Nyårsafton 2011

Redan nyår med allt vad det innebär. Ikväll kommer min vän Lotta på middag. Johan jobbar ju natt. Lotta är åxå mamma till Julia´s kompis Kim och våra ungar ska ju hänga ihop ikväll på annan ort.
Ikväll tas hästarna in tidigt,får extra gott i krubban (nåt äpple eller så),får tussar i öronen och radion är på tills efter 12 slaget.Så det så!
I går polerade jag mina vackra killar och provade benskydden på Baldur.Han blev så snygg så! Stall Skumrask kom med fin present! Ett svart huvudlag med tenntrådar på pannband och nosgrimma.Jättefint! Och snällt av henne! Ska ta en bild så får ni se :)
I dag tänkte jag gå upp på skogen och fota åxå. På vår skog på den här sidan sjön har vi minst 90 omkullblåsta träd. Dessa tänkte vi hästarna skulle få dra fram. På andra sidan där vi har det större skiftet vet vi inte hur det ser ut för vi har banne mig inte vågat åka och kolla. Men det ska vi göra i veckan. Helt otroligt vad en storm kan orsaka förödelse. Vi får vara glada att det inte var som Gudrun,för då vete tusan om kåken stått kvar.
Nää,nu ska jag ta ut tjälknölen ur ugnen och lägga den i lag. Så gott det ska bli!!
Återkommer med bilder på träd sedan kanske. Oj vad roligt tänker ni nu va?? Och hinner jag inte önskar jag er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Hallelulja!

Vi har EL igen! Efter tre och ett halvt dygn kom det tillbaka äntligen :) 2 hål i vägen.Inget puttrande av elverk,springa och vedelda pannan etc etc. Fy så härligt! Så därför kan vi gnälla över vädret i  stället.Det regnar! Så,nu har jag gnällt klart över det!
Nu ska jag gå ut och ta in mina fyrbenta vänner.Har köpt transportskydd idag.Ska testa dem på B sen :)
Nu hoppas jag att alla släktingar till Dagmar håller sig borta över nyår!

Snart blir jag galen på detta...

I går morse ringde vi eon för att höra om elen är på G.Då hette det 15.00 igår.Klockan 15.00 ringde jag igen,då hette det 12.00 idag. I morse på väg till jobbet ringde jag igen och nu heter det montör på väg och ingen sluttid finns... Gaaaah! Det var 12 grader varmt i morse inne.Vi har alla 4 sovit i soffan,men en gasolvärmare som vi fått låna av Erika och Rickard på Skatans pensionat. Räddarna i nöden... Nu undrar man ju vad som händer om vatten och sånt fryser sönder,vem betalar sånt? Och vi hade ju en massa kött i frysen som bara är att kasta.
Jag är så less på detta nu. Jobbar i dag och har sjukt dåligt samvete för detta då resten är hemma i kylan :( Ska allvarligt fundera på att åka hem. Varför ska jag sitta i värmen på jobbet när de andra har det isande kallt...
Inte ett enda elverk finns att köpa i stan heller. Vi har letat överallt. Det börjar bli kallt nu.

En kullblåst gran..

img_3371 (MMS)

blockerar grannens framfart


Rensar efter Dagmar

img_4636 (MMS)

Fast det tycker man ju var lite jobbigt. Fy 17 vad det blåste! Riktigt otäckt! Granar och grantoppar som blåst av i hagen så tråden var paj är å var. Hästarna gick ut 11 idag.. Grannens ladugårdstak har efter stormen 5 m mindra plåt,skog som blåst omkull här och var.Ingen ström heller såklart. Hoppas inte behöva uppleva detta nåt mer!


God Jul!

Image and video hosting by TinyPic

-10!

Gnistrande snö äntligen! Ingen slask och sörja. Har varit ute å gjort sysslorna,å ska nu sätta igång inne.Sonen tyckte jag var värdelös på att julpynta.Därför tog han saken i egna händer,så nu har vi en julgransmatta som duk på vardagsrumsbordet.Dessutom uppåner. Så kan det gå när morsan inte vill ha tomtar från första advent.Man kanske bör ta lärdom ;)
I går var det julshow på Bergsåkers skola. Duktiga barn! Ska se om det blev nåt kort som är nåt att ha. Nu väntar jag på sista klappen till dottern,som de LOVADE skulle hinna komma.Ser mörkt ut,och jag blir SUR.Lite iallafall... Men det är inte så mycket jag kan göra tyvärr.Ringde och tjatade igår,så kanske kanske la de på ett kol?
Annars så är det inte mycket julefrid än.Julestress möjligen.Skinkan ska kokas å brödet ska bakas...Det är ju en del pyssel. Hittade klapp åt gubben igår iallafall.Jag är ganska nöjd får jag säga. Hoppas han kommer använda bara.
I går sa sonen att när han skaffar tjej ska hon vara som jag,snäll och rolig.Det värmde ju en moders hjärta får jag säga.Sekunden efter fick jag skäll för att han tyckte jag aldrig var hemma?!??! Han höll sig vaken tills jag kom hem stackarn. Nääää,om man skulle sätta fart kanske. Ska ju även ut och bygga thermobarer,sen ska ungen hem "runt 3".Luddig tid,men jaa. Hugo slutar halv 2 och ska klippa om sig halv 4.Hon som klippte sist klippte honom så han såg ut som en tennisboll. Not OK!
Nä,nu blev det allt dravel.

