SMS-inlägg

20110830327 (MMS)


SMS-inlägg

20110830328 (MMS)


Min Valack!



Allt gick bra. Han försökte småkicka när testiklarna skulle dövas,men han är nog inte den första. De var små,testiklarna alltså.Att han är så pass hingstig beror lite på att de drar upp dem i magen,vilket gör att de producerar mer könshormon än när de släpper ner dem. Nu tar det mellan 3 veckor och 4 månader innan han coolar ner sig. Han fick stå i en box så vi såg att han inte blödde så mycket,drogad och dan.I ungefär 10 minuter var han drogad.Sedan gick det bra att stå på bakbenen och kaxa mot grannen.Då for vi hem kan jag säga.
Penicillin i 5 dagar.. Men det känns så skönt!

Today is the day..

I dag ska Hraffe bli valack! Äntligen... Känns inte tveksamt på ngt sätt alls. Måste dock ringa och kolla hur lång tid det tar innan man får dra hem honom igen,av barnvaktstekniska skäl...
Nu:kaffe,frukost och skjutsa barn..

Sänder en tanke till Lasse Lindbergs familj. Lasse har gått bort och det blir nog en stor tomlucka i hästsverige. Lasse hjälpte oss med våra hästar några gånger i ungdomen. En sådan mysig människa...

Today is the day..

I dag ska Hraffe bli valack! Äntligen... Känns inte tveksamt på ngt sätt alls. Måste dock ringa och kolla hur lång tid det tar innan man får dra hem honom igen,av barnvaktstekniska skäl...
Nu:kaffe,frukost och skjutsa barn..

Sänder en tanke till Lasse Lindbergs familj. Lasse har gått bort och det blir nog en stor tomlucka i hästsverige. Lasse hjälpte oss med våra hästar några gånger i ungdomen. En sådan mysig människa...

Söndag..

I går blev det ett sabla åskväder.Det mullrade och blixtrade samtidigt. Strömmen gick några gånger också.Fast det var aldrig långvarigt. Hästarna sov inne.Jag tycker det är "omysigt" för de att lägga sig ute när det är så blött och fuktigt hela tiden. Luftfuktigheten måste vara enorm!
Badaget på Rindi ramlade av i natt tydligen. Bäst att städa henne extra noga ikväll.
I morgon är det dagen jag väntat på! Kastration!!! Fy så skönt det ska bli! Han höll på och reste sig mot Baldur i boxen igår.TUR jag har världens snällaste hingst! Han bryr sig inte alls!! Han vet nog att spara sina krafter om de skulle "komma ihop".
Barnen sover som små grisar,bara jag är vaken.Lugnt och skönt :)
Fick besök av Affe m familj igår. Världens goaste unge! Han är så söt så det är inte klokt. Bonnpojk med storstövlarna på ;) Nu väntar vi på att mamman ska kläcka ur sig bebisen! Vi längtar så!! Tiden går ut i dag!
Vore väl skönt om h*n kom nu. I dag ska jag ha mer främmande som sagt. Bäst man bakar nåt mera....

"Normaltid" på kroppsklockan.

Nu är man inte slö och sover till nåt 9 mer.Näärå,06.00 is the shit.. Iallafall enligt kroppsklockan. Huvudet håller inte med! Jag är trött faktiskt.Ska det vara så svårt att sova längre?
Jaja,släppte ut hästarna iallafall.Rindi fick gå ut åxå,vilken lycka för henne. Hästen var nog vansinnigt less att stå på box! Så några timmar ute idag,pyssel ikväll.Så får det bli!
Blir inget trav,dels är vädret inget vidare och dels bör jag baka nåt. Min mamma å syster samt Danne å Emelie kommer på fika i morrn.
Hade tänkt mig att blänka upp Hraffe och ta ngt kort på honom innan kastreringen åxå. Man ser att det är en hingst på långt håll tycker jag. Men snart så..Längtar vansinnigt.Känns inte kul att ta in dem och vara tvungen att lyssna på Hraffe gapa åt brorsan och dels vara tvungen att vara så jäkla sträng. Nää,jag vill ha det lugnt tack! Jag HOPPAS det går ur kroppen på honom fort. Men efter att ha googlat så har jag nu läst att det tar mellan 4 veckor och 3 månader!! Jag hoppas mer på 4 veckor då tack.
Näää,eftersom man är ensam vaken i huset,kanske i hela byn,så tar jag väl min kaffekopp och löser lite korsord.Eller läser "min" bok? Läser en bok av Kristina Ohlsson faktiskt. Misstänker att jag inte skrivit den nä.Jag stavar inte mitt namn sådär..Faktiskt.Det var ju synd ;) Lite royaltycheckar häråt!Tackar,tackar! Haha,man är född utan den begåvningen. Vad har man egentligen för begåvning? Tål att funderas på... Man är ju ingen Pignon heller,och ingen sångfågel.Inte kan man rita heller. Nä man är nog en vanlig,normal människa helt enkelt.
Nä usch vad dravligt det blev..Tjingeling...

