...

Kul med sjukt barn i sommarvärmen...Eller nä..Gubben är inte heller pigg. Vab för mig,kalla mig Florence...

2 nya tjejer

I dag kom två ston.Fála och Gaefa. En svart och en fux.


Så nu hoppas vi Baldur gör sitt jobb och får dem dräktiga!

Tröööött!

Vete sjutton när jag var så trött när klockan ringde senast. Tog tid innan jag ens registrerade att den ringde.
Jobbar idag tyvärr,det är därför det sol om ni undrar.Hade jag varit ledig vore det spöregn...
Sov förhoppningsvis ikapp lite inatt,det man missade på midsommar.Den katastrofala högtiden. Avskyr just nu såna högtider. Är ganska arg också...Med rätta tycker iallafall jag.
Nu ska jag packa å sticka.Ingen dator med på jobbet idag.Skärmen på hemmadatorn har ju pajat,ska köpa ny på måndag tänkte jag! Ha en härlig dag.Njut av solen,i morrn är jag ledig så då regnar det nog!!

Ja jisses

Vilken katastrokväll.Allvarligt- rent vidrigt. Suuuuck. Jaja...
Regn i dag denna midsommardag. Jag är trött på regn.Nu får det gärna bli finväder tycker jag. Speciellt som höskörden står för dörren. Snart dags,men så länge vädret är så här går det ju inte att slå.
I morgon ska jag jobba. Kan lova att idag susar jag ner och spelar lotto. Hoppet är det sista som överger en!
Ska älga ut med täcke till Baldur nu. Det regnar på rätt rejält... Saknar min fina Hraffe idag också... Hoppas han mår bra där på betet... 


Ojoj,det går seeeeegt!

Internet är segt så man blir galen.Vete 17 varför,men mycket störigt är det i alla händelser!!!
I dag är det så midsommarafton. Gubben sover efter nattjobb,så honom lär jag inte få med mig till Skatan. Sonen sover också,så jag hoppas han följer med i allafall..
Sen blir det fix och trix när jag kommer hem. I natt var de fyrbenta inne. Gubben ska hämta medicin på apoteket idag.De hade öppet,kors i taket! Det är benen som spökar igen på de stora. Tack o lov är det inget nån annan häst kan få utan att gå i samma hage och det är ju praktiskt omöjligt iallafall!
Oh well. Det är väl jag,den evige hästskötaren/stoppklossen/stalldrängen som får nypa tag i det där. Brukar vara så.
Saknar min svarta fara idag. Det är tomt utan honom! Hoppas han lever loppan på betet. Ska åka och hälsa på,men har dragit mig för det lite för jagkommer tycka det är hemskt att inte kunna ta med honom hem. Ja,kan kan jag väl,men det blir ju taskigt mot Hraffe om Baldur går med tjej.. Det ska väl bli ett sto till veckan hoppas jag om de nu kommer vill säga. Det ska fölas först.
Nä,nu skiter jag i detta och gör nån nytta istället!!!
Ha en glad midsommar och hoppas ni slipper fulväder!!

Lite trött

Vaknade halv 8 idag minsann. Skönt på ett sätt,men nog är det trevligt att få sova länge ;) Men det är lika bra man kliver opp.
Iår ringde en snubbe som ville kränga Omega 3. Gick an och orerade långdraget om dess bra egenskaper,utan att man fick en syl i vädret. När jag äntligen fick in ett "nääää" gick han på som en stenkross om att "det är ju din hälsa" etc. Han lät upprörd. När jag ändå tackade nej,blev han sur och lade på.  Less på försäljare!!
I morgon är det midsommarafton. Hugo och jag drar till Skatan medan Johan sover och umgås med kusinerna mina. Ja,och mamma förstås. Sedan ska min vän T och hennes jätte till karl komma. Jag hoppas att de går hem före 04 i år.Faktiskt... Vet inte om jag orkar en helnatt sådär.
Nä,nu ska jag fika och åka å betala på verkstan!

Ensam vaken..

