Lakritskulan

Jag trpr det är ngt muskulärt. Han ömmar på ett ställe samt är mer påverkad när han legat,men bara han rekat till sig så blir han bättre. Så jag får ta en promenad idag å se in han blir bättre. Han gick halvkonstigt igår till Baldurs box när han nyss legat,men tillbaka gick han som vanligt ungefär. Undra vad han gjort... Inga sår hittar jag heller...

Nåt är galet med lakritskulan...

 
Reptilhjärnan säger mig att nåt är inte som det ska. Kusen således parkerad inne. Tjockisen får gå på svältkost några dagar utifallomatt han skulle (gud förbjude) fått fång. Han är inte nå varm i fötterna dock. Baldur å bönan var uppe på vinterdelen nyss. Bakvänt är att Skessa svansar efter Baldur och ställer sig vid baken på'n. Gaefa omåttligt glad över sällskapet. 
Hästrallyt gick inge vidare igår. Goliat var helknäpp å ville bara trava å dra iväg. De avbröt. 
Har beställt grejer på equiterapi.com. Klådmedel å fångmedel,utifall. Ialla händelser är det ju bara örter så det kan ju inte skada.  Gossen Ture har,efter att ha varit borta i 3 dagar,äntligen kommit hem till matte! Grynet mitt!
 

Välkommen

Lilla Skessa!
 
Läst i tidningen i morse att statsmininster var så glad för prinsens skull. Å att han hade ju varit med å godkänt alla 3 äktenskapen. Nä fy fasen stackars de barnen som måste få "godkänt" för att få gifta sig med vem man vill.... Skulle inte vilja byta! Men så blir man inte gift heller fördtås ;)
Nu ska jag pysa på jobbet,motvilligt!!!

Men skjut mä

Trodde jag gick på frivecka i morrn jag med det största bekymret hästrally... Men icke. Jag blev utbeordrad 7-22 på lördag... SUCK. Tur det är kvalificerad övertid...

Dagens mantra...

Blir:inte regna inte regna. Vi slog hö igår nämligen..... nu har vi ca 5 ha kvar att slå sen till hästmat. Detta blir fårmat. Snart dags att åka på jobbet igen. Å nedrans surt att jag måste åka m på hästrally ändå... Gaaaaaaaah! Jag ville ju på wången :(  Skitless över detta..... Men men,jaja. 
Sen äre bäst man gnetar på på fredag morgon,flickvän på G å ev en till sen 1/7.... Ja får han bara ston är jag nöjd. Å Baldur är ju nöjd åxå.... 

Hello!

Man startade dagen med ett besök på VC. Hade tid 9.15,så det var å skynda sig hem från jobbet å vända. Fick vänta arslet av mig till sisådär 9.45 innan jag kom in. Hemma 11 igen. Vid det laget var jag bra hungrig..... Men hur som helst så har övningarna gett resultat å de tog blodtryck. Blodtrycket jag hade var tydligen ett sånt alla ville ha. Fett bra liksom ;)
I går snusade jag bebis mest halva dan... Hon är så söt!
Gått upp ett kg sen födseln nu! 2375 gram är vikten nu! 
På fredag kommer det sto till Baldur,bokades hastigt å lustigt i måndags det. Har fundering på att leta station åt honom i södra sverige nästa år. Vad tror ni om det? Måste vara nå bra ställe... Har ni nå ideer? 
Nu ska tant ta sig en kaffekopp å njuta av att det inte regnar :)

Glömde...

Ringde en tjej å bokade på Baldur igår,så på fredag kommer det nu tjej :) Roligt!! 
Åsså blev vi bjudna på bröllopsfest! Jättekul! 
Försökte åxå boka biljetter till Doug Seegers på Aveny,men de var SLUT 😢 Fasen å....

Tisdag

Snart iväg för att jobba. Igår var jag på Triagemottagning och fick mig ett papper med instructions för hur man kastar sig av å an på soffan för att rätta till örongruset. Familjen skrattade gott va.... Annars vare ganska lungt. Vädret var inge vidare alls. Var å kikade på Laki. Han har fått vita stickelhår här å där. Märkligt. 
 
Sket sig förövrigt med att slippa hästrally,samt åka på SM. Gubbens groomie kunde inte ändå,eftersom de glömt att de ska få främmande. Det var ju jäkla synd för mig!!!! Va fasen å :( Suck. Nu jäklar ä gubben skyldig mig en redig gentjänst...

VC

Ja så har man ringt vårdcentralen. Ringer först receptionen ochblir hänvisad till annat nr. Ringer dit å får knappa in telnr samt personnr så ska de ringa upp. Ca 9.45 ska de ringa upp. Nu är klockan minsann 10.45 å inte har nån ringt inte... Jag blir så trött....

