Ledig,än...

 
Sjukt skönt att vara ledig! Börjar på fredag så tyvärr drar det ju ihop sig :/
Här är lika snöfritt som en maj dag. Riktigt trist... 
Vi hade främmande på annandagen av grannar. Surr å mat sådär. Sen hade vi främmande på lördagkvällen igen av annat folk,och vi spelade såklart TP igen. Tjejerna mot killarna,totalkross av oss flickor! 3 matcher,3 vinster. Karlarna var inte så glada..... Nyår får vi främmande igen,fast det blir lungt. Man har ju djuren att ta hand om :) Tycker det är skönt att vara hemma då. Annars åxå såklart,men just sånadär dagar allra mest.
Nu är det dags att inta kaffe. Släppt ut hästarna så nu ska jag softa en stund.

God Fortsättning!!

 
Man får hoppas ni haft en fröjdefull jul!! Här hade vi det bara fint! Min syster med familj,mamma,pappa med sambo samt gubbens systerson med sambo var här. 14 glada själar. Vi hade det urmysigt med god mat
 
och TP duell. Killarna mot tjejerna. Givetvis tog tjejerna hem segern! I dag var vi på skatan å skrinnade över vikens blanka (å blöta) is. Eller ja,gubbe å svärson skrinnade,själv tog jag lite kort å drack kaffe med mamsen :) Enda abret i julhelgen är väl regn... Det regnade på julafton så man blev tokig.... Hästarna fick gå in vid halv 4 sådär,då var de nöjda med att vara ute. I dag hade vi lite besök av Tumba åxå,med tillhörande matte å husse. Trevligt :)
Nu lite tv å sen sängen. Skittrött.....

Men mamma då!

Varför har hon aldrig talat om att hon känner familjen Klimscha? Hade ju varit kul att få åka dit å hälsa på ju... Men mamma då..... Albert Klimscha,både senior och junior,var framgångsrika jockeys... Tänk om man kunde haft chansen å jobba på ett sånt ställe... 

Pang...

... Så var klockan kvart över 6,dags att packa sig iväg till jobbet. Har hunnit släppt ut 6 hästar,mockat åt 3 samt matat baggar å fyllt på vatten åt tackorna. Allt tar längre tid än man tror.... 

Civilisationen

 
 
Haver i dag fått celebert besök av undertecknad. Hade ett par komplitteringar i för julen kvar samt det omständiga mathandlandet. Vi har nu köpt all mat. Sen ska ju syster,mamma å Emelie ta med åxå ju. Blir nog bra. Upptäckte idag att min bil nog hade närkontakt med det där plåttaket som yrde omkring på jobbet när Ivar drog över oss. Snygga repor baktill. Fasen... 
I morrn är det ju jobb. Stallet får nån annan fixa. Gör åt mina typ... Annat orkar jag inte när jag börjar 7 faktiskt.  Barnen har jullov nu till och med 7/1. Känns som om jullovet är kortare nu än när jag var liten. 
Just det ja,vi forslade bort Bruno the Beast idag också. Han började visa mer intresse för sina döttrar på andra sidan gallret än vi tyckte var bra. Vill inte ha nån inavel tack. Så nu får vi vänta till slutet på april,sen ser vi om han gjort ett bra jobb :) Han var iallafall jätteduktig (stångades inte alltså)idag och fick sin nya grimma på. 
Nu ska jag softa en stund,väckarklockan ringer 05.00 i morrn,hemska tanke...

Hohoho... Eller?

 
Har banne mig knappt nån julfeeling. Gräsmattan lyser grön utanför stugan...  Spelar julsånger lite så kanske det infinner sig. 
Har vaktat lilla Tumba idag åxå. Han blev idag traumatiserad... Gubben drog igång skotern och lilleman gjorde en raskt 180 graders och drog järnet... Matte rapporterade att han hade sovit som en död igår och nu slocknade han visst igen. 
Ja det är kul med valp,men det är ju lite bök åxå.... Söt är han ju så det räcker å blir över :) 
Gaefa är mkt bättre i benen,travade in nu minsann,bara hon kom av halkan liksom. Tar det lungt ändå...
Nu ska här lagas mat å sen tänkte jag baka mig ett ekipage!

