Duktig häst!

I går var vi på promenad,hästarna,A-C å jag. Vi mötte bussen vilket gick hur bra som helst! Grannens stutar kom sättande i galopp och då tyckte Hraffe det var bäst att ta sin tillflykt till andra sidan diket... Vi gick ner till sjön,över en bro får man gå då,men det gick åxå jättebra.
Sedan fejjade vi med Tjaldur. Han är lite lätt tramsig nu. Men med lite tålamod i bagaget och Fröken T så gick det över förväntan att peta på de där hovarna sen. Duktig pojke! Olika teorier om tillvägagångssätt där,men till sist backade vi och tog det jäkligt lugnt med mkt beröm. Jag fick lyfta i går kväll utan större problem åxå.
Nu är det jobb i dag igen. Men man måste ju... ;) På lördag äntligen ska tanterna ut på bete. Tack o lov!!! De är vansinnigt högljudda just nu!


Stå fint i kö?? Nä varför då,när man kan t...

img_7374 (MMS)

Stå fint i kö?? Nä varför då,när man kan trängas??


Ledig dag!



Har förvisso varit å skrivit mitt prov nu på morgonkulan.Hua...Men ja det gick väl hyfsat hoppas jag!
Nu ska jag å min kamrat A-C gå ut med hästarna på promenad strax!
På bilden:nyfikna ardennrar,Tjaldur,lekfarbrorn Baldur och Hraffe :)

Arbetsdag...

Jag jobbar idag. Tyvärr.. Har mycket att stå i hemma också,men man får ta det i morrn när jag kommer hem.
I går fick Tjaldur gå ut med pojkarna lite. Jag trodde nog han skulle leka med Hraffe,men det var lekfarbror Baldur som gällde. De härjade sig svettiga och det var väl på håret vi fick tag i honom ;) Jag tror både Baldur å Tjaldur tyckte det var skoj! Ska se om jag får in några bilder i morrn.
Nu dka jag streta vidare. I morrn bitti ska jag skriva tenta dessutom.... Håll i hatten!


Hraffe har stora skor att fylla...







Blir han hälften så bra som sin pappa är jag nöjd kan jag lova. Maria och Svartur tog hem T2 med 8,46! De vann åxå V1 och kombinationen. Sjukt duktigt ekipage. Dessutom tycker jag att det är så skoj,för Maria ser så glad ut när hon rider! Hade jag råd hade jag lätt skickat Hraffe till henne,men jag är en fattig lus haha. Nä då,inte såå fattig,men det är trots allt några tusenlappar...

Grattis Hralf!

Som blir 4 år idag :D


I gar var jag domarsekreterare hela dagen.Jättekul,men man satt mest med näsan i pappren och han inte se så mycket på hästarna ;) I dag är jag sugen att åka som åskådare,mest på T2 finalen där Hraffes pappa är med. Men vi får se om jag hinner...
Nu ska jag börja på att mocka åt Tjaldur! Lillgubben...

Pojkarna












Lite bilder från kvällens utsläpp.Galna blev det där ett tag :)

Tryckande värme.

Varmt som attan idag. Shortsen på! Heaffe blänker fint :) Han ska snart få träffa den där äckliga slangen igen! Hårda handsken nu... Jag är för snäll.... Har hängt upp hönät i boxarna idag. Blev ju ganska bra. Höet ska ju räcka längre iallafall är tanken :) Snart vill jag verkligen släppa ut dem på bete! Väx väx väx!!!!! Det är ju ingen mening än...
Nåja... Nu ska jag ut å smörja!!


Nyduschad!

Både kag och Hraffe är nyduschade! Fröken A-C hjälpte mig,han är inte så van än,men nu har vi lagt in högre växel :) Hade aldrig gått utan hjälp,man har sjåigt nog att göra en sak (hålla häst eller slang) när han inte står still... Men nu är han blank å fin.
Tjaldur mår ganska bra där i sin box. Äter och smaskar,idag gnäggande han åt mig minsann.
Grabbarna mindre vilsna i gamla stallet åxå. Värmen är på topp idag. Shortsväder! Härligt!


Sällskap i tv-soffan....

img_9580 (MMS)

Sällskap i tv-soffan....