Hallelulja!

Har med ett nödrop undgått hästrallyt så nu kan vi åka på wången! Jippi! Fantastiskt nice... För övrigt har jag varit yr i bollen av å till i flera dagar. Googlade å diagnosticerade mig själv... Nä men typ. Allt stämde med kristallsjuka (godartad lägesyrsel) Ska gå över på en månad eller så får man gå till VC och skaka på huvet. 
Nu ska jag ladda för jobb. Instruktionsmanualen framlagd åt gubben och stallet är klart. Off I go. 

Dagens Preggo...

 

.....

Men vad det ska regna! Surt.....

Tillie ❤️

Blev så fin i lilla koftan. Men förbannad blev hon åxå över att vi tråcklade på henne ;)

Varierande väder

Gulliga knappar va :) Kofta till Tille som min kära mamma stickat!
Må man säga. Strålande som,spöregn å duggregn å sen sol igen. Märkligt detta. Har varit å hämtat min stora unge istan idag,hon ska ju jobba i morrn. I dag har fröken E å unge herr D kommit hem från sjukhuset med Tillie. Härligt! 3 veckor före utsatt tid. I övrigt att jag varit lite yr i ett par dagar. Tänker kristallsjuka men har varit bättre idag hittills. Tog in Hraffe idag så jag fick sy på hans täcke igen. Hoppade över zickzack,min stora stötesten,och gick all-in på raksöm helt sonika! For runt änden på sjön å tog en kaffe med Evelina förut. Där satt även byns bödel och inmundigade små skapelser av kaka grädde och jordgubbar. Han är svärfar/far/farfar i stugan. Lilla Nova är ytterst förtjust i farfarn och har nog ingen aning om att han bödlar på ;)  lilla fröken bjöd på en chokladbit som vi intog hon å jag på hennes rum medan vi spanade in hennes barbiehästar. Rart barn det där. Glad och himla rolig! 
Mitt preggo,Gaefa,lät mig veta att det inte är okej att lämna gravida damer i regnet. Att träd finns utplacerade har ingen större betydelse,utan hon ville IN. Fick dra av henne värsta blötan å leran med svettskrapan åxå för hon hade stora kockor på ryggen hur hon nu lyckats med det... 
Nu är det soffläge tills lilla Tille kommer å avhämtar sitt pkt från min mamma som stickat.. Handlat har hon åxå såg jag nog :) 
Åsså en bild som bara va så jäkla kul.....
trevlig kväll på er!

Baka baka liten kaka!

Amarulla brownies
150 gr smör
2,5 dl socker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 dl vetemjöl
 
smetrn oppanpå
150 gr mörk choklad
0,5 dl grädde
1 dl amarulla (alltså likör)
 
börja med smeten oppanpå
häll grädden i en kastrull,häll i chokladen i mindre bitar,värm tills chokladen börjar smälta ordentligt. Häll i amarullan å rör tills den är slät. Häll över i läplig skål och täck med plastfolie,låt stå i rumstemperatur.
 
Smält smör i kastrull på låg värme. Tillsätt socker,salt och kakao,rör om. Tillsätt äggen ett och ett och rör försiktigt. Tillsätt sist vetemjölet. Häll i form ca 20*20 cm. Grädda långt ner i ugnen i 15-20 minuter. Tippa ut kakan och låt svalna. Bred på smeten och ät gärna med färska jordgubbar till!
 

En onsdag....

http://youtu.be/vz3sqsZ1EmI
 
först en snutt på barnen,första gången på bete.
sen en bild på preggot
Se en sån kagge.....
Å en sideways...
Åsså barnen igen...
det var allt,tack å hej...

Valpar

 
Vi var å tittade på valpar igår. Bara på skoj sådär,ska ju inte ha nån tyvärr... En vän till mig som har dem,7 st varav en hane (som jag vill ha) Såååå jäkla söta. Man blev alldeles sjuk!!  Tyvärr "fel" ras,men vad gör väl det ;) Berner sennen är trevliga de åxå!
De var ju inte så stilla så det blev lite suddigt....
 

Kung i baren

http://youtu.be/B-FhsKjK0gM
 
märks att det är lördag ;)

Mosters Olle

Har tagit studenten!! Teknik har han läst :)
Mosters Tilda gick ur 9an igår med hur bra betyg som helst. 13(!!!)A å 7 B.  Jäklar..... Bara att välja å vraka på linjer där :) De är duktiga alla barnen! Min pojk fick B i engelska redan i 6:an,inte heller så illa tycker jag :) 
En undran... Är inte det här jäkla fotbolls VM slut snart???  På tv ikväll igen....

Kan man tänka sig...