Ordningen nästan återställd...

Efter 111 timmar utan el fick vi äntligen använda lampor osv som vanligt. En jäkla massa kött har gått till spillo tyvärr. Det som var i frysen ute. Lamm,gris å älg. Säkert 30 kg. Blääää vad surt.
Hagen är ff på backen där nere. Måste be gubben hjälpa mig med stolpar där. Kul jobb när det är hårt i backen... Nä inte särskilt.
I dag ska jag försöka få nåt gjort med en Tumba i hasorna. Tant är valpvakt. På fredag är det dags att handla julmat.
På lördag jobbar jag ju. Gubben skulle försöka få vara ledig för att inspektera skadorna på skogen. Det har tydligen blåst ner en del. Mellan 4,5 å 6,5 miljoner kubikmeter i västernorrland. Hoppas att vi inte har så mkt på backen... Idag kommer även det stora barnet hem från exilen. Hon har fått bo hos pojkvännen medan strömmen varit borta. Ingen mening att hon kom hem.
Nu kaffe så man är alert när lillkillen kommer :)
 

Update om mörkret...

Eon är nog jättetrötta på mig. Jag skulle ringa igen igår kväll,men hann inte för de ringde mig. Men nu på morgonen tänker jag ringa igen. Så dä så. Jag är nog 1/3 terrier jag. En stolpe levererades igår,men den ligger ff platt på backen. Alla hästar har fått gå ut till morgonen,men det var på det berömda jag stod upprätt på blankisen. Jäklar vad halt. Svårt att se vart man ska gå med en pannlampa bara... Nu ska jag greppa luren å ringa eoff igen!! 

Går mot 96 timmarsstrecket...

I samma veva som vi når 96 timmar utan el (kl21.15 ikväll) når vi även gränsen för mitt tålamod. Jag har gått från arg till förbannad. Mest för att i dag kom en granne oppöver å kikade å talade om att det var jäkligt konstigt att de inte bytt vår stolpe å släppt på ström än. 
Till saken hör att jag ringt och verkligen varit besvärlig. Jättemycket har jag ringt,med planen att de ska bli lika kräkless på mig som jag är på strömavbrott,så de skickar ut nån bara för att få mig att bli tyst. Nu har det iallafall gått från driften till entreprenör,men jag ringer vidare. Varje gång jag ringer uppdateras driften och de skickar vidare till entreprenören. Så jag vägrar ge mig. I dag fick jag besked att de var tvungen att besikta skadan åxå,märkligt nog. Snäll som man är skickade jag en bild på stolpen och frågade hur mkt karlssons klister jag ska köpa,eftersom det verkade som om jag fick fixa stolpen själv. 
Nu ska jag strax ringa eon,eller eoff kanske man ska säga,igen. Snart sitter man väl däred tyck om mig själv tröja annars. För jag är så less... Hästarna har fått gå ut i dag allihop i allafall,gjordes en nödlösning. Bra det iallafall. Men de får gå in tidigt för det är becksvart och kräkhalt. För det har regnat... Man kan definitivt hålla sig för skratt. Dagens glädje stod Gaefa för,som gjorde ett bocksprång i hagen. Glad att va ute kan tro.
Bifogar bild på den nedrans stolpen.....
 

99% gnäll

Jävla eon å jävla Ivar! Vi är utan el. Har varit utan sedan torsdag 21.15. Det ligger en elkabel i hästhagen för elstolpen har gått av. Ingen har varit här å lagat den än. Det går förövrigt inte att få tag i en fysisk person på eon heller. Jag är så förbannad..... Sätt upp kabeljäveln åtminstone så jag kan laga hagen å få ut alla hästar samtidigt!! Det är synd om dem. De går ut vid halv 8 å in vid 15. För att man ska se nåt. Jobbigt... Enligt eon's felanmälans telefon så ska vi vara utan el tills på tisdag,så jäklar vad jag ska ringa å skälla på måndag morgon. Vi är 7 hus mitt i som är utan el. Bara för den där kabeln. Jag är så arg så arg så arg. Å fryser gör jag åxå ifall ni undrar. Annars äre bra....

