Livet på gården

 
Rullar på... Väntar ff på att femman ska lamma,sen är det färdiglammat för iår. Ena fyrlingsmamman verkar må sådär. Vi tror att hon förätit sig på kraftfoder och blivit sur i vommen. Ännu en gång kommer foderjäst till nytta. Hennes barn hjälpmatar vi. Ett lamm är såå yttepyttelitet. Jag måste fota så ni får se. 
Fröken Gaefa har 2,5 månader kvar enl mina beräkningar. Hon har börjat med nåt nytt nu. Vila på maten. Varje gång hon käkat hö går hon å lägger sig en stund.
Inget hon gjort förut... Ska räkna i almanackan. Så man är säker på att vara hemma när det drar ihop sig. Jag vill ju inte missa!! 
Nu ska man ut å jobba lite. Alla lamm har fått frukost å hästarna likaså. Har en del jag vill hinna med...

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är ju kämpigt när man äter för två, bäst att ligga ner och vila lite då ;)

Låter som att Björn är dyrare i drift än vad Rósa är :p
Hoppas på en skäck gör jag ju, men man vet ju aldrig :o

2014-05-04 @ 12:32:37
URL: http://videungens.wordpress.com
Postat av: marianne

Ja, det är väl tröttsamt att vara "med barn" :)

Ava brukar med vila på maten, det har hon gjort hela tiden...så det är tydligen tröttsamt att inte vara det också..hihi

Sv: Tack för tipset, jag har inte gett foderjäst än, jag ska avvakta lite och se hur det blir framöver, de mineraler (pulver) hon fått i höst/vinter, har jag bytt ut, då hon knappt äter sin kraft och då blir det ju mycket kvar, nu har jag gett flytande ett tag, det får hon i sej, men jag måste ge det mer tid...tror inte på att byta för ofta utan att det tar nån månad innan det visar sej hur det verkar.
Jag bytte müslin mot kornkross då hon vägrade pellertsen, men nu ska jag försöka med müsli igen, jag gillar sammansättningen där och så ser det ju mycket godare ut :)

Att vi hörselskadade anses som dumma är för vi inte alltid orkar hänga med i samtal och då verkar lite frånvarande...jag önskar omgivningen kunde inse att alla handikapp inte syns på utsidan...när jag träffar nytt folk berättar jag alltid att jag inte hör allt så om jag svarar fel eller inte svarar alls så förstår dom....förhoppningsvis ;)

2014-05-04 @ 13:40:26
URL: http://marresmams.blogg.se
Postat av: Nina

Gulliga Gaefa! Såklart hon behöver vila på maten nu när magen börjar växa på allvar.

2014-05-05 @ 12:04:59
URL: http://stallskogalund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0