Kul åk!

Har åkt beach buggy idag! Som att åka radiobil! Jag vill åxå ha en :) Fröken H bjöd på åktur å en glass på korvmojjen. Farbros Sven var åxå med,jag höll hårt i honom så han inte skulle trilla ut :)

Pojkarna kliar varann igen så ordningen verkar återställd! Kalvar inte Gaefa innan tisdag kommer fru veterinär å känner så det är någe där å hon inte är skendräktig.
Over and out!


Efter regn kommer solsken

Vi fick ju verkligen lite regn. Regnat i ett par dagar nu,men idag är det fint!! Igår duggade det hela dagen så gubbe å son passade på att åka till skatan å fiska. Behändigt att min mamma har en båt såna gånger ;) sen for vi på bio. Grown up's 2,helt ok. En halvslö dag får man säga.
Grabbarna är nog inte riktig klara med varann. De har varit inne ett par nätter nu bara för att jag inte vill chansa,men det ser ut att börja ge med sig. Hraffe trycker mycket uppe bakom stallet,men han har att ta av så det blir nog bra. Måste laga ihop täcket bara,det blev revor i det tyvärr :( Nu har jag bara tre lediga dagar kvar,fy vad det känns hemskt... Speciellt när ingen unge behagat komma. Ska komma med veterinär idag om hon kan komma å känna på tisdag. TÄNK om hon är skendräktig? Då blir jag SUR! Men han har ju inte missat ett sto hittills så varför skulle han missa henne tycker man?
Jaja,vi får väl se. Man kan ju inte påverka precis....


Gråter blod nästan...

Jag ska snart börja jobba igen.... Usch vad tiden fick rackarns fort...


Å där sprack bubblan

Och det hemtrevliga betandet sket sig. Baldur gav sig på Hraffe när han hade mage att gå in i vindskyddet. Så jag tog in allihop och har nu släppt ut pojkarna i andra hagen där det inte finns vindskydd eller ston... Håll tummen tack!!


Aj...

Ont i ryggen från start. Stel som en ekkvist. Är det åldern eller sängen? Sängen är väl inte världens mjukaste precis. Lite som en bräda... Dags att byta igen kanske?
I dag kom det efterlängtade regnet. Jag hade längtat,inte gubben så mycket. Blir tydligen svårt att slå då. Men jag tyckte markerna behövde en dusch!
Hästarna fortsätter i samma hage,får ju toppen det! Fantastiskt vad skönt att Baldur är så himla snäll!! Inte alls ute efter nå gruff. Respekterar Gaefa's åsikter och bryr sig inte så mycket i henne. Känns skönt i maggropen!
I dag blir det stadsbesök. Det ska köpas drag å fiskegrejer...


De tre i samma hage igen

Och det gick ju (hittills) alldeles förträffligt! Gaefa gjorde klart för Baldur direkt att honom ville hon inte ha i närheten av baken. Hraffe å Baldur gjorde som de alltid gör,nosade,pep och sprang. Baldur trodde nog i ärlighetens namn att det var ny fjälla på G för han hade vansinnigt brådis ut,men nu har det lagt sig och de har käkat gräs sida vid sida sådär hemtrevligt. Matte är glad å kär i alla sina fina fyrbenta! Inte minst Hraffe som vanligtvis inte gillar täcken alls,men som står sååå snällt när man drar av å på pyjamas. Han är så jäkla duktig! Inte ett dugg bekymrad när man drar över huvet och har sig. En del blir väl skraja när de inget ser och man har väl inte fårt in tekniken vill jag påstå... Tar lite tid,men det går fortare å fortare varje dag,så matte ska nog lära sig rätta knycken till sist....


gårdagens bilder

 
 
Hade en trevlig dag med kusinen och familjerna. Lite hav,lite strand,lite fiske å  lite djur. Fick se grannens alla djur,kor ,påfåglar ,höns kaniner och hund.
I dag jobbade vi på lite. Räfsat ikapp det vi kunde dra ihop,nu måste vi vänta en dag eller två innan vi kan räfsa mer. Var duktigt varmt även idag. Nu lagar man lite käk innan de kommer å hämtar Embla...

