Djupdykning i garderoben..

Har letar kläder att packa i resväskan. Ja den garderoben innehåller då inte mycket att hänga i granen. Många lappade jeans förvisso.
Rotat fram det jag ska ha med,och vi får handla lite där. Jag äger 2 par shorts,hela 2 par. Jaha,där ser man.
Nu har jag skrivit en instruktionsbok om hästarna :) Nä det blev en a4 sida... Drygt... Mest om mat såklart. Mina fina pållar står inne och mumsar nu. Nyborstade och fina! Gaefa var duktig med hovarna i dag med. Det tar sig! Hon har fått en liten boxskylt också,jag gillar skylt med bild på hästen. Då ser man ju var den hör hemma även i ett stall man inte hör hemma i.
Nä nu ska jag mysa till på sofflocket ett tag,tv å wordfeud!


Zzz

Sitter på jobbet och är dötrött... Vaknade en timme före klockan i morse,kan det vara det? Ledig i morgon :) Ska bli skönt. Har massor att göra...
Vädret har varit grått och trist idag,så man kan lika gärna jobba. I morrn pressar vi mera hö. Bäst att ligga på. Hästarna gick in tidigare igår,för jag var trött redan då. Stupade i säng före tio. Kände igår när man lastade hö att man ff har förkylningen kvar i kroppen. Allt tog tre gånger så lång tid. Usch vad det är trist att känna så. Man är ju van att gneta på ju. Halmade åt fåren solokvost igår,jag och högaffeln gjorde ett exellent jobb tycker jag. Nu ska jag fundera på om jag ska hänga med Glenn Hysen och elefanterna ikväll. På teve alltså. Djurprogram är aldrig fel!


Akvaristiska händelser å sånt.

Har nu tagit tag i att städa pumpen till akvariet. Lite knöligt när pumpen är på utsidan. När jag kommer hem ska jag göra helrent,men för nu blev det bara pumpen och nitrivec,utifall om att.
Mina hästar har varit ute i natt de. Det var inte nån som dök upp fast jag ropade och ropade. Hörde dem nog,men det var så varmt igår så jag lämnade dem ute.
I dag lyser solen så i dag ska vi pressa hö. Jobbigt är det,men det är bara att jobba på. Ja så här har man inte tid att sitta. På återhörande!


Föräldramöte

På dotterns lärosäte. Gav mest beröm till barnen som tydligen varit duktiga och en föräldrasamtalstid. Sitter nu i bilen vid navet å väntar på tonårsungen som jobbat på nån tjejkväll. För skyways? Eller nåt sånt. Minns inte... Men nu vill jag HEM! Längtar hem å göra kväll!


Suck..

Det är inte kul med detta väder. Man blir nästan lite apatisk av och till...
Blev halvsent i säng i går,med mitt mått räknat. Därför lite extra seg i dag. Hästarn ute under granen och mumsar hö i skydd från regnet. Jäkla gegga i hagen bitvis :( men man kan ju inte troll med knäna.
Ikväll vankad föräldramöte på gymnasiet. Jajamen,nu börjas det igen. Får vi se vad de har att säga.
Nu ska barnen upp å iväg på skola. Å jag har ju det jag ska göra. Fast helst vill jag dra täcket över huvudet och sova...


Snart stiger nog havsnivån...

Ett evigt regnande... Skulle va spännande att veta hur många dagar hittills det regnat i år.. Ska vi gissa en 200 eller nåt?? Känns så. Nä hit med vintern! Kallgrader så geggan fryser ihop och sedan ett prydligt snötäcke ovanpå!
Idag hsr hovslagare varit här. Baldur är nyskodd och de andra två går barfota. Gaefa skötte sig snyggt. Lite mutad med den där slickstenen på burk bitvis. Sen fick de va kvar inne helt sonika. Gräsligt väder och de står ändå bara under nån gran och trycker så.
Kvällen ska nu spenderas framför tv:n. Först ut bonde söker fru,sen Dallas! Sen hästarna igen innan man knyter sig. Hoppas,hoppas det åtminstone slutar regna tills i morrn. Jag blir galen på't :(


Den lilla killen

Hos fröken T har väl börjat vänja sig så mått.Såret har hon lyckats tvätta också.Men han är så svullen så det är inte klokt!
Han ser olycklig ut på ögonen än,men det ger sig nog när han blir trygg. Lillstackarn...

Solig frostmorgon!