Lilla inhysingen...

Han kom idag lillen. Tjaldur heter han och är tydligen Hraffes lillebror ;) dessutom hade de gått på samma bete ifjoö och Tjaldur hade varit Hraffes skyddsling. Vad liten världen är... Hur som haver så tyckte han nog det var ok att stå i boxen. Pojkarna står i gamla stallet å var väääldigt fundersamma när de fick gå förbi stalldörren. Men det är nog över i morgon ;)
Har haft en full dag i dag med,Rindi har ju varit på kliniken och fått ny spruta i leden samt butta som hon ska ha i två veckor. Vila gäller ff. Hon var mycket bättre men inte helt bra.
Lammen växer å frodas. Flasklammen kommer numer sättande så fort man sticker dit näsan. Goskitar. Tur de blir fulare när de blir stora så man klarar av att slakta dem...
Har tvättat å hängt ute för första gången iår. Det luktar sååå gott av tvätten :) Friskt å fräscht!! Nu ska jag tomtitta på dumburken i 5 minuter innan det är sängen som gäller...
I morgon är en ny dag med massa jobb...


Stor häst blev trött av liten spruta...

img_0875 (MMS)

Stor häst blev trött av liten spruta...


Full rulle...

Nu har det varit full rulle ett par dagar. Igår var vi ute och spatserade med småhästarna efter vägen. Hralf var duktig :) Förutom att han la tungan över bettet. Ogillas!!! Men i övrigt tyckte han det var spännande ;)
Ikväll kommer lillhingsten som ska bo här en vecka. Det blir säkert bra det. I helgen ska jag vara domarsekreterare på tävlingen åxå,spännande!
Nu måste jag ut å greja,atg besök idag med Rindi! Håll tummen....


Härliga sol!

Idag har jag fejjat med att byta tråd å vissa stolpar,grejat med hästarna och hållt på. Nu har jag mer eller mindre svimmat av på sofflocket... Väntar på gubben så han kan hämta hö. Jag ger mig inte på det själv... Traktor och jag är ingen bra kombo!!
Så nu känner jag att jag slitit ganska bra så jag är värd en kaffekopp!


Väntar...

På min kollega så jag får åka hem och ha frivecka ;) Härligt väder ute idag!! Riktig vårsol som värmer,man blir gladare när solen skiner helt enkelt. Har kraftig hemlängtan så nu får han gärna komma och lösa av mig....


Kikar...

På bomlös sadel. Sensation free ride. Ni som har sån,fördelar-nackdelar? Jag är ute efter close contact... Är det så med denna? Priset är ju bra jämförelsevis med andra sadlar. Vad har ni för erfarenheter??


Diagnos sömnbrist?

Jag är så sjukt trött. Återigen har fåren gapat efter sina lamm sent på kvällen. Tydligen är det lätt att tappa bort dem på dessa kvadrat de har. Så det tog ett himla tag innan jag somnade! Gud vad jag längtar efter betessläpp och semester! Och barnens sommarlov!!! Dit är det inte långt nu!! Sovmorgnar blir det då!!
Mitt stora barn går ur 9:an,shit...
Nu ska jag åka på jobbet strax,i detta gråväder.Dis och dimma... I morrn är jag ledig! Det ska bli skönt :D
Ha en trevlig dag!

Håhåjaja

I dag har stallet städats ur för att det ska vara klart för att den lilla hingsten ska komma. Tror jag ställer gossarna där så slipper han vara ensam hela tiden.. Ett par ardennerkor borde han ju kunna stå ut med?
Jag har också idag krälat på Hralf. Det gick bra.Han är inte så skraj av sig.Fröken T hjälpte mig! Nu ska vi börja klänga vareviga dag,kanske medan han får tugga grönt?
Det är typ vad jag hunnit med det..Förutom alla måsten då... Jo just ja..Lade Baldur´s sadel på Hraffe för att kolla. Den var ganska lagom på längden faktiskt. Hoppet är inte ute alltså!
Nu är det hög tid för en tant som jag att sova. Man ska ju opp tidigt i morrn.Jobbet hägrar nu igen...



Mattes Hralf...Siluetten kallad..

Fullt upp...

