Lamm lamm och åter lamm...

Jo då,det bara sprutar ut lamm. Hittills har vi fått 3 fyrlingskullar och tre trillingar. Det är baske mig inte klokt. Tur de är söta. I morse när jag kom hem från jobbet höll en tacka på som bäst,så man fick trippa ut i tennisskorna som en prinsessa och stänga bort henne. Sen raskt in,bytte om,slog på kaffe och gjorde lammvälling. Jodå. Det har blitt flasklamm. 4 st än så länge. Tilllie har döpt ett,det heter Emma Häst. Först tyckte flickebarnet bara Häst,men det blev ju lite virrigt. 
Apropå häst så har Laki fått fint omdöme. mkt tölt och pass i honom,bra trav och galopp. Lite valpig men trygg med ryttaren om än lite osäker i nya miljöer. Himla kul iallafall. 
Bästa lillsnorpan med sina 3 tacklamm
Morgongåvan...
å mattes prinsgubbe
 
Det var allt för idag. Nu är tant trött ;) Adjöken så länge

Nån drog ur proppen...

Lamningen har startat,en tacka född 2013 drog till med en fyrlingfödsel. Varför mjukstarta liksom. Siste man ut är pytteliten så vi hoppas den klarar sig. Sett till så den fått råmjölk å så,men vi har koll på den nu ett tag. Det är ju jobbigt att vara minst. 
Sen har jag träffat Kalle Kalkon idag. Han är
lite läskig tycker jag. Fula djur kalkoner... Hannarna ser ut som om de fått framfall på näbben eller nåt.
 
Låter lustigt gör de också...
Nä nu måste jag galoppera ut å fixa lite... I morrn är det jobb! Adjöken!

:(

I dag är ingen rolig dag. I dag är dagen en av mina vänner följer sin far till sin sista vila.
Hennes pappa var en man jag tyckte mycket om. Alltid glad och trevlig,sa aldrig nåt ont om någon.En man man respekterade och som man såg upp till. En genomsnäll människa.  Han kommer vara saknad av många. 
Alla tankar går till familjen som förlorat en stor personlighet.
Vila i frid ❤️

Say hello...

 
Till min nya häst,Moldavia (draugmoldott) 
Som betäcks med Pytur innan hemkomst. Hemkomst blir dock inte än på ett tag...
Allt var ok med hästen och nu är hon försäkrad å klar.
Nu får man vänta i en hel graviditet innan hon kommer bara... Men då hinner man köpa på sig ett lager eksemtäcken så man kan förebygga,jag menar det blir väl nån rea i höst. Jag är iallafall glad,även om jag kanske handlat lite med hjärtat... Spännande i alla händelser :)
 

Det knips

Fårskallarna borde lamma vilken sekund som helst,men det knips fasligt i den änden. Knips mindre i andra änden då de gapar efter kraftfoder så fort man sticker ut näsan efter klockan 13... Ett sånt bräkande så man blir döv...
Velina skötte sig i morse,det var ett tag sedan. Ibland är hon lite väl känslig för fåniga saker. Pallgafflar på fel ställe var värst enligt henne. Tönthäst. Men nu börjar hon reda opp sig. Får hoppas det fortsätter så..
Annars rullar det på. Ställer klockan på 2 varje natt till å med torsdag. Sen kanske man kan slappna av... 
Fröken Skessa med den enorma pannluggen kommer åter i sommar,det känns roligt att folk väljer att komma åter. Bogatyr blev en riktigt lyckad fåle så vi hoppas det blir en till lika fin :) Det är både Skessan och matte värda :) Och Baldur med för den delen. 
Köpt mig en ny fällskrapa,bäst hittills bland det otal man testat. Det finns ett lager i stallet liksom
Köpt av en tjej på facebook för 130kr. Värd varenda slant! jag är kalasnöjd!
 
