uppgift att inte låta mig somna om. Detta på ett trevligt vis,visserligen.Men en kurrande katt upp i ansiktet uppskattas inte alltid. Envis som han var,klev jag upp 5. For å släppte ut hos grannen direkt,hem å fixa mina egna och såg fram emot en kopp nybryggt kaffe när jag kom in. Tyvärr hade jag glömt slå på kaffebryggaren vid avfärden.Typiskt...
Hoppas min mamma kommer hem idag.Igår fm satt hon på flygplatsen i Grenada,och hade suttit där ett dygn. Vad braaaaa..... De hade överbokat alla plan,så stackars mamma fick snällt vänta. Stackarn.
I morrn jobbar jag åxå. Jag som inte hunnit det jag vill göra helt.Nä.Men så är det.
Har förövrigt introducerat vetekli till grabbarna. Fungerar hittills mkt bra. Mina hästar är omdöpta av Hugo.Numer går de under namnen "Tysken" och "Svensken"... Vem är då Bellman???

Regn å gegga..

Nä fyyy vad jag inte vill ha mer regn. Blir ju en smäck överallt :( I dag fick man täcka alla hästar. Tror inte Rindi var så van det nä. Men det gick bra iallafall,trots att jag gjorde det i hagen utan grimma :) Nu har jag äntligen kommit in efter förmiddagens göromål. Har luchat fröken H´s hästar å mockat.Så slipper hon när hon kommer hem sen. Har såklart fixat mina egna samt kollat till grannens travare. Där slapp jag mocka ;) Men de ska tas in å lindas ben å fejas på med sen. Man kanske skulle starta ett hästserviceföretag istället? Hade jag haft utrymme hade de där kusarna kunnat stå här medan husse är borta,men det finns inte riktigt box som räcker åt dem.
Nää,nu har jag gjort mig förtjänt av kaffe!!

Hipp Hipp Hurra!!

För det är Julia´s födelsedag!! I dag för 15 år sedan kom min kära unge till världen! Kl:18.37 närmare bestämt.
Fattar inte var de senaste åren tagit vägen???? Så idag,på födelsedagsbarnets begäran,serveras det stekt potatis,falukorv och ägg till middag. Vardagslyx? Men Julia får bestämma,för hon fyller ju år!Nånting mindre kul...Fick ringa distriktar´n igår. Hraffe hade ont i magen stackarn.... Vi gick å gick å gick.... Tillslut kom veterinärn å han slangades m olja å vatten. I dag är han piggare. Magen bubblade å lät å han hade bajsat.Gjorde han iof i går åxå,så jag vet inte jag...Men nu får man gruva sig för räkningen då... Man kanske ska bli veterinär? Skola om sig på gamla dar? Nää,nu blir det å hålla koll idag...

Måndag-igen..

Helgen har susat förbi. Lördag var vi på kalas i stan och sedan kom stall skumrask med bihang på middag.
I går var det tårtkalas för Julia. Min systers hund,Stina,stannade kvar för en sleep over. Stina är en Jack Russel. Jag blir så full i skratt när man promenerar med henne. Spännig,trots sin storlek. Men hittills har det gått finemang. Stina har sovit bakom mig,Ture har sovit på mig.Jag har således knappt sovit..Men det är väl en vanesak?? Man har ju ingen hund numer. Kul att få låna iallafall!! Idag ska jag ta en lång prommis med Stina och sen fejja m hästarna. Har byggt mig en provosorik paddock i en hage. Ska även ringa kommunen,för åsikterna går isär.Behöver man tillstånd för att köra bort matjord?? Jag är igång med min paddock igen.... Nu sa gubben;ja varsågod,du får göra själv... Jag tar honom på orden.Så det så.. Kolla vad som gäller kan man ju iallafall...

Fredag

Frivecka!! Yes! I dag har vi satt upp fårnät till läskiga ligan. Trodde i min enfald att det skulle vara gjort på en grisblink... Not so much. Nä,tog hela förmiddagen var vad det gjorde. MEN nu hoppas jag slippa ha baggar på rymmen. Skrämseltaktikerna tog raskt slut och hade minimal verkan. Tog 5 minuter så var det ute igen.
Har hämtat min tonåring idag.Hon har varit hos pappa i 3 veckor nu,pga prao. Har även handlat paket till henne. Det du,Julia..Blir du nyfiken nu??
Har inte hunnit rida idag,men i morrn,i morrn,ska det taktas runt Nobero iaf om inget annat.Sen är det kalas i stan. Ska även haka på Evelina och kika på en häst. Kul!
Nu ska jag sjunka ner i soffhörnet en liten stund,sen stalldags!

