ZzzZZz

 Lite paus i det gröna...
 
 
 
Ja kärleksparet myser ihop för jämnan de. Tritla är aldrig långt efter Baldur inte...
I dag har jag premiärridit Hraffe efter vägen. Gick ju bra det med,fast han är ganska irriterade över mygg å sånt tyvärr. Fröken A-C höll i linan så det inte ska kunna bära iväg. Han var duktig iallafall. Meeen han har blitt en tjockis! Svällt upp som en ballong efter nån vecka på bete. Han går ju ensam och leker inte så särskilt nu ju.Annars brukar han och Baldur ha race lite titt som tätt. Därför har de bytt hage med ardennrarna nu. Mer nedbetat där så nu kan han få smalna av tycker jag...
 
 

Shopping

Shoppat kläder till helgens bröllop. Rosa detalj vare ja. Blev en mörk rosa tunika å tights... Fast d är i nuläget bättre m hello kitty plåster lr nåt. 
Ny har vi kapat lite ved. Därav plåsterbehovet. Men nu ska jag svida om å rida!

Stam å sånt...

Gandur frá Skjalg: Vad säger man om honom? Jo... Tyvärr inte med oss längre,men 113 i BLUP,bedömd till 8,35 med 9 för pass och vilja.Trav och galopp 8,tölt och helhetsintryck 8,5. Skritten var hans svaga kort med 5,5,men å andra sidan är det inte säkert att en avkomma skulle ärva just den egenskapen ;)Totalt:8,33.
Gandur är efter Nattfári frá Ytra-Dalsgerði. En avelslegend med 10 för pass,9 för trav,lynne och helthetsintryck,8,5 för tölt och 8 för galopp. Ingen skritt med där(?!??). Hur som helst,ridegenskaper 9,08! Totalt:8,54.Inte illa va?
Ju mer jag funderar,ju säkrare blir jag att denna stam i kombination med Baldur´s (som inte heller har kattskit i blodet) inte kan bli annat än bra!
 
Baldur´s pappa Hilmir har BLUP 105, 9,5 för pass,8 för tölt,trav,galopp och lynne,8,5 för vilja och 9 för helhetsintryck.Rid:8,41 å totalt 8,34.
Farfar,Ófeigur har 9 för tölt,8,5 för pass,galopp,vilja,lynne å helhetsintryck.8 för trav.Rid:8,52. Blup 110.
Sen har han ju Hrafn i stammen(euue+ueee);tölt,trav,lynne,helhetsintryck 9,pass och vilja 8,5,galopp 8.72 i rid och totalt 8,56.
Å Gaski finns med,med 9 för tölt,8 för galopp och 8,5 för resten. Rid:8,53.
Så inte har han nån dålig stam heller! Denna två linjer borde bli bra ihop!
Jag tänker så här...Man måste ju prova! Känner jag att det blir för mycket så får jag ta ställing till det då och välja,egen avel eller bara hingst och Hraffe som första ridhäst. Jag hoppas det går i lås och inte drar i väg i stålar.Hoppas hoppas hoppas....
 
 
 

Jag glömde...

På fredag ska vi till kliniken med Rindi igen. Tredje gången... Hon har nu behandlats två ggr,utan att ha blivit bra. Blev lite bättre efter första,men nu är det samma igen. Vi har inte särskilt mycket tur med ardennrar vi....
Får se vad som sägs denna gång.

Nu gick det bättre :D

 
Kom och kööööp! Inte hos mig då,men hos hans matte. Femgångare med mycket pass. En kille med fart! Han gillar att ragasa runt i buskagen i full galopp ;) Åh vad jag vill att nån som vill visa å tävla köper honom.... Känner ni nån som letar,får ni gärna tipsa om denna lilla kille. Eller så liten blir han kanske inte. Ganska välväxt redan så dryga 140 cm kan jag gissa han blir. Sen kan det bli spännande att se hurvida han ärvt konstantskimmelgenen åxå...

En PYTTELITEN bild...

...Gick det att få upp.Jag gillar inte att det krånglar med bilderna!!!

