Men åhhhh

Bästa ridstigen är numer avstängd... Där är tjurhage :( Fasen va trist... Men men,man kan ju inte säga så mkt när det är privat mark ju...
Annars så.... Jobbade igår å i dag har jag roddat opp hönät till häradsbetäckar'n å fixat med diverse. Gratulerat fröken Y som fyllde år igår till exempel. Som belöning fick man sig en god bit smörgåstårta ;) hade man haft sån belöning hemma hade jag krattat ihop äpplena som hopar sig under trädet. Men eftersom kylen lyste tomt på såna saker så blev det inget av med det.
Pållarna mår fint,tycker det drar ihop sig mot provritt kanske. Hon är ff barfota bak,men jag tänker att en liten tur i behagligt tempo kanske går ändå... Måste ringa hovis i morrn å tala om att det är en till att sko :) Sen hoppas jag fröken AC snart är ihopläkt så vi kan rida ihop.. Vore ju kul. Fröken Y kanske snart är kry i sin axel så hon åxå kan följa? 
I morrn är det åter arbete. Pass 2 av 3. Blir en arla morgon således då man vill hinna mocka åxå innan man åker. Han är lite bortskämd med det min karl,men det gör inget. Jag gillar att mocka även om det känns lite motigt i arla morgontimma. Men jag får tänka på vad mycket spån jag sparar :) 

Tjaa

 
 
Det var som mkt i går å mkt idag. Roddat ut baggarna,roddat upp hästarna från betet,begravning och nu ska jag gå å ta in mina små. Tackorna har ökat i antal. Märkligt. Vips blev de 42.... Tycker nog att med såpass många torde fåraherden kunna skaffa sig en hund med... Grå fyllehund räknas inte Tänker jag ;)
Nakna är de alla som ska vara kvar. I morrn ska det visst bli fulväder,klass 2 varning. Därav beslutet att nu är det slut på betestider....
Var på VC igår åxå å blev karvad på. Avlägsnade en liten knöl på benet. Mest för att den är lite ivägen. Hade jag haft tillgång till besövning hade man kunnat göra det själv baske mig. Fick tillåtelse att ta stygnet själv. Ett litet blev det. Samt ett veck på benet ;)
 

1:a frosten

Ja så kom första frosten och det ser ut att vara dags för vinterhage. Tur jag fixade klart igår då. I hår var jag även och ropade i skogen efter en bortsprungen hund. Dock utan jaktlycka. Rymlingen försvann kvällen före och återkom senare igår. Skönt! Man kände sig lite korkad där man stod i blåbärsriset å gapade. Men bad gör man inte. Det går jättebra med fålarna. Aldinos är riktigt varm i kläderna och skuttar runt Freyja lite hur hon vill. Freyja själv tar det med jämnmod. Den ömma modern verkar inte ha några större betänkligheter att låta lillan vara med barnvakt. Skönt! Lite sura öron ibland,men för det mesta är det lugna gatan.
I dag ska de fårskallar som ska till frissan i morrn få gå in åxå. Torra å tomma vill han ju ha dem
fårnissen.
Sen är det begravning på torsdag. Sen ska jag njuta av fredagen iallafall. Så det så.....

Aldinros är en tuff böna ;)

http://youtu.be/PLitXh1g7Cc

Ack

Den bittra insikten att den nya tjejen inte ska gå i min hage,sa Baldur...
So far so good. Hon är inget unikum av renlighet som Gaefa dock. Å jag hittade en fästing på henne. Första gången jag hittat fästing på häst å första gången jag tagit bort färsting med fingrarna direkt. Detta då jag först inte begrep vad det var så den rök i bara farten... Fy va äckligt...

Nu är hon här!

 
Lilla Freyja hade skött sig snyggt. Så snyggt att kvarvarande två pållar i transporten längtansfullt gnäggade när hon klev av. Ut i hage direkt så hon fick äta hö å dricka vatten. Sträcka på benen var säkert skönt för henne. 
Lite ful i fötterna är hon bak,men inget som inte är fixbart. Är hon inte söt??
 

Spännande dag

i dag kommer hon! Freyja! Som jag längtar :)
Först ska tant uträtta ärenden. Köpa sig några nya bh-ar. Jag avskyr att handla kläder och drar på det ini det längsta,men nu har jag inget val. Alla har pajjat på ett eller annat sätt :( Kanhända blire nån tröja åxå för det sinar på den fronten åxå. Fy så tråkigt....
Roligare att köpa hästgrejer ju...

Wild thing....

http://youtu.be/r-hSzKFfNnM

Tragiskt...

En 16 årig grabb avled igår. En grabb vars mamma jag är bekant med,vi umgås dock inte. Synnerligen obehagligt och jävligt onödigt... MC olycka... Nä fy det finns inga ord. Tänker på familjen och all denna sorg. Man kan försöka sätta sig in i hur det känns,men hur fasen ska man kunna utan att själv varit med om det... 