Torsdag..

Tjahapp,så har det blivit torsdag igen. Var på information i går på skolan. Vet inte om jag blev så mycket klokare. De ändrar betygsystem,nu igen. Från A-F blir det nu. Var det nåt fel på 1-5?? Det ändrades ju till alla G´n -96,och nu ändrar man igen. Fast jag kan tycka siffrorna funkade bra. Såg såklart bonde söker fru igår.. Börjar bli lite less på´t faktiskt. Så jag gick till stallet istället. Mina pojkar var geggiga om fötterna. Efter regnet som kom,blev det en mysig smäck. Nu hoppas jag det blir kyla och hårt i backen så man slipper skrubba hovar varenda kväll. Det går ju det med,men hur kul är det? Snart dags att vintersko,så det vore bra om kylan kom före,så kanske man kan slänga på sula. Nää,jag måste sätta fart å jobba.. Sista passet idag,sen är jag ledig igen ;) Härligt med dygnsschema!

Ostädad...

Ostädad...

Hraffe,full i spån. Han hade nog sovit gott får man hoppas...


Stilig!

img_9198 (MMS)

Lillgrabben,lite redigerad-old school ;)


Tja..

Det var då ett himla regnande det bjöds på igår. Tog in hästarna tidigare,av 4 hästar hade en täcke..Bara Baldur. Jag smsade begäran om täcke på fr jobbet ;) Väl hemma tryckte Hugo och jag en pizza för ovanlighetens skull. Sen var det jobba på. Vet inte hur gubben gör när han mockar riktigt... Han hade inte spridit ut spånet,sen var det insopat sisådär en meter in i boxen. I don´t get it...
Jaja,själv är bäste dräng i alla händelser! Matade fårskallar och borstade hästar. Det tar på att borsta ardennerkor..För att inte tala om att kratsa hovarna. Tur man valt mindre modell på hästar. I dag ska jag åka till hööks med fröken H/försökskaninen. Det ska inhandlas billiga neopren boots. Baldur trampar sig på insidan bakhoven ibland när vi rider ut. Förmodligen för att han har ben som en sprattelgubbe när han är het.Minst ett benpar extra känns det som ibland. Hur som helst tänkte jag att detta kan hjälpa. Har testat strykkappor,men det hjälpte inte.Han trampade sig nedanför iallafall.
Sedan ska jag rida och fejja med lilleman. Kvällen ska spenderas på skolan för att få info om gymnasieval för min kära dotter. Hua..Snart är hon stor på riktigt... Har kämpat i 15 år med att få ungen intresserad av hästar,men icke.. Så nu får man nog ge upp.
Nä nu måste jag sätta fart!! Barn ska på skola och jag bör äta stadig frukost så man hänger med fröken H´s tempo.. Åldern tar ut sin rätt kanske??

Fullt upp..

Gårdagen var ganska späckad. Hovslagaren kom,vi bytte däck på bilarna och min försökskanin kom och åkte på Hraffe lite. Han är en mycket duktig liten häst! Blev några meter i skritt ;) Han försöker svanka undan lite,men är inte särskilt skraj av sig alls. Han blir nog toppen sen!! Longerade åxå,med varierat resultat.. Jag vill ha en PADDOCK. Skulle underlätta enormt just nu! Men,jag har årets tjurigaste sambo på just den fronten ;) Tur försökskaninen ha en paddock,å jag har en transport! I dag jobbar jag,har dock bytt bort natten då det krockar och min käre mor befinner sig på sydligare breddgrader. Spanien närmare bestämt. Men det funkar ändå! Nu-jobba på. Ha en trevlig dag alla!!

Halvvägs..