Freeeedag!

Och frivecka :D Känns ju kanon,trots vädret ;) I går blev man ett år äldre.Drar med stormsteg mot det stora 4.0. Fast man känner sig som 25 fortfarande,så är det. Fick en parfym och en tröja av sambo och son.Dottern har varit ute och shoppat själv,så det kan bli vad som helst det.. Men hon brukar vara duktig på shopping så...
Bara helgen kvar nu innan kastreringen! Känns kanon! Nöter på Stall skumrask att hon ska hänga med,går sådär tror jag. Vi får se!
Hur som helst,blir väl fika med närmast sörjande i helgen. Sambon jobbar natthelg. I morgon får Rindi gå ut. Nån timme iallafall. Blir nog fint det. Nu:kaffe och tidningen...

Liv i luckan...

I morse var det livat i stallet. Grabbarna gick ut och sedan var Rindi igång med serenad.Än värre blev det när Pontus gick ut.Hon ska faktiskt stå på box 2 dagar till enligt order! Fast halt är hon inte längre kan jag lova. Steppar runt som en tok. Nu ska jag fixa min jobbväska å strax sticka på jobbet.Surt sa räven om rönnbären...
Men det går det med :) Så sugen att gå på travet i helgen...Mina barn VÄGRAR.Vad är det för fel på dem?? Det är ju så kul,om vädret är bra vill säga. Hugo fick ny cykel igår. Han är mycket nöjd. Tur det...

Oh well...

Mockat ut hela Baldur´s box ocg fyllt i nytt fint spån. Det dammade så hemskt efter sommaren. Har mockat åt Rindi,som står på box med foten i paket. Hovböld... Usch å fy. Blev ett besök på atg kliniken m henne igår.Ja jag jobbade ju,så gubben fick åka själv tyvärr.  Haft haft besök av min gamla trogna vän Marie som kom med paket ;) Det var alkoläsk,en lite  flaska turkisk peppar och en påse mikropopcorn ;) Tack kära vän!!
Nu en tallrik fil! Gubbe å son ska på Birsta. Jag orkade inte faktiskt. Ny cykel ska införskaffas. Det ska cyklas på skolan tydligen. Har hämtat de sista 4 bagglammen uppåt vägen,Possum blev skraj stackar´n.
Grabbarna har bytt hage.Går i varsin beteshage medan Pontus får husera bakom stallet. Baldur trodde det var sto på g,för han skrek när vi närmade oss grinden,men tji fick han!
Hraffe har fullt sjå att gnägga och hålla koll på kamraterna sina. Men snaaaart är juvelerna ett minne blott!
Hittade bild på Baldur´s avkomma Dimma,samt en ny på Horatio.Pappa upp idagen!! Bilderna har jag nypt faktiskt. Här!

Ni ser ju vad Horatio är lik pappa ;) Han är bedömd till 8,11!
Nu:Jobba vidare....