Solen skiner vackert,men det är då ingen särskild värme av den än. Mitt stora barn skulle ha skjuts till bussen i morse,men tidsoptimisten Julia missade den ändå... Så går det...
Sonen är ledig idag,studiedag på skolan,så han ska väl kanske kunna tänkas övertalas hjälpa mig? Hostan min blir bättre. Får attacker,men nu känns det iallafall som om det händer nåt när man går igång. Ture tycker det är trevligt men nattattackerna,för då vaknar man till och kan gosa. Eller hur...
Nä utsövd är man då inte.
I går gjorde vi klart rensandet för länsstyrelsen och sen hämtade vi de återstående fåren på betet. Tomt på mat därborta nu ändå. Vår klippnisse har gått och blivit sjuk stackarn,svår reumatism,så vi har fått ordna en annan i höst här. Hoppas han blir piggare igen. Förmodligen kommer han inte kynna klippa här nåt mer,men det blir nog bra till slut hoppas jag. Söndagkvällen spenderade man framför Beck. Tills det blev nyheter då. Orkar inte vänta på att de ska bli klara med dem inte. Onödigt som attan att lägga nyheter mitt i. De måste ju bara förlora tittare på det? Nu ska jag masa mig ut. Lite att stå i!


En liten bild

På nykomlingen hos fröken T. Har tyvärr bara på huvudet än,men det kommer väl sen. Smal och liten. Lite rädd också. Åldermannen Berra har fått vara med honom nu i början.


Söndag

Min kära vän och vapendragare,fröken T har köpt en liten häst. 7 månader och lillebror till den hon har. Den stackars hästen verkar inte haft en trevlig vecka. Först har han tydligen en matte som lämnar hästarna att klara sig själva,magra och hemska. Sen blev han dumpad på ett ställe till försäljning och instängd i en gammal lada av nåt slag. Utan lyse och inte en annan häst i sikte. Ingen avvänjning där inte. När de hämtade den stackarn,var han så himla rädd att han kröp ihop och skakade... Sår på benet hade han och svullen på huvudet efter grimman. Man misstänker ju att de varit våldsamma med den stackarn. Han har ju knappt sett en människa... Nä fyy hur de gör med sina djur!!! Det sjuka med svea rikes lag,är ju att om du får djurförbud i ett län kan du flytta till ett annat och skaffa djur. Är inte det helt knäppt? Ja stackars pålle... Han drog dock en vinstlott i mattelotteriet nu. Han kommer få det så bra nu tack o lov!


Regn å rusk

Ja idag har vi varit å dragit ris åt länstyrelsen. Började regna som attan så då gav vi till sist upp när alla frös...
Har stått i en fårhage å gapat efter får i rusket,mockat och gjort mexikansk kycklingpaj som Julia å jag ska ha med på vår dejt med Lotta å Kim.
Tog nyss in hästarna som kom med långa knäet före i galopp. Tyvärr hade de så sjukt brådis in,så de klämde in sig alla tre i Hraffes box... Då kunde Gaefa vända ändå. Dumskallar. Alla tre åt ur krubban åxå. Men de är så snälla med varann så det var bara att leda ut de två som inte hörde hemma där. Nu är de inne på tork och jag ska snart åka. Kommer välan hem frampå kvällen till resten av familjen :) Blir en tjejkväll med kanske nåt kul spel? Nä jag ska skynda på nu. Ha det bra i höstrusket.


Frivecka

Ja nu är man ledig i 8 dagar. Känns mycket bra. Ännu bättre då solen skiner kan man säga... Synd bara att man inte är så pigg. Hostat så jag har ont i varenda muskel i ryggen. Köpte bisolvon,men den var då inte god. Läste på smaktillsatsen,körsbär och choklad,usch.. Jaja,jag sväljer och hoppas det hjälper. Medicin ska inte smaka så gott kanske?
Nu har jag varit och hälsat på Tjaldur,den lilla hingsten som stod här i somras med hovproblem. Han ser så fin ut nu :) Kul att träffa honom!
Nu ska jag masa mig ut i stallet. I helgen ska det jobbas i länsstyrelsens regi igen. Det tar aldrig slut...


Hostjä*****

Usch vad less jag är på min hosta... Vaknade skittidigt av den i morse,men inget ont som inte har nåt gott med sig. Har mockat och gjort klart stallet innan jag ska iväg på jobbet :)
I går fick vi hem vinterns halmförråd. 7 balar till oss och 2 till en vän. Känns skönt att veta att vi har så vi klarar oss!
Hämtade tackorna i Vigge igår,de som betat i länsstyrelsens tjänst,och på vägen stannade vi för sambon ville se Nattlykka (?!??!!!). Fascinerad att han ville stanna... Annars brukar ju islandshästar inte betinga nån större intresseboost där direkt. Men kul! Jag blev lite glad att han ville kika!
Hemma igen så spolade jag ur transporten med högtrycken. Lika bra att göra det på direkten så det blir gjort.
Nu ska jag snart sticka på jobbet,kliver av i morgon bitti. Om 2 veckor är vi i Turkiet :))


Har ni sett?