Tova då det lilla illfrätet. Hon vidgar sina vyer. Igår äventyrade hon sig till grannen och källarladan. Det tar sig! Hon är så himla trött när hon kommer in :)
i dag är jag kompledig till kl 19,av den händelse att fåren skulle släppa på barrikaderna... Så då hinner jag med lite :)

Regn å gråväder

 
 
Ja nu är det regnigt och hemskt. Geggan multiplicerar sig själv. Hästarna ser ut som lermonster när de rullat,för det tycker de är jättekul nu. Matte håller inte med. I går var vi å hälsade på Laki på inridningen. Det går visst bra och han har mycket tölt sa hon så en töltmoppe blir det nog. Hon verkar jätteduktig med honom! Så roligt att se! 
Hon rider mest ut på honom och det är ju jättebra med tanke på vad han ska användas till :)
Lilla Tova njuter vidare av utekattslivet. Det verkar hon gilla skarpt :) Skönt att hon är kastrerad nu dock. Och vaccinerad 😉
Fick ju chans att köpa sto på island. Nu fick jag höra igår att jag isf har chansen att betäcka med samma perlinohingst,Pytur heter han. Ee:Alfur fra Selfossi. 
Jag är sjuk sugen,ska jag inte sticka under stol med. Nåt med stoet tilltalar mig enormt. Men det kan lika gärna vara "stackars dig" som slår till 😉 Jag är ju en himla blödig människa sådär. Men jaa,varför inte tänker jag också. Det värsta som kan hända är att jag slängt lite pengar i sjön,och efter alla turer med hästar och grejer är känns det som det kanske är överkomligt. Hon kan ju knappast vara värre än vissa andra dumskallar på denna gård? (Läs:Velina vilken jag hade en brottningsmatch med i morse) Tål att funderas på!

Jaha

så har man två hästar bara. Man glömmer av sig ständigt och tittar efter Freyja. Stackarn. Usch vad det är tråkigt :( Igår samtalade jag igen med veterinären för att fråga om abortvirus. Hon i sin tur pratade med länsveterinär och SVA,som trodde sannolikheten för det var väldigt liten. Men det kan såklart vara det. Anledningen att man funderar på det är ju alltså Velina. Nyinkommen för 2 månader sedan. Anlände med storbuss,så vad vet man? 
Hur som helst la jag ut krokar på ny häst igår. Fick napp på island igår via en bekant. Jättefint sto,mörk moldott,bra stam.Lite Orri därbak och selfossi hästar. Egentligen inte till salu med uppfödaren var inte omöjlig. Dock är hon dräktig nu så en eventuell import blir isåfall inte av innan nyår. Jag har lovat mig själv att inte ha bråttom. Men när jag såg nyllet på den där fina så är jag dödligt sugen. Isåfall tänker jag att man betäcker innan import. Just nu är hon dräktig med en perlinohingst,vilken förresten är till salu också om nån är sugen. Jag själv ser inte behovet av två hingstar. Har man redan världens snällaste så kan han gott få vara tuppen i hönsgården..
Jag ska rådfråga Jenny ;) Så jag pmar snart dig på FB  😁
 
I övrigt så sväller tackornas magar och juver. Det är nog inte långt kvar för vissa. Nr 14 ser ut att ha börjat släppt ner till spenarna. Bara att hålla i sig då. Själv ställer jag klockan kl 02 så jag kan kolla Gaefa på monitorn. Bästa köpet ever. Jag tar det säkra före det osäkra känner jag,men hoppas på det bästa såklart. 
 
Mitt största barn kom hem från Amerikat igår kväll! Jag VET att hon köpt martens åt morsan! Lovley säger jag ba! På måndag kommer de på middag! Längtar efter mina fina ungdomar! 
 
Tova katt har verkligen fått blodad tand på att vara ute. Numer vågar hon spatsera även på gårdsplanen och det är ju bra. Får hoppas spatserande på vägen inte är nåt hon planerar att ägna sig åt...

Sorg..

Det är en sorgens dag... Freyja och fölungen är borta. Hon kastade av någon anledning,men ungen fastnade och gick inte att få ut. Hon kan ju ha kastat av diverse anledningar men mest rädd är man för abortvirus. skulle det vara så överjävligt att det är det så kommer Gaefa kasta inom två veckor. Uscha uscha. Håll några tummar att det inte är det! Så nu ställs klockan en period så jag kan kika på Gaefa. Två och fem inatt. Så man lär vara en zombie då och då,men nerverna lär hålla mig i gång...

RSS 2.0