VILODAG

Tack o lov... Vi har jobbat på i värmen. Det har varit skitjobbigt faktiskt. Stå i solen i flera timmar och dessutom utföra nån form av kroppsarbete. Värst för karln såklart. Odag tog vi således en vilodag. Eller ja,det finns annat att göra om man säger. Det ska harvas och jag ska ägna mig lite åt djuren. De ska få gå in idag. I morrn åker lilla Embla hem. Där fick jag att fundera på,min plan var ju att Gaefa skulle ha föl nu så Hraffe skulle gå m Baldur. Hittills inget föl ju. Har smsat veterinär för koll men inte fått ngt svar. Typiskt. Jag ska smsa igen... Men frågan är ju nu om man tärs släppa ihop alla 3? Baldur har ju nyss betäckt så särskilt sugen lär han inte vara,och Gaefa,vare sig hon är skendräktig lr dräktig så är hon inte intresserad,men törs man är frågan. Jag blir nog så illa tvungen att fundera ut nåt här.
Avskyr dilemman....
Idag är det förövrigt åxå en varm dag. Dotter å svärson kommer hem idag då det ska jobbas i morrn åxå ju. Vår grannunge åker till gbg så hon ska inte va med,typiskt. Bästa arbetaren det.
Nu blev det hattigt här känner jag. Bäst att dricka kaffet så jag vaknar till. På återhörande. Ideer om ihopsläpp eller ej (erfarenheter) mottages tacksamt. See You...


Förövrigt

Så orerades det om utlandssemester. Jag vägrar annat resmål än Island. Borrar ner hälarna i myllan här hemma och kedjar fast mig i bron. Vägrar... Island,eller möjligen ett besök på Sumatra hos mina kamrater. That's it.
Får önska mig en islandsresa när jag fyller 40....


Värmeslag

Ja jäklar vad varmt det varit idag. Vi var å jobbade på högänget och svetten har lackat vill jag säga...Helt slut nu. Såg en pytteliten ödla iallafall,men den ville icke vara med på bild... Sambon stackarn har haft både långbyxor å långärmat då han slagit m röjsågen...


Budord

I dag har jag brutit mitt eget budord:"Du skall icke sy" . Men jag blev tvungen faktiskt.. Jag har ju införskaffat en pyjamas till Hraffe. Han är ju som attan å ska klia sig mot grejer. Kanten på vindskyddet var ju poppis där ett tag.
Men till saken... Detta täcke då,från Jackson,har ju hel hals och magdel. Fram på magdelen satt en underlig grej tyckte jag,en strechig grej med spännen på. Jag hittade då inte vars de skulle knäppas så jag tog fram saxen å klippte bort skiten. Meeen vad hittar man då? Joo 3 motsvarande spännen I halsdelen. Så det va bara att gå in å sy. Gick förvånansvärt bra. Det kurkade å tjöt ett par gånger i symaskinen,men det gör inget tänker jag. Skär den ihop kan jag ju absolut inte sy. Men idag var jag lite glad att den fanns får jag tillstå.
Måtte jag nu inte få för mig att sy nå mer...
Hraffe var förövrigt duktig. Han tyckte nog det var läskigt att få på sig nå dyligt,men han insåg väl att han inte kom undan då en drog på å en annan höll i grimman. Sen vare slow motion ut ur stallet...


Nästan ocker...

I dag har jag ringt runt för att ta reda på vad ett UL kostar. De vill att stoet undersöks innan hemfärd. Först ringde jag distriktarna. Jag trodde helt ärligt jag skulle svimma... 830kr för UL å ca 850(????) för resan. Alltså 1680kr. Vad tusan... Sen ringde jag ATG kliniken,de tar 450+moms. Snacka om skillnad. Helt sjukt att resan är dyrare än själva ultraljudet. Man tycker ju att när det är en inbokad grej ska väl resan vara lägre,en sak om de får åka akut kan jag tycka.
Så vi får väl se vad de väljer. Erbjöd mig att åka in till kliniken bara jag fick soppapeng...
Gaefa ser ut som igår typ. Bara det blir någr snart... Less på å väääänta å vänta... Så det så.


Ngn skillnad?

Ser ni ngn skillnad? Den till vänster är tagen idag,den andra härom dan...