Ved å ved...

Allvarligt talat så känns det helknäppt att tänka på vinterkylan nu. Detta i form av att kapa ved. Usch och fy för denna syssla. Skittrååååkigt.Men ett måste...
Lyckades med konststycket att få ett vedträ i kupan också,så nu har man sig en öm bula på knoppen. Så går det när man står i andra tankar.
Nu ska jag återge ett stycke konversation jag haft med min son idag...
Jag: Ja just ja Hugo,på lördag måste vi ha barnvakt till dig.
Hugo:Varför då?
Jag: För att mamma och pappa ska på bröllop!
Hugo: Meen varför får inte jag följa med?
Jag: Nä det är bara för vuxna,inte för barn.
Hugo: Barn? Vem är ett barn? Jag är ju en dvärg!
 
Sån är han min unge..Lite dråplig när han känner för det :)
Annars har jag mest släpat runt hästar,mockat.lagat mat och vattnat djur... Förutom veden då.
Fortfarande får jag inte till bilder! Jag får spaaaader...Men men,jaja.Det blir väl bara bilder i eget inlägg om inget annat.DET verkade funka serni.
Nu ska jag gå ut och släpa runt hästar lite mer,och sedan vattna lite mer,innan jag tar mig in i duschen för att ha en slö kväll i soffan. För NEJ jag tänker inte klyva vedknubbarna som gubben sa att jag kunde (om jag ville). För jag litar inte på mitt traktorhandhavande.. För kapen är traktordriven den. Trots instruktioner så vete 17 om jag kommer ihååååg alltihop.Det var nåt med att trycka på en gul knapp och dra i nån spak..Låter det tryggt??
 
 

Gör om gör rätt...

Skrev ett inlägg på fel ställe...Så kan det gå...
I allafall red jag Hraffe igår. Han var lika duktig som vanligt! Det är KUL när det går bra :)
Har flyttat ned honom på betet nu och tagit upp Baldur och Tritla. Jag ska ju åka och jobba.Så jag får återkomma med resten ;) Fick lite brådis nu...

Dans runt stången


Jaha,här var det nytt...

Här var det nymodigheter ser man. Är det därför blogg.se inte funkar som app eller? Inte går det att ladda upp bilder heller..Vad f-n.......
 
I går var vi på Skatan,mindre folk än det brukar vara,och ändå var det mycket folk.
Morbror G spelade fiol som alltid,och kusin J var lekledare ;)
God mat och trevligt sällskap.
 
I dag ska jag rida Hraffe efter vägen :) Satt i sadel i torsdags första gången. Det går sååå bra! Jag är så glad att jag köpte honom!
Jag har nu blivit erbjuden att köpa ett avelssto. Skitsugen. Inget gammalt sto heller. Hon är e:Gandur frá Skjalg.Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Detta skulle ju innebära att jag själv kan ta avkommor,men också mer ansvar såklart... Jag är kluven minst sagt! Gubben säger inte flaska när jag pratar med honom,så jag får ingen feedback där... Vad ska jag göra?
 
 

Zzzz

Ja idag är jag trött... Kom i säng sent igår,hade svårt att somna ändå. Sen kommer dottern hem och det blev ett himla kackel i hallen. Seeeen ringde telefonen,då hade grannens tjurar rymt,så gubben pös iväg och hjälpte till. Sen vaknade man när han kom hem och vips ringde klockan tyckte jag. Så lite seg är jag allt...
I dag kommer hovslagaren och fixar Tritlas hovar,lika så bra då hon fått urslag å grejer. Hoppas de fixar det där nudå när jag inte är hemma. Men det går säkert bra.
Hraffe var på prommis i stormen i går,med flaxande sadelkåpor! Lite skutt blev det,men inte nåt märkvärdigt! Han är så duktig!! Gullgubbe! Förhoppningsvis kan vi duscha honom i morrn igen. Har införskaffat en handske för ändamålet,men en liten borste på en sida å gummiknoppar på den andra! Värt ett försök! Tur fröken A-C glatt assisterar! Annars gick det nog trögare är jag rädd. Krångligare skulle det ju bli!
På World Fengur har det dykt upp en till avkomme e: Baldur,Litfari född 2004. Helt plötsligt sådär... Kanhända finns fler som inte jag hittat? Jag vet av 7 nu då,plus de 3 födda i år. Men nu vill jag ha ett sto... Åhhh vad jag vill! Hittade ett jag blev förtjust i på Hästnet,men det visade sig att hennes farfar är Baldurs pappa så det går ju inte. Kanske var det därför jag tyckte hon var fin ;)
Nää nu ska jag arbeta i mitt anletets svett...