Än så länge har ingen mer än jag klivit upp. Lite ensamtid med kaffekopp och tidning. Himlans skönt. Släppte ut hästarna som sovit inne inatt,för jag trodde det skulle bli rejält fulväder. Men icke. Vädergudarna lurades igen..
Tror de fyrbenta uppskattade en natts sömn ändå! Igår lämnades ena bilen in på oljebyte.Vi ska låna ut den lite. Det har gubben bestämt.Men visst,jag gör det så gärna.Medan den är utlånad tar jag gubbens bil dock. Snart är denna friveckaslut också.Ser inte fram emot det. Har varit ledig i 12 dagar snart.På söndag är det jobb igen. Några pass kvar innan semestern. Men sedan har man 5 sköna veckor!! Det drar ihop sig mot höskörd också.Gruvsamt,men det brukar ju gå bra. Vi sitter klistrade vid vädret för att se till så det inte ska bli regn på höet. För det mesta går det bra,ibland inte.. En del rundbalas,och en del torkas på skullen. Vårt hö brukar vara grönt och fint.
Nääää,jag tror jag vill hälsa på Hraffe idag..Kanske. Saknar min svarta fina kille!!! Ska bli så skönt att få hem honom sedan. Å då ska han få vara ifred en stund,sedan ska markarbete påbörjas. Jag har en plan..... Jag hoppas att han om ett år är mogen så att man kan åka iväg och få lite hjälp med tölt och lite råd så där. Fast det kan ju ta tid. Målet är att skrapa ihop så mycket slant som möjligt nu för att kunna avelsvisa honom framöver. Kanske. OM han inte blir hopplös,för då kastrerar jag istället ;)
Nääää,om man skulle trycka i sig lite frukost. Bakade ju tekakor igår,å det sitter ju aldrig fel!!

:)

Nu är jag så glaaaaad så glaaaaad!!! Första stoet ca 28 dagar dräktigt!! Urkul!!!!

Bildbevis :DJulia på Baldur!!

Chock!

Julia bad mig sadla så de fick rida lite!! Vilken chock! Har aldrig hänt tror jag... Ebba har bildbevis. Blev dock en liiiiten tur,för den fruktade vägskrapan kom och det kändes sådär att ha en helt grön,skraj unge på hästryggen då.. Julia var aprädd mest hela tiden och sa "den rör sig" eller "den tittar på mig" mest hela tiden. Att hon ens klev på... Mitt sökande efter transport pågår för fullt. Jag SKA ha en,så är det bara...
Nu förbereds grillning. Sen kommer min vän T på kaffe tror jag...

Världen är så liten...

I går ringde gubben ett samtal till Gotland. Där är Rindi uppfödd och inkörd. Gubben ville ta reda på vad hon är inkörd med osv. Under samtalet slår han upp Verona´s pass,konstaterar att orten är densamma och frågar om han känner personen som står som uppfödare. Visar sig att det är hans dotter och att båda hästarna är födda på samma gård åren efter varann. Att de bägge skulle hamna på vår gård efter varann är ju ganska otroligt. Deras pappa,Verong,är den som nedärvt silvergenen till Rindi så nu ska jag forska på den lite. Blir det köp blir det nog ett föl. HOPPAS jag. (Första ska hon besiktigas) Jag får iallafall enligt skatteverket födar upp hästar och andra hästdjur ;) Skulle i alla händelser vara skoj att ta vara på den ovanliga genen. Silvergenen är ovanlig bland ardennrarna som jag sagt tidigare. Vore synd om de få hästar som har den inte för den vidare. Vi fick också veta att Rindi har en avkomma någonstans. Nåt mer att forska på ;)
Nä,nu tror jag att jag ska ta in hästarna en stund. Det regnar rätt bra och storhästarna har inget täcke,detta för att gubben inte ser nödvändigheten med varsitt täcke,utan bara har ett. (Snålheten bedrar visheten!!) Smart,mycket smart. Så istället för att ta in två element tar man in två luftfuktare. Baldur har iallafall täcke på,för såpass smart var jag går kväll att jag slängde på honom. Klapp på axeln till mig,som för en gångs skull spådde rätt på väderleken..

