Jag skrattar ihjäl mig.....

http://m.tickld.com/x/i-wish-this-man-was-my-father-hes-hilarious

Jag skrattar ihjäl mig.....

http://m.tickld.com/x/i-wish-this-man-was-my-father-hes-hilarious

Man är uppfinningsrik

Ibland kan man fundera ut nåt finurligt. Jag har gått å sugit på karamellen ett tag... Å så här blev det!
Simsalabim! Nu ska bara resten städad ihop. Åsså hoppas jag att det forfarande är på plats i morrn bitti... Gaefa gick ut på betet några timmar idag. Eller ja,gick å gick. Prova full galopp med bocksprång... Tur jag lindade fossingen först...
 

Andas uuuuut!

Gaefa som vanligt i stort sett idag. Snälla fröken A-C kom å lindade igår och idag struttade hon runt i stallet när jag mockade å var som vanligt :) Gud så skönt! Hon tippade alla små hinkar och lyckades öppna till sadelkammarn åxå. Den jäntan är då nyfiken. Fröken A-C tyckte att hon blivit så förändrad sen hon kom,en helt annan häst. Lugn och trevlig. Å hon bet inte gubben igår heller! Framsteg :) I morrn ska hon få gå ut i beteshagen en stund iallafall. Lär hon gilla... 
Här har det regnat hela dan.... Skittrist. Dessutom har de stängt e4an så alla måste åka bakvägen förbi ica,lätt vältrafikerat nu då. Man tar sog knappt ut på vägen... Som moset på grädden brann det på ica i kvissleby igår vilket då innebär att alla de kunderna invaderat ica bommen. Det var KÖ halv 10 på morron. Då brukar det va duktigt folktomt annars. 
Nu ska jag masa mig ut i regnet å ta in resterande 4 kusar.... Baldur är ren å snygg... NOT!
 

Vojne vojne

 
Fröken Gaefa har gjort illa sig,nu igen. förmodar att hon vrickat sig för hon markerar duktigt på ena bak samt är svullen över kotan. Sprayat med kylspray och lindat på natten. Blir hon inte bättre får jag ta å ringa veterinärn.. Va fan å vilken otur hon har... Jag blir lite less på denna ständiga olycka. 
Idag jobbar jag sista passet för denna sväng. Känns ju skönt det iallafall nu då. Har på morgonkulan mockat å lindar av fröken å sprayat samt skrivit lappar så gubben vet vad han ska göra. Nu äre bara å hoppas....
Flasklammen har jag åxå matat såklart. De är bra ivägen när man kommer...
Förövrigt såg man en dokumentär igår 
jäklar vilka lurendrejare de är på dessa akvarier. Hemskt var det bitvis tyckte jag,när de tog småbarnen från sina mammor... Det skulle förbjudas att hålla dessa stora djur i så små pölar. Helt knäppt. Nåväl,se den om ni vill vettja! Värd tiden!
 

Ett pass kvar!

Sen äre frivecka igen! Kliver av på fredag morgon... Ska vara funktionär på krafturs tävling på söndag åxå :) Det blir kul. Jag är lite sur på min sambo åxå... Det tar nämligen fantastiskt lång tid att starta traktorn å städa efter fåren... Lär inte bli gjort om jag inte gör själv antar jag...
jag får dra igång med det sen då. Nu ska jag dricka kaffe åsså måste jag till stan en sväng för att köpa nätverksaggregat till stordatorn som tog å dog... 

Full rulle

Alla tackor på bete! Flasklammen fick hela ytan nu å det var ju otroligt spännande tyckte de. Vi har varit på prematuren å hälsat på. Jag fick hålla!!
Har ni sett så pyttig! Nu dags att sova!

Mors dag

 
 
Mors dag idag men det är jobb för min del. Känns ok ändå för vädret är ändå så trist. Det var rejält regn å åska här igår kväll. Det behövdes nog för alla pollenallergiker tänker jag. Å för alla marker! Som alltid på
mors dag,avgörs elitloppet. Synd man inte är där... Brukar vara en himla rolig resa det! Jaja,kanske nästa år.
Nu tänker jag visa bild på fölet som dog. Så vill man inte se så ska man sluta läsa här. Bilderna är inte otäcka på nåt sätt.Känner att jag vill visa vad himla fin den var...
En himla stor fölunge var det... Man undrar ju varför det gick så illa. Stoet har problem med efterbörden nu så jag håller tummar och tår att hon klarar sig.... Kanske är hon för "klent byggd" eller vad man ska säga. Embla är ju inte så stor precis... Vad vet man. Vissa ston är inte gjorda för att få föl kanske Tråkigt i alla händelser :( Känner så med stoägaren.... 
 

