Måste visa

vilken fin bild min väns dotter tagit...
Prinsen min! Lite styrig i frisyren,men vad gör väl det :) 
Nu har vi köpt färdigt lilla nordsvensken. Himla bra körhäst,meeeeen hon verkar svårlastad så vi har att träna på!! 

frivecka

Börjar fint med snuva å hosta. Tacksamt... I går var jag ute med gubben och fick minsann provköra hästen. Gick bra det! Ganska kul faktiskt,även om man blev kall i arslet. Därav snuvan?
Lekt lite m Photoshop..
 
Sen var jag actionfotograf. Tanken var väl att det skulle vara liiiite action,men ponnyn skötte sig snyggt. Tog nå bilder på fröken L´s häst också. De blev bra tycker jag.
Nu är det allt bäst att sätta fart. Ser ut att dra ihop sig till fulväder minsann.

Mer snö minsann.

Precis när man tyckte att det lika gärna kunde ta å bli vår,kom det massa snö. Igår skulle det enligt klarts app snöa till mitt på dagen,men det höll på till långt fram på eftermiddagen. Stora lapphandskar rakt ner. I fredag kom det en massa snö också,men den kom i sidled mer.
Så med lite ny snö tog vi oss en liten skotertur :)
Skitkul!
Gamla Lorenzo fick arbeta lite således.
Hästarna mår bra. Freyjas föl är aktivt minsann. Ska bli sjukt spännande att se vad som blir. Gaefa får man inte känna på magen på. Nä fy vad sur hon blir. Lägger öron å stampar. Römärr. Så var hon inte m Aldinros så månne är det en gosse denna gång?
Snart får vi veta :) Freyja är först ut i mitten på maj och sen kommer väl Gaefas en 3-4 v efter.
Närmast i dag,jobb 24 h. Har släppt ut och gjort stallet på morgonkulan. Ganska skönt att ha det gjort innan man åker och när man har så renliga pållar (mestadels) så går det ju fort. Tog 35 minuter allt som allt i morse 👍🏻 Nä en kaffe har jag gjort mig förtjänt av nu tycker jag! Synes!
 

Jodå

 
det tar sig :) Nu sätts det för ensam å utan hjälp. Velina sköter sig mycket snyggt. Blir spännande å se hur det blir med vagn,men hon verkar inte bry sig om vad som är bakpå. Himla roligt för gubben att det går bra! Hovis kommer till veckan,så då märker vi hur hon sköter sig med sånt. Lite förtjust i Baldur har hon blivit,men han bryr sig icke. Fantastiskt vad han är snäll. 
Friveckan lider mot sitt slut igen. Två dagar kvar sen ska man jobba. Turligt nog jobbar vi om varann nu en period,så nån är ju alltid hemmavid.
Vi har särat tackor i veckan. Alla som inte ska lamma har flyttat till annat vindskydd,efter klövklipp och avmaskning såklart. "Bara"29 kvar. Av dem är två till tomma,men vi minns baske mig inte vilka. Jag har en aning och är ganska säker,men vi chansar inte. Nu är det bäst man löper å kollar pannan...
 

Går som smort

Velina sköter sig med den äran. Igår tömkörde gubben lite. Bra att lära känna varann lite innan man börjar på med nåt avancerat :) 
Men den som är bäst i klassen är ju alltså ändå Baldur. Inget gapande eller nånting. Han är som vanligt han. Snällaste största hjärtat. De står ju faktiskt brevid varann i stallet,med helvägg emellan. Å hagarna ute är ju brevid varann också,men han är så snäll å cool. Mattes prinsen! Inte konstigt han får så kloka fölungar!
Nu ska jag åka å jobba. Sista passet innan frivecka. Gissa om jag ska ha sovmorgon i helgen 😜

RSS 2.0