Lillkillen har växt i kostymen. Inte längr...

img_7646 (MMS)

Lillkillen har växt i kostymen. Inte längre skinn å ben :)


Regn å rusk

Tack o lov inte så kallt. Väntar på att höra av hovslagarn som ska kolla Hraffes framhov å Tritlas hovar förhoppningsvis. Hon har ett urslag bak som man skulle behöva jämna till.
Sen skulle jag behöva åka till Hassela fram å tillbaka... Mycket nu.


Hraffe promenad.

I dag var jag,A-C,Hraffe å hunden Nico på promenad. Med sadel på och allt. Tydligen var e4an avstängd för det blev en himla trafik här,så vi mötte brandbil,husvagn,släpvagn,motorcykel och en massa bilar. Hraffe var humla snäll och duktig får jag säga!! Nico nöp Hraffe i bakbenet åxå,och det var nog det läskigaste idag det.
Baldur å Tritla har fått sig en övergång,så gott det nu går,med borste å flugmedel. Tritla är ganska brunstpinkig hela bakdelen. Tror bad är det enda raka... Men det är inte lönt ännu kan jag tro. Hon låg en stund inne också så det var ju bra.
Nu går de på baksidan och ska få byta hage sedan ikväll. Allt för att hon inte ska få nån fångkänning. Hon har haft fång för 3 år sedan,så vi håller koll. Men inga hovar är varma och hon är inte lm eller stel nånstans heller.
Nu ska jag skjutsa ungen min!!


Stina ska åka hem idag. Det lilla livet ha...

img_6587 (MMS)

Stina ska åka hem idag. Det lilla livet har hängt med på det mesta,men faktiskt så är det lite skönt att hon ska åka hem. Man blir lite låst. Snäll och skojig hund,men liiiite för liten för min smak... Så ikväll blir det att bädda rent i sängen där den sjusovaren huserat med oss ;)


KärleksparetDit Baldur går,går Tritla. Fin liten häst!

Baldurs böna. Tritla heter hon,e:Kofri fra...

img_1009 (MMS)

Baldurs böna. Tritla heter hon,e:Kofri fra Morastödum. Söt och rar häst. Kan bli en spännande avkomma...


Barldur och hans avkommor :)


Frivecka Tjoho!

På g hem! Nu är jag ledig tills på onsdag :) Jag återkommer väl sen när stoet kommit!


Hem ljuva hem!

Ledig dag idag,med allt vad det innebär! Ska röja lite på gården tänkte jag. Ikväll ska vi på Cirkus. Gubbens jobb bjuder ;) Kan ju bli kul!
I går hade jag mailkonferens med både SIF och WF angående hingstinloggan,man skulle använda samma koder som ifjol sa SIF.Det funkade inte kan jag säga... Så nu får de lösa det där...Suck... Det borde inte gå ut så länge man löser ny licens tycker man. Jaja,inget att göra...
Nu ska jag fika i mig nåt å ta en sväng med Stina!

C/o drivern Stina.  Följde med å hämtade m...

img_3838 (MMS)

C/o drivern Stina.  Följde med å hämtade mig i stan mitt i natten...


Ja jisses

Jag är ff trött efter lördagen ;) Det kommer banne mig efter! I morrn ska jag försöka komma iväg på skroten med skräp. Städa gården och så. Ta in och greja med mina hästar är tanken åxå. Just nu väntat jag på hingstinlogga... Kom ingen förnyad per automatik inte. Jaja,det reder sig väl...