Jaa

Jag fick bilder på fölungen. Men så himla fin! Skäcksto med stor stjärn... Himla fin... Så synd så det är inte klokt. Sen vad som hände kan man ju bara spekulera i. 
Nu har vi iallafall decimerat gaphalsligan ännu lite till. 3 ungtackor å en gammtacka ute på bete. 6 tackor m lamm å 8 ungtackor kvar hemma...

Tråkig nyhet

Embla fölade i morse,men tyvärr var fölet dödfött.Skittrist :( Men det är väl sånt som händer. Det är ju inte Baldurs fel precis. En glad nyhet är att fröken E å unge herr D's lilla flicka nu sluppit kuvösen och fått värmesäng samt flyttat in på deras rum :) 

Kamp med stort K

 
Har avjuvelat mig. Förlovningsringen höll på å bli kvar. Har suttit sen -03 och var vansinnigt ovillig att komma av. Satt som berg. Kallvatten å hudkräm (litervis) rådde bot på saken. Kvar att göra innan avfärd:mata hästar å lamm åsså duscha,nu igen.... Blir nog dubbeldusch i dag med.

Lammrallyklubben

http://youtu.be/JO34mKyJo_w

Lammrallyklubben

http://youtu.be/JO34mKyJo_w

Men idag!

Ska jag få träffa fröken E,unge herr D och deras lilla Tille! Fröken E ringde igår å det var så skönt att höra hennes röst!! När man pratat dagligen blir det rackarns konstigt när man inte pratar på ett par dagar... Skönt att allt blev bra till sist!
Pökprinsen är på Dimmbra direkt på morron å hon brunstpinkar... Usch vad det stinker. Får nog spola av henne baktill... Nu ska jag kliva på å jobba "långsväng" fredag-söndag-tisdag-torsdag. Har absolut noll inspiration. Men det brukar infinna sig när man är på plats liksom. Ser inte fram emot att kliva opp 5 i morrn dock..... Men allt går. Sonen har prao i morrn,och är det inte behändigt att bo på en bonnagård då! Nu brukar han vara duktig att hjälpa till ändå,så det blir väl som en extra dag hemma bara. Tiden har ju rusat fram tycker jag. Snart sommarlov för barnen. Systersonen tar studenten,han var ju nyss 2 å slogs med Julia... Ja jäklar.
Nää nu äre allt dags att sätta fart. Mycket att göra innan jag får styra mot stan! Kära nån vad spännande att se henne! Med lite tur kanske man får hålla lite? Fast det tar jag som en bonus isf... Får jag bara känna på lillhanden lite är jag nöjd å glad :)

Dan före dan...

http://youtu.be/DPP5KX-LKFQ
Å dan är sista lediga dan. I morrn alltså.
Slänger opp en liten minifilm på piplisa å pökprinsen. Eller Knulldur som fröken t sa... 
Annars har jag stökat på med diverse å promenerat med lakritstrollet med tant L elegant oppslängt. Han var snäll men söker en del trygghet i mig. Nosar gärna på armen för att som kolla att jag är jag. Dags att släppa linan nu. Japp. Så äre. Nu har jag nyss duschat. Nu igen. Ja men man blir svettig av Bonnsysslor ju. Dessvärre registrerade inte hjärnan att gubben sa att vi skulle tvätta ett lammarsle sen. Det blir till å dubbelduscha! 

morrn!

 
Ja nu är Dimmbra är.Baldur vill mer än henne dock,även om hon inte är alldeles avig på att ställa upp efter lite övertalning.. Som ett gammalt gift par månne...
Sen tyckte han det var en fantastisk ide att skita ner sig å det grövsta. Matte fick ta fram slangen och spola av honom,kallvatten slangen. Inte poppis! Nä Baldur vill ju helst duscha varmt han...
Oh well,vi får hoppas det blir ett föl sen dårå...
 

Antalet gapkäftar...

Dvs får,är decimerat till 7! Å då har 6 lamm... Spelade nästan på läppen där ett tag. 
Inte blev det nå hälsa på Tillie heller gärom dan,för hennes mamma hade det jobbigt :( Hoppas fröken E blir pigg snart igen. Jag smsar glada tillrop så länge! 
Dimmbra kom idag å nu ska hon å pökprinsen plockas opp fr beteshagen. Fröken Y kommer å assisterar så ska det nog gå smidigt!
Själv har jag nyss tagit mig en välförtjänt dusch!