I dag ska jag städa i gamla stallet. Där ska det stå en islandshingst i en vecka eller så. Inhysing med hovproblem som ska stå på box. Ägarinnan är mellan två stallplatser och hade släppt på bete när problem uppstod. Men den lulla grabben ska nog kunna stå här utan problem ;) Så nu ska jag äta gröt och sätta fart!


Rindi...

Ska på kliniken på återbesök på måndag. Men jag tror det går bra,iallafall om man ska utgå från hur hon ragasar på i hagen. Galna häst...


Sadlar...

Jag mätte min svarta fara i går... För jag börjar fundera på sadel. Nu funderar jag mer hur den ska få plats. Sadeln alltså. Hraffe mätte 41 cm från mankens mitt till rumpans början. 41 cm... Jag kom på nu att jag skulle mätt Baldur åxå på samma sätt,för att jämföra. Jag ska göra det i morrn när jag är ledig igen. Just nu funderar jag,med tanke på dessa 41cm,om det är barbacka som gäller. Hua... Kort i rocken... Gårdagen bjöd på regn för ovanlighetens skull. (ironi) Alla hade tack o lov täcke på när jag kom hem,ibland kan han min gubbe :)
Lammen växer och frodas. Ett lamm (inte flasklamm) är så sjuk gosig och kommer och lägger sig i knä om man sätter sig ner. Skitgullig!
I går satt jag vid WF en hel massa å glodde på hästar i Baldurs stam. Många bra bedömda hingstar har han bakåt,så nu ska jag väl vid tillfälle göra om lite på hemsidan.
Nää jag måste sticka på jobbet. Fredag å söndag kvar att jobba. Egentligen har jag frivecka,men vi har bytt helg jag och en kollega!
Ha det bäst!! Hoppas solen kikar fram idag!!


Mattes snubbeltråd

img_6571 (MMS)

Mattes snubbeltråd


Lamm..



När mammorn äter brukar barnen ha rally.Då kan det se ut så här och värre ändå... Filmen på Nattlykka går det ju trögt med,för enligt moviemaker är det inte rätt format. Måste fundera på detta. Jag hoppas jag får till det ;)
Original Video - More videos at TinyPic

Regn å rusk...

Sitter och väntar på att få åka hem från jobbet. Skittråkigt väder,regn och rusk. Å på fredag blir det nog fint igen ska ni se,då jobbar jag igen. Usch vad jag är less på regn.
Ska hem och greja med mina fina smågrabbat. Man får dra på sig regn stället! Med lite tur får jag till filmen på Nattlykka i dag,Fått tips av Jenny ;)
Återkommer sen då när jag har en dator...


Otippat...

Att solen skiner när man jobbar.. Ska vi tro regn i morrn då när man är ledig???


Jobbdag nu igen...

Snart bär det av till jobbet...Har på morgonkvisten släppt ut hästar och matat får och lamm. Var ganska trött i kupan i morse då nåt lamm har gapat halva natten... Måtte vi byta sovrumsfönster i sommar..Trodde jag skulle få vara vaken hela natten där ett tag. Ture snubbeltråd värmde fötterna på mig också,vilket är mysigt ett tag,men på morgonen när han anser att man sovit klart är det mindre kul...
Gjorde ett virtual mate försök i går igen.Fattar inte vad som är fel.. Hittar ju stoet på WF men när man knappar in för att söka på virtiual mate finns hon inte. Inget annat sto heller för den delen.Fantastiskt tråkigt...
Hade det jag gjorde i går kväll åxå.Baldur gillar inte att vara ren och snygg,nejnej.Rulla så ofta det går och gnugga in så mycket som möjligt är hans melodi. Suck. Nu verkar han vara på sluttampen av fällning nr 2 iallafall. Skönt för honom. Och för mig ;)
Nä nu är det bäst jag rappar på.Man blir lätt sittande här till sista sekunden annars....

Sol å punka

Bytte till sommardäck å hade punka direkt... Mycket tråkigt och onödigt. Blev besök på lokala bilgummishopen. Suck. Nu ska jag hämta min son och sen ska jag greja m hästarna. Blev helt fel idag känner jag....
I morrn är det jobb igen,dygn 3 av 5.
Vi hoppade av elitloppsresan så nu blir det Krafturtävlingen den helgen :) Skoj! Hoppas få se många fina hästar! Ska ladda Nikon ordentligt!!