Ja jisses

Vad trött man kan vara..Sitter i sirap såhär på morgonkvisten. Slutade 7 å for hem.Fick stanna vid varenda rödljus. Väl hemma så sitter det i sirap för sonen,som dessutom är uppslukad av det han ser på teve så han hör inte ens nåt när man frågar saker.Nu är han iväg på skolan iallafall. I dag ska vi åka uppåt vägen och hämta de sista bagglammen. Hej och hå.Får se hur det går. De har gått i liten flock,så chocken blir väl total...
I morrn är det jobb igen.Sista innan frivecka. Känns lite knäppt nu när man var hemma halva fredag och hela söndag. Men jaja,vad gör man? Inte så lätt alla gånger när man har långa arbetspass.
Gubben är ju kry nu,förutom en envis hosta. Men det brukar man ju få dras med ett tag.
Nu ska jag fika frukost å sätta fart. Ska mocka å byta hagar åxå. Han mockade aldrig åt lillen igår tydligen...
Hoppas ni har en skön dag!

2 kg center

20110816307 (MMS)

Dottern vann på Grönan. Men hon var snäll och bjöd ;)


Måndag och skolstart!

I dag börjar skolan efter (det korta)sommarlovet. Sonen var inte alldeles toppnöjd över detta. Kan tänka mig att tonårsdottern inte heller är nöjd.Hon är ju hos sin pappa nu,så helt säkert vet jag ju inte ;)
Sambon har börjat sälla sig till de levandes skara igen.Jag har bytt sängkläder som en galning idag efter hans kallsvettarnätter. Så i morgon är det åter till arbetet för moi.
Till helgen är det Sundsvall Open trot. Är i valet och kvalet om jag ska gå. Det brukar ju vara jättekul,men vi får se. Dottern är inte alldeles begeistrad i idén,inte sonen heller. Vad gjorde man för fel när man har 2 barn som inte gillar hästar alls??
Grabbarna står fortfarande i varsin hage,i väntan på Hraffe´s kastration. Om en vecka är det dags! Han har förvisso lugnat sig inne,men jag gör det ändå. Är han så här kaxig mot Baldur i år törs jag inte ens tänka på nästa... Lugn och ro vill jag ha på gården!! Baldur kör metod ignorera lillen.Funkar ganska bra i varsin hage,dock inte i samma vilket bitmärkena vittnat om. Jaja,nu blir det så.
Nu ska jag gå ut och hjälpa gubben "pyrra" lite.Vi eldar skräp. Här har det regnat så det är blött nog att kunna fjutta eld på brasan...

En bild med många små...


 Storstaden...Skansen,Grönan,galna ungdomar,pendeltåg. Säger det mesta? De hade lodjursungar på Skansen. Hur fina som helst!! Synd man aldrig ser lodjur annat än inhägnat. Skygga varelser det där.
Bodde i en 4:a i Kallhäll,mcket smidigt.En kvart till centralen med pendeltåg. Fiffigt! Gott om plats för oss alla 5!
Kul att Julia´s kompis Kim hakade på åxå. Blir roligare för henne iallafall. Är man 15 är det väl inget skoj att hänga med oss gamlingar ;) En del shopping blev det,för tjejerna mest. Själv kom jag hem med ett par skor,en 5 pack strumpor och en 3pack trosor.. Storhandlat haha. Johan kom hem med 4 par kalsonger. Skrattretande nästan.. Dyrt att käka här och var.Värst var det nog på Grönan. Över tusenlappen för lunchen där.Shit...
Men nu så,är storstan "gjord"...

Ja jisses...

Blev hemma även idag.Gubben kraxar och hostar. Liiite synd om honom är det kanske. Spöregn igår så hästarna sov inne inatt. Skönt tyckte matte!!

Lördag

Tjaa,jobbade igår.Fick åka hem efter halva passet när gubben ringde.Han är dösjuk.Har hög feber och frossa. Så man masade sig hem och tog hand om sonen och rulljansen. Tänk att karlarna blir såååå sjuka när de är sjuka. När jag varit sjuk har jag minsann fått feja på lite ändå. I sakta mak visserligen,men dock! Genetiskt misstänker jag. Ska försöka kasta upp några kort från sommartrippen till storstaden sen om jag hinner.
Drar ihop sig till kastration också.Hraffe har ju lugnat sig i boxen och gafflar inte alls lika mycket nu,men det är ett evigt skrapande med hovar etc. Så beslutet kvarstår;kulorna väck!
På måndag är det skolstart... Mina barn tycker detta är skittråkigt. Jag kan förstå dem.Visst tyckte man det själv,men det ska bli skönt med vardag igen på nåt sätt.
Ska släpa in mina hästar idag en sväng och se över dem.De har ju små ärr här och där :( Hoppas det inte blir vita hår på Hraffe där...Han är ju så fint svart,så det vore synd. Märks att hösten är på ingång,Baldur mörknar på sig nu. Blir mer och mer brun igen. Nä,jag måste ta och dricka mitt kaffe.Resten av fotfolket sover,så det är jag och korsordet!