Räkna till TIO

Ibland är man mer irriterad än vanligt. Speciellt på karlar. Hur i hela friden tänker de?? Ska inte nämna detaljer,men jag är inte såååå glad på min just nu.Nä,faktiskt inte. Men jag räknar till TIO. Skulle tro jag får göra det några gånger bara. Iallafall så har jag hittat en transport jag vill ha. En Thule Diamant. Stabil och bra,fronturlastning etc etc. Mmm,tål att funderas på. Efter gubben påhitt så är det en piss i mississippi i alla händelser. Jag lovar...
Han står och målar på stallet ialla händelser och jag hjälper inte till just nu. Hittar inte orken,jag tror jag förlagt den nånstans. I morgon är en annan dag som Christer Björkman sa!

Surt sa räven...

Klafsat på och släppt ut hästarna. Tänk att man ska vara tvungen att ha täcke på i mitten på juni. Sjukt..Men jag vet ju att stackars B fryser så han skakar till slut annars.
Avslutningen igår gick bra. De var duktiga alla barnen! Vi fick hem kinect till xbox igår så kvällen spenderades framför den i stort sett. Lika såbra när det bara regnar och regnar. Kunde jag skulle jag ta på alla lamm regntäcke åxå... Men det måste ju sluta nån gång... Bakade igår kväll,i brist på bättre syssla. I dag vete tusan vad jag ska hitta på. Kom som av mig när det blev fulväder. Finns massor att göra,men inget som känns lockande pga väderleken. Nä,nu tar jag och dansar soldansen ett varv och ser om det hjälper..

Trasiga saker...

Skärmen till stordatorn är död...Sånt ska väl bara fungera ändå.Som bilar och andra grejer som går på el eller bensin...Suuuuck. Letade efter en sån där penna som lyser om nåt är strömförande. Vi har en nånstans,men vart. Tänkte om det bara är sladden som är paj.Men sån tur har man väl inte??
Har tagit in hästarna nu. Baldur skakade stackarn. Han är lite känslig för regn och kallare grader. Var samma sak i fjol. Brådis in hade han iallafall.
Nu är jag leeedig i 12 dagar! Fysehunnan så skönt!! I Like! LIleman har lite sovmorgon,de börjar halv 10 och sedan är kyrkan halv 11. Sen så är det sommarlov. Ska bli himla skönt!! För mig med ;)
Nu ska jag leta konstiga pennan lite till....

Snart ledig..

I går fick jag åka och jobba igen på kvällen. Dåligt med vikarie. Men fördelen är att då slutar jag ikväll istället för i morgon. Ledig 12 dagar sedan! Himla skönt! Regnar gör det tyvärr också,eller tyvärr,det behövs ju lite regn också. Det har regnat sedan i natt men jag hoppas det slutar tills avslutningen i morgon! Vore väl bra om det var uppehåll då! Hemma har hovis varit på besök hos Rindi,vända två. Hon har framskor nu,annars trodde hovis hon skulle bli himla öm! Sedan vänta jag väl på nytt bett. Hoppas det kommer snart..Vill testa!! Nää,nu ska jag jobba mina sista 4 timmar,sen gör jag kväll :D 

Varmt och myggigt..

Halvt uppäten på armar och ben efter fredagens utesittarkväll. Kliar så ini h*****....
Varmt är det också.Just nu 24 grader i skuggan.Klockan är bara 8.. Jag är ingen värmegalning uppenbarligen. Sola ligger inte för mig alls. Rastlöst är vad det är.
Hästarna är bitna också,stackarna. Smörjer och smörjer. Rindi´s juver är hemskt.Tror jag ska tvätta det rejält idag för att få bort all smuts och sen smörja rejält igen. Har skickat tillbaka bettet också,för litet.Jag fick ett 10.0 som de trodde var ett 10.5 fast felmärkt.Jag mätte det också men fick det till 10.0.Men det kommer väl ett nytt då. Ett himla fint bett iallafall. Baldur testade och han tyckte nog om det! Milt och bra!
I dag blir det skuggsidan. Solsidan lämnar jag till soldyrkarna borta i Matfors ;) Lite väl varmt för att göra några större ansträngningar tror jag. NU blir det kaffe!

Grannens påfågel som vi försökte fota härom dagen.Det gick ju sådär...

Svettigt värre..

Det är riktigt,riktigt varmt idag! Gubben och jag satte ihop hästarna i par idag för första gången. Gick jättebra det. Lite fundersam var hon när de tömkördes ner på åkern där harven var. Men sen fattade hon galoppen så att säga :D Bilden nedan har jag skickat in till Sundsvalls tidning,sommarbilden,så blir det något rösta av,hoppas jag att ni röstar på den om ni tycker om den. Jag gillar den iallafall.