Update om de stackars hästarna; En till är avlivad pga sina svåra skador,skulle tro att vajerräcket är boven i dramat. Ytterligare 2 ser ut att inte klara sig. Stackarna. Ingen vidare jul i det stallet :(
En hade en böjsena redan från start,som blev kraftigt försämrad såklart och den andra har nåt tjall med hela bakvagnen och är dessutom 27 år gammal,så hoppet är inte så stort vad jag förstår. Jag ska nog skämma bort våra fina med en extra morot ikväll...Mina guldgossar är ju förutom familjen de jag vårdar mest!

Förresten...När de snöpte Hraffe är jag misstänksam om nån bit av hjärnan följde med.Vilken liten skitgris han blivit som valack.Och lite stoig.Förr vevade han med frambenen på hingstars vis,nu är det att slå som gäller.Inte mot oss såklart,men om de tramsar på i hagen...
Nej,detta går inte.Jag måste sätta fart innan dagen springer ifrån mig!!
p.s Karin: Vilken fin häst du köpt!!!


Det drar ihop sig mot jul!

Härom dagen var ett gäng hästar på E4:an. Fick ett samtal från en av ägaren så vi for ner med transport för att hjälpa till med det vi kunde. En av hästarna avlivades dagen efter,de andra är inte heller i så bra form. Usch.
Skittrist när sånt här händer :(
Är glad varje dag våra hästar är där de ska och mår bra framför allt!
Rindi är nu officiellt vår häst. Vi väntar bara på att få alla papper i lådan.Känns skönt! Fast hon är ett litet åkerspöke av och till ;)
I dag ska jag åka och köpa vattenbaljor för produktion av ytterligare 2 värmebaljor,julklapp till gubben ska inhandlas samt 2 klappar till dottern ska "hämtas ut". Fullt ös. Kommer få spader på allt folk misstänker jag,men det ska nog gå ändå. Ikväll är det julshow på Bergsåkers skola,jag å mamma ska åka och se på fröken. Det brukar vara mkt bra ordnat! Nu måste jag skynda på så jag hinner åka i hyfsad tid till stan...

Tomten!

Jag har några önskningar till tomten...
-En paddock-först å viktigast!
-Transportskydd stl ponny,helst inte fula.....
-Bucastäcke stl 120 till Hralf. Å ett till Baldur med...Annars blir det bra orättvist.
-Sadel till Hralf åxå,om han nu inte kan ha equipen såklart...
-Semesterresa,vore väl skönt med lite paus i vardagen?
-Kläder till mig själv.Längst ner som alltid,men nu är det dags att rensa  garderoben igen.Varför sparar man gamla tröjor etc,med tanken att ha i stallet eller så,när de inte blir använda ens där?
-Nya skoterbrallor,mina suger åt sig vatten lite nu.Kanske kan man ta täckesimpregnering?
-Lottovinst,kan tomten ordna det vore jag nöjd :D Hemmafru vore nåt för mig det ;)
-Ny bil med dragkrok.Alternativt ett hästbuss för B körkort...
Jaa,tomten.Om du bara fixar lottovinsten så kan jag handla själv så slipper det bli så många paket :D


Önska är gratis,egentligen är jag glad om jag får ett par nya långkalsonger!

Ja se det snöar!!

Jag är så glad att det ser ut att bli en vit jul ändå!!! Toksnöar här hemma :)
I går var vi till ett par kompisar å käkade middag,rådjursstek.Jättegott!! Blev inte så sent tackolov,jag var ganska så seg framåt tio..
I dag har sonen deltagit i skyttetävling och kom hem med ett fint andrapris :) Det var duktigt tycker jag!
Annars har dan mest gått ut på att skotta snö. Gubben drog med traktorn nu så det är väl bara att vänja sig vid att vara gräsänka stundvis om det blir mycket snö.
Hästarna verkar inte bry sig särskilt om snöandet,de är ju täckade så de ska nog vara torra å varma när de får gå in sen.
Nää,jag ska laga pepparkakssläden jag.Dotter skulle "nypa näbben" av ena hästen å pajjade hela ekipaget
:( Rackarns unge!