Aldinros möter jollyball

http://youtu.be/7KTla1WqANk

Chippad å klar

 
Nu är lillan chippad å beskriven å klar. Tycker det är synd man inte har längre tid på sig faktiskt. Speciellt när färgen är speciell här. Att hon är konstantskimmel är solklart,men var det svart lr brun... Det blev svart i pappren så vi hoppas på att det är så då. Annars får man väl ändra. Lite knäppt att tidsfristen är så kort. På nsv sidan har man ett år på sig. Surt sa räven.
Idag äre jobb igen. Ska åxå ringa transportmannen å höra så fröken Freyja säkert kommer med på onsdag! Å vilken tid de ska hämta. Mycket nu. 
 

Regn å rusk.

Ja se då kom höstvädret med besked.I går var det 20 grader varmt ute,strålande sol. I dag regnar det... Tur man jobbar då ;) Om 6 dagar kommer Freyja. Åh så jag längtar! Har en tydlig plan kring hennes ankomst. Hon får sträcka på benen i lugn och ro när hon kommer,sen tänker jag mig att ta in henne å Gaefa så de får bekanta sig genom boxgallret. Då går det nog smidigt sen att släppa ihop hoppas jag. 
Nu äre dags att packa ihop sina pinaler för avfärd. Eftersom jag var sjuk förra svängen så har jag ju varit hemma i 3 veckor. Lite trögt känns det allt. Men det går ju bra bara man tar sig iväg. Blev sent igår för det kom älgkött. 6,5 kg färs å en massa annat. Frysen full! Härligt!

lilla Freyja


Ja dessa bilder visar u tydligt vilken cool häst jag köpt :) Längtar efter att få hem henne nu!
 

Freyja!

Nästa vecka kommer hon! Freyja från Lugna Dal! Ett sto med mkt Arbakka i stammen. Ser ni gubben på benet? Jag är nöjd och glad! Skickar henne med Olsson's hästbussar. Det är så pass långt att det känns snällast mot hästen. Lång resväg i vanlig transport känns sådäääär faktiskt. Så nästa torsdag kommer hon! Åh så roligt det ska bli :)

Rapport från sjukstugan

 
Det är bättre nu,men fortfarande kraxar jag en del. Bestämt mig för ett sto och nu återstår transport. Det är mkt besvärligt att få en tid. Denna vecka verkar det inte bli :/
Hur som haver ska åxå Aldinros beskrivas å chipmärkas nu. Alla papper ska ju in snart. 
Junior var på älgjakt igår,de hann inte ens upp på passet så fick de skjuta en 7 taggare. Han var glad men tyckte det var väldigt obehagligt när de skulle ta ur å flå,vilket jag har full förståelse för. Lite äckligt minst sagt..... 
I övrigt så har jag tagit det lugnt. Hostar ju ff en del så... Hoppas man snart är pigg ordentligt igen. Trist å va sjuk!
 

Host host

Den här jäkla hostan... Tur i oturen att fröken y hade en skvätt hostmedicin hemma... Annars vete 17 hur jag skulle kunnat sova. 
Nu efter farmors bortgång så har vi en del att göra. Farmor hade bestämda tankar om vem som ska ha vad,problem är att det involverar en del fula å stora möbler. Har inte plats för såna ju.  Ett litet smycke eller en fin tavla tänker jag mig kanske kan vara roligt att ha.
Har hittat 3 hästar nu. En brun/vit skäck i borlänge ligger mkt bra till! Inte jättelångt dit heller å bra pris. Hoppas det löser sig med det.
Nu är det snart dags att skjutsa sonen till lärosätet där de ska fotograferas. Måste påminna honom å se lite glad ut.....

Pust...

Jaa jag hann till farmor igår morse,men sen vid 14 var det över. Men skönt för henne att slippa ha ont... Sov gott farmor...
 
Laki kom igår,han hoppade över bommen fram den apan så vi hade lite pyssel att få ut honom. Men nu så... Ingen hälta dock å köparen är informerad att lämna inredningen till finkan hemma! Nu ska jag hosta vidare....
 

Laki e:Baldur

 
 
 

Kroppen

Klarar av att producera fantastiska mängder snor å slem över en natt. Ifall ni undrar... Å varför är hostan alltid värst på natten? Märkligt... 
idag måste jag tyvärr trotsa min förkylning,skjuta opp en massa nässpray å i med alvedon,för jag måste till farmor. Min pappa ringde igår å sa att det inte är långt kvar nu :/ Men å andra sidan sa de tre månader i mars,så kanhända håller hon sig kvar ibland oss till sin 90 årsdag det elfte?
Vi får se. Utifall åker jag på besök ändå...
Pratade med säljaren på skommelskäckstoet igår. Låter som en häst för mig. Mkt trevlig kvinna. Så trevlig att jag får ringa tillbaka idag och fråga alla "viktiga" frågor haha.
Laki är såld nu åxå. Han ska bara snöpas först. Lite synd,men så är det. Vacker som en dag är han iallafall :)
Tjalle ser liten ut i jämförelse. Å då är han två år äldre... Ska slänga upp en ny bild sen så kommer ni å fatta vad jag menar ;)
Nu ska jag rodda s

Saker man kan göra när man är sjuk...

 
Lusläsa hästnet! Vilket förde mig till ett skimmelskäcksto jag är seriöst intresserad av!
Sticka klart käpphästar till helgens födelsedagsbarn! Skönt att den är klar. Nu ska jag börja med nästa.
Sen kan man sova,men det hoppar jag över tydligen...
 

RSS 2.0