Gammal??

Å hua. Var på möhippa igår och har varit trött och seg hela dan. Känns att man inte är 20 haha. Det var lääääänge sen man var en krogråtta. Men kul var det!!!
I morrn ska jag jobba och sen på torsdag kommer första fjällan till Baldur. Spännande,han blir förmoooofligen jätteglad!! Nu väntar soffan ett tag å sen kvällsprommis med Stina,syrrans jack russel,som är inneboende en vecka.
Seg dag i dag som sagt...


En bättre bild på fölungen. Långbent och l...

img_9165 (MMS)

En bättre bild på fölungen. Långbent och lite mysko färg. Gulaktig i armhålorna mm. Gullig iallafall!


Avslutning!! Nu har Julia gått klart i gru...

img_1081 (MMS)

Avslutning!! Nu har Julia gått klart i grundskolan och nu väntar gymnasiet till hösten...


Sista avkomman för i år blev ett sto. Brun...

img_4975 (MMS)

Sista avkomman för i år blev ett sto. Brunblack verkar det som. Lite dålig bild tyvärr,men bättre kommer när jag fotat "riktigt" . I dag var jag ner å kikade. De står i box just nu för det är stoets första föl och hon är längst ner i hackordningen så hon blev lite stressad stackarn. Även detta föl har lååånga ben. Liten och nätt just nu och alldeles underbar. Pälsen är ju så himla mysig att klappa....


Sommar å sol?!?!

Ser ut att bli kanonväder i dag äntligen! I dag kommer hovslagare och vi ska tll Galtström med Hugos klass på utflykt. Guidad visning på bruket och lunch på cafeet. I går gick A-C å jag ut med pojkarna på promenad igen. Vi mötte mjölkbilen. Dagens mest stressade chaufför... Fan vad fort de kör! Vinkade som en galning så till slut sänkte han åtminstone farten. Hraffe fick stå lite på sidan av,men han brydde sig inte. Gullhäst! Mötte lite vanliga bilar också. Å. Det var inga problem. Han fick nån form av tic en gång å bakutade?!?!! Vete 17 vad som hände,men det var väl det enda. Han ville inte gå hem iallafall. Tror han kommer bli sååååå bra! Nästa gång ska sadeln med på promenad! Nu ska jag gå ut å förbereda för hovis...


Utmaning

har blivit utmanad av Jenny ,så här kommer mina svar...


1:Vilket är ditt första hästminne?
  Ja det måste vara när jag varje gång min syrra red,och jag fick vänta vid brevlådan så jag kunde åka bakpå henne ner till stallet och lysa åt henne då hon var vansinnigt mörkrädd :)

2:När fick du din första häst (medryttare,foderhäst)?
  Då var jag 6 år,skulle fylla 7( januari-1981). Det var en shettis som hette Myrens Vimse,som jag sparat ihop pengar till själv.Sista 500 lappen fick jag av min morfar som då låg för döden och samma dag min häst kom hem gick min morfar bort strax efter att han hört att han kommit. Både glädje och sorg den dagen..

3:Vad föredrar du;sto eller valack-varför?
Jag har alltid hittills föredragit valack/hingst då jag upplevt att ston är mer humöriga och det gäller att mer få dem med sig för att det ska funka. Numer är jag ju intresserad av avelsbiten,så ett sto skulle inte sitta fel...

4:Vilken är din favoritbok?
Här finns inget enkelt val,jag är bokmal och läser det mesta från tantsnusk till deckare,med förkärlek för deckare.Just nu är favoriter "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Hysteriskt rolig :D

5:Nämn vad du har för hobbier utöver hästar och ridning?
Finns det nåt annat?? Dåligt med andra hobbies faktiskt. Ska vara filmtittande då...