Tjaa

Gaefa är öm på bullarna. Å vad betyder då det? Själv har jag banne mig ingen aning,mer än att det var nära en öm röv för matte igen. Hon brukar ju älska att bli smord runt juvren men igår var hon riktigt sur. Hytte med benen å piskade med svansen. Hästskrälle,kan det bara fölas nån enda jäkla gång....
Igår blev dragracingen inställd,så de ska tillbaka idag igen för att nyttja sina inträden. Man fick inga pengar tillbaka,men man fick gå in gratis idag då istället. Själv tycker jag det är kul max en timme så jag väljer att stanna hemma!
Nu ska jag gå å kolla hästrackarn.. Å ge henne frukost...


Lördag!

Har nyss vinkat av sambo å son som ska på sättna dragracing idag,i regnet. Får väl se om de vänder å styr hemåt. Själv ska jag pula på hemma. Ta in hästarna en stund tror jag.
Sen får vi se. Nu vill jag se fler framsteg på fröken Gaefa. Hon kom i full fräs i går vid kvällskollen. Galopperade som en galning,puckot. Men jaja,kanske hjälper det till att skaka runt där i magen så det händer nåt.....


Tonårstrött...

Skulle kunna sova hela dan,men därav blir intet. Vi ska köra bort det sista på fornvården. Sån är planen iallafall. Gruvar mig... På återseende,om man överlever...


Biotime!

Vi for på bio,efter att ha bommat igen kåken nogsamt utifall tjuvar kommer. Såg The Lone Ranger,den med Johnny Depp som indian. Ganska bra får jag säga. Gillar Depp som skådis,som människa ser han mest bohemisk ut ;) Men som skådis är han så himla bra :)
Väl hemma igen märker jag att igenbommandet för tjuven var lönlöst. Jaa jag menar,svårt att bryta sig in genom en altandörr på vid gavel. Se där..
I övrigt ska jag spela lotto i helgen,vinna storkovan å köpa massor av mark å en muskelbil... Det var så kul å köra mustang. V8:an mullrade under huven. Wow... Herr H,jag är avis... Jätteavis. Men med lite tur får man köra nån mer gång :) Herr H är en vänlig själ menar jag...


Oj så skoj

Det var att få besök av herr H från Orsa med tillhörande muskelbil som man fick köra :) Skitkul! Nu spela lotto=köpa eget vrålåk....
P.s=noooo baby,men större lökar...


Intet i natt

Inga barn i natt i alla fall. Min arbetskamrat fick barn härom dagen,grattis :) Nu kan väl jag få mitt åxå dåva? I går fick jag hämta mina nya glasögon på den lokala korvmojjen. Så nu ser jag som en hök. Eller nåt åt det hållet...
I dag kommer vår vän H på besök.. Jag hade tänkt få prova hans nya bil. En muskelbil,mustang. Jag har aldrig kört en sån så det kliar i fingrarna.
I går har vi besök av unge herr D och söta fröken E. Vi tog en biltur. Det var som rally med audin på hemvägen för jag var pinknödig. Så går det när de hetsar i en. Jag tog en bacardi lemon som jag fick skynda i mig. Blev bara en. Bilfärden tog knäcken på mig...


Framsteg!

Gaefa's tuttar har tagit ett steg åt rätt håll. De bullar hon haft över mjölkkanalerna eller vad man ska kalla det har gått samman till en bulle å flyttat sig till alldeles framför spenarna...
Härligt med nån form av framsteg,visst?


Äckligt kryp....

Hittade en asäcklig skalbagge i vattenbaljan. Använder mig således av ett tonårsuttryck jag lärt mig av mina barn. Asäcklig beskrev precis vad jag upplevde. Gjorde ren baljan senast igår!!! Blä jag tror jag kräktes lite i halsen. Avskyr såna där kryp. Därför det i mitt tycke vansinnigt snällt av mig att skicka den med tonåringarna i en hink (med lock) för utsläpp i sjön.
Den heter bred gulbrämad dykarbagge och är visst europas största dykarbagge. Lika äcklig för det tyckte jag..... Mellan 3 å 4 cm!!! Asstor!