Jag har frivecka! Till söndag efter midsommar får jag hoppas... Jag har sökt semester på midsommar ju och har då rakt ingen lust att jobba då! Idag tog vi oss en tripp till Galtström. Jättemysig sommarrestaurang här i trakten. Käkade gott tillsammans med barnen å svärsonen. När vi skulle betala funkade inte kortläsaren,så vi fick åka på bankomaten å ta ut pengar... En par mil extra i onödan då tyvärr,men jaja. Hovis har vare här å skott om fjordarna idag,extra tjocka dojjor denna gång eftersom gubben fått grönt ljus att starta på hästrallyt om två veckor. Blir en helg jag är ensam hemma det då... De sover ju där åxå ju. 
Nu är det visst nån fotboll på tv å jag är totaöt ointresserad kan jag lova. Bland det tråkigaste jag vet... Går å lägger mig istället jag,så jag prkar opp i morrn. Hästar ska ut å Hraffe ska ha kapellet på sig som gubben säger ;) Gonatt!!

Hallelulja...

Skönt besked från veterinären idag... Troligen är cystan medfödd så det är nog inget som stör Goliat nämnvärt efter 17 år. Vi ska kolla den igen om ett halvår för att se om den växt. Tur var väl det då herrn passerat 16 års gränsen så försäkringen täcker inte operation längre... Koncentrerar oss på bronkiten! Om en vecka kan gubben köra igång igen! 

Lite less...

På motgångar... Jag tror allt krånglar. Ungjävlar som jagar får,hästar som blir sjuka osv osv. Tror jag säljer alltihop å köper kaniner för pengarna.... 
Suck. En rolig sak i allafall,Jennys hingstunge! Grattis till den söte "Ior". Verkligen fin! 
Nu kaffe å jobb...... 

Typiskt!

Vi tycker Goliat har vare lite snorig å hostig här. Så vi lastade båda (för ensam kan de inte vara har vi märkt) å for till veterinären. Där upptäcktes en cysta på struplocket. Dessutom hade han nog allergisk bronkit så nu äre penicillin och cortison ett tag. Å vila. Äre inte trist så säg.... kanske därför han har bare lite sur av sig...  Tänk å ha nåt i halsen man inte blir av med menar jag :( Stackarn.....
 

Kom å hämta om du törs!

Fick igår höra att snorungar tre var tillbaka hos fåren i torsdags,fast då på utsidan pch i sällskap av 2 tjejer. Nån av dem har tappat sina solbrillor. Jag lägger dem i baggarnas hage härhemma då så kan du hämta om du törs,I dare you... 
Fortfarande ganska redigt förbannad. Å att de var tillbaka är ju inte lovande. Ge fan i fåren! Gud jag blir så arg så jag tror jag får en hjärnblödning. Vår eminente fårspion visade dock sitt ansikte så ungarna dröp av innan de var in i hagen... Annars vet man ju inte. Jävla ungar.... Hur fan är de funtade?? Hade det varit mina barn som gjort nå dyligt hade jag låst in dem för sommarn. Händer det nå mer blir det polisanmälan... Mina barn fick skäll när de höll i katten när han ville gå till å med... Ni förstår ju att man har noll tolerans kring dumheter kring djur. Skulle haft en skyddshund att skrämmas med.... 

Laminerat

Hade sån tur så Ortsjöns hästgård hade maskin att laminera med :D Nu ska jag sätta opp lapparna på fårhagen. Ff ganska ilsk. Nu har jag lyckats luska fram telefonnummer till sista ungen åxå! HA säger jag bara. Snorungar.... Passa sig för tant.....
iallafall är marufla inne. Tyckte hon gick tröttsamt in så jag tror det blir en boxdag. Hraffe har tappat en dojja samt sett till att jag fick åka å laga pyjamas igen. Tackar tackar. Hoppas bara det är jag som är nojig över damen.... Beställt hö av grannen. Småbalar. Man tackar. Sambon får hämta ett par bal i morrn så tar jag resten på tisdag. 

Jobb nu igen

En sån här skulle man haft.....
Jag ska snart åka på jobbet. Det tar emot.... Har ingen jättelust alls nä...Men det går väl det med... Preggots mage tar sig faktiskt. Hård som sten.... Får hoppas allt går vägen denna gång. Annars blir jag inte så glad ju.Fast jag VET att hon ff är dräktig är jag lite sådär att jag inte vågar hoppas... 
Var å sydde (mamma sydde) Hraffes pyjamas igår så nu passar den finemang. Tur jag har en mor som är begåvad :) nu måste jag tyvärr snabba på... Dags att packa ihop sina pinaler å åka :(  Ha en härlig dag hörrni!

Ibland blir jag så FÖRBANNAD!

