Full rulle

 
 
i dag har dottern studentbal! (Julia till höger)
 
Självklart måste man dit å kika :) 
Sen hem å hämta gräs
Nu hamnade bilderna i oordning,men men...
Nästa helg kommer nytt sto till Baldur,så jag hoppas hinna bada alla 3 i veckan. 
I morrn kör vi ner lamm på familjedagen på byns lokal,sen ska en liga ut på bete.
Jaa,det rullar på...

Knäppa lamm...

http://youtu.be/DAqr5aunv1Q
 
Dagens pyssel blir att fixa in flasklammen i egen fålla å få dem att äta från hink. Man blir galen på stt försöka ge dem från flaska. Speciellt ett lamm är tossig. Honom har jag döpt,till Ted Bundy. Han ser som galen ut på ögonen. I går hade han tagit sig ut å mötte husse på gårdsplanen. Kul... Not.
Jäkla finull,vi måste byta ras....

Pluspoäng

För mig,tanten har skaffat swish 😜
Såg en bild på Skessa nyss och oj en sån mage. Hon har börjat fylla juvret åxå så nu kan det inte vara långt kvar :) Håller tummar å tår att allt går som det ska!

pics

 
 

Segt som kola

Att komma upp idag. Klockan ringde 5. Man blir ju underhållen om nätterna av de fyrbenta bräken,som av och till bränner av en låt. Alla låtar heter mamma var är du... Så idag är jag trött,gristrött... Så där så man mår illa nästan. Jag har gjort mina sysslor iallafall,även om det satt hårt åt. Smort in hästar åxå innan jag släppte ut. Gaefa är inte jättefräsch med det där brunstpinket på benen. Ska se om man ska ta å tvätta i morrn. Om det är nån mening,blir väl lika igen... Oh well..... Nu ska man packa ihop för jobb... Vart tusan tog min frivecka vägen?

Tjohej...

Det rullar på om man säger... Släppte ut Baldur till tjejerna i förrgår. Det blev en del springa.... Gaefa verkar tvärnöjd för hon är full i brunstpink på bakbenen. Luktar inte smultron.... Knäppte lite kort med de är kvar i kameran de. 
Annars är det strikt uppstyrt. Mata får å flaska lamm är två större delar. Tack o lov är det väl snart dags för bete... Vi sparar fyrlingarna och femlingarna hemma,åsså 9an som får flaska åxå ju. Hjärnan funkar halvdant just nu,amningshjärna har man ju hört talas om,månne har jag lamningshjärna då? 
Hästarna går ff in om natten,ganska kallt på nätterna än åsså vill jag inte att de ska föräta sig så att säga. Baldur kutar ut som en kanonkula han,skriker så hela byn borde höra honom om morgnarna... 
härom dagen var Tillie här med sin mamma åxå,lilla grynet. Kavat som attan nu när hon är mobil så att säga :) 
Nu måste jag hoppa i ett par jeans å dra mot stan. Kom på att det är ju APT idag... Hade jag förträngt....

Flasklammen

behöver man inte undra vilka de är,man blir attackerad när man kommer... Tur de ännu är ganska små ;)
I dag fyller lilla Tillie1 år. Helt otroligt att hon blivit så stor ❤️ Så i dag blire kalas. där emellan ska vi hinna med alla sysslor och gubben ska feja ut lite gödsel på nån åker. Nu ska det väl vara själva fasen om inte balarna ska räcka.... 
Funderar på att fixa klart hage å släppa ner mina på bete. Vill ju ha föl tidigare nästa år  åxå ;) Räknar kallt med att det inte tar på första brunsten. 

Men nu är det klart.

Äntligen är lamningen över! I går kläckte sista tackan 2 lamm. Tyvärr låg en tacka ihjäl ett av sina lamm igår kväll åxå. Så istället för 61,blev det 60. Flasklamm har vi några även i år. Femlingar å fyrlingar blir stödmatade,nr 9 får inte äta på sin mamma å två små andra matar vi åxå då mamman inte ger dem tillräckligt. Nu ser de inte ut som ostkrokat längre...
många bagglamm i år,av de vi märkt är det 29 bagglamm och 13 tackor. Bra tycker vi då bagglamm växer fortare. 
Snart dags att gå över sommarhage å släppa hästarna på bete åxå. Ska bli skönt att slippa kliva upp så himla tidigt. På sommaren kan man dra sig lite längre :) 
Dottern tar snart studenten,vi har köpt balklänning å trappklänning osv osv. Det är mycket kring det där...
Nu ska vi visst få främmande vi,så på återseende!
 