6:Nämn tio saker du vill göra innan du dör!
Oj vad svårt...Åka till Island och rida (såklart),Avla fram en egen avkomma efter Baldur,Rida en riktig kanonhäst,Köpa en sprillans ny bil,Få barnbarn,Gifta mig (går vansinnigt trögt på den fronten),Byta efternamn till Hell om giftasplanen inte blir av (ev på papper gifta mig med nån som heter From först),Se USA,Åka på skotersafari eller leka cowoy en vecka,Ha en lång och bekymmersfri pension!

7:Vilken är den värsta avramling du varit med om?
Där är det nog delad pallplats.Dels ramlade jag av vårt lippizzanersto en gång så jag tappade minnet,red hem själv men minns ännu idag ingenting av det. Sen åkte jag i backen,fastnade i en longerlina med foten och hamnade under ovan nämnda sto i full galopp,Ytterst tacksam att Allegra var uppfödd i de Ungerska bergen och visste precis vart hon hade mig...

8:Vilket är/var ditt bästa ämne i skolan?
Håltimme...Nä jag bara skojja.Engelska och Svenska.

9:Och vilket är/var det sämsta:
MATEMATIK!

10:Finaste hästfärgen?
Jag är svag för borkar och konstantskimlar ;) Lite partisk med Baldur där...

11:Vilka språk behärskar du?
Det är bara svenska och Engelska det.Möjligen svengelska å fyllfinska också... (Nu skojade jag igen,jag dricker sällan ;))

Så! Nu hoppas jag att jag kommer på att utmana nån i morrn,nu är jag SÅ trött. Har ju haft mig en spännande dag med fölungen å allt!

Jag ska be att få presentera...

Baldur´s son! Född igår kväll vid 23 tiden. En rödblack (konstantskimmel?) skäck!
Ljuvligt söt!Mamma till underverket heter Fála från Slätterne! På bilderna är han ca 14 timmar gammal :)

Nr2!

Fölunge 2 kom till världen igår!! Vet inte vad det är riktigt än,mer än att den är brun m vita tecken ;) Pappa kopia? Ska få åka å kika idag!!! Åh vad spännande!!


Tack det räcker!

Jag är så less på regn... Knappt man vill stoppa näsan utanför täcket. Jag hoppas det blir bra väder i morrn. Det skulle det bli sägs det.Men jag vet inte om jag törs tro på´t...
Iallafall så är tydligen juvren välfyllda nu på de två som ska föla snart. Håller tummen att det GÅR BRA! Det ska bli så kul å kika på vad som kommer ut...
Tjaldur är ff här,men ska åka hem idag är planen. Gullig häst.Det går ganska bra med fötterna nu.Tycker jag.

Fortsatt regn....

Man kan få en knäpp för mindre. Hästarna sover inne nu när vädret är så illa.... Lika bra det. Nu ska det tydlugen regna till i morrn bitti... Suck...


Regn å rusk

Fyyy vad det regnade igår. Jag tyckte så synd om lammen :( Men man kan ju inte trolla med knäna tyvärr! Nu sitter jag utanför jobbet och ska snart gå in och jobba ett pass. Trött som attan... Men det ska nog gå bra bara man kommer igång ;) Hoppas solen skiner på er!! Här lyser den med sin frånvaro.


Zzzzz

Jisses vad jag har sovit idag. Blev sent i går. Hämtade min unge på avslutningsbal och den skjutsade vi hem Julias kompis och får hemåt. Blev stående halvvägs då det inträffat en olycka så all trafik söderut stod stilla i 40 minuter ca. Flera ambulanser å poliser på plats,men jag hoppas det inte var nån som tilldrog sig stora skador. Ambulanserna hade inte brådis därifrån,men det kan ju vara både bra å dåligt. Nu ska jag bege mig ut...


Ledig i solskenet!!

Härlig väder,även om det inte är såå himla varmt. Släppte ut Tjaldur på baksidan där det är torrt och fint nu. Jag tror han uppskattade att få röra på sig lite. Delar av fårskocken har också gått ut på bete idag. De som ska lånas bort på beten är ff inne. Hoppas få ut dem snart också! Vi väntar på stolpar ff :(
Jaja,nu ska jag sätta fart lite. Har en del att stå i!


RSS 2.0