19/8

Jaaa,upp kom jag ju.Men det känns gruvsamt att ta sina pinaler och åka på jobbet... Jag är som inte klar med allt jag hade tänkt!! Men,men.Sånt är livet. Bara att masa sig iväg... Hoppas ni lediga lyckostar får en bra dag!!!

Sista dagen på semestern..

Känns ju sådäääär... Hade inte tackat nej till 5 veckor till!!
Vi har hunnit vara i storstan iallafall.Skansen,Grönan och shopping har betats av. Storstan är inte min grej alls. Vart man än är är det folk.Överallt.Det kryllar av människor. Ett par dagar går an,men hur man kan vilja bo mitt i stan övergår mitt förstånd! Hem ljuva Hem!!
Har krattat Hraffe nu,mest för att han stod i vägen.Han bryr sig inte iallafall. Han har åxå tuggat på skottkärran. Mindre klokt kanske..
Jaa,i morrn jobbar jag. JOBBAR! Hör ni vad hemskt?!?? Men det är väl alltid lite jobbigt att ta sig dit första dagen efter ledighet :) Men det går väl bra. Värst blir att kliva upp halv 6...
Nää,nu ska jag söka semester! Helt sant.På julafton vill jag ju inte jobba...

God Morgon Bönder

I dag kör vi dynga! Vilket är precis vad vi gör.Gödselstacken ska väck. Fårhuset skottades ut igår. Pyssel,pyssel. Hovslagaren kommer runt elva och verkar Hraffe,den blivande valacken.Känns SKÖNT att ha tagit beslutet,och jag tycker nog jag tänkt rätt.Fin kommer han ju att vara som valack också,tom finare kanhända utan ärr och skador. Jag vill ju inte att nån häst ska behöva gå ensam heller. På detta vis kan han gå med annan häst under betäckningssäsongen. Som hingst skulle det ju mest bli strider med Baldur och jag vill inte behöva "utsätta" nån av dem för det. Baldur är så snäll så man kan tro att han är valack ibland.
Semestern sjunger verkligen på sista versen. Nästa vecka,på fredagen,börjas det.Så jag hoppas att Therese klämmer ut bebisen antingen före eller efter min jobbvända där :D
Jaa,fullt upp i dag.Vi har lovat sonen en vända på nöjeshallen åxå,Julia ska vara hos sin kompis hela helgen.Det är ju Drakbåtsfestivalen. Nästa helg är det Selånger marknad. Sedan är det SKOLSTART! Äntligen... Fast sommarn har gått så fort tycker jag. Ska bli skönt med lite rutiner iallafall.
Nää,nu ska jag svida om och gå ut och hjälpa gubben,om jag kan :)

SMS-inlägg

bild0090 (MMS)

Gårdagens begivenhet i bygden.Ett stycke grävare körde fast i geggan. Detta drog byns karlar tills sig som bin till honung. Oj vad de tyckte det var roligt,knäppskallar...


SMS-inlägg

20110811294 (MMS)

Dotterns önskelista. Observera punkt 12...


Nää,nu har jag bestämt mig

Nu ska Hraffe kastreras. Han är "tam" ute,men inne kaxar han mot Baldur stackarn. Har tagit beslutet eftersom jag tror att han annars kommer ta över och då är det Baldur det blir synd om. Dessutom blir det ju lite lugnare. Baldur kastreras ju inte eftersom han går i avel och dessutom är han 11 år och en sån snäll hingst.
Ringer runt å kollar priser nu! Atg i Bergsåker blir det inte iallafall,dyrast hittills...