Jobbat pass 2 av 4,så nu är hälften klart ;) I lördags var jag solokvist när jag kom hem. Sonen på hajk med scouterna och sambon hade¨åkt på jobbet... Passade på att rida en tur. Red upp i skogen en bit bort och tog rundan runt Nobero. Ingen jättesväng,men dock. Det var gångarten takt överallt där man var tvungen att skritta. Inte nån vägvinnande denna gång.Nähäpp. Jaja,man kan inte få allt... Tycker om min häst ändå ja...
I dag kommer hovis till de stora. Tar sin lilla tid kan jag tro.Det är nya dojjor vilket betyder varmsko.
Dessutom är sonen hemma med feber,ingen hög feber,men allmänt hängig.
Snart fyller mina barn år.Julia den 25:e (15 år)  och Hugo 7 november (10 år). Man planerade som en kratta när man bara har 2 veckor emellan dem. Eller så planerade man inte alls,vilket känns närmare sanningen...
Nu ska jag ta itu med tvätthögen som vuxit några dagar...

Ett stycke onsdag...

Jaa,vad har hänt? Red till fröken H i måndags.Baldur surade lite på ditvägen för han fick bara skritta,taktade nästan hela vägen. Hem var han helt underbar! Vägvinnande skritt utan att ha bråttom,jag hade kunnat ha sytråd istället för tyglar. Det kommer jag att leva länge på :D I går var vi på kliniken för raspning och allmän check up.
Allt såg fint ut.Lite vass på ena sidan och ngn hake de slipade ner. Dock var han minst på bygget. Tyckte dock de gav honom liite för mycket sedering,han är ju känslig som attan för det,vilket jag också talade om,men ändå var han himla "full". Stackarn... Vägde honom åxå,350 kg ca. Lagom vikt tyckte både jag och veterinären.
I går satte min händige gubbe upp en vattenkran i stallet! Gud så bra! Nu slipper man galoppera till kokhuset hela tiden ;) Det är kallvatten bara,så lite spring blir det väl ändå,men man kan fylla nån vattenhink och skölja ur betforhinkarna direkt.Mycket bra!! I dag hade jag tänkt mig få vinterdäck på bilar och släp. Det var duktigt med frost ute så det låter väl inte vänta på sig så är det snö.
Nää,jag ska fika frukost och sätta fart. Bäst så...

Måndag igen.

Ny vecka igen. Sonen svårväckt i morse... Jisses vad det stormade igår. Regnade och blåste vansinnigt mycket. Tog in hästarna strax efter 19. Hugo var med ut och borstade dem lite ;) Han har ett gott öga till Hraffe min son,och jag tror känslan är besvarad. Hraffe gillar att nosa på Hugo och är stillsam när han är med i boxen.Klok kuse!! Igår var en städ i hage dag.Vinterhagen fick en mockning. Ser trevligt ut när man är klar!
I dag får vi se vad som blir... I morrn ska ju B på kliniken,bright and early... Nu är det bäst jag fixar frukost och packar skolväska...

Ett par bilder från gårdagen

    

Bruksridning på majskansen. Sunna var inte alldeles "med" i programmet tyckte hon,men det spelar ingen roll.Jag gillar den hästen ändå :) Wallgot var jätteduktigt. Tänk så långt han kommit bara på ett år!! Fröken H har gjort ett jättejobb med honom! Ett par fina isisar till var med,Dugur och Grani. Själv bjöd jag inte på något deltagande. Tror inte vi är mogna för det än ;)

God Morgon :D

En vacker solig dag ser det ut att bli!!! Härligt! Sov ganska länge idag,Ture väckte mig 07.20. Släppte ut hästarna å fejade. I går fixade jag i vinterhagarna,så nu går de där. Glömde dock kolla så grindtrådarna var lagomt långa. Det var de inte. 3 dm för korta var vad de var... Fick göra ett provosorium tills alla 4 var ute och göra nya sedan.Gick det med.. I går var sonen på klassfest,lillgubben.Hämtade honom vid 9,alldeles rödblommig haha. De hade haft kul iallafall. Sedan var det soft på soffan. Gubben jobbade natt så alla katter fick sova inne med inatt.Annars brukar de stora åka ut så det visslar om det. Nu:Kaffe,sen:tävling på Majskansen.Kameran följer med. Kanhända bjuppar jag på nån kul bild sen då? Om det blir nån vill säga..

