Gråmulen torsdag..

http://www.svtplay.se/video/260406/buck 
Kolla in denna om ni inte sett den. Helt klart värt det :) Ligger kvar i 4 veckor,så vänta inte för länge ;)
 
I dag har jag byggt om hagar. Gjort en öppning från vinterhage till beteshage så jag kan ta in och ut dem genom bakdörrn. Då slipper man krångla med att leda ut,de kan gå lösa. Fiffigt tyckte jag själv ;)
Har ordnat hästvakt också till vår utlandsresa. Känns skönt!
I morgon börjar jag jobba igen. Friveckorna svischar förbi..
Vädret idag bjuder på regn och mer regn. Denna sommar har varit sämst...
 
 

Bilder på Chili...

 
Är han inte söt? Men yttepytteliten... Man skulle va rädd att trampa ihjäl en sån för jämnan...
 

Jag VANN :D

Shit vad kul! Jag vann tagelarmbandet hos Tvistirni :) Jag som aldrig vinner nåt i vanliga fall! Jätteroligt!! Nu ska jag genast kolla hur jag ska göra och skicka iväg tagel :D
I dag har jag i stort haft mig en vilodag.Grejat i stallet och med hästarna mest. Tvättat och städat i frysen,i och för sig...Och tömt kameran på bilder :) Så här kommer några...
 
Eller ja...EN eftersom det tog så lång tid att ladda upp så jag gav upp.Tar det lite senare,har som inte tid att vänta just nu :) 
Jo just ja,hämtade min bok som jag fick av min söta mamma;"Att bli med föl". Oj vad skoj det ska bli att läsa den!
 

Mör...

Vi har pressat hö flera dar på raken,nu säger jag upp mig från det ett tag. Man har hö i bihålorna tamigsjutton...
Blev tidspressat idag dessutom,stressat på som jag vet inte vad. Men nu är det paus från det där höet tack å lov.
Särskilt mycket annat har vi inte orkat med faktiskt. Man är ganska trött efter att ha burit 2 ton hö på en dag.
Ikväll blir det nog inte så mycket mer gjort. Softa lite,ja förutom hästarna då såklart. Dem får man som orka med ändå ;) Nu väntar jag på mina kamrat T,hoppas hon kommer snart!


Söndag...

I går blev jag 38 år. Milde tid... Känner mig inte som 38 alls! Fick iallafall fina presenter av min familj. Vattentäta stallhandskar och en bok: Att bli med föl,mm. Dessa två stod högst upp på listan ;) Vi åt gott med Emelie å Danne,grillat såklart ;)
Sen spöade vi gubben i Yatzy och hade allmänt trevligt. Blev en tidig kväll dock. Lika skönt det! Men sovmorgon blev det i dag ändå :) Igår kom de och hämtade hö och hade sina hundar med sig,bla sin nya valp Chili. 12 veckors chihuahua. Han var inte stor,men tuff! Och flög runt som en galning! Skitcool faktiskt. Inte jag skulle vilja ha själv,tycker de är sååååå små. Jaja,cool var han iallafall :) Nu ska jag sätta fart med dagen ;) Hoppas det inte blir regn bara.


Frivecka :D

Har avverkat första arbetsveckan och nu är jag ledig i 8 dagar! Härligt!! I dag ska jag dock få slita ändå...Pressa hö. INTE det roligaste jag vet nä...Tungt och jobbigt.Men ett måste då vi lovat bort lite hö.
Vi har bokat långtidsparkering i dag,till resan. Måste verkligen kolla vem som kan ta hand om djuren nu...
Har ju några presumtiva husvakter på listan.
Min kära dotter har ju börjat gymnasiet,och jag är lite glad att hon fick ett ganska bra schema :) En sen dag på veckan,onsdagar.Skönt! 
Sonen är inte alldeles toppnöjd att sommarlovet är slut.Det är väl ingen av dem egentligen,men det är kanske mer spännande att börja gymnasiet än 5an kan man tänka sig.
Nä nu måste jag svida om. Pressa hö i fleecetröja är väl inget att rekommendera kanske...
 

en onsdag..