Plusgrader :(

Va fasen åxå. Det töar... Blev SUR nu... Jag vill ha vinter ju... Skotran är ju framme å allt.. Måtte det inte töa så dant så all snö försvinner.
I morrn jobbar jag,sista passet innan frivecka. i morrn kväll ska jag å sonen på bio ja. Biljetter inköpta. Vi köpte såna där trendiga 3D glasögon åxå. Jojomen. Hade gärna bytt med gubben som ska på julbord med jobbet. På Grankotten... Jag är så avis... Mitt jobb är fantastiskt snåla med allt sånt där. Vi brukar få en julkapp som 99 ggr av 100 är ett inträde på Himlabadet eller en stadsvandring. Inte speciellt kul. 
Nä nu ska jag svida om till hemmastassen och gå ut. Adjöken så länge.

Hipp hipp hurra!

 
 
 
Det är sambons födelsedag! 47 friska år blir han denna dag. Han ska få en grep i present... Det var besvärligt att slå in den,men jag gjorde ett försök... 
Annars så. Gaefa ska minska ner buttan i dag å sen inte ha mer så vi ser hur hon är utan. Veterinären tyckte inte nåt återbesök var nån ide i dagsläget. Beror ju på hur det ser ut utan butta samt att hon inte rör sig på samma sätt som ändå med tanke på hennes ben. Svårbedömt för dem. Det är ju jag som ser henne dagligen å vet hur hennes normala stil är. 
I dag var hon ute några timmar och fejade på. Rullade sig duktigt åxå... Knäppa häst.
Nu ska det lagas mat. Lax å potäter! 

Mitt barn linslusen

 
Tycks att min dotter har en benägenhet att hamna i lokaltidningen då och då(2a fr vänster).
denna gång hade de varit på All Star och hejat fram Kevin Walker i Idol.
Själv har jag under hela seriens senaste säsonger framgångsrikt bojkottat Idol. Dock blev jag ju tvungen att rattat in på play bara för att se Robbie. Det är svårt att slippa reklamen även där... Men jag fick se Robbie iallafall. Sen vann ju visst han Walker. Det var ju kul för stan ja. Jorå,världsmetropol i vardande :) 
Nu sitter jag med kaffet i högsta hugg. Ska ju åka å jobba snart.. Blandade känslor om saken. 

Rastat Lorenzo..

I dag kom skotern fram! Lorenzo rastades några varv på åkern. I samma veva rastades fjordarna som aldrig verkar ha sett eller hört en skoter, jäklar vad de sprang. Kul var det iallafall!!
Fröken Gaefa fick gå ut i dag. I en liten hage,men den lilla ytan hindrade inte henne från att bralla när jag skotrade förbi. Hon verkar piggelin ja. Ska ringa vet å kolla så jag kan ta bort buttan för å se hur hon verkar utan.  Svårt att säga hur mkt den verkar å hur hon är utan. Ja sånt är läget. Go kväll...
 

Å än slant han dit...

 
 
I natt har det snöat ett par centimetrar minsann. 
Jag har grejat på för att förbereda för morgondagen. Det ska jobbas så det ska ställas så man slipper fylla på vatten osv i morrn bitti. 
Sen har jag vaktat Tumba en sväng. Han är ju söt det lilla livet,och tur är väl det för attans vad han kan bitas. Vete 17 om det inte är en piraya istället för valp. Dock simmar han inte omkring i nån skål förstås. Men hur som helst,han är en riktig buse. Och en riktig terrier. Tjurig å envis.
 

