Verona och Pontus





Ja så här såg det ut,första mötet. Slutade med stygn och ont i stjärten för Pontus som sagt... Nu går de i angränsande hagar och det ser ut att lugna sig. Ska nog bli bra till slut...

ZZZzzzzzzZZzzZzzZ

Jag är så trött,så trött... Har slitit idag med hagbygge..Inte alldeles enkelt den här årstiden. Men med hjälp av ett stycke traktor,har vi tryckt ner stolp så nu går Pontus och Verona i angränsande hagar. Pontus går väl inte så mycket (med tanke på skadorna)så han fick minsta hagen också... Dyrt blev det iallafall med veterinär en söndag,men det är smällar man får ta antar jag. Mina grabbar fick stå inne länge,men blev extra glada när de fick gå ut. Verona struntade de i,luktade lite på diverse högar hon lämnat,men inte mer än så. Skönt när de är så lugna!!
Lammungen Sissel har fått tvätta rumpan idag också..Kletigt i den änden.Magen är väl inte schysst riktigt ännu.
Thorsten tog sig en sork idag också,duktig katt! En mindre på gården...
Näää,jag ska ta och gå ut i stallet nu... Ha en härlig kväll!!

Jäkla skit...

Vi har nu fått hem Verona...Pontus,den korkade hästen,brydde sig inte om att vänligt hälsa på henne och begripa att det är ett sto..Neeeej,nej.På direkt,vände upp arslet och slog..Tyvärr var Verona pricksäker som få,så nu har Pontus ett 15 cm långt sår på rumpan.Veterinären uppringd och på G...Jaaa,suck.Aldrig får det gå som smort...

Vänta,vänta och väääänta...

Här sitter jag på häcken och väntar..Johan är på väg hem från Gävle med en häst!! Äntligen ser det ut som om vi hittat en efterträdare till Benda. Vi har dock en månads "returrätt". Verona heter hon iallafall.Är ett 13 årigt ardennersto. Ser ut som Pontus i färgen. Har gått på Åland bla som turisthäst och varit med på diverse jippon.Så här sitter jag och väntar...och väntar... Ska man dra igång lite käk tro? Så är det överstökat iallafall??
Tror jag gör så....

Lite mer bilder....

  

Lill-Gunde...

 
Grattis Molly,som fyllde ett år igår!

Välkommen Sissel!







Nu har första lammet kommit! Det var två,men en klarade sig inte. Ett litet tacklamm har vi nu iallafall!

Lite bilder.......












Tisdag..

Ledig dag idag.Har stökat på med diverse plock under dagen. Är duktigt trött...I morrn ska det jobbas igen.
På lördag åker vi och tittar på (och ev hämtar) Pamela. Ska bli kul. Danne å Emelie ska vara barnvakt och Tina tar hand om djuren. Annars har vi inte så mycket på tapeten just nu. Inväntar våren mest. Har tjuvstartat blomsäsongen med att väcka upp änglatrumpeten med ny jord och en plats i solen...Får hoppas den blommar i år.Den var för liten i fjol tror jag. Nu väntar en kväll på soffan innan det är dags för stallet. Borsta hästarna å greja lite. Terapi :)


Borta bra...

...men hemma bäst! Nu är vi hemma efter en helg i Hede... Vädret kunde ju ha varit bättre kanske,men det var bra på lördagen iallafall. Då drog vi av elva mil och det blev kortare svängar fredag och söndag.
Mysig stuga,men jag har saknat duschen ;) En hel vecka utan dusch skulle jag nog inte fixa. Bortskämt,men så är det. Ställde ingen klocka i helgen men lik förb****t så var vi uppe mellan 6 och halv 7 bägge dagarna...
Tror alla djur blev glada att vi kom hem ;) Fast det har verkligen inte gått någon nöd på dem...Tina å Helene har tagit väl hand om alla fyrbenta!
Nu ska jag slappa heeela kvällen lång. I morgon är det jobb så det är bäst man passar på...Egentligen skulle man tagit in på spa nu..Mör i kroppen,men det är bara att jobba på ;) Nää,nu ska jag tjusas med Thorsten...

Packa pappas kappsäck...

Här ska packas inför avresan i morgon bitti..Fjällen here we go... Troligen är det mest myskläder som följer med :) I går kväll fick vi ett ryck och drog och bowlade..Ganska kul faktiskt,fast man är ju inte direkt jämn...Ena gången ränna-andra strike...Proffs blir man aldrig,men ungarna tyckte det var kul..Den enda som har träningsvärk är Johan ;) Man undrar varför...Nåväl...Ska nu förbereda packning av skoterkläder,lasta skoter och se till att allt som kan förberedas är förberett. Vi ska åka förbi minneslunden också och tända ljus innan vi åker. Det är två år sedan Johan´s pappa gick bort i morgon. Tiden rasar förbi tycker jag.
Näää,jag måste sätta fart. Vi får främmande sedan så bäst att man gör det som går nu.
Ha en härlig helg!!

Strålande sol :)

Det gör en del för humöret när solen skiner tycker jag... Vaken tidigt i vanlig ordning..det är ju jag som ställer klockan i den här familjen... Har eldat upp en massa skräp och fixat stallet. Nu väntar vi på DHL som kommer med grindar mellan tolv och två. Nu kan tanterna få lamma sedan.
I morgon bör man börja packa inför fjällresan. En helg UTAN väckarklocka! Strejkar från den uppgiften i helgen,så det så... Ikväll kommer Danne och Emelie på middag. Trevligt! Får se vad vi ska bjuda på....
Nu ska gubben snickra list och jag sätter en tia på att han snart ropar på mig.. Ska pula vidare med diverse nu..Ha en härlig dag!!

