Ja vete fasen...

Konstig häst man har. Hon vägrade äta butta igår,i morse fick hon första dosen butta å 5 minuter efteråt var hon ute på gången å strosade,vände på en 5 öring osv. Mycket märkligt... Tror INTE att det är en fångsläng alls. Tror det är benen jag!
Märkligt annars att hon är så himla pigg redan.
Så nu har ni fått en update ;)

Å nu blev det helg igen!

Fast idag jobbar jag,men i morgon,då är jag ledig äntligen!! 
Hur som haver så har vi i veckan släppt in besten till tanterna. Baggen alltså. Han galopperade i kopplet på ditvägen som en yster fåle. Nu har han fullt upp med att inspektera alla tanters bakdelar för att avgöra vem som är brunstig och inte. Alla hans döttrar går för sig själva med kastraten Obi wan Kenobi. Och nej,jag har inte varit den namngivande på den.
Fröken Gaefa har haft besökt av fröken veterinären så nu går hon på butta. Vad felet är vet vi inte alldeles säkert. Det kan lika väl vara benen som en lindrig fångsläng. Inga symptom stämmer helt 100 överens med de båda funderingarna. Men behandlingen var densamma så där är vi nu. Boxvila och butta. 
Och en trevlig julklapp åxå ju,med en räkning på 2900. God Jul på mig! Åh vad skoj!
Jaja,hur som helst så hoppas vi att det går bra för fröken samt för babyn så den klarar sig och att fröken klarar av det. Gaefa får ju gå först iallafall. Det går fler tåg.
Nu är det arbete till kl 08. Tiden går sakta just nu om man säger...
En suddig bild på min karl som helt plötsligt fick för sig att studsa studsmatta. Jaa han är lite knäpp ibland :)

Det var den helgen...

 
Ja så har helgen passerat i rasande fart. Det har levererats lamm i dagarna 3. Tror sambon är lite less på att köra bil nu. Själv är jag trött å less på knöliga hagar. Gaefa gillar det inte alls. Tror damen ska få va inne i morrn å vila sina kotor.. Själv ska jag jobba,måndag onsdag å fredag. 
Har väl egentligen inte hunnit göra så himla mycket mer än allt med lammkött och vardagspysslet. Jaja,nu är det dags att gå å lägga sig tror jag bestämt. Skittrött.....

Får får lamm...

 
Men NU är alla lamm slaktade! I morgon ska vi hämta kött och leverera.
Skönt att ha 34 st mindre att ta hand om. 
I går var man bonde ordentligt! Körde traktor ner på Vedafallet och hämtade balar. Tre stycken,ja jisses att man inte blir traktorförare på heltid! Gick hela 8km/h. Man är ju ingen Kenny Bräck precis... Dessutom är det en skogsväg ner där,lite geggigt och slirigt. Och smalt... Kom på mig själv med att sitta å burka när det lutade. För det hjälper ju :) Gick ju bra i alla händelser.
Nu har jag tagit in Gaefa vars ben inte gillar hårt och knöligt underlag. Hon går in tidigt således. Men det må gå tills det blir snö. Går inget mer spån heller,för renligare kuse har jag väl aldrig varit med om. 
Nää nu ska jag ladda för "I huvudet på Gunde". Han är hos Malin Baryard i kväll så det kan ju bli jäkligt kul :)
 

Lite snö äntligen!

 
Mysigt! Det får gärna kommer mer!!!
I går var jag å hjälpte fröken Y att ta av en baksko på hennes häst. Den stackarn hade fastnat i hönätet i måndags så jag var dit då åxå. Han är ganska så stel å öm i ett bakben,men veterinären trodde det var
muskulärt iallafall. Hoppas han blir piggare snart!! 

Hoppsan

 
I dag firar jag å gubben 14 år. Det glömde jag helt bort!! Men gubben kom ihåg å köpte en fin julros till mig! Nu hoppas jag att jag inte tar död på den :)

Önskelista till tomten...

*En ny dammsugare. Den vi har är från 1988 och ful...
*En grovingång,gärna med tvättstuga i anslutning.
*Ny tv möbel
*Ett till badrum. Hopplöst med ett när man har tonåring...
*Färg å tapet
*En soft saddle G4
*Lite kläder
 
Så!! Nu har tomten att bita i!

