Kass dag...

 I dag är en kass dag. I dag var dagen Zigge fick tarmvred. Med tanke på hans höga ålder så var resa till Ulltuna och buköppning inget vi övervägde särskilt länge. Så nu galopperar han på de gröna ängarna. 
Andra gången vi fick ta bort en häst akut dagarna före jul. Senast var Benda som fick benet avsparkat,2011 var det.
God jävla jul liksom...
Sov gott älskade Zigge ❤️

Längtar tillbaka till Island...

Jag ska tillbaka...så är det bara!
 

Måndag igen...

Har ju jobbat helg och har två pass kvar innan frivecka. Blåser ordentligt idag får man säga. Gubben mötte en skottkärra på gården i morse :) 
Har börjat slå in julklappar idag,vilket var lättare sagt än gjort då man har en liten katta. Snöret försvann raskt om man säger. Sen har ju de färdiginslagna paketen frestande krullsnören. Så nu är alla klappa lagda i stor påse med dragkedja. Annars blir de nog naggade i hörnen innan jul...
Vi har bestämt att inte köpa klappar åt oss vuxna i år så jag köpte en egen klapp åt mig själv :) 
Den här bilden på canvas. Älskar bilden fast man inte ser några huvven :) Så den ska upp på väggen var planen ;)
På onsdag fyller gubben år och jag har jäklar anamma ansträngt mig rejält och lyckats få ihop det. Mer berättar jag sen när han fått sitt paket ;) 
I kväll blir det stallpysselkväll. Gubben jobbar och det är mest tv program jag inte har nån större lust å se. Man glor på dumburken så det klarar sig ;)
Tja inget av större intresse har väl hänt sen sist. Preggosarna är hormonella å Freyja lite smal över manken så hon har börjat få mer hö om dagarna. Mest inne på kvällen för annars är det ju inte sagt hon får äta precis på sin höhög...
Nä Nu ska jag göra nån nytta innan det är dags för stallet!

Jorå

det är slut på frivecka nu igen... Konstigt vad fort de går. Jag har under friveckan grejat med diverse. Provade göra en ljusstake. En såkallad prototyp. Ja inte vet jag inte,men inte tusen gick det så smidigt som jag tänkt. 
Säg hej till verket gjort av en tredjeklassare...
Gör om gör rätt? Jag ödar ingen lasyr på den där iallafall.
Junior har haft prao den här veckan,han har varit på Ortsjöns hästgård vilket är en lösdriftsanläggning främst för fölston och unghästar. Vi är bekanta med dem och det är mycket trevliga människor. Jättefin anläggning har de byggt och det är jättekul att de satsat och att det verkar gå bra för dem! kolla in på www.ortsjonshastgård.se
Hur som helst så verkar grabben tyckt det var himla kul för han vill tillbaka vecka 9 på nästa prao :)
Kattskrället Tova då. Hon har utvecklat en förkärlek till handfatet och blir då himla glad om man vrider på kranen om än ack så lite. I dag hittade vi dock katta i gardinen,hängades i framtassen. Hon hade på nåt vis fått gardinen runt tassen. Den där katten behöver en barnvakt...
 I morrn är det en arla morgon och jobb. Blir nog till att täcka på i morrn då det är varning för 10-15 vöcm snö,vilket jag slår mig i backen på kommer ner som regn om jag inte slänger på täcken i morrn... Lagen om alltings jävlighet ni vet!
Nu är det dags för tant att svida om och gå till stallet... Så vi hörs :)

RSS 2.0