Men alltså...

 
Gud vad jag är less på gapande får. De har ju inte nån storbal nu eftersom de ska ut på bete. De gapar hela tiden så fort de ser en. Inte ens kul att vara ute. Jag vill ha en gigantisk rullgardin....
 

Hm

Sitter å funderar hur man bäst gör med flasklammen. Vart ska de gå,när ska de få gå ut osv osv. Mycket pyssel.
Nu ska jag snart på apt å sen ska jag få träffa lilla Tillie! Spännande :)

Morrn!

Solen skiner och humöret är på topp! Gaefa är ff inne. Ska kolla hennes hov. Fastnat mkt grus i den så jag tror hon blir jäkligt öm. En dag inne kanske? Vi får se. Fick bilder på lilla bebissmulan igår. Oh så liten. Å söt. Glad att allt fortfarande ser bra ut. Pratade med fröken E igår igen,skönt att höra att hon var vid gott mod! Vi pratar ju i stort sett dagligen så jag får hoppas vi pratar ofta nu åxå fast de är på prematuren. Fast varje dag kanske det inte blir. Jag får smsa glada tillrop om inget annat :)
Nu ska jag bege mig ut m lammhinken... Vällingdags!

:)

i dag har bästa fröken E fått barn! En liten tjej ❤️
Himla kul!
 
Förövrigt har baggarna gått ut på bete å vissa tackor ska åka lite senare. Tjoflöjt!
 

Lammrallyklubben

http://youtu.be/EyeJQQ6k0UE
Tack å lov ska de snart ut på bete...

En snutt till

http://youtu.be/XgLKwIwD0Y4

Film på Alfdis...

http://youtu.be/y_Ol2JRyXq0
En liten racer,som pappa :)

Frivecka

Japp så har man frivecka igen :) Det börjar bli dags att stängsla åt fårskallarna som ska ut på bete lite varstans. Flasklammen kommer att få bo hemma såklart.
Hästarnas beteshagar ska gås över åxå. Jag ska åxå plocka hallonblad å nässlor till Gaefa. Bra skit det där. Lilla Alfdis har fått snurr på benen å bjöd på race igår tydligen :) Kul att det går så bra!! Äckligt söt är hon. Ljusnat runt ögonen så det ska bli kul å se om det blir nån variant på fux det där. 
Sen är det bara att vänta på min egen. Jag kommer att få en röd unge med temperament är jag rädd. Som mamman... Fast jag hoppas ju att den får pappas lynne! Godmodig å genomsnäll. 
Baldur har inte bajsat i boxen på en vecka han. Vårkänslor ordentligt. Det ska prompt bajsas ute å bajsas över. Ja de där kusarna. Till veckan kommer Dimmbra så då får han annat att tänka på :)

Dagens bildstöld

Ljusnar runt ögonen. Man undrar om det röda blir kvar.... Å kolla det vita i manen :)

bombs away....Bildbomb alltså...


bruna prickar i strumporna ?!?!!?

väldig ljus bak och under magen...

jobbigt med de där långa benen.....

Långa ben verkar Baldur nedärva. Jag är så glad att han lämnar så fint :)

Vad tycks om dottern?

Sjukt söt... Ser fin ut i benen och i övrigt :)

2day

Ska jag träffa Alfdis :) Spännande! Jag är så glad att allt gick bra! Hon verkar pigg å glad å fräser runt i hagen. Mamma verkar ha vant sig åxå. Den andra hästen hon har ska komma å träffa baldur snart :) Skoj!!

En till!

Stoägare U lägger ut bilder på fb på Alfdis. Jag stjäl dem ohejdat! I morrn ska jag se på henne live :D
En sån sötnöt.......

Lammrallyklubben värmer upp

http://youtu.be/lImTS263AQI
 
Tjoho tjohej. Det är hopp å skutt fläckvis.

Ett sto var det :)

Åsså har jag ridit lakritstrollet
Vilket fluff va...
åsså har jag kardat på lakritstrollet
Åsså.... Har jag inte så
mkt mer :)
Rambo micklem,bästa huvudlaget!

Baldur+Hafdis=

Denna bild fick jag nyss!!!! En skäck iallafall,sen vet jag inte så mkt mer... Fin va?

Surväder..