Morgonens magbild

Svullat på sig i ljumsken nu...

https://cdn1.cdnme.se/1493851/7-3/pic_51e257f7ddf2b35ff3fec325.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1493851/7-3/pic_51e257f7ddf2b35ff3fec325.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1493851/7-3/pic_51e257f7ddf2b35ff3fec325.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/1493851/7-3/pic_51e257f7ddf2b35ff3fec325.jpg" class="image">


Regn :)

Ja det behövs nu! Så himla torrt i backen. Igår var de inne ett tag allihop eftersom det var himla varmt å vindstilla. Det var nattmössa på direkt tror jag. Lilla Embla är ff kvar och visar inga tecken på att brunsta om. Ev tänker jag ringa hit veterinären på Gaefa snart för nu går det för trögt tycker jag. Får se hur jag gör.
På tisdag kommer hovslagaren å verkar iallafall. Baldur har nåt urslag på en framfot å Gaefa likadant medan Hraffe verkar ha hovar av titan. Alldeles jämna och inte nåt urslag.
Nu lite kaffe innan man drar på sig regnjackan å går ut i hagen för morgonkoll... Man vet ju aldrig...


Meeeera jobb

Har fortsatt med jobbet på fornvården idag,nu är vi snart klara på ett ställe. Ett kvar. Ingen unge än heller,damen har sjunkit ännu mer tycker jag men hon kniiper. Suck.
I går var det fiskfänge å middag här. Somliga vurpade med cykeln när det skulle cyklas på bakhjulet. (Inte jag alltså) I övrigt har jag tillverkat å monterat kliskydd på vindskyddet. Den vassa kanten fungerade som en mansax... Nu har jag borrat hål och strippat dit en vattenslang som jag först klippt upp liksom. Får hoppas det funkar!
Nu soffslapp. Helt mööööör....


Blä

Om jag inte behöver ta i en röjsåg i resten av mitt liv,så gör det inget. Ont i kroppen någe hemskt. Svettig från topp till tå! Att en gammal kropp kan producera så mycket svett ens.
I dag var vi 8 st. Gubben körde slåtterbalk,jag å svärsonen körde röjsåg å de andra räfsade ihop högar. Trött blev man. Matte (svärsonen) blev duktigt trött tror jag. Han använder nog muskler han inte visste han hade kanske?
I morrn ska vi dit igen,skjut mig nån...


Träningsvärk i morrn tro?

Har spenderat större delen av dagen med att köra röjsåg. Jäkligt jobbigt,inte minst med tanke på att man måste bylta på sig i sommarvärmen. Ryggen ömmar lite om man säger.
I morrn får vi förstärkning av svärson å dotter. Bra det. Vi kör ju åt länsstyrelsen på fornvårdsområden.
Nu ska jag svimma av på soffan...
Jo just ja-no baby,ifall nån trodde nåt annat.....


Hatar broms

Idiotiska odjur. Läste lite om de bestarna,45 arter har vi i detta avlånga land. Det är honorna som suger blod för att de ska kunna föröka sig. Var säkert 20 st per häst nu när de gick in. Stackars djur som blir så ansatta :/ Men nu så får de vila en stund.
Förövrigt är det 29 grader varmt här. Alldeles för varmt alltså. Längtar till hösten å första köldknäppen så alla insekter går å dör....


No news

På babyfronten. På bondefronten ska det plöjas. Vi körde ut lite från kasa igår men nån kedja på vagnen pajade. Typiskt. Vi köpte en åkgräsklippare igår åxå. Så igår klippte gubben gräset till sena kvällen. Pojkar å deras leksaker...
Nu ska jag gå å ta in hästarna ett tag. Blir varmt idag så de kan få gå in å vila tycker jag.


Gött

Att allt hö är klart. Det spöregnade igår å vi balade det sista innan regnet kom. Mindre kul för grannarna som har mycket ute på sträng.
Tror hästarna gillade lite regn. Den fina rullplätten blev uppenbarligen inbjudande....
Hämtade bilen på verksta'n efter service igår. Å lämnade över den till svärsonen så han kan hämta min unge på gatufesten inatt. Nyservad å fin ;) De fick en slant till mat åxå. Kan de behöva. Svärsonen jobbar just nu på hockeyskolan i Timrå och nu hade de en sån otur att kylaggregatet har pajat så isen har smält. Fasen vad surt för ungarna som betalat för hockeyskola/istid... Kan tänka mig att Timrå inte behöver detta med deras taskiga ekonomi. Å sen åkte de ju ur elitserien åxå. Trist.
Nä nu ska jag sätta fart. Idag kör vi ut kasa så vi kan plöja ner den...