@work

I dag var det jobb på schemat.. Gråtrist ute med regn så det gör väl inte så mycket... Fast nog skulle jag kunna tänka mig att vara ekonomiskt oberoende och ägna mig åt avel... Det är ju tur man har möjlighet att ha hästarna hemma iallafall ;)
I morrn är det utbildning m jobbet,sista gången innan tenta. Hua vad jag gruvar mig. Jag är ingen provperson...Men det är bara att se till att läsa på lite då.
Nu ska jag jobba på!! Ha en trevlig dag!!


Home sweet home!

Hemma efter jobb. Solen skiner vackert,då blir man glad :) Det har ändå varit kallt inatt.Is i vattenbaljorna.
Igår började jag ju kl 14 så det blev ett kort pass mot för vad man är van ;)
I dag ska alla djur hinnas med såklart,och sedan ska vi åka och gratulera bästaste systersonen Olle på hans 17 års dag! Med lite tur (om jag får lite hjälp) ska jag rida Hraffe idag lite.
Tanken att skaffa ett sto växer sig större också.Helst skulle jag vilja hyra eller låna en mage,men jag vill ju ha den hemma.Jag vill ju vara med på hela resan! Bäst vore om gubben bytte ras till islandshäst han också,och skaffade sig 2 ston.Eller hur? Men det lär aldrig hända... Jag vill ha ett eget föl... Kan inte riktigt komma över vad bra det blev med Nattlykka,hon ser fantastisk ut.Bilderna gör henne inte rättvisa :)Ska bli spännande att se vad som blir av henne!!
Nä nu måste jag fika och påbörja alla måsten som ska klaras av innan man kan göra den roliga biten :)


Bilder på fölis...såklart








En liten bildbomb på fölungen :D Nu ska jag tillbaka framöver när det blivit grönt och fint och fota mer. Vilken tur jag har som har stoägarna nära till,samt att det är personer jag genuint tycker om! Urhärliga människor!

Extramamman at work

Å hua. Nu har jag morgonflaskat lammen. Det var i början mysigt men nu är det mest kaos. Alla kommer på en gång,plus några som är nyfikna. De hoppar och klättrar på varann och mig för att komma åt vällingen. Kösystem finns icke. De puttar på en och bits,fingrarna mina är skavda här och var.... Men men,sånt är livet. I dag är det åtminstone sol!!! I går var det spöregn som hette duga. Hästarna gick in tidigt,så i morse ville de ut ;)
Tyvärr har ju hagarna åter förvandlats till lera... Nåt vi måste fixa nåt för anser jag. Bitvis iallafall...Sån där matta kanske?? Som man har innanför grindarna? Fast de är säkert dyra. Ja nåt skall göras iallafall...
Mina vackra hästar hade uppvisning i torsdags när sonen scoutgrupp var på besök. Fullt ös och en hel massa stå på bakbenen. Och ungarna ville gå in och klappa ändå...
Nu ska jag jobba på,jobbar på eftermiddagen så det är bäst att gasa!!!


Nattlykka!

I dag har jag klappat Perla och Baldur´s fölunge,gud så mysig...Hur fin som helst!




Visst är hon söt :D

Trött...

Har jobbat idag och sen pulat hemma så jag är så himla trött. Ska göra processen kort och gå och lägga mig! Alla tanter har lammat klart nu,55 små blev det iår. Man har några i knävecken konstant. Ska fota dem lite i morrn om jag hinner ;)


Men vilken tur!

Niten är pigg igen och blir inte bortagen idag :D kanske hinner jag hälsa på nu!!!


Bra å tråkiga grejer...

I natt fick vi 6 lamm till. Vi var uppe till strax efter 3 med den första tackan som fick 3 stycken.I morse halv 7 hade en till fått lika många alldeles själv.Som tur var gick det bra!! En av lammungarna är sådär fint chokladbrun som Kåre. Verkar bli en sån om år ;)
Till det mindre roliga då...