Ja det har regnat hela dan. URTRÅKIGT! Jag avskyr verkligen regn...
Har stökat på med diverse. Lite plock. Åsså har jag myst med lamm. Lill-5an kom å lade ikull sig breve mig. Hon är bra go... De lägger sig ju ofta sådär nära andra lamm eller tackor.
Sen somnade hon där åxå lillen.
 
Lill-Siw övar på sitt duckfejs
Nåt för Top Model det där...
Nyfikna små... De funderar nog om husbonn har tappat förståndet kan jag tro...
Annars tycker jag ni ska gå in på saxokam.nu (tror jag det är) å rösta på min goa å vackra vän Therese! Vad hon vinner har jag ingen aning om,men vad det än må vara är hon värd det! Hon har fått sina utmaningar i livet å är värd allt gott!! Rösta rösta!!
Nu:Let's Dance å heja på Benjamin!

Lammrallyklubben,trafikkaos...

http://youtu.be/rhjVBNcvB-c
 
Vad tycker ni? Ska jag fortsätta filma snuttar eller?

Lammrallyklubben

http://youtu.be/4mLW2Tu3KJU
Jag tror det funkar... Har grejat long time för att kunna lägga upp lite lammfilm... För er jag inte har på fejsbook tänkte jag :)

Jag menade 3...

Lill-Siw,längst till höger,har fattat det gär med anknäbb på fotp som är så populärt...
Att femman fick 3 lamm alltså å inte 5. Sorry... Tummen var nog för stor där eller så blandade jag ihop det med femman ;)
Spännande rapporter från stoägare. Ser ut att dra ihop sig. En har fyllt juvret å det droppar genomskinligt ur tuttarna. Kan inte vara långt kvar nu!! Fina Hafdis är det som är först ut. Lilla Embla har tre veckor kvar ca. Vi märker väl.
Kallt idag. 4 grader och blåsigt :( Var är vårvärmen????? 

Tjoho

Femman lammade idag,5 grabbar blev det :)
Skönt att årets aga är överstökad.
En tacka dog tyvärr för oss i går så i morrn får vi främmande av kadaverbilen :/
Såklart var det fyrlingmamma så vips blev det 7(!) flasklamm...

Livet på gården

 
Rullar på... Väntar ff på att femman ska lamma,sen är det färdiglammat för iår. Ena fyrlingsmamman verkar må sådär. Vi tror att hon förätit sig på kraftfoder och blivit sur i vommen. Ännu en gång kommer foderjäst till nytta. Hennes barn hjälpmatar vi. Ett lamm är såå yttepyttelitet. Jag måste fota så ni får se. 
Fröken Gaefa har 2,5 månader kvar enl mina beräkningar. Hon har börjat med nåt nytt nu. Vila på maten. Varje gång hon käkat hö går hon å lägger sig en stund.
Inget hon gjort förut... Ska räkna i almanackan. Så man är säker på att vara hemma när det drar ihop sig. Jag vill ju inte missa!! 
Nu ska man ut å jobba lite. Alla lamm har fått frukost å hästarna likaså. Har en del jag vill hinna med...

Sista tackan kvar.

Femman är sist ut iår. I dag fick 3 stycken ganska så samtidigt.2 var så nu är vi uppe i 59 lamm. Blir 60-61 st då om allt går som det ska. 
Skönt att det snart är klart!!!!! Ena fyrlingmamman verkar ha fått nåt tjall med vommen så henne har vi tryckt i foderjäst nu,ca 35 ml. Får hoppas det ge sig! 
Klövklipp=öppen bar.
Ikväll är vi hundvakt åt Tumba. Jag får hoppas han snofsat opp sig för vi ska på kalas på skatan. Syster fyller år!

Men skjut mä

Se vad jag hittade på min tfn... Min knäppa svärson ;)
Va trött jag är! Lamm igår igen. Nu är det 4 tackor kvar som ska få bara. Vi har nu 53 lammungar... Tror jag. Kan ha tappat räkningen litegrann. 
Sista jobbpasset idag! Ska strax gasa iväg. Igår var det lungt,för mig iallafall. Hade lite främmande och så bara. Mysigt :)
Gubben har det han för idag. Han måste åxåbyta ut hästarnas höbal för de vill inte alls ha. Vet inte vad som kan vara fel... Men man kan ju inte tvinga dem precis. Nu är det bäst jag sätter fart. Fördelen idag är ju att det lär vara lite å ingen trafik! Då kan man åka 5 minuter senare ;)

RSS 2.0