Tyckte denna va lite kul...


Snörvel..

Jag slapp inte nån förkylning nä. Slog till igår,snuva och hosta. Men man får vara glad att man inte är helt däckad! I dag ska det hämtas tackor i vigge,sättas upp tråd,städas transport. Åsså hästarna såklart. Tyvärr tror jag inte jag orkared nån tur. Ska ta ett par alvedon i förebyggande syfte så får vi se. Sen efterlyses det retroaktiva i lönekuvertet. Skulle det inte kommit nu? Hraffe vill ha en halsduk ser ni. I tubmodell. Så manen blir kvar...
Nä jag ska nog ta mig en kaffekopp och mysa med Thorsten,som lagt ut sig på bordet. Så man säkert inte ska missa att han vill gosa...


Ännu en arla morgon ;)

Vaken med tuppen. Har hunnit släppa ut,mocka och fixa kvällsmat till hästarna. Ifall sambon får in dem vill säga. Han har haft lite körigt på den avdelningen ju...
Igår var Gaefa jätteduktig med sina hovar. Det går bättre och bättre! Gullhäst! Snäll och rar dam.
I dag ska jag jobba så nu är sonen nyväckt,han åker med till skolan. Husbonn har nyss kommit hem efter nattjobb och gått å lagt sig.
Bara två pass kvar nu innan friveckan... Å förkylningen har hittills inte blivit värre,tack o lov... Ropar inte hej än...
16 dagar kvar till avfärd. Tänk om man blir biten av charterflugan? Vill åka varje år eller nåt? Nästa tur går till Island sa jag till sonen vilket emottogs med upprörd min...
Nä nu är det bäst jag sätter fart...


Oj vad skoj...

Men villen TUR jag funderade om jag hade fått nån ny islandshästtidning... Den låg gömd längst ner i korgen minsann. Gubben har nog misstagit den för reklam. TUR för honom att den inte slängdes! För vem var med där,jo Baldur :) Skickade in en bild till tävlingen,det som gör en glad med islandshäst,bara på skoj. Trodde väl aldrig den skulle komma med... Men det gjorde den :) kul!


Vård av barn... Eller mig själv kanske?

Vaknade med ont i halsen i morse. Sådär så det kliar och svider på samma gång. Sonen har ju varit duktigt sjuk,och inte kan jag låta bli att pussa och krama på honom för det.. Men så kommer väl prislappen nu om jag har otur. Gurglar saltvatten som en galning... Ganska seg har jag varit också. Red inget idag,istället städade jag i akvariet,fångade några yngel,fick helt apropå främmande av dotterns faster med familj. De har 3 barn,en flicka och tvillingpojkar. Vi hälsade på lamm och hästar samt tog en snabb kaffe. Mockat lite i hagen har jag också hunnit med faktiskt. Nu tog jag in och borstade hästarna ordentligt. Lite tidigt,men jag är så trött... Bacillerna? Svalt alvedon å ipren så kanske det inte bryter ut,med lite tur. Vill ju inte vara sjuk i Turkiet...


Gårdagens fotande...

Hopp med liten tjej och ponny :)
Helt obetalbar min ;)
 
Denna lilla häst heter Enya. En shettis såklart,MEN enl. veterinären på Volmsta är hon islandshäst... Tror inte jag anlitar den veterinär faktiskt. Ser man inte skillnad på en shettis å en islänning så vet inte jag...

Hästfocus

Läses just nu. I denna tidning tas småmaskiga hönät upp lite lätt. Såna har ju jag som jag är toppen nöjd med. man har ju under åren hört många hemskheter om magsår på hästarna som oftast uppstår när de blir utfodrade med för långa intervaller vad jag kan förstå. Tur man var klok och köpte nät. Inne och ute finns de näten. Baldur har inget inne ännu,men han ska också få så fort jag åker åt hööks till.
I dag ska jag och min vän A-C rida ut. Första gången med Hraffe utan ledare. Inte utan att jag är nervös...
Igår fick köttbullen sig en duving i longerlina efter misslyckandet att ta honom som handhäst. Svettig häst,mycket bra... Baldur reds en tur och fick sig en duvning åxå. Han svettas sjukt lätt... Frågan är om man ska klippa eller ej? Faktiskt så vill jag helst inte,jag vill inte missa hans vackra färgväxlingar. Är det dumt tro? Han har ju inte samma tjocka päls som Hraffe,den är kortare och står rakt ut istället. Förmodligen just på grund av hans växlingar. Han fäller ju extra. Ja jag vet inte... Hur gör ni? Klipper eller ej? Ska man klippa ska man ju göra det senast i oktobers mitt säger de här uppe. Valet och kvalet...