7/10

Det blev inget rida idag tyvärr.Istället blev det en massa måsten med hagar och sånt. Det var ju frost i morse,så i morgon går hästarna över på vinterhage. Min lilla son är på klassfest ikväll och sambon jobbar natt. Så jag blev ensam en stund. Lite trist när man är van att ha familjen omkring sig,eller delar av den iallafall. Dottern vaktar hus med ett stycke kamrat i helgen,måtte de sköta sig...
I morrn ska jag masa mig ner och kika på bruksridningen på Majskansen. Kanhända kan jag lura med mig stall Skumrask? Har nu prefabricerat inför insläpp.Bara betfor och B vitamin ska ner i krubban,sen är det bara att ta in. Ska vara lat efter det.Bara softa på soffan. Har gjort så det klarar sig idag. Tja,annars inga nyheter alls. Det går sin gilla gång...

Ledig :D

Nu är jag ledig igen! Har gjort mina timmar på jobbet för denna gång. I dag ser ju vädret grått ut,men tanken är att jag ska lasta lillen och åka till fröken H samt rida min stora kille. Har längtat!! Ska även träna med vattenslangen tror jag bestämt. På tisdag ska B till Atg kliniken å raspas också.På lördag tänkte jag åka ner och titta på Brukstävlingen på Majskansen. Kan vara kul att se. Ska även hämta paket med akvariemedel och städa akvariet idag. Sedan ikväll kommer Emelie och hälsar på!

Radio..

I går på P4 var det radiorepotage om våra får och vår eminente fårfrisör,Erik Uhlås! I går kom reportern tillbaka och gjorde om hästar. Även jag blev så illa piskad att snacka när han stoppade micken under näsan ;) Men det blir vare blir... Ringde även en mkt lättstött försäljare som la på i örat på mig när jag frågade om han sålde nåt och att jag inte ville köpa oavsett vara...Han blev oglad och la på.. 
Nu är det jobb idag å sen blire friiivecka :) Ska gå ut hårt och greja unghäst och RIDA! Fast på B..

Sista dygnet :)

Snart frivecka!! Bara idag kvar. I går drog jag ner Hraffe till fröken H. Pulade m honom i paddocken.
I dag spontanvaknade jag före väckarklockan.Nu är man tillbaka i gamla hjulspår. De snaggade tackorna har flyttat ut på bete igen medan döttrarna är kvar inne. De är behändiga att ha inne.Ingen som gapar så fort man går ut!! Har nu släppt ut hästarna å matat fåren,ska dricka kaffe i lugn och ro innan jag ska åka på jobbet!
Ha en trevlg dag!! (mer blir det sen..)

ZZZzzzzz

Seg morgon... Vaknade av Ture,som klämt ned sig nära örat och kurrade med viss frenesi... I dag är det jobb,men min häst är utlånad till fröken H,så han får motion ändå! Toppen :) Nu lånar jag inte ut honom till vem som helst,bara till människor jag litar på och som inte väger för mycket för honom. Han är ju lite smal av sig..
I morrn ska jag rida själv,kanske m stall skumrask? Variera sig lite ;) På morgonen hinner jag ändå inte,för då kommer radion.Puh.
I går var det middag med fårklubben. Jättegod mat å trevligt sällskap.Fast vi drog nog ner medelåldern lite ;) En kvinna från systugan var där och visade vad man kunde göra med fårskinn. Riktigt fina saker hade hon gjort. Så några skinn ska jag allt ta reda på!! Kuddar och stolsdynor var jättecoolt i skinn. Sedan hade hon gjort en fårskinnsboa ;) Ganska läcker den med. Nää,nu är det arbete som gäller. Ha en härlig dag!!!

Full rulle...

I går klipptes tackorna. Delat av lammen från mammorna nu,de behöver äta upp sig tyckte vi.
Nån radiokillen var där och gjorde repotage också. Han kommer igen på tisdag,då det ska göras om ardennrarna.
Jobb i går,är en 3 dygnsvända denna gång. Baldur har stått några dagar pga skavet,men jag tänktes se hur det ser ut å ev ta en tur m gummibett idag. Vi får se. Gubben ska visst köra sina åxå,och där är man ständig hjälpreda. Vore skönare om han körde enbet tycker jag,men men...
Ska på fårklubben å käka idag åxå. Hade jag förträngt,men det är bara att masa sig dit...

RSS 2.0