Tja

Jag tycker nog bäckenbandet mjuknat betydligt mer senaste dagarna. Hon blir inte sur när man känner där nu heller. Snart kanske? Hoppas... En annan sak jag tänkt på är att jag tycker hennes man blivit längre. Den är inte så himla tjock precis,men längre än ifjol. Hmm...


zZZZzzzZ

Jag är trött. Sommartrött typ. Kliver upp 8 ca nu när hästarna är ute.
I går gick jag ner å kollade till dem på morgonkulan och hittade en vidrig drunknad skata i vattenbaljan. Usch. Blev att sanera illa kvickt! Den måste ha drunknat under natten. Hästarna var inte törstiga iallafall...
Vi har målat klart på altanen ju samt lagt på taket! Bra gjort av oss att inte bli ovänner för en gångs skull ;) Gubben är ju fantastiskt arbetselak,och blir han sån blir jag åxå arg och brukar i regel gapa att han kan göra själv om det inte passar och gå.
Hästskrället mitt har inte kläckt ur sig nån unge heller. Vafalls! Börjar fundera på om det kan ha tagit på andra brunsten? Isf går tiden ut nu i helgen. Men jag får spader snart.....
Lakritstrollet har hittat ett utmärkt ställe att klia halsen på. Kanten på vindskyddet. Detta till bekostnad på manen som går av. Tvättat manen och så,men det kryper in knott å jävulskap där så jag tror det får bli pyjamas ändå...
Svansen kliar han inte så jag tror inte det är eksem heller. (kan man ta nåt prov för å veta säkert?)Men konstigt är det.
Nä nu ska jag gå och ta in mina hästar några timmar,de kan få gå in i dag lite när det ser ut att bli äckligt varmt.
Gubben ska vända hö och jag ska måla runt ett fönster igen...

Mulet å grått

Men inget regn tack o lov. Jag har ju oljat klart trallen....
Hästarna var inne några timmar å vilade igår,ingen unge än som ni märker... Bläää vilken tid hon tar på sig.
Oh well,hon anser väl inte att den är färdigbakad. Igår när de gick ut var det nog ultimat väder för att vara häst såhär på sommarn. Ganska blåsigt,ca 19 grader och alla kusar blåste bort. Svansarna var helt stilla när de betade. Då är det mysigt att titta på dem mot dör när rumporna går som propellrar.
Gubben var å köpte strängläggare igår. Misstänker att vi gjort ett klipp! Den ser ut som ny! Inget skavt nånstans och med bättre pryttlar än en budgetvariant. Ny kostar ca 54 papp å vi betalade knappt en tredjedel.
Så det är ju bra!! Lastat av nu så den står där den ska :)
Nu är det dags att mata lamm igen. Ett himla spring....


Ha den äran!

I dag fyller en av mina bästa vänner år. Så jag och sonen ska åka dit sedan å gratulera :) Å träffa barnen. De är så himla mysiga! Affe har ju en liten speciell plats i hjärtat på mig...
Grattis Therese!! Hoppas dagen blir bra,trots att jag vet att det är mycket nu <3


Ack mitt lakritstroll!

Han skötte sig snyggt vid badet! En sån skillnad från ifjol,då han kröp ur grimman och jag fick hämta honom bakom grannens kåk. Nu är han blank å snygg!! Gaefa ser ut att hålla på sig. Ställde klockan inatt för säkerhets skull eftersom de var inne. Hon samlar skinn runt spenar istället för att fylla i mjölk. Men det kommer väl snart får jag hoppas. Hon fick inte bada igår,hon får vänta tills hon fölat.
Annars så har veckans handyman (jag) hunnit måla altanen igen,oljat trallen,tvättat å städat uppe. Ganska nöjd med min insats faktiskt...
Idag är jag trött,lade mig kl 00,kollade Gaefa kl 03 å vaknade sen 05.45. Jag fungerar dåligt på den mängden sömn känner jag. En timme till minst behövs.
Men men,man ligger väl på aga kanske då man vet att det ska fölas...


RSS 2.0