En stycke lördag

Och fröken E släppte ut så jag fick sovmorgon!! Efterlängtat! Ryggen är okej men stel å öm liksom.
Vädret har ju inte varit så kul,underkylt regn både torsdag å fredag. I dag skiner solen och det är 13 grader varmt..
Både för och nackdelar,geggigt i hagarna men trivsamt i övrigt.
Mitt flickebarn är hemma och sonen likaså. Familjen samlad å ledig! 
Igår var vi och hämtade spån. Det har märkts tydlig åtgång sedan karln började mocka igen om man säger... Han är inte lika petig så att säga.
Nu ska jag gå ut å plocka bort nå sten i hagen så ska gubben feja ut lite grus där sen :)
 

Apkatta...

Katta är knäpp,nån annan orsak kan jag inte komma på...

Ryggj****l

 
Fy vad jag är less på min rygg. Kan ta mej gröne inte göra nåt utan att det gör ont. 
I dag har hovslagaren varit här. Vinterskott Baldur,halvskott Gaefa å verkat hraffe. Han får få barfota till nästa sväng iallafall.
Vi kollade Gaefa extra noga å hon hade en liten blödning i lamellranden å därför fick hon skor fram. Gick över alla hovar m visitertång men hon ömmar inte alls. Så hovis tror att hon lagt över extra mkt vikt på frambenen då hon haft ont bak. Helt annan häst kan jag säga. Fast lite brydd var hon allt. Baldur var lite öm i baktassarna men nu är han ju skodd så. Hraffes hovar var helt problemlösa. Han har vansinnigt bra hovar sa hovis. Bra bra.
Nu ska jag vila syltryggen en stund.
I dag är det förresten 22 år sedan min svärmor gick bort. Tyvärr hann jag ju aldrig träffa henne och hon hann aldrig träffa sonsonen heller. 
Junior tycker det är lite jobbigt av och till,att inte ha nån farmor och farfar,och det kan man ju förstå. Det var ju 5 år sedan (drygt) som svärfar gick bort också. Honom hann vi ju med å träffa desto mer. Svårt att sätta sig in i att inte ha några föräldrar när man 2 själv. 
 
 

Guess what..

Jag har ryggskott... Ont gör det kan man säga... Fick skjukskriva mig till å med. Man går som om man har ett spett i ryggen.. Jobbigt faktiskt. Men med lite tur kanske det reder till sig. Försöker göra övningar,men det går sådär om man säger.
Annars knallar det...
Grattis alla pappor i dag!! Å grattis min som som fyllde 12 i torsdags!
 

Det är provkört!

I dag har Nisse varit här å hjälpt gubben sätta fjordarna för vagn. De är ju vana dragare,men har bara gått med parstång vad vi vet. Så vi ringde Nisse för å vara säkra. Gick ju mkt bra det,men det gick undan åxå.... Svettiga gossar! Kul för karln att det gick bra. Själv är man väl antagligen återanställd som stoppkloss då antar jag...
På min lilla presentation här nedan tog jag ju bara hästarna våra. Tilläggas skall att vi har 34 får,2 baggar,3 katter å ett ständigt ökande antal akvariefisk.Nu har jag nog kommit ihåg alla djur ;)

Samlingen...

Vi börjar väl med Baldur.... Honom red jag på en turridning på Slätterne Gård och blev kär. Frågade lite snyggt om han var till salu,men det var han ju inte. Jamila hade dock en svart liten till salu (Hraffe) som jag köpte istället.
Dock dröjde det bara nån månad så får jag ett mail av fam Berg som undrar om jag är intresserad av att köpa Baldur. OJ vilken vånda det blev,men det tog en vecka eller så,så var jag å hämtade honom :)
Detta var då 2009. Han har bra stam med fina hästar såsom Ófeigur,Hrafn och Gaski bakom sig. Hans pappa är skäck (Hilmir frá Saudarkroki) och hans mamma svart konstantskimmel (Von frá Myrum) så som ni förstår har han helt isländsk stam. I Tyskland har han avkommor som jag inte vet så mycket om,men som flera är bedömda iallafall. Här har han då 3 små varav en då är Laki. Han är ju mönstrad till 7,87 vilket ju är finemang :D
Han är ju en hetsporre grabben,mycket tävlad i passlöp i Tyskland och är ruggigt snabb. Passen är hans starkaste gångart.
 