Tjaa,annars har det målats brädor,smorts hästar,fejats och grejats. Rindi är jättemycket biten vid juvret så henne är jag extra noga med just nu. Snart dags för dusch och studentmiddag. Gubbens systerson tar studenten idag. Blir ingen långrandig visit,för jag har en del som ska hinnas innan morgondagen.Då jobbar vi båda två,så illa är det då Svenska spel återigen dragit fel siffror på lotto...

Snuvigt..

Här fräser vi vidare.. Snuvig som attan,men det går det med. I går var vi med barnen på bio och såg Kung Fu Panda 2. Var väl ganska kul,men ettan var nog bättre ;)
I dag ska vi göra en hel massa om man får tro gubben. Orerandet var långdraget vid köksbordet i morse. Man blir trött innan man ens hunnit igång. Hovslagaren var här och tog Rindi´s hovar en vända. Allt kan han inte ta på en gång eftersom hovarna var vansinnigt långa. Dessutom har hon burit all sin vikt på trakterna så där såg man blödning i hoven när han nöp av. Lite tjurig var hon åxå.  Ritade av en framhov innan han började så kan man jämföra sen.Kan vara skoj. Ser i alla händelser mycket bättre ut nu.
Nu ska jag trycka i mig fika och starta en tvätt. Gott om den varan...
Har beställt ett bomber´s bett på Agersta ridshop förresten,ett tvådelat med lock up. Ska vara snällt och bra. När jag tycker mig ha råd ska jag nog köpa ett i annan variant att ha som ombyte. Alla omdömen om dessa bett ha varit så positiva så det kan ju inte skada att prova? Så nu hoppas jag det kommer kvickt!! Nä,dags att sätta fart!!

Fullt ös

Blir det idag när hela Hugo´s klass kommer på studiebesök. 18 barn och 2 vuxna...Vädret ser ju mycket lovande ut! Enda abret är att jag och Hugo känner oss lite snuviga. Men vi trycker ett par alvedon så ska det gå.
Jag har en brunstbarometer jag. Baldur har i flera dagar varit superkär i Rindi. Och igår stannade hon utanför hans box och pinkade.. Baldur blev alldeles till sig,men skötte sig ändå när han gick ut. Lite extra brådis,men det kan man ju förstå! Ikväll kommer hovis och fixar hovar på Rindi-äntligen!! Ska rita av dasslocken innan tror jag. Det är det värsta jag sett någonsin.Säkert 4 cm för långa,om det räcker. Kvaliten på hovarna verkar dock bra,för de är trots sin längd hela och fina.Inga större urslag eller så. Näää,om man skulle ladda med den där alvedonkuren innan det är dags för invasionen....

Söndag

Ganska lugn dag idag. Har pulat på med diverse såklart. På tisdag ska det köpas ribb och färg till stallet,höskullen ska städas också. Ja hela lon ska fejas av bara gubben flyttar på höpressen...
Pontus och Rindi stod och myste på idag.Kliade varann så nu känns det som om de är kompisar ordentligt. Mycket bra! Ska man köra par är det väl en fördel att ha hästar som inte vill ha ihjäl varann menar jag.
Nu ska jag bara kolla vatten i hagarna och sen är det lugna gatan. Härligt!


Kraftur mm.

I går var jag på Krafturs tävlingar i stort sett hela dagen. Återvänder idag,med Evelina och Nova som sällskap :)
Många fina hästar. Hade man miljoners på banken och otalet boxar i stallet så kulle jag ha fler och inte alls jobba med nåt annat ;)

 Medusa  Svartur

 Tröttaste Pontus  Rindi

   

Hemma igen!

I dag har vi varit till Östersund  och hämtat en häst. Ett ardennersto vid namn Rindi. Rindi är halvsyster till Verona upptäckte vi. Dessutom är hon silverbrun,vilket är ovanligt för ardennrar. Rindi har jobbat i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld förut och har via ett par ägare till,till slut hamnat hos oss. Nu har vi henne på prov/foder augusti ut,och sedan får vi se :DRSS 2.0