Oj...

Drog ett poängrekord som var så stort att jag är tvungen att dela med mig :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1493851/images/2012/pic_5054c48fddf2b314ec000b65.jpg" class="image">


Jahapp,då vet vi det...

Ha Hraffe som handhäst på Baldur gick icke... Åhhhh sa Baldur (man såg pratbubblan nästan) TÄVLING! Å sen bar det som iväg... Spännet på longerlinan pajade och sen var det cirkus. Hraffe,glad över sin frihet,bockade å brallade. TUR vi testade i hagen...


På jobbet...

Grinigt väder idag så det gör inte så mycket :) I går kom hästarna upp till dörren utan att jag ropade. Min tfn ringde när jag var i stallet så jag gick ut på baksidan å pratade,gick in och fixade det sista och då hörde jag nog hur de trampade på därute. Skönt att slippa gå ner å ropa. Man ser ju så dåligt vart man går...
I dag jobbas det som sagt. Hemma i morrn bitti igen :)
Ha en trevlig helg,ni som är lediga...


Å en till...

Min unge...


Min knäppa dotter...

Roar sig med att smsa knäppa bilder på sig själv ibland. Då tänker hon inte på att jag väljer att visa er...


Guess what...

Nu är friveckan slut igen... I morrn ska jag jobba. Begriper inte vart den tar vägen?
Jaa det är allt bara att masa sig till jobbet det!
I morse när hästarna skulle gå ut krånglade de alldeles väldigt.En efter en droppade ut,och en efter en kom tillbaka in. Till Baldur´s stora lycka hittade han morötter i en påse... Han gnagde sig genom förpackning och allt. Loss förstod han inte heller. Man hoppas han inte fick i sig nån plast nu. Avmaskade alla 3 igår med IVOMEC. Gick ju bra det,trots att de tycker man är bra korkad som trycker upp en spruta i mungipan med äckel i. Då är man lagom poppis.
Från det ena till det andra,så har jag försökt hjälpa Sara hitta Hans från Häringe. Mest för att vara snäll och hjälpa till,men det gick ju inget vidare,trots goda intentioner. Allt jag hittade var ett annonsid på en borttagen annons från 30/7 på hästnet.Tyvärr... Jag hoppas hon hittar igen Hans. Men vet ni vart han bor så vore det snällt om ni gick in till Sara och berättar!
Från det andra till det tredje,så står jag nu som registrerad ägare på Gæfa från Måga :D Hästar i ägo;3! Jajamen det tar sig sa mordbrännar´n. Så nu kommer väl passet snart tillbaka till mig igen ;)
Nää,nu ska jag göra lite nytta. I morrn är en arla uppstigning ju,så jag hinner med djuren innan jag måste åka. Börjar ju 7...
Irriterade med flugan där,men om ni tänker bort den så ser ni vad snäll han ser ut gossen...

Solsken!!

Så härligt att solen skiner och värmer! Hästarna var ute i natt,de tyckte de säkert om.
Igår var vi på blåberget med skräp. En transport fylld med skräp. Gammal isolering osv. Har stått länge i en hörna på gården så det blev så fint när det försvann :) På en gård blir det så mycket grejer ändå. Det är höpress,vändare,strängläggare,skopor och grejer till höger och vänster... Usch... Men så blev det när fåren fick flytta in i maskinhallen...
Tacklammen har fattat att de kan gå i hästhagen åxå,mycket bra! De äter ju upp det hästarna ratar. Toppen!
Hästarna mår bra,var i går på snigelbaren och hämtade ivomec som de ska få ikväll. Älgkött fick vi igår åxå,så idag blir det köttgryta till middag!!! Mums! Hittade en ny app på tfn som hette wowfx,ganska kul. Där kunde man lägga till effekter på sina bilder ;) Ska se om jag får upp nån. Har bara testat lite än...