Sen har vi då Hraffe,Eller Hrafnklettur från Slätterne som han heter. Honom köpte jag ju när jag inte fick köpa Baldur ju. Han är efter Svartur vom Hochwald å undan Stjarnuglód från Fjällgården. Han är ju inåkt nu så att säga,men tanken är att det ska fortsättas nu i höst å vinter.
Sen har vi Gaefa från Måga.. Henne köpte jag av Jamila åxå... Hon ringde mig en dag och sa att hon hade ett avelssto till mig ;) Hon har mycket bra stam,E:Gandur frá Skjalg (ee:Nattfari) och u:Gunilla frá Stora-Sandfelli 2
som var/är ett duktigt tävlingssto. Damen är dock knackig i benen så därför hoppas vi att hon kan funka som avelssto då. Konstaterat dräktig m Baldur så nu hoppas jag verkligen att allt går vägen! Henne har jag haft nu ett drygt år.
 
Sambons kusar då. Han hade ju ardenner förut,men har bytt ner sig till hästar av behändigare storlek,fjordingar.
Zigge och Goliat,båda 16 åriga herrar som bott på Visingsö i större delen av sina liv. Där har de gått som remmalags hästar www.visingsö.net 
De har bara bott här i ett par veckor ca.
 
 
Ja det var det då.... Nåt jag missat?
 
 
 

Puh...

 
Gaefa tydligt bättre! Fasen vad skönt!!! I morrn ska jag stänga av den utbyggda delen av hagen så får hon gå där några dagar! 
även vädergudarna glädjs uppenbarligen åt detta och bjuder på spöregn. Å då menar jag spöregn.... Fasen.
Har tagit EN bild på hela dan å det är denna...

Hade en fotoplan..

Satt och tänkte att det vore fränt att fota hästarna när de kommer knatandes ur morgondimma. Man har ju sett himla fina bilder på sånt. Tyvärr gäckar dimman mig och kommer på kvällen. I mörkret. Mindre bra då om man vill att nåt ska synas på bilderna åxå. Dessutom är det ju så genomgrått liksom. Jag ville ju ha sådär att man ser solen på väg upp osv. Så jag får nog hitta på nåt annat. 1 ton torris mellan knäna på kusarna kanske?
Nu ska jag ta och gå ut och massera på Gaefa. Jag hoppas verkligen hon visar nån form av förbättring...
Hraffe,det lilla fluffet,var blank och mjuk i ullen i morse. Han hann torka åxå,det var ju lysande! Så i morse fick han gå ut :) I dag måste jag utröna hurvida hovslagar´n kommer i morgon eller om det var nästa måndag. Har skrivit olika i almanackorna tydligen... Märkligt...
Nu känns det som frukostdags minsann...
Joo! Jag har beställt farsdagspresent till gubben också! På www.dunken.se  har de skojiga tröjor. Jaa vissa är ju mer snuskiga än andra,men vi håller det rumsrent :) Man får hoppas han blir någolunda glad....
 
Längtar efter snö!
 

Tror mig ha identifierat problemet...

Kusen är helspänd i musklerna på bakbenen,typ vid hasen. Ja ni vet vart jag menar säkert. Spänd som attans. Masserat in liniment nu så får vi se om det ser bättre ut.... Annars så har Hraffe badat. Hösttvagning. Han var inte alldeles med på iden men det gick ju. Så nu sällskapar han inne med damen. Jag hoppas han torkat tills i morrn... Pälsarna är ju tjocka å fluffiga nu menar jag. Gaefas är värst,så jaa.... Klippa kanske?

Haver ställt in det gravida stycket på box

Ja Gaefa står på box. Hon har ont i benen,tror jag. Först tänkte jag att ja jävlar hon kanske har fått fång? Men hon är inte varm på hovarna,ingen puls,ligger inte mer än vanligt,ser inte hängig ut alls förutom att hon går sakta å i slow motion typ. Hon har ju inte fått nåt annat än hö och vitaminer sen i juli typ
 
,inte gått på frostgräs heller.
Hon har ju alltid varit försiktig när hon går,saktar av om det blir halt eller hårt. Det har ju varit skitgeggigt i hagarna så de har sladdat runt bra så min teori är att hon gått och spännt sig mkt i geggan,hon ÄR ju knackig i benen och triangelmärkt för det. Vi får se om det blir bättre efter en helg på box. Annars är det nog bara att ringa efter veterinären. Fröken C ska komma å kolla i helgen åxå. Vi får se.
Annars knallar det.....
 

RSS 2.0