Slut på sportlov!

Första dagen i skolan efter sportlovet. Hugo har varit och åkt skidor hela dagen ;) Själv har jag städat skafferiet..Välbehövligt emellanåt. I går var vi på IKEA och kom hem med ny säng åt oss vuxna ;) Lite annat småplock blev det åxå.... Skönt att få möblera om iallafall. Synd bara på det extremt blååå tapeterna. Ska åxå fixas vad det lider,men det finns grejer före i priolistan. Måla nere kommer före iallafall.
Nu ska jag invänta helgens häst/får/kattvakt som vill ha instruktioner av oss. Verkar inte som om vi kommer iväg och tittar på Pamela heller. Det var nåt knas med deras jobb..Typiskt.Funderar på att köpa hästen osett. Ska grunna lite på det... Vill ha en framdojja på min lilla nu...Ridsugen nu när solen skiner :)
Näää,nu ska jag jaga dottern att röja på rummet... Ha en skön kväll!

Dagen i bilder.......

         

Affe-the man...

    

I dag har mysigaste Affe och Therese hälsat på!! Gott om gos med grabben,sedan fick han sova i vagnen medan vi satt på bron och dyrkade solen...Tina dök upp med hundligan åxå :) 4 jyckar i varsitt koppel...Tina är allt tålmodig.Tänk vilket trassel va... I morrn har vi ynnesten att träffa Affe m familj igen för då blir det skotertur! Vi packar käk och drar upp på nån sjö. Drillsergeanten har nämligen tagit ledigt,så min skotervila uteblev. Jag har kört mer skoter sista tiden än jag gjort under hela livet...Men kul är det!! Annars så njuter man av vädret.Solen som äntligen börjar tina upp livsandarna! Härligt!! Tycker nästan det här är den skönaste tiden på året.Man kan sitta ute i solen utan att varken frysa ihjäl eller bli uppäten av mygg :)
Näää,nu ska jag förbereda morgondagens potatisar...Matlagning över elden blir det! Ha en härlig fredagkväll!

Vill ha...



En sån här sadel vill jag ha...Bäst man börjar spara.....

Leeeedig!!!

Nu har jag kommit hem från ett dygn på jobbet..Det sista för denna sväng..Nu är jag ledig och har fullt upp ändå. På onsdag åker vi till Örebro,kommer hem torsdag och sticker till Hede på fredag :) Hemma igen på söndagen...
Innan det så har jag en hel del som ska hinnas med. Men det reder sig nog ;)
I dag ska jag ta det lugnt.Hämta Julia och bara njuta av ledighet och solen!Ser ut att bli kanonväder!!!
Ska skotta fram en tråd åxå så jag kan slå på strömmen..Lillen visar tendens att vilja känna på tråden och det vill inte jag!! Näää,nu ska jag njuta av kaffet och hoppas på att min son vaknar snart :) Ha en underbar dag!

Mör...

Mör är bara förnamnet... Vi tog och skotrade till Therese å Abbe idag.Nästan 10 mil blev det.Hade kraftig kramp i höger näve på hemvägen. Vatten på sjöarna,vilket jag tycker är vidrigt äckligt... Skotern blir båt liksom...
Tog mig dit och hem,med skjuts, utan missöden...Det tar sig.Detta är sista träningslägret innan fjällen. Så nu vilar jag upp mig... Laddar för jobb i morgon,om jag tar mig ur sängen...Sista passet innan frivecka. Nästa onsdag åker jag och Johan till Örebro :) Vi ska titta på häst. Pamela heter hon.Ardennersto...
Nu ska jag lämna över en extraunge..Återkommer i morrn...

Dagens bilder...

    
 

Dagen i bilder..Dock missade vi att fota dagens enda fångst... Trevligt sällskap och matlagning över elden... Najs!!
En härlig dag! Nu ska man ta tag i resten bara..Johan måste skotta först,för det har rasat rejält från taket idag så jag kommer inte ens in i stallet...

Hemkommen...

från dygn 2 av 4 på jobbet..Nu ska det packas ihop och sedan åker vi till lilla åstjärn för en fiske/utedag :)
Så jag har egentligen inte tid att sitta här...Syns sen!

Bilder....

   

   

 
Ja lite bilder från Affe´s kalas och ett litet kort på flickebarnet jag utsett till Affe´s flickvän ;) En kalas gullig liten pingla :)

Lucas..


I dag fyller Lucas 4 år i himlen.... Vi saknar dig!!! Kramar!

Skoj...

..att upptäcka att Baldur har 2 avkommor :) Horatio vom Lucahof och Dimma vom Wildenburg-Hofstadt.
Horatio är tydligen godkänd hingst också :)
I dag har jag och gubben åkt skoter. Körde inte fast en enda gång idag..Det går framåt...typ :) Man körde ju aldrig skoter när man var liten,så vanan har man ju inte i ryggmärgen. På onsdag åker skotern och får ny matta så ska det bli bra drag sedan.
Vi har också varit på kvartsamtal på Hugo´s skola. Allt OK,även om Hugo inte tycker att det är jättekul med skola.. Vill han inte så gör han inte..Nån ögontjänare var han inte i alla händelser... Nu ska jag sjunka ner på sofflocket en stund. Hästarna är inne på tork så jag hoppas de torkat till så det går att borsta ordentligt sedan :)
Nääää, ha en trevlig kväll!!!

Här hittar ni Horatio...

http://www.gestuet-nahetal.privat.t-online.de/Horatio%20vom%20Lucahof.htm

RSS 2.0