I dag ska de ta bort Niten,min connemara som jag hade som liten. Han har tydligen fått en stroke eller liknande och har ingen kontroll över hans vänstra sida. Tråkigt som 17,men han är ändå 31 år.En aktningsvärd ålder och han har haft ett bra liv. Så nu är det dags att han får gå på de evigt gröna ängarna. Sov gott fina lilla häst!



Sov gott trogna kamrat...

Tjaa...

Det är tunnt med ork idag. Jag är sjukt trött... Tyvärr lammade en tacka fram en dödfödd i natt och jag hade glömt ställa klockan :( Hon fick en till unge sen,men nu ser det ut som om hon möjligen fått lammförlamning. Jag gav medicin så får vi se.
Annars så är antalet bräk 42 just nu,med 5 tanter kvar att lamma. Har inte hört nåt mer från Baldur´s fölunge ännu,men det hinns väl med. Snart dyker det ju upp ett par till om allt går vägen. Om en månad eller så.
Jag är så sugen att köpa ett sto och har ju hittat ett jag vill ha. Jamila har ett till försäljning som heter Spes. I LIKE! Kanhända får man ett av tomten...
Nä jag måste knata ut och titta till alla djur. Ett evigt spring just nu...

Strålande sol!

Efter 2 dagars grinigt regnande. Hoppas det håller sig fint nåt tag nu... Lammskaran har utökats till 37 bräkande ullbollar. Blev lite körigt där i morse,hittade 2 lamm å en mamma ite bland de andra. Men det gick bra ändå. Nu idag måste vi ut med några som fått så vi får plats för fler. Trillingar dök upp i går. Övervägande vita lamm i år.
Glad är jag också att Perla fick sitt föl utan problem. Skönt att det gick som det skulle!! Och hon var ju ursöt. Jag hoppas få åka dit och fota endera dagen :) nu ska jag gå ut och kolla lammen så de får mat!


Äntligen :D



Första fölet E:Baldur,ett litet sto! Hur söt som helst! Ganska mörk i färgen och ganska lik sin pappa,tycker jag :D

SMS-inlägg

img_4617 (MMS)


Paus mellan lekstunderna. Tröttsamt att va...

img_4025 (MMS)

Paus mellan lekstunderna. Tröttsamt att vara liten :)


Hungrig fyrling!

img_0019 (MMS)

Hungrig fyrling!


Stressigt...

Det är så mycket nu. Lammen ploppar ut och är i dagsläget 25...tror jag. Lite irriterande att märkena inte kommit än!! Man vill märka dem innan man släpper ut dem bland de andra så man vet vilka som hör till vilken tacka. Suck. Ett av våra lamm föddes med krokigt ben och går nu med spjäla på det. Vi får se om det går till sig annars får vi ta bort honom. Han är pigg iallafall och tussar på,men han kommer inte kunna gå ut med de andra på ett tag..... Honom döpte vi till Kapten Krok! Hästarna mår fint,även om jag inte hunnit som jag borde. Men det är som det är med det.
Jag har iallafall registrerat ett gårdsnamn,ihopp om att kunna ta ett föl efter Baldur så småningom. Öjen's islandshästar blev det. Bla bla bla från Öjen's. Ganska fint tyckte jag. Öjen heter den stora sjö vi bor brevid.
Nu ska jag sjunka ner i kaffet här,har mig ett möte sen och utfaller det som jag vill kan det hända jag har en nyhet sen. Fast jag har ff lite ångest över detta...
Ha en härlig dag! Här regnar det tyvärr,men bara det inte blir spöregn får man vara nöjd...


Mer sol..och jobb.

Jag ska jobba idag när solen skiner.Typiskt... Inga fler lamm ännu,hittills 14 stycken. Fyrlingarna har vi tilläggsmatat för att de ska hålla igång. Jobbigt att amma fyrlingar säkert ;)
I går var vi på Ovansjöparken där det var ursöta shettisar på ponnyridning. Fullt med folk och Tacobuffé. Kul att det blev uppslutning! De har ju nyss startat upp detta :) Ridleden passerar precis förbi åxå!
Annars har jag inte mycket att förtälja,mer än att jag funderar på ett stort åtagande.Vilket jag är nervös över,fast taggad också... Hur ska jag göra?

 

RSS 2.0