11/8

Dagarna rullar iväg i ett rasande tempo. Snart är semestern slut,såvida man inte drog in storkovan på lotto.Knappast troligt.. I går var vi och hämtade ett stycke dotter hos sin kompis. De var på travbanan igår och körde häst minsann.Julia körde ju inte,men pussade häst iallafall ;) Jag vill åxå köra häst har jag sagt ;) Så kanske får jag låna en nån dag och haka på. Har ju inte kört travhäst på år och dar,och det är ju kul faktiskt..
Håller annars på att stänga åt fåren.Jagade järntråd över halva birsta igår,utan jaktlycka.Nu hittade vi dock på Dille foder,så dit for gubben nu. Förhoppningsvis så ska det vara klart under dagen.Ska ta in mina grabbar idag också,och smörja och så.I morrn kommer hovslagaren till Rindi,och då skulle han ta Hraff på samma gång. Lillprinsen. Fast han har blivit stor i sommar. Ser mer världsvan ut liksom.Ryggen är lika kort än dock ;) Kompakt kille det där. Växer han inte lite till får jag leta universums kortaste sadel. Knappt så arslet får plats ;)
Väntar på att Therese ska klämma fram bebisen åxå.Jag tycker den kan komma nu... Paketen är klara och inslagna. Pappret blev inget vidare bara.På ica hade de bara disneymotiv och ett m fjärilar att välja på. Det blev fjärilarna för disneymotiv klarar jag bara inte av. Det skulle finnas med Mulle på,det vore en annan femma ;)
Nää,nu ska jag fika och sätta fart!! Lika så bra...

9/8






Efter 2 nätter brevid varann i box,släppte jag ihop dem i morse. Som väntat lite rally.Baldur tycker nog att Hraffe är i kaxigaste laget och ska plockas ner ett par pinnhål. Nu äter de i lugn och ro brevid varann iallafall.SKÖNT! Inne har Baldur inte alls brytt sig om Hraffe,tvärtom.
Igår var familjen och bowlade. INTE min sport.Kraftigt sist..Ojoj,rännan är inte min vän kan jag säga.Men men,nån ska vara på jumboplatsen åxå. Var in på Hööks före och köpte en ny fin grimma till Baldur och ett huvudlag till Hraffe. Han måste ju få ett eget...Det var ju rabatter och stämpelkort så huvudlaget kostade 359 kr,men jag betalade 275 spänn för alltihop :) Borstarna jag SKULLE ha,fanns inte.De lägger undan åt mig när de kommer,kanske idag rent av. Nu ska jag fika frukost. 3 koppar kaffe blir man inte mätt på...

8/8

Vilket väder! Regnade i går som om himlen vore öppen.Tog in alla hästar. Hraffe var uppspelt och Baldur med i ungefär 5 sekunder.Tills han insåg att det var "brorsan" och inget sto ;)

Ett rungade GRATTIS skickar vi till Johanna Berg och Svartur vom Hochwald,som igår knep VM-Silver i finalen!!!
Jag är så imponerad!! Dessutom gillar jag att Johanna verkligen ser så himla glad ut när hon rider! Hon gillar sin häst hon ;)


Nu:flytta baggar..Igen...Suck...

He´s back!

Min fina kille hämtades på hingst betet igår. Gick jättebra att lasta,tack snälla Viktoria från Slätterne som hjälpte till! Känns skönt att ha killen hemma! Jag har ju längtat hemskt mycket efter honom! Han har inga större men tror jag ;) Men han uppskattade nog att få sova i sin trygga box en natt.Snarkade och sov när jag kom och skulle släppa ut! I dag ska jag pyssla häst,sedan blir vi bjudna på käk idag! Tack och bock!
Gårdagens jobb med lammen och tackorna gick ganska bra,men det var jobbigt... Men nu är alla 25 på annat bete,medan baggarna+17 bagglamm går här hemma. Blev stångad av Bruno igår,den rackarn försökte brotta sig ur finkan,genom skötardörrn.Jojo,Sen blev jag biten i pekfingret av ett lamm så blodvite uppstod. Blödde som 17.De har vassa gaddar de små. Hur som helst är det klart! Nu ska de bara ledas tvärs över vägen endera dagen,på mer bete :)
Jo just ja! Grattis till Johanna Berg och Svartur,som blev 10:a på VM,grenen T2. Bra jobbat!!