SMS-inlägg

20111217462 (MMS)


Tja..

Gubben har varit ute och förlustat sig.Sent som attan. Detta fick mig att fundera på när vi gjorde nåt kul tillsammans han och jag senast.Tänk att det är så länge sen att jag inte minns...Å då menar jag tillfällen när vi gjort nåt kul bara vi 2,åkt bort eller så. Det är dags att bli bättre på att vårda förhållandet tror jag.Annars blir det lätt slentrian och rätt vad det är minns vi inte varför vi blev tillsammans överhuvudtaget. Och det vill jag ju inte såklart. SÅ,min sambo ska få presentkort på kvalitetstid i julklapp,men den skillnaden att istället för att det går ut,fördubblas tillfällena efter säg 18 månader.Var inte det fiffigt tänkt? Det tyckte iallafall jag ;) Vi har ett stabilt förhållande tycker jag själv,men sånt hinner ju ändras fort har man ju märkt. Eller som gubben säger "går man alltid ut ensam,hittar man alltid nåt nytt". Kan finnas sanning i det. Där för ska vi bli bättre på det nästa år. Ett nyårslöfte rent av? I natt har jag icke sovit en endaste blund.Om 10 minuter har jag varit vaken ett dygn. Det har varit så tomt i sängen så det har helt enkelt inte gått att sova. Sen har Ture kurrat OAVBRUTET i mitt öra också.Kan ju vara en bidragande orsak... Jag är för blödig för att slänga ut honom. Så hästarna gick ut 5,lite förvånade tror jag.Nattmössan var på 3 av 4.Men skönt för dem! 7 timmar inne bara.Ganska lagomt?
Nä,jag tror jag ska försöka få en blund på sofflocket.Att försöka somna uppe gick ju inte bättre när gubben kom hem.Fasen vad han snarkar. Vibrerar nästan i golvtiljorna...

Hur länge kan man vara mätt?

Jisses vad vi stoppade i oss mat igår. Det var älg och fårfiol,fisk och skagenröra. Och efterrätt.. Kände mig mätt till gränsen av illamående igår,idag bara mätt... Har nyst och snorat till morgonen. Jag skyller på tunnstrumpan.
Bröt av långkalsongsäsongen för ett gästspel av tunnstrumpa. Det blåste en hel del igår. Man kanske skulle haft mer kläder..
Jobbar sista passet innan friveckan idag. Känns ju mycket bra det! Ska slå in julklappar och feja på under veckan. Sonens är gömda ordentligt,för han har nån form av hököga.Ser allt!
Hraffe har nog sträckt sig förresten. Han är ju oskodd och det är halkigt.Fort gjort med tanke på att de inte står stilla jämt utan härjar på en del. Så kan det gå...
Tja.Annars knallar det....

Änglar

20111213457 (MMS)

Julia och Kim (Julia´s kompis) var änglar på Lucian. Mycket fina barn vi har!


Vackert!

Vackra barn i kyrkan igår.Duktiga också! Mycket trevligt sällskap av Lotta å Mary. När vi kom ut spöregnade det TYVÄRR. Det var den snön det...
I dag kom jag hem från jobbet senare än vanligt och har häcken full. Vi ska på julbord ikväll på Stadshuset. Vi har bjudit med min mamma,det förtjänar hon! Blir väl det enda julbordet för en annan.Gubben har tur för han har ett på fredag med. Lyllot där ;)
I morrn jobbar jag sista passet innan jul. Skönt att vara ledig veckan före får jag säga! Tyvärr missar jag Lucia på scouterna i morgon :( Men det kan inte hjälpas. På söndag ska Hugo tävla i skytte...

Lusse lelle...

Arbete idag också. I går städade jag i sadelkammaren,drog fram 2 täcken till till pojkarna. Ett har jag nu försökt laga till på rumpan lite med en bit från ett annat täcke. Textillim och en låda med skor ovanpå sen. Håller en tummen. Har sprayat med krubbnix åxå. Sambon blir måttligt glad om han ska täcka misstänker jag... ;)
Bakade pepparkakor igår,märkte ett bagglamm som tappat brickan,solade å handlade. Ganska produktiv iallafall. Byggde även en thermobar..typ.
Fick ett middagstips igår som var mkt gott. Man köper lax,grädde(3-4 dl) och en tub kräftost.Blanda grädde med kräftost,häll över laxen och skjutsa in i ugnen. Låt den stanna där tills den är klar..Ca 25-30 minuter om laxen är tinad. Mycket gott var det. Lite peppar på nästa gång så blir det toppen! Nstan så jag längtar efter min matlåda i dag :D
Provade ett regntäcke på Hraffe igår. Jag skulle gärna ha en 120´s...Varför finns inte det?? 115 är nätt och 125 lite stort. Suck...Kan han växa liiiiiite till vore jag glad!
Ikväll ska jag kika på mitt stora barn som är med på Lucia i Selånger kyrka. Very nice.
Nä nu är det jobba som gäller.See you later!