Sjukt barn och tjuriga lamm

Ja sonen är lite hängig. Ont i halsen och så. Så nu är han hemma idag också. Lika bra det,det är inte lönt han går på skolan då jag vet att han skulle ringa och vilja hem.
Dottern hämtade jag i stan igår efter träning och hon har sån tur att ha sovmorgon 3 dagar i veckan... Börjar 10.10. Kan inte minnas att vi hade det så bra på gymnasiet... Nää då började man tidigt varenda dag och slutade då inte före 3 nån dag. Inga Ipads fick man heller. Hellre skäll för att man använt upp sin kvot av pennor och block.. Det är ju bra att ungarna får bra förutsättningar,men ibland undrar man ju om de hinner lära sig nåt ;)
Har varit och smort in och släppt ut hästarna nu på morgonkulan. Knotten har fått nån form av återupplivande tycker jag. Inte nådigt heller. Irriterande djur..... Gaefa å Hraffe är värst utsatta. Baldur klarar sig ganska bra han. Han tyckte ändå det var skönt att bli smord på skapet,så skönt att han skulle klia tillbaka och nöp mig i ändalykten.Aj..
Igår öppnade vi mer hage åt tacklammen. Lockade som galningar men icke de skulle gå över den osynliga linjen... Till slut så tog en mod till sig och skuttade över och då kom alla över med en jäkla fart. Hopp och skutt i minut och parti blev det :) Nu har de att göra ett tag.
Idag ska jag hämta avmaskningsmedel på snigelbaren,fick beställa och vänta hela helgen. De är inte så snabba där... Men men,huvudsaken de blir avmaskade. Det räcker till två doser också,mycket bra!
Nä nu blir det mer kaffe och korsord...


I oktober är vi här

http://www.ving.se/turkiet/alanya/long-beach
 
Snart så är det dags...
 
StandardpriserExkl. moms (SEK)Inkl. moms (SEK)
Till Sverige och inom landet 7,16/min 8,95/min
Ta emot samtal 4,20/min 5,25/min
Skicka SMS 2,80/st 3,50/st
Skicka MMS 7,96/st 9,95/st
Ta emot MMS 6,36/st 7,95/st
GPRS 99,20/MB 124,00/MB
  
Och då kostar det så här... Så sms:a gärna..Om det är viktigt....

Nattlykka

Ska vi tro svart konstantskimmel? Lilla damen stod mest med huvet i backen,det var svårt att få nån hyfsad bild tyvärr...

Sovmorgon

Tog mig lite sovmorgon idag!! Hästarna var ute inatt,det var ju stjärnklart och 8 grader varmt igår kväll.
Idag ska det roddas med fårhagar. Det går mycket bete till får...
I morrn ska vi åka och fixa pass inför resan. Snart åker vi mot Long beach! En veckas sol och bad...
Har fixat hästvakt så med lite tur kan man slappna av... Det är två som jag litar på som ska ta hand om mina små, och som hållt på med hästar i en evighet. Skönt! Baldur behöver inte stå den veckan heller då en av mina vänner ska rida. Med lite tur stökar hon på med Hraffr åxå :)
Nä nu ska jag gå å se om gubben får igång skotrarna... Tungdraget kan jag tänka när de stått hela sommarn.


Baka baka liten kaka

Äntligen är alla lamm borta från sina mammor och sorterade i rätt hagar! Känns skönt det!!
Jag och Julia bakade muffins med topping. Gott! Toppingen är gjord av 200 gr philadhelphiaost å 200 gr vit choklad. Gott! Sen gjorde vi en kycklingpaj till middag,jättegod den med. Så här gör man den: Pajdeg:3 dl vetemjöl,125 gr smör,3 msk vatten. Tjoffa ihop till en deg,tryck ut den i pajform och grädda skalet i 10-15 min. Ca 225 grader. Under tiden skalar man sig en gul lök,hackar densamma i fina bitar,rensar en grillad kyckling vars kött man tärnar eller strimlar. Sen bryner man löken,i med kycklingen och 200 gr philadhelphiaost och en halv burk (stor)chunky salsa. Sleva ner det i pajskalet,strö över riven ost och grädda i 15-20 minuter. Voila! En mycket god paj! Vill man hotta på den kan man skiva i fefferoni eller dyl. Serveras på stubben med en fräsch sallad till.
Efter denna måltid,samt kakorna,är jag ganska mätt kan jag lova!


