16 dagar

Bara 16 dagar kvar på Gaefa's dräktighet! Efter 11 månaders väntan å undran är det snart äntligen dags. Snart kommer förhoppningsvis belöningen för alla vedermödor. I detta fall hoppas jag verkligen att det inte är otack som är världens lön... 
Än så länge har de gått in om nätterna. Vädret har ju varit hemskt dåligt. Regn å rusk i flera dagar,men nu äntligen har solen kommit tillbaka :) 
Baldur å Skessa roar sig själva de,väntar på att Skessa ska sluta brunsta bara. Hon luktar inte smultron... Bäst att tvätta lite sen.
Sen får väl se då om 11 nya månader om det tagit... All denn väntan.
I går körde vi ut några tackor å lamm på bete. Vi hade två medhjälpare som fick se bädden på nära håll 😂 Det är synd man inte filmade. De är starkare än man tror fårskallarna. DumperDoris må väga 120 kg hon,och sen fyrhjulsdrift på det.. Ja ute är de nu i alla händelser. Bara resten kvar...
 

Hur mycket regn kan det bli?

Det har regnat och regnat i flera dagar. Så tråkigt,och blött. Det simmade en gräsand i hagen 😳 
Jag jobbade på travbanegruppen igår,det var skoj att göra nåt lite annorlunda. Och att slippa sanera sig efter utsläpp hemma 😜 Fina ponnys har de,speciellt en liten shettis man ju hur jäkla gullig som helst. Man skulle lagt honom i skuffen 😁
Det börjar hända grejer m Gaefa så smått. Liiite juver och börjat släppa bäckenbanden lite. Drygt 2 veckor kvar. Hua. Hoppas det går lika smidigt som sist. Just nu går hon själv,då hon agerar p-piller annars... 
Idag ska vi börja släppa ut får. Om regnet håller sig borta vill säga. 
 

Zzzz

Hittade en skojig bild 😂
fy så seg jag är idag... Men man måste ju masa sig upp å ge djuren... Flasklammen,ett digert gäng,springer runt benen så man håller på att snubbla över dem för jämnan. 
I onsdags följde jag med och hämtade Alfheidur på Ultuna. Han var piggelin som attans. I pappren står kolik vilket får oss att tro att råmjölken varit för kraftig. Hur som helst är han riktigt vild nu den lilla passråttan 😉 Film finns på Baldur vom waldhof på facebook om man vill se. Försökte ladda upp med capture på telefonen för att visa här,men se det ville den icke...
Fröken röd har 3 veckor och 2 dagar kvar nu. Ändock beter hon sig nästan som brunstig av å till. Måste vara hormonerna... De har fått gå å beta in om dagarna lite nu. Även det finns på facebook.
I morgon kommer finaste Skessa på kärlekssemester! Det är så skoj att stoägarna väljer att komma tillbaka! Bogatyr blev ju riktigt fin så vi hoppas på en till lika fin :)
På måndag åker också Velina till Sävsjö. Hon ska på tillkörning hos uppfödaren. Mycket bra tycker jag då han ju känner hästen utan och innan.Himla snällt av dem att erbjuda sig! Jag blev mycket glad! Eventuellt betäcks hon också då. Spännande,det kan bli 3 föl nästa år alltså :) 
Men det hänger ju på att dumskallen behagar kliva ombord såklart.... Vi får hålla en tumme (eller 7) att det går som det ska.
Lilla Tova som lever loppan som utekatt,har fått spö. Hon är lite sårig på näsan.. Livet är hårt på landet. Hon har blivit mkt gosigare sen hon fått gå ut 😀 
Nä nu är det allt bäst man ökar tempot om man ska hinna med sig... Ha det bäst!
 

Intet är som väntans tider

 
Ja nu är det sista veckorna på dräktigheten. Kollar juver dagligen nu för att ha koll om det är skillnad. Tur min röda fröken älskar att man kliar juver 😉 Då är hon veckans snällaste! I dag ska vi släppa ner på lite grönt är tanken. Nån timme eller så. Bara gubben (eller blir det jag) roddar bort grindar å grejer i ena hagen 😉.
Lillemannen Alfheidur kissar nu som han ska. Det skulle kollad över en del idag när mer personal är på plats så vi får nog veta i eftermiddag hur det ser ut.
Lutar åt att han fått för kraftig råmjölk. 
Jag själv har köpt en refraktometer. Med den mäter man kvaliten på mjölken så ser man om man behöver dra ner eller ge mer mat till mamman. Mkt smart. Om den hinner komma är en annan femma,om inte fick jag åka upp till Ortsjöns hästgård å mäta där så det löser sig ändå :) 
Nu ska jag holka i mig en kopp innan dagen fortsätter! 
Ja just ja. Den brungula på island har fått ett hingstföl. Den är till salu tror jag också. jättefin iallafall :)
 