Så ser jag ljuset i tunneln...Bara i morrn kvar innan frivecka ;) Man blir ganska trött i kupan på mitt jobb men det känns ändå ganska bra att vara tillbaka :)
Köpte en slicksten i går på Equeen. En med mineraler och vitaminer som har välgörande effekt på luftvägarna. Tänkte man kunde prova. Inte för att nån är sjuk eller så. Man skruvar av lilla locket och bjuder hästen en stund och sen är det locket på igen. Fiffigt :) Att det kan vara så kul att handla hästsaker. Gå och handla kläder tycker jag inte om alls,men släpp in mig på en välsorterad hästbutik ska ni se på 17. Alltid finns grejer man vill ha,tycker hästen behöver och sånt som bara är snyggt ;) Lite trist att Hööks har lite halvtaskigt islandssortiment bara. Visst har de grejer,men jag vill ha meeeer :)
I dag ska jag först hjälp gubben lasta nån maskin och dra hem den,sedan ska jag fejja med mina 4 benta. Funderar på att göra en omplacering i stallet.Ställa Baldur längst in,Gaefa brevid och Hraffe i sin vanliga box. Så länge gubben inte köper nån ny häst funkar det :) Men det är det där med att flytta ner vattenkoppar osv... Lite bökigt. Men det går ju med hink tillsvidare om inte annat?
Skulle behöva haka på finkan och åka till XL bygg och köpa spån åxå. Har räknat på en spånbal i veckan per häst,det går in 64 i finkan.Då klarar jag mig i 21 veckor :) Om jag mockar själv....
Nä jisses vad hungrig jag blev.Bäst att fika i sig nåt...

Fåraherdarna..

Jagade lite får igår. Dags att dela av lammen från sina mammor,samt separera tackor från baggar. Har drygt 30 lamm kvar att dela av i den tredje och sista hagen.Puh.De är snabba de små liven...
I går sågs det på Dallas. Vad tyckte ni? Verkar ganska lovande tyckte jag själv,även om det bara gått ett avsnitt så såg man tydligt intrigen,Bröderna (de äldre) lika i luven på varann som alltid,och så åxå de yngre. Tja,en får se fler avsnitt..
I dag är det jobb igen.Dygn 3/4. Ska bli dåligt väder idag ändå,så det grämer mig inte sååå mycket ;)
Drömde att jag vann pengar och höll precis på att dela ut till mina närmaste när jag vaknade.Typiskt :) Hade ju varit nåt det. Men den chansen är ju minimal så man jobbar vidare.
Hästarna mår bra de små. Baldur är så snäll med sin kamrat. Funderar på om jag ska göra ett UL eller om jag ska strunta idet? Vet ju ganska precis när hon ska föla,och dräktig bör hon vara... Tål att tänkas på. Ingen panik iallafall. Får låna kamera åxå när det är dags :)
Nu ska jag packa mina pinaler och sticka mot jobbet.. 

Dag 2 på jobbet..

Japp,snart ska jag iväg och jobba igen. 
I går fick jag äntligen tag i nån som sköt strykarkatten. Han fick åtminstone ha det förhållandevis bra mot slutet,men det kommer ju en vinter så nu har vi gjort det enda raka och tagit bort honom. 
Har suttit nu på morgonen å kikat på horsemeup ,Oj vad grejer jag VILL HA! Suck... Hansbotäcken...Jag älskar Hansbotäcken.Finns inte ett täcke som sitter lika bra på pojkarna :D Hoppas Gaefa kan ha deras avlagda med halvhals.Måste prova det på henne..Hennes hals är ju inte lika grov som killarnas,så det borde gå...
Idag är det jobb...Vaknade före klockan idag,som jag brukar göra,men drog mig faktiskt,vilket jag inte brukar göra. Har som alltid tänkt att man är ändå vaken,så man kan lika gärna masa sig upp.
Skulle behöva köpa en skillingarydsalva.Det är slut tyvärr,och Gaefa är bra nog biten i virveln under magen :(
Oj nu rinner klockan iväg.Bäst att hasta mot stan...

Den här är bra...

http://youtu.be/MeW0Sl0tNS8

Hem ljuva hem!