Panik på onsdagsmorgonen

I morse rymde Baldur. I kolsvarta mörkret. En älgfärgad häst med vita ben. Sa jag att det var kolsvart? Han blev förmodligen rädd för ngt för han kastade sig bakåt vid utsläppet å kom ur grimman och drog. Jag ringde AC som kom å vi åkte å letade. Grannarna var å letade. Jisses....
Jag ringde polisen och meddelade,jag menar tänk om han sticker åt e4:an till?
Tog bilen en vända å skulle åka uppåt pappas håll och leta,men tänkte att jag stannar till och kollar hemma först! Jag hade släppt ut hraffe å sokki så nån kuse skulle va ute om han kom hem igen. Å SE där stod han i fjordarnas hage! Kom travandes till mig när jag kom. TACK O LOV!!!!!!!!
fy fan nu kan jag andas igen!! Å sonen kom i tid till skolan åxå,bara det.....

Samarbeta? Nää..

Det tycker Gaefa är onödigt. Jag får dra fast henne i gallret i mellanväggen när det ska tas medicin. Ofta får man åxå ett svagt buttalager i ansiktet. Har ännu inte testat om jag på nåt sätt blir bedövad av detta. Annars tycker jag hon verkar piggelin. Hon tar gärna chansen att gå ut på gången och snoka. Kanske kanske har matte glömt en morot eller nåt annat gott?
Hittills har damen inte haft nån jaktlycka. I dag hittade hon 4 höstrån,alltid något. Hade hon till äventyrs gått till nån annans box hade hon ju hittat ett helt hönät,men så smart var hon inte. Kanske buttan sätter sina spår i hennes förmåga att lista ut sådana saker? 
Vi,sambon och jag,har åxå varit på julklappshandling idag. Vi var bla på Lager 157. VAD är så bra med den affärn? Hittade precis noll och ingenting som fick mig att vilja dra opp plånboken. Ja snart nog är julen över oss åter igen. Men först ska jag och sonen se på andra delen av Hobbit på bio. Detta utlovat i ett svagt ögonblick. Idag satte jag mig vid datorn för att kontrollera sånt som åldersgränsen och upptäcker att filmen är 2 timmar å 41 minuter lång!!!!  Jösses. Jaja,har man lovat så har man. Som tur är,visar de filmen även kl 16.30 på eftermiddagen,och då borde jag vara hemma i hyfsad tid på kvällen. 
Så får det nog bli. Vidare kostar biljetten 155kr per skalle. Ointresserade medföljande föräldrar får icke rabatt. Nä. Men sonen borde bli glad. Hoppas jag på... Nä,nu är det soffläge ett tag. Har som varit på språng hela dagen ju. Gokväll!

Min kloka vän !

I går pratade jag med kloka Anna. Anna har nog läst och skrivit allt som finns kring hästar och allt som hör till. Då vi diskuterat foder här hemma,så tänkte jag att jag frågar henne såklart! Hon hade många kloka saker att komma med. Tex:Man litar ju på att veterinären kan sin sak,MEN visste ni,att under en fem årig utbildning,läser de om foder i endast fem veckor? Såvida de inte läst ngn fördjupning kanske man i det avseendet inte ska tro så blint på veterinären? Man ska kanske ifrågasätta? Var det dessutom 25 år sen så har det ju hunnit hända en del.
 
Hon sa också en klok sak. Hästen är gjord för att äta socker. Hö är gräs,gräs är socker. Och hösilage är ju utmärkt att fodra med då det är lättare lagra än torrhö utan att det blir damm och damm kan vara mögel.  
Att hästen är gjord att äta socker stärkte lite min teori kring betfor vintertid. Att man skjuter till det socker de vanligen äter på bete,men som drastiskt minskar när man stallar upp.
Det fanns ju en undersökning kring bete och att hästar som går på bete halvtid lär sig att äta dubbelt så fort. 
Ja hon sa så mycket kloka saker! Vilken tur jag har en jag kan fråga när jag undrar saker :)
 

RSS 2.0