Baka baka liten kaka

Äntligen är alla lamm borta från sina mammor och sorterade i rätt hagar! Känns skönt det!!
Jag och Julia bakade muffins med topping. Gott! Toppingen är gjord av 200 gr philadhelphiaost å 200 gr vit choklad. Gott! Sen gjorde vi en kycklingpaj till middag,jättegod den med. Så här gör man den: Pajdeg:3 dl vetemjöl,125 gr smör,3 msk vatten. Tjoffa ihop till en deg,tryck ut den i pajform och grädda skalet i 10-15 min. Ca 225 grader. Under tiden skalar man sig en gul lök,hackar densamma i fina bitar,rensar en grillad kyckling vars kött man tärnar eller strimlar. Sen bryner man löken,i med kycklingen och 200 gr philadhelphiaost och en halv burk (stor)chunky salsa. Sleva ner det i pajskalet,strö över riven ost och grädda i 15-20 minuter. Voila! En mycket god paj! Vill man hotta på den kan man skiva i fefferoni eller dyl. Serveras på stubben med en fräsch sallad till.
Efter denna måltid,samt kakorna,är jag ganska mätt kan jag lova!


Att jag aldrig lär mig!

Jaa nu ska jag avslöja att jag vansläktas,något alldeles vansinnigt...Min mamma kan sy,alldeles förträffligt.Hon syr kläder och dynor,hästtäcken och allt möjligt. Min syster är inte heller hon tappad bakom symaskinen.Men JAG kan inte sy,inte ens om livet berodde på det..
I dag valde jag att glömma detta,samt den förra fadäsen (återkommer dit). I dag fick jag för mig att jag skulle laga jeans.Jajamen,det skulle jag. De hade gått sönder i grenen,där de tjocka låren till sist skaver hål på vilket tyg som helst.
Fram med maskinen från helvetet, jeans och ett par gamla jeansshorts att saxa ur. Saxandet gick väl bra,sax fixar jag.Sen skulle det sys! Tråcklade in byxorna i symaskinen och stampade så att säga på gasen. Sicksack off course. Raksöm går bort,borde i mitt fall inte ens heta raksöm. Gasade på rätt friskt där ett tag,men börjar till sist misstänka att nåt är på tok. Brallorna ser ut som ett dragspel...Ut med byxorna och mycket riktigt...Jag har som sytt ihop dem med sig själv.I fickan fram. Här börjar jag känna mig aningens irriterad...
Fram med saxskrället,klippte och sprättade och dit med skiten igen. Nu är min gamla symaskin aaaningens trött i backläge. Ska man backa måste man hjälpdra.Så hålla upp backspaken och dra i byxorna och styra blir lite mycket.(Varför nåla när lappen sitter på insidan liksom) Symaskinen slet sig och sydde lite varstans där ett tag,en lång dekorativ (?) sicksack söm. Men nu är jeansen hela igen. Inte snygga,men hela. Pust...
Förra gången jag skulle sy nåt,skulle jag laga mina vinterridbyxor. Såna där fuskskodda,fodrade med fluff av nåt slag. Hur svårt kan det vara,tänker man. I mitt fall,skitsvårt. Började sy på där och tänker efter ett tag att det kanske inte var så smart att ha fodret nedåt,mot de där vassa prylarna som ska dra fram tyget. Och det visar sig att det var fantastiskt OSMART. Brallorna satt fast. SOM BERG! Fick ställa ner maskinen på golvet,ställa fötterna på den och slita loss byxorna. Sedan fick jag operera ut fluff ur symaskinen.Där nere där undertråden ska vara. Inte kul....
Även de är nu hela,men inte snygga...Lätt foderlösa där i röven,men men.Kan man inte sy så kan man inte.
Nu parkeras maskinen på obestämd framtid...

Skulle ni köpa?

Var och varannan dag ser man annonser på blandrashundar. Mycket poppis verkar det vara med småraser,har jag sett. Men priset...En del är uppe i 7000 spänn för sina valpar. Skulle ni betala det för en blandras?
Själv skulle jag nog hellre lägga på nån tusenlapp,och få mig en hund med stamtavla/reg.bevis hos SKK.Faktiskt. Somliga av korsningar som görs är ju helt galna. Vi har haft en blandras när vi var små,4vägskorsning,en mycket trevlig hund förvisso. Men det var då det,för 30 år sen.Mycket verkar ha hänt... En del verkar vara rena valpfabrikerna också.Knappt ploppar det ut en kull så är tiken dräktig med en ny.Nää,jag skulle nog gå genom valpförmedlingen på SKK eller till välkänd kennel.Min första egna hund,hette Andros Fantom (kallades Roffe).En rottisgrabb som var lugnet själv,när han väl blev vuxen. Som valp åt han upp posten,en å annan fjärrkontroll osv. Men som vuxen hund var han kanon.Tyvärr fick han våteksem och jag tog bort honom som 8 åring då han led väldigt av eksemen. Men en sån hund får man bara en gång i livet. Maffig var han också.65 kg hund som Julia kunde hålla i kopplet utan problem.
Jag saknar Roffe ibland...Min myspropp!
 