Första dygnet avverkat. Var trött så ini vassen i går när klockan ringde. Men nu ska man nog snart vara tillbaka i gamla gängor :)
Hästarna ska få gå in i dag då det ser ut att bli ruggigt varmt. Solen värmer redan...
Ska försöka tömma kameran på kort åxå,om jag "hinner".Ska rida mig en sväng ikväll tänkte jag,när det inte är så varmt.
På måndag,gott folk,missar ni väl inte årets begivenhet?? DALLAS på TV! Jag ska helt klart se det.Man såg ju orginalet och det ska bli skoj att se vad de hittat på för fortsättning :) På 4an går det iallafall... Såg reklamen för programmet och JR såg lika elak ut som alltid han,fast än gammal.
Nä nu ska jag fika frukost och sätta fart...OCH svära över att ingen tog in tvätten i går...
 

Zzzz

Sjukt trött.. Var på håret jag snoozade,men jag masade mig upp. Igår kördes mer röjsåg,så nu är jag ännu mer mör. Smorde och släppte ut hästarna när jag kom hem. Vår ena bil har fått dragkrok nu,så snart ska jag ta mig en sväng till ridhuset igen :) Jippi!!
Idag är det då jobb,efter 5(för korta) veckors semester. Hua,gruvsamt. Men men,man är ju tvungen. Känns sådär faktiskt. Som om man blev lurad på minst 3 veckor eller så,när det varit dåligt väder. Nää,dags att packa ihop sina pinaler. Ett dygn hemifrån väntar. Ha en trevlig dag!


Aj...

Jag är ledbruten ordentligt efter att ha kört röjsåg. I 4 timmar höll vi på. Tungt,varmt och svettigt. Har ont i axlarna kan jag lova. I dag ska vi göra om proceduren..Fy 17. Men det är väl bara att bita ihop antar jag...
Man satt som en säl i soffan igår på kvällen och orkade inte röra sig särskilt mycket alls.
Vi får väl se om man tar sig upp ur sängen och iväg på jobbet i morrn ;) 
Hästarna ska få gå in idag innan vi åker.Ser ut att bli varmt idag. Sen ska bilen iväg och få sig en dragkrok! Äntligen! I helgen ska lammen delas av från sina mammor,så det blir ett mastodontjobb det åxå.
Nää,jag ska gå och förbereda för att ta in mina små hästar ;) Lite trist att det bara är jag som har häst nu...Men man vet ju aldrig om det dyker opp nåt gubben vill ha...
Snart är det vinter igen....

Gråväder

Alldeles grått och disigt ute idag. Skittrist tycker jag,men jag skulle tro att hästarna tycker det är lite skönt?
I går grovstädade jag stallet.Dammsög alla överliggare och putsade fönster. Fortsatte med fönstren på huset sedan. En ganska produktiv dag får jag säga. Letade flughuva åter igen i hagen igår. Baldur hade klätt av sig han... Gaefa´s nya är skrot nu bara,funkade ju sådär kan man säga.Synd att den är så ömtålig,själva modellen är ju jättebra...
Smorde in hästarna ute igår,de var ju inne dagen före.Tids nog får de ju gå in,men än är vädret bra och det är bete kvar åt dem.
Satt och drömde om fölet igår.. Tänk va,att nästa år kanske jag har en fölunge.... Och med den stammen måste det bli bra tänkte jag åxå,eller så blir det inte bra alls ;) Jag kommer ju gilla den ändå ja..Även om den har 7 ben och 14 öron eller så. Men jag hoppas få en frisk,fin fölunge! Sorten spelar mindre roll. Skulle vara kul med nån lattjo teckning kanske? Mycket pass får den nog... Jaa,vi får vänta och se. Det är bara det att det är så lång väntan. En hel evighet kan man tycka. En höst,en vinter och en vår ska hinnas med först. En vinter med snö hoppas jag.Så vi kan åka skoter. Hade tänkt mig att dottern ska få ta förarbevis iår...Det ska jag kolla. Sen kom jag på att jag måste gå till körskolan på den där kursen,för snart får hon övningsköra..Undra hur DET ska gå?
Jaja,blir nog bra :)
Nää,jag ska bege mig ut och feja med mina älskade djur! Ikväll ska jag rida Hraffe äre tänkt.Har haft häcken full så jag har inte riktigt orkat när vi varit klara med fornvården om dagarna. Snart är det klart och då ska det väl hinnas med bättre :)
 
Ovanligt mycket tranor här iår. Några par brukar det vara,men så här många ihop tror jag inte jag sett nån gång...

Snart är det slut på det roliga..

