Nu börjad det

8 veckors bräk. Vi började ge kraftfoder igår nämligen. Först sorterade vi bort slaktlammen,de ska åka 22 mars så de har fått flytta till vindskyddet. Alla som ska klippas är kvar här uppe,sen åker de tackor som inte ska ha lamm och de 5 små vi sparat ner åxå. Runt slutet av april börjar sen lamningen. Gruvsamt som vanligt. Tills dess får vi njuta av att höra fåren gapa så fort de ser en tvåbent. Decibelen ökar om de tvåbente,gud förbjude,bär på nånting som ens liknar en hink. Är det nåt de är bra på så är det att bräka å gapa... En dropfeeder,eller 7,skulle va nåt.... Men det går ju så här å. Men man drar sig för att gå ut efter kl 14....
Till veckan har barnen sportlov. Det stora barnet åker till kap verde med sin pappa. Det lilla barnet får va hemma med sin. Själv jobbar jag. Dessutom kommer Stina på lördag morgon. Syster å svåger åker till österrike de. Ja halva skatan åker vad jag förstår. Blir skoj för dem. Mamma min är åxå med. Men lilla stina fick bita i det sura äpplet å va med oss. Blir promenad runt hammarn varje dag :) 
Nä nu är det bäst jag sätter fart... Barn som ska till skola,djur som ska skötas. Man får aldrig slöa precis...

Back in buisness

 
Nu är vi hemma igen,skönt! Vi har haft det bra. Tyvärr lite snö där uppe åxå,men åka skoter gjorde vi ändå. Blev en å annan öl. Jag var väl mest moderat med den biten om man säger. De vi åkte med hade otur. Ena skotern tappade alla 4 boogiehjul å den andra höll på å tappa ett. Tur vi hade skotrar 4 med upp. Så söndagen blev en korttur innan hemfärd med skjuts. Jag vill förövrigt ha ny matta jag. Lorenzo blir varm. Tejpar snart över lampjäveln. 
Finskan har nu gått 1000 mil,mkt lång å trogen tjänst! 
Annars har vi haft det bara bra. Skönt med en ledig helg,även om jag jagat upp alla vid 8 draget. Man kan ju inte sova bort hela dan!

Man är nog poppis idag

 
Vi ställer för fullt för fjällen! Mot Hede styr vi kosan framåt torsdag.  För att göra det enkelt för stallhjälpen,har vi ställt ut bal till hästarna. Lillan blev då alldeles vild när traktorn kom med den stora vita balen,men när balen väl stod i hagen frös den lilla fast 2 meter ifrån å stirrade en god stund. Som för att avgöra om den var ofarlig kanhända. Men sen åt hon å smaskade. Freyja å Gaefa var då särdeles nöjda och kom för ovanlighetens skull mäkta bra överens för en gångs skull. Goliat drog som en avlöning när den blå faran gjorde entre i hagen. Zigge skyddade sin kompis med att parkera mitt ivägen. Han vaggade ytterst motvilligt ur vägen. Trots en hel bal med mat,måste ju Goliat köra med Zigge. Lägga suröron å flytta på honom,för visst måste maten vara särdeles god just på den fläcken Zigge åt. Baldur,han brydde sig inte nämvärt om traktorn,som vanligt. Han har iallafall en sjusärdeles bordsskick.  Knappt ett höstrå på backen. Men så är han en duktig gosse åxå.
Nu när alla skulle in tror jag samtliga var drabbade av paltkoma. Goliat som brukar stå å skrapa med framfötterna fick jag ropa flera gånger på. Den enda som inte verkade drabbad var väl Gaefa,hon var lite sur som vanligt hon när hon kom in. Smäller bra i gallret ibland när hon ska sätta skraten i Freyja. Nu ska jag jobba i morrn,å på torsdag är det bäst jag handlar barnets önskelista på ica... Julia ska ju vara hemma medan vi är borta. Bra med stora barn!!
Misstänker att hemlige herrn kommer åxå ;)
Nä nu ska jag dumglo på tv innan det är dags för horisontellt läge...

Drar ihop sig..

Mot fjällen!! Ska bli en skön helg kan jag säga. Vila sig lite från djur å ansvar ;) Skotran ska med såklart. Jag gillar inte skidor,säkert mest för att jag inte kan. Första (och enda) gången jag åkte hade jag fantastisk kontakt med naturen,såpass att jag hade barr typ överallt sedan. Skidorna styrde mig rakt in i buskarna ;)
Här hemma har vi haft stöld. Tror vi. Alla hinkhållare,12 hinkar samt en grind (till fåren alltså) är helt borta. Vi har letat överallt å hittar inte grejerna! Vem tusan kan vilja ha dessa prylar? Å vem vet (som inte ser skillnad på ditt å mitt) att vi har dem? Märkligt till max.
Hästarna mår fint,fåren likaså. Vi ska sära på dem nu, De som inte ska lamma får åka till vindskyddet nu. De behöver ju inget kraftfoder.
Förövrigt är det mäkta bra att ha barn med körkort!! Det stora barnet hämtade det mindre idag på skolan :D. Dock var den yngre halvskraj såhär första gången ;)
nää nu ska tant vila i soffan en stund...