 

4lingar igen

 
I morse slog en förstagångstacka till med 4 lamm. Precis vad man vill joxa med direkt när man kommer ut. Tur man har goda vänner man kan ringa å be om hjälp före 7 en söndagmorgon...
Korkad tacka åxå som jag inte kunde stänga bort ensam. 
Nu ska man gå ut å börja på allvar med dagen... I morrn är jag lammledig,ska ju jobba på mitt riktiga jobb. Hittills har vi fått 47 levande lamm på 18 tackor..6 kvar som ska lamma. 

Men åhhh

Jag dööööör! Min mamma kom förut. Med en liten grej hon köpt
Lilla valpen Totte :) Är han inte söööööt?
Kul att hon skaffat sig en ny hund åxå! 

Alltså...

Allvarligt... Vi har fått femlingar. Jag är lite chockad typ. Först i söndags så var det en tacka som klämde ut sig 3,sen kom en fyrling och sen sent på kvällen klämde 31an ur sig 5. Är det nån inbördes tävling här som de glömt informera oss om?? Vi har nu 23 levande lamm. Ytterligare 2 döda,troligast döda redan innan lamningen (skinnflådd på benen) Men ändå,23 levande.. På 9 tackor. Helt sjukt. Det är 15 tanter kvar åxå. Hujedamig..
 

Zzz

Den här lilla baggen är så jäkla söt.... 
 
Jag är sjukt trött. gick å lade mig vid 12 draget igår,upp igen 02.30 å då kom det lamm. Utdragen förlossning å 2 dödfödda. Första levde iallafall,2an kom med bakåtslaget huvud å hade nog varit död i magen ett tag för den var skinnflådd på benen,3an var åxå död.Fick assistera prdentligt.Skittrist. Släppte ut hästarna före 5 Å kom själv isäng igen vid kvart i 6. Jag får hoppas vi har kaffe hemma. Gäsp...
 
 

Trött...

I går kväll gick jag ut för att kolla så ingen lammade innan jag satte mig tillrätta i soffan som total chef över fjärrkontrollen. Givetvis gick mina planer om intet. Två tackor var på gång,förstagångstackor dessutom. De brukar vara halvkorkade är min erfarenhet. Så åxå dessa. Första lammade sin första  å sen drog hon som en avlöning. Jag fick leta upp henne å försöka locka henne med lammet,men det begrep hon inte så till sist tog jag frambenet å drog med henne. Sen kläckte hon ur sig två till. Andra tackan höll på länge å väl innan jag tyckte det tog lite väl lång tid så henne fick jag hjälpa med första. Säkert ganska trång. Men hon fick åxå två till sen. Skojig färg på två av lammen på första tackan å resten var vita. 
Kom i säng runt halv tolv,sen upp kvart i 3. Hade duktigt svårt att somna om sen,å upp 7. Det fick faktiskt räcka... Det är det jobbigaste. Kliva upp mitt i natta å sen lyckas somna om. Jag är skitdålig på det... Men det är väl bara en kort period så man härdar väl ut.
Liten bagge. Ligger bra till att bli sparad som kastrat :)
Å sen kom två tacklamm. En till med skojig färg. Dessa tre är halvsyskon till LillSiw,Siw är en mkt bra tacka så ska det sparas tacklamm sparar man gärna efter henne :)
Nu ska jag svälja en balja kaffe... 

Så var vi i gång

 
Natten till fredag fick vi 2 lamm,varav det ena inte var pigg alls. Henne tog vi in till köket men tyvärr hjälpte inte det. I dag fick vi ta bort henne. Förmodligen lunginflammation då det rosslade väldigt å tilltagande. Skittrist,men sånt är livet. 3 lamm till har ploppat ut åxå. Så igång är vi. Nu är jag äntligen ledig! Skönt. Fast nu är det ju det att man måste kliva upp på nätterna i helgen då gubben jobbar. Blir väl babyboom kan man tro.

RSS 2.0