Onsdag...
Tänkte förära mina gormandkollegor med ett recept på en skitgod förrätt :) Receptet har jag tiggt åt mig av en granne...
1,5 dl vatten
50 gr smör
1 dl mellangrädde
1,5 dl mjöl
3 ägg
Deg:
Koka upp vatten,smör och grädde. Tillsätt mjölet och vispa tills degen släpper botten på kastrullen. Tillsätt äggen och vispa kraftigt.
Bred ut på bakplåtspapper,grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Låt kallna
Fyllning:
4 msk pepparrot på tub
0,5 dl vispgrädde
250 gr skalade räkor
100 gr kallrökt lax
3 msk finklippt dill
250 gr Creme bonjour cuisine vitlök och örter
1,5 tsk salt
Vispa grädden hårt,finhacka räkor(krama ur dem lite först),strimla laxen och blanda ihop alla ingredienser till en smet.Bred ut på degen,rulla ihop på längden och skär i portionsbitar. Garnera och servera.
Mycket god förrätt som känns lyxig,trots att den var busenkel att göra!! Hoppas det smakar :)
1,5 dl vatten
50 gr smör
1 dl mellangrädde
1,5 dl mjöl
3 ägg
Deg:
Koka upp vatten,smör och grädde. Tillsätt mjölet och vispa tills degen släpper botten på kastrullen. Tillsätt äggen och vispa kraftigt.
Bred ut på bakplåtspapper,grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Låt kallna
Fyllning:
4 msk pepparrot på tub
0,5 dl vispgrädde
250 gr skalade räkor
100 gr kallrökt lax
3 msk finklippt dill
250 gr Creme bonjour cuisine vitlök och örter
1,5 tsk salt
Vispa grädden hårt,finhacka räkor(krama ur dem lite först),strimla laxen och blanda ihop alla ingredienser till en smet.Bred ut på degen,rulla ihop på längden och skär i portionsbitar. Garnera och servera.
Mycket god förrätt som känns lyxig,trots att den var busenkel att göra!! Hoppas det smakar :)
Kommentarer
Postat av: Therese - mamma till Alfred och ängeln Lucas
Åhh.... låter dögott!!!
Tänker dock inta tillaga detta hemma utan vänter glatt in middagsinbjudan ;)
Puss
Trackback