 
Ja idag fick vi höra att tre grabbar jagat våra får på gravkullarna. Jag blir så satans arg så klockan stannar. Det formligen ryker ur mina öron! Som tur är vet vi vilka de är. Nu ska jag producera lappar att sätta upp på stängslet så får vi se om det hjälper. De hade även dragit ur strömmen för att ta sig in i hagen. En unges mamma har blivit informerad så jag hoppas ungen skäms så inåt helvete... Hans såkallade kamrater skall åxå få sig ett samtal! Så äre. Som tur är känner vi en polis ganska väl så han ska säga till på jobbet att patrullbilarna gärna får åka den vägen om de har tid å möjlighet. Sen ska jag baske mig sätta mig på lur med kameran å långzoomen å fångar jag ngn på bild blir det polisanmälan. Hårda bandage! Har slängt ut en vädjan på FB åxå till alla som vill dela här i området. Satans ungar. 
Annars äre status quo. Allt lungt I övrigt...
Hälsat på fröken E å lilla Tille på sjukan. Hon har gått upp ca 600 gr sen jag senast höll å det märktes faktiskt! Det enda hon har kvar i slangväg är sonden :D Duktig tjej! Hon är så gullig :)

God morgon!

Här gåre undan. Friveckan snart över å förbi! MEN! Jag har semester om 9 pass. Dvs 10/7. 
Nu är ju gubbens kompis häst Maja här. Baldur är utom sig av kärlek. Han kastade sig ut i morse och sprang över stock å sten för att ivrigt hälsa på henne. Men HA! Det är dubbla trådar emellan så det kan han glömma.... 
Köpt en ny pyjamas till lakritskulan. På Hööks. Passade bra förutom att resåren på magplattan är för lång. Så i morrn åker den å jag till skatan å hälsar på mamma :) 
I går kördes det häst å vagn till skjutbanan fram å tillbaka. uppför mest hela vägen
dit. 7 km. De var svettiga de små när vi kom
hem. Maja fick låna Hraffes box å torka i innan jag borstade av å släppte ut. Snäll häst! 
De tänker sig köra hästrallyt sista helgen i juni. Jag blåvägrar åka med. Nä det är en helg helg ju! Däremot tycker fröken AC att hon å jag ska va med nästa år..... Hua....

Alltså...

Jag blir inte klok på det här. De eksemhästar jag vet blir som galna i å klia sig så fort täcket åker av (om de inte är behandlade m nå medel).Inte Hraffe. Det måste krypa in sve i manen pån. Nu tog jag av täcket inne å han är precis som vanligt. Har ni nå tips/ideer? Mottages tacksamt!

Åter måndag

Ja så vare slut på helg. Dagen igår var bra. Kraftur å collecting ring. Gick ju brare. Såg fina Harekur fr vinteråsen. Stor kille,151 cm... Oops.
Idag får jag stuva om helt. Nu stallet,sen skjutsa fröken Y,sen hem å vända,hämta junior å åka till frissan. Sen hem å bada Knuffe. Å sen får vi se ;) 
I morrn blire hämta dator. så dä så. Bokade ett till sto igår. Toppen att det blir några fruntimmer till prinsen! Dimmbra är totalt ointressant nu så vi avvaktar å ser om hon går i brunst igen. 
 
Knuffe fick pyjamas idag. Vete fasen vad jag annars ska hitta på. Kliat sig lite i manen som är som svinto typ. Jag blir GALEN! Suck......

Morrn!

 
Andra dan i rad jag vaknar av katten. Han tycker sisådär halv sex att nuuuu matte ska vi gosa! Stångar å stryker sig i nyllet på en. Ja det är ju skönt att han är en trevlig misse iallafall. Ska inta frukost å sen åka mot timrå. Snacka om att man fick rätt dag :) Solen skiner! Släppt ut den för stunden ohalta damen å alla andra. Baldur tycker vareviga morgon att han ska snacka med Hraffe vilket jag inte uppskattar varje morgon. Han står där med spetsade öron och drömmer om att Hraffe plötsligt blitt ett sto tror jag. När jag kommer hem får jag ta stallet. De går ff in på nätterna en period nu bara för att de inte ska glupa i sig gräs... Jag hoppas slippa pyjamas på Hraffe iår,men det gör jag säkert inte i slutändan. Smort mankammen m tjärsalva å drömmer om å få bada honom redigt snart. Samtliga fålar ska få sig en tvagning.
Nu är det en månad å 16 dagar tills Gaefas tid går ut åxå,men känner jag henne rätt kniper hon väl längre. bara hon inte kastar..... Vill verkligen ha det där fölet nu!
Nää det är dags att proppa i sig frukost,lätt motvilligt. jag är inte nån frukostmänniska jag.....

RSS 2.0