öööööh....okeeeej...

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=648635&inriktning=&typ=3

Är ni redo?

För "lilla" namnlistan..... Den ÄR låååång....
-Adall,adel,m blått blod 102
-Alfgjöf,gåva från alverna 0st
-Allsvidur,allseende,stark,vis 1st
-Ártali,måne 13 st
-Auðsel,väsignad 5 st
-Aldinros,betyder äppelblom
-Dyfra,dimma duggregn 9 st på WF
-Dagdraumur,dagdröm 4 st
-Forseti,var Baldur´s son i asatron (tänkte det var passande? 58 finns på WF
-Falhofnir,med ljusa hovar (om den nu skulle få den) 1 heter så på WF
-Furða,betyder underverk och 77 finns på WF
-Galdur,betyder trollkarl,260 st 
-Glöð,den glada 1399
-Ganti,busfrö 260
-Gantroppa,virvelvind 1
-Gustur,den pigge,snabb häst 679
-Gyllir,en fux 118
-Gladvaka,Vacker,livlig 7 st
-Glæda,Glödande 147
-Gleida,glad,munter. 6 st
-Hátign,höghet.majestät 35 st
-Halastjarni,komet 26 st
-Hraði,fart,snabb 27 st
-Hamdir,sagohjälte 21 st
-Hyra,varm vänlig 57 st
-Hyreygur,med leende ögon 2 st
-Joí,kort för Johan (gubben heter så ;))182 st
-Leiftri,lugn 65
-Litbrá,färgväxlare 123st
-Löngun,längtan,lust 9st
-Kære,kära,den som ligger nära hjärtat 143st
-Kærleikur,kärlek vänskap 11 st
-Mundill,sjökung 9st
-Náttrun,nattens hemlighet 108st
-Nidur,avkomma som liknar sin far 18st
-Orka,energi kraft styrka 839
-Ósk önskningarnas gudinna 2000+
-Prúdur,vacker ståtlig 132
-Sál,själ 1454st
-Sefja,dimma över havet 57st
-Sinna,uppmärksam 49st
-Skiptingur,färgväxlare 6st
-Skrauti,smycket 7st
-Skuggabaldur,mytologiskt djur 6st
-Snjáll,vältalig,uttrycksfull 108st
-Sólargeisli,solstråle 26st
-Stássa,vacker,i full skrud 164st
-Svás,behaglig,mild,vänlig,blid,ljuv 49st
-Tryllingur,het,eldig,yster 22st (borde kanske Baldur ha hetat ;))
-Tvisekur,färgväxlare 3st
-Tviserkja,färgväxlare 0st
-Tvifari,färgväxlare 43st
-Töfrastjarni,magisk stjärna 2st
-Valva,spåkvinna 41st
-Villiblom,vildblomma 8st
-Vinsa,vän 7st
Sååå...Orkade ni hela? Knappt jag gjorde det själv.. Men jaa,nu ska det decimeras sedan till ett namn.Beroende på egenskaper å färg.
Nu ska jag gå ut i stormen en stund igen..Kaffepausen får vara slut :)

Så sant som det var sagt!

Precis så här var det,med brasan... Som förövrigt fortfarande ryker...


Snart frivecka igen!

Fick åka på jobbet igår kväll igen... Men med den guldkanten att jag då slutar ikväll och går på frivecka liiite tidigare :) Så man kan säga jag la byn i dimma och drog! Kanhända kolar det ännu... Längtar iallafall hem till min familj och mina hästar!! Men ikväll får jag komma hem till dem :) Slutar vid 8 draget,så jag hinner hem till Dallas åxå :) Jag vet,lite mesigt att vilja se det kanske,men jag gillar Dallas...
Har ni sett på Buck än?? På svtplay?? Skynda skynda... Jag tjatar på gubben att han ska se,han är tjurig dock.
För vilken KARL! Buck alltså... Skulle önska att min gubbe var begåvad åxå,men tyvärr :(
Ska man försöka på sig det där själv blir det väl pannkaka. Lite går ju alltid att tillämpa,men man har inte den där fingertoppskänslan,så är det bara. Jag får nöja mig med att man åtminstone har sunt förnuft....
Nu ska jag jobba på...
Jo just ja. Om nån är intresserad av ett par snow people byxor,stl 36,så har jag ett par till salu. Knappt använda,max 10 ggr,hellre 5. Vill ha en 500 spänn,kostar det tredubbla nya... Helt onötta och fräscha! Kan skickas om ni betalar portot.