Skoteridioter...

Finns olika grenar av arten. Det finns såna som oss,som gillar att åka skoter. Håller oss på anvisade leder å kör lugnt om man passerar djur,måste köra på väg osv. Sen finns det snorvalparna. Grabbar 15-20 (lagligt från 16 med förarbevis). De hoppar över vägar,de spinner sönder varenda led. Kör fort som fan efter vägen,skiter i om de möter hästar mm. Jag blir tokig på dem. Ska det vara så jävla svårt? Sen förstår jag mig inte på föräldrarna,som köper nya kraftiga maskiner till sina barn,för det måste vara ett fåtal som har råd att köpa själv. Dagens snöskotrar går fort å har många hk. Släpper ut dem med en klapp på axeln eller? Nää jävla snorungar... Nu har de stängt en led i kovland,det har buskörts både här å i matfors. De kör överallt där de inte ska dessutom. Skiter i förbudsområden,tuta å kör bara utan att ta hänsyn till nåt annat än sig själva. Vore det mina barn skulle de ha jäkligt långa öron... 

Friska vindar

Det blåser duktigt. Sen igår kväll. Hopplöst att sova då det viner i fönstret i sovrummet. Skall bytas asap. Det är det enda vi inte bytt å fönstret har vi ju,bara att byta.... 
I går jobbade man 7-16,bytt lite med en kollega som skulle till stockholm. Men nu är man ledig till nästa måndag :)  Ska på medarbetarsamtal på måndag. Å vi har ny chef. jag har sagt att får jag höra att "jag känner inte er så alla får lika" går jag därifrån. Det har vi hört till leda då vi bytt chef x antal gånger. Isåfall måste ju den gamla chefen kunna lönesätta ju. Åsså personalmöte på fredag är det ju åxå ja... Vi får se hur det går...
Nää om man skulle gå ut å greja lite kanske... Har ju varit uppe ett tag jag.

Mör

Mör i ryggen. Som duktig träningsvärk,men inte så där ont som förut tackolov. Nu är det axeln som spökar. Dessa ålderskrämpor. Man får snart svälja huvve å byta kropp... Oh well. Vi tog oss en rask promenad igår. Skönt för ryggen. Mindre skönt för hakan för det var ganska så kallt. I helgen väntas 5 varmgrader? Vad är det för fel på vädret nu för tiden? Jag vill ha det som vanligt jag,årstiderna verkar vara lite i obalans. Men men,jag får njuta av snön så länge det ligger kvar. Nu är det dags att åka på jobbet. 24 timmar framför mig,å 7-16 på lördag....

Jojomen

 
Så har man varit hos naprapaten,rond 2. Dominat herre det där,ta av dig kläderna,lägg dig där,slappna av... Ja hur som helst fick man njuta av massagemojängen han har. En sån skulle man ha.. Mjuka opp lite på ryggen. Mkt trevligt. Sen gick han igång på riktigt. Dra mig baklänges. Han knäckte opp på bröstryggen idag. Det gjorde ont. Antingen lossnade det rejält eller så har jag inga revben kvar. Mör som attan i ryggen. Det lär ju vara så ett par dagar.
Sambon körde släde på vägen idag. Goliat visade sin sämre sida och nöp i. Galopp ett 20 tal meter. Fattar inte vad det sitter i alltså. Är det för att de inte begriper hur man bromsar? För att det skjuter på? Tar stången i? Va fasen.... Problem problem... nå ja... Får se hur det går framledes...
 
 

Där satt den!

Mitt största barn är nu körkortsinnehavare!!! Grattis Julia 😘 Jag är sååå glad för din skull!

Håll tummarna!!

Nu gäller det,13.15 skriver fröken teoriprov.... Hoppas hoppas hoppas! 

Vilket väder...

Här började det snöa igår,å jäklar vad det kommit snö... Me like! Säkert 2 dm hittills. Tur jag sjukskrev mig från jobbet för jag har inte haft en suck att ta mig på jobbet,trots att det skottades 21 i går kväll. Plogvallar å blötsnö kör man lätt fast i... 
Ponnysarna fick gå in kl 15 igår,då var de nog nöjda för de stod bara å häckade ändå. Karln var ute å skottade från 15 till 21 igår,idag är det ogjort... Synd att man är så begränsad med ryggen just nu då. Ska jobba på tisdag iallafall... Sen naprapaten igen onsdag. 
Förövrigt,är jag mäkta stolt över min älskade dotter som klarade sin uppkörning i fredags!!! Nu ska hon klara teorin på måndag hoppas jag!!
 

RSS 2.0