Regn å rusk

Hade en trevlig kväll igår med middagsgäster från neråt vägen :) Surr å skratt.Inte minst åt lilleman som kom in i samtalet med de mest underliga grejer. De for hem vid 12. I dag skulle vi egentligen dela lammen,men det regnar så ini vassen så jag tror vi skjuter på det lite. Ska hämta Hraffe ikväll,äntligen! Som jag längtar! Vill ju ta hem honom nu när stona åker och medan jag har semester kvar så jag kan greja med honom åxå :D
Fick härom dagen ett ryck och letade upp "Robban" på nätet,en fransman som var här när Olympialiften i Åre byggdes,som mammas företag var inblandat i. En mycket sympatisk herre som vi tyvärr inte haft kontakt så mycket med senare år. Han,visar det sig,har sadlat om och börjat med ny inriktning med bla hästar! Jättekul,tyckte såklart jag. Han har 2 fina spanska andalusier och bor vid Pyreneerna med familjen. Så nu hoppas jag vi är bättre på att hålla kontakten :)
Just nu är det i min bok frukostdags..Kanske en bit förrätt från i går ;) Blev en skvätt kvar!!

Fått igång en teve..

Jajamensan.Skiten gick igång till slut.Synd bara att man hann tappa tålamodet 27 triljoner gånger om. Men nu törs jag inte slå av den förrän jag ska lägga mig tror jag...
Gråväder med lite regn ute. Ganska skönt tycker jag.Det blir så friskt efter regn!
Nu,soffan...Har mockat 5 boxar å smort 5 hästar,fyllt vatten å grejat,så lite lugn kanske man kan vara värd?

Men GE mig tålamod...

Teve:n jävlas...Ingen bild.Gjorde ny kanalsökning. 0 kanaler.Gjorde fabriksåterställning.0 kanaler fortfarande. Tänkte i mitt stilla sinne att jag stoppar i modulen därbak. Fick fram en meny.Jippi! Tröck lite här å där efter bokens instruktioner.Nu= nada. Nu blinkar fanskapet åt mig,rödgrön-rödgrön.... Gaaah! Giv mig styrka!
Jag tror jag blir galen faktiskt!!! Dessutom jobbar Johan,men det kvittar iochförsig,för han är inget mer teknisk iallafall... Så jaa,jag vaknar nog tvärgrå i huvet i morrn!! Annars så....

Tatuering


Jag har vart å tatuerat mig idag jag. En islandshäst,såklart.. Gick jättebra.Värst var väl att kliva upp i morse :) Efter det var vi på Birsta å köpte paket till bebisen som vi väntar på att Therese ska kläcka ur sig.. Det var skoj att botanisera där :) Sen en snabbis på Jysk å haffade de 2 sista cafestolarna på rea,80 kr stycket! Nu har jag placerat dem framför hallfönstret på bron :) Mkt bättre än nån bänk.
Nu:kaffe!!!

1/8

I går trodde jag minsann att Therese var och födde barn..Men så var det icke. Men snart så :D Längtar så efter det lilla livet! I morrn ska jag åka och köpa present tror jag,så det är klart.Man har ju en fördel i att veta vad som döljer sig där i magen. Snart så ses vi :)
Igår var det bad på badplatsen vid sjön,kors i taket.Kanhända blir det ngt liknande idag? Gubben jobbar så det är jag och ungarna...
Alla djur mår bra! Nästa helg ska vi ta tag i att dela tackor och baggar. Gruvsamt! Men ett måste... Planerar också att hämta min lilla svart snart,saknar honom väldigt just nu... På söndag blir vi bjudna på Galtström av min pappa,årets event ;) Farmor min är med,87 år snart. Strongt av tanten! Nä,nu ska jag sätta fart! Ikväll blir en tidig kväll,jag ska ju tatuera mig i morgon kl 9,så väckarklockan kommer att ljuda tidigt!

RSS 2.0