Söndag.

Innebär jobb för min del. I går var jag ute å red med fröken H. Vi bytte häst,min axel är ff inte ok och jag hade ont som attan. Red runt veda,i sandtaget gjorde jag och Sunna en snygg vurpa på blankisen. Så nu har jag 99 ofrivilliga avsittningar på cv:t. Ont i arslet idag. Snyggt blåmärke också.
Var på julmarknaden på Skatan,å sen på Galtström. Köpte pepparkaksformar,bilden nedan. Tyckte de var coola :) Så kanske blir det pepparkaksbak i morgon ;) Hugo har tjatat åxå,så kanske lika bra att få det överstökat. Kokade senap igår,så det är gjort iallafall.
Nä,jag ska knoga på. Ha en trevlig dag!

SMS-inlägg

20111210450 (MMS)


storm...

Här stormar det friskt med snöblandat regn. Typiskt...Hade det varit snö hade jag varit gladare..Men det är ju varmgrader. Oh well,man styr ju inte över detta direkt.
Påbörjat min arbetsvecka igen,arla morgon med täckande av hästar och utsläpp innan det var dags att åka. Lilleman skulle upp tidigt för att ta bussen åxå. Hemma sover sambon efter nattjobb,han är nu långledig den rackarn. Fyller år idag gör han åxå,på min namnsdag ;) Han fick ett litet paket i morse. Han fick ju förra helgen,men jag sparade ett tills idag. En burk kådsalva...
Nää,bäst att jobba,fast det går som trögt i dag med detta väder..

SMS-inlägg

20111208446 (MMS)


SMS-inlägg

20111206430 (MMS)


Vilken helg...

Började redan på torsdag med julklappsinköp. Fredag samma sak,fast jag hade viss panik över att hinna röja innan lördagens överraskningspartaj. På fredagen stod gubben med händerna i byxfickorna,och skulle köpa en moccamaster. Jag blev äggsjuk nästan,orerade om mellandagsrean och drog i väg med honom till ipodarna. Vi hade ju gått ihop och köpt en sån i present,värsta sorten dessutom.
Lördag fm var det småplock innan gubben drog iväg för att kolla på en bil som Danne skulle köpa ev.Trodde han.Allt för att få honom ur huset så vi kunde sätta fart.När de svängde ut från gården ringdes det till svägerska å Emelie,sen plockade jag bort soffan.. Svägerskan kom med mat och grejer och hennes sambo hämtade bord,sen var vi igång. Medan vi grejade fick gubben titta på bil och sedan hittade vi på att de var tvungna att åka till gnarp. Det gick för fort för dem...Danne smsade som en galning och talade om att gubben var ilsk och ville hem ;) Han trodde vi skulle grilla med Danne å Emelie haha.
När han väl kom hem ramlade poletten ner,men han blev alldeles skakis sa han :)
Kvällen blev jättelyckad,full fart till 3! Sen var det kudden. Dagen efter vaknade jag vid 6,och tänkte i min enfald,att jag går och släpper ut djuren så kan jag somna om sen.HA...Gick ju inte.Ångesten över röran slog till,så 10 var det färdigstädat. Men det var skönt att bli av med stöket. Var kraftigt seg igår,men försökte hålla igång så jag inte skulle slockna på soffan på tidiga kvällen.
Jag hoppas och tror att gubben blev nöjd och glad över överraskningsfesten! Jag tyckte det va himla kul iallafall!! Är mest nöjd över att vi lyckades lura honom så totalt,men nu lär vi inte lyckas med det nå mer ;)

SMS-inlägg

20111202423 (MMS)


Ledig :D

Nu har jag frivecka igen. Så nu får man kroppsarbeta på gården.
Min sambo fyller ju snart år ju,och jag tror han ska få en kurs i ekonomisk mockning. Han mockar fint,det gör han.Men det beror nog mest på att det skottas ut utan pardon. Han får spåna varenda gång nästan. Så det kanske är en idé ;) 5 ggr med tenta?
Igår kom han iallafall ihåg kniven.Jag hoppas han håller hårt i den hädanefter...
Nää,jag ska sätta fart.Har häcken full av grejer jag vill hinna innan helgen!

RSS 2.0