Räkna sig lite får..

Vi har samlat ihop några lamm. 9 stycken blev det idag. Tyvärr är en del tackor vansinnigt skeptiska till att komma när man traskar runt med en hink med godsaker...Så det blev bara 9st,28 kvar att rodda ihop således. Ny taktik;mata med godsaker varje dag i några dagar.Sen borde de komma självmant tycker man...
Fast det är ju får...De tänker allt annorlunda de...
I går gjorde gubben ett nytt tappert försök att ropa in mina hästar. Ingen kom..Ikväll ska han få försöka igen,när jag är med,så får vi se hur det går ;) Gubben är förövrigt irriterad på att de inte klippt i dikena än.Vägverket alltså...Man undrar varför han bekymrar sig..Själv tycker jag de kan skrapa vägen...Den är allt bra gropig nu.
 
I dag regnade det lite,varpå jag knatade till gubben som satt i traktorn och frågade om jag skulle fjutta på högen..Jaa sa han,så tok gjorde som tok sa. Tyvärr är den där högen jätteblöt,så det ryker och kolar mest. Lägger byn i dimma kan man som påstå.. Sen frågade gubben hur jag kunde komma på att fjutta på den där högen,då trodde han jag frågat om han körde dynga?!?!!? Som om jag inte såg vad han gjorde. Bara en blind kan ju undgå att se det.. Men nu kolar det väl på.Inte mycket att göra. Regnet förvann och solen skiner,kanske var det nån vits med att fjutta på ändå...
 

Namn å sånt...

Ja knappt hann Gaefa bli (förhoppningsvis) dräktig,så börjar man kika på namn... Som att döpa sina barn detta... Har en lång lista på favoriter,jag ska kolla på WF tänkte jag,hur vanliga mina favoriter är. Vill gärna ha nåt namn som inte är jättevanligt. Samtidigt ska det ju vara nåt som stämmer in på fölet på ett eller annat sätt. Än kallar jag den Örjan ;) Arbetsnamnet liksom.
Det blir första fölungen. Ja jisses. Ibland undrar jag allt om jag är riktigt klok... Men så försöker man skåda lite framåt... Lite orolig är jag allt... Det är ju Gaefa's första föl. Hon är ju bara 5...
Hon är bra gullig iallafall. För det mesta. Igår spanade hon på gången,rev ner lite prylar osv. Hon blir inte ett dugg skraj så det är ju bra :) Baldur lillhjärtat är allt förtjust,Hraffe med. Känns skönt att de funkar ihop!
Nä nu ska jag jobba på. Kanhända får ni se den "lilla" namnlistan sen :)


Minsann...

Fick man present idag. Vi fick främmande av min vän Therese med familj. Älskade Affe och Ebba samt sambon Abbe. Affe hade gjort present han. Visserligen tyckte han att han gjort den till Hugo,men jag kunde få dela :) En fin pärlplatta i form av en bil. Ebba den busen var lite varstans och klättrade. Givetvis matade vi fiskar och hästar. Tack snälla för blommor och lotter också :)
Alltid kul att träffa er!


Håhåjaja

Hemma efter ett dygn på jobbet..Min karl fick inte in hästarna igår...Själv säger han att det är nog så att djur inte gillar honom ;) Fast det tror inte jag.Däremot kan han låta lite barsk ibland,utan att för den sakens skull vara det.
Ja de överlevde en natt ute iallafall,trots spöregn.. Finns gott om träd i hagen.Har ju inte börjat med täcke än,lite för varmt kan jag tycka...Fast ser man att de fryser får de ju såklart..
I dag ska det röjas under tråden sägs det. Inte av mig då,men av gubben...
Själv ska jag njuta av att solen skiner!! Jag är vansinnigt trött på regn faktiskt.Sätter sig på humöret efter ett tag tror jag...
Bjuder på en liten trist bild från hockeyn. Ryggtavlor :)
 

Dags att jobba...

Snart dags att pysa till jobbet.. Har hunnit mocka och fixa kvällsmat till hästarna också. Klart att släppa in bara. Regnar ute i dag också. Fantastiskt tråkigt... Men men,man styr ju inte över vädret. Kunde man gjorde man en soldans eller så.
Jag hoppas verkligen det blir finare snart... En fin höst skulle jag inte tacka nej till.
Nej nu är det bäst jag grejar iordning min packning och ser till att jag får med mig nån macka i den packningen. Man är ingen frukostmänniska,så jag brukar fika på jobbet...


RSS 2.0