På fredag börjar jag jobba igen,efter 5 veckors semester! Jajamen,det känns gruvsamt.Men kommer man bara iväg brukar det ju gå bra! Helst vill jag bara vara hemma hela tiden,men då får man ju ingen lön....Och det vore ju trist...
Hästarna fick gå in på lite smörj och hovcheck i går. Gaefa är lite tjorvig bak,men det tar sig iallafall...
Nästa vecka börjar barnen i skolan. Dottern på gymnasiet,helt galet. Sonen börjar femman och ska tydligen få en ny lärare?!! Mina barn börjar bli stora...När hände det liksom? Denna vecka ska jag kliva upp tidigt var planen,så man vänjer sig...Men det föll igenom redan i dag.8 vaknade man... Får ställa klockan i morrn igen och hoppas man inte snoozar ;)
Nä,nu ska jag fika lite och sätta igång!
 

Man är för gammal..

För hålligång. Hade lite party med gubbens fiskargubbar i torsdags.Heela dagen igår spenderades på soffan. Man är för gammal,sanna mina ord...
Hästarna mår fint alla 3. Bytte hage häromdagen igen,då det växt på sig lite mer i den andra. 
Laki är till salu nu: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=639438&inriktning=&typ=3
så vet ni nån som letar,tipsa gärna. Han kommer att bli skitfin tror jag! Ett jäkla steg har han,och mycket pass.
Vore kul om man sparade honom som hingst och ev visade honom sedan. Men men,man kan ju bara önska :)
Nu ska jag ta och dricka mitt kaffe och se vad denna dag bjuder på!

Dag 3 med Sven-Elvis...

Kollohunden är tillbaka för tredje å sista dagen.Även i dag ska han vara fornvårdshund ;) Där var vi igår och röjde.Trött i axlar och rygg idag...
I kväll blir det hockeymatch på NSK. Icebreakers spelar. Kul att se duktiga spelare,bla "våra egna" Henrik Zetterberg och Fredrik Modin. Hugo är taggad ;) Jag minns mest Z som en gänglig pojke,och Modin som Fredde i 9D.Hur som haver vill sonen ha autografer i massor typ...Blir nog bra med det...
Nu ska vi fornvårda lite till.Mycket att göra,och endast EN vecka semester kvar....Jäklar vad fort det har gått....Men så är det ju alltid.Hua... Nää,bäst man sätter fart!

Tävling :)

 
Jag är med och tävlar! Var med du också!
 

Lite fler bilder...

Nu ids jag inte ladda upp fler,för det tar en evinnerlig tid.... :( Men nån blev det ju iallafall...
Igår slet jag och Sven (kollohunden) med trimsax och klippte bort sly längs tråden i hagen. Slitsamt och svettigt. I dag regnar det,så jag tror vi ska städa akvariet idag faktiskt. Behövs det med. Funderar på hurvida jag ska ta in hästarna ett tag åxå? De var ju inne igår när det var varmt,idag är det knappast några kusar ute.Ska knata ner och se efter. Hittade den förrymda flughuvan i går! Det var ju bra :)
 
 

Det är väl ingen tvekan?

Om att denna dam är brun konstantskimmel? Tvikjola från Solgård :D

Baldur´s barn...

Laki från Solgård,e:Baldur
Laki och Skerpla (e:Sorti)
 
 Återkommer med bild på Tvikjola...Nu åskar det här så nu ska jag dra ur datorn...

Gårdagen...

bjöd på Magnus Uggla,Kent och Bryan Adams! Fy vad bra han var,Bryan alltså...
Skitkul verkligen.Synd nog så kom det världens åskskur under Kent så man tussade omkring i regnponcho...
Svårt att tro han hunnit bli 53....
Nä fy vad bra det var!! Tack till min vän A-C som bjöd med mig!!
 

Man börjar gruva sig lite..

2 veckor kvar på semestern. Ganska länge,men ändå ganska kort.Inte utan att jag börjar gruva mig...
Men men,det ska nog gå.Värst är väl att man är inställd på semesterklocka och inte kliver upp före 8.Åtminstone inte frivilligt...
Den där veckan i Turkiet känns mer och mer lockande...
I dag kommer hovslagaren,så nu får vi se hur det går med lilla damen :)
I går var de inne på en stunds vila och smörj. Skönt för dem små liven att slippa kusar osv.
Saknar Pontus... Gu gubben :(
 
 

RSS 2.0