Lilla killen

 
När vi var å kikade på Alfheidur live så kände jag att nåt inte är bra.Hade svårt att kissa och var loj. Pratade med ägaren om det som ringde in veterinär. Han hade svårt att kissa så de tyckte de skulle åka till Ulltuna,så sagt å gjort roddade de en resa dit. Där misstänkte de urinblåseseptur men vid UL hittades inte nåt fel på blåsan. Nu är det kontrast som är nästa,möjligen en förträngning i urinledare? Skräp i urinröret? Han är pigg och vaken nu,väldigt trevlig och social enl personalen. Så jag hoppas de hittar problemet! Tur att reptilhjärnan slår till ibland...
Han så himla läcker så jag hoppas allt går bra. Han har ju kommit till rätt ställe i god tid i alla händelser. Det går ju rasande fort med såna små kroppar...

Föl :)

 
Hafdis har fått sitt föl. En liten hingst!  Om han ärver sin pappas lortgrisgener blir han lagom skoj att hålla ren sen ;)  Kul att det blev så mkt vitt! På fredag ska jag åka å kika live så sen får ni se mer!
 

Zzz

 
Lamm lamm och åter lamm. Jo de är nu fler. 66 stycken närmare bestämt... En tacka kvar som ska lamma. Övervägande trillingfödslar i år. 15 stycken so far. Igår damp Diesel Doris ner med tre. Det var kinkigt för bara ett framben kom på 2 av dem så jag fick pilla ut det andra. Det gick det med. Ett redigt felläge till har vi haft,och ett av lammen var rejält stort. Har inte vägt det men det satt som berg och han är en riktig bit ser man med ögat. 
Hästarna mår fint,Baldur har vår i hjärnan och bajsar icke inne om han inte behöver... Skönt för mig :) 
I dag ska jag jobba och vila från lamm och välling osv. Ska bli riktigt skönt! 
I morgon hoppas jag vi hinner åka på Hästens dag på Bergsåkers travbana :)
Nu är det dags att susa iväg snart,så jag ska fixa mig lite frukostmacka att ta med!  Synes!

R.I.P Emma Häst

http://youtu.be/Ho0n70_9Aho
 
Emma låg död ute i morse. Vad som hänt vet vi inte,tråkigt då hon var vårt favvoflasklamm ☹️ Sov Gott Emma ❤️

Helgen dårå

Klev av på fredag morgon,hem å greja och vid lunch drog vi till Stockholm. Vi var väl framme på hotell Birger Jarl runt 15 tiden. Mycket fint hotell,nära hötorget. Rekommenderas! Trevlig personal och bra käk.
Raskade på och drog iväg till Tele2 arena där vi såg Adele,vilket gubben fått i födelsedagspresent. Hon var magisk. Vilken tjej alltså. En pipa som heter duga på den. Självironisk kvinna också med min sorts humor liksom 😉
Dötrötta sen efter trängsel i t-banan och knatandet. Det är inte lite folk som bor där.... Å alla skulle på Adele typ,plus inresta förvirrade resenärer som vi då. 
Slocknade på en nanosekund och sov som en stock till halv 7. 8 satt vi i bilen på väg hem,var hemma vid 12. Var nog tur det,för väl hemma hade vi felläge av delux modell. Det var ett virrvarr av ben och nosar så vi ringde vår "mentor" då vi kände att det där inte var nåt vi fixade själva. Han kom och plockade ut 5 lamm... Tackan mår inte så bra. Har svårt att komma på benen,allmänt slö,druckit å ätit lite nu så man kan ju hoppas. Ett lamm tog vi bort nu i morse också,den hade problem med senorna i benen,gick på knäna fram och kotorna bak. 
Vi får hoppas att de andra klarar sig. Eller ja,kanske inte? Blir ju flasklamm...
De andra flasklammen,speciellt Emma Häst,har kommit på att hon vill vara mer med oss så hon krånglar sig ut. Nu har vi trätt kartong i grindarna och än så länge så funkar det. 
Idag blir det att märka nu laddning lamm och släppa ut. Det är 9 tackor kvar och vi har hittills 41 levande lamm. 4 fyrlingfödslar.. Nä nu blir det byte av ras. Det har krånglat vansinnigt i år... 
 

RSS 2.0