Måndag...

Näst sista skolveckan,vilket märks på junior..Han är less på skolan nu tydligen...
Sitter och mailar och joxar för att få reda på vad "DZDB" betyder i min häst´s registrering på World Fengur. Inte ens SIF´s avelskansli visste! Jag vill ju veta!! Googlar man hittar man ingenting... Nu har jag bytt bil med S-O,som lånat vita saaben och släpvagnen. Får se när han byter tillbaks ;) Jag ska väl dra mig ut och göra nån nytta. Här finns ju lite att pula med om man säger... Ska flytta grabbarna till gräset en stund,så slipper de äta hö till lunch,sedan vete 17 vad jag ska hitta på...

Lördag..

Jahapp,så blev det plötsligt lördag igen... Hemkommen från jobbet. Har hunnit betala hovslagar´n och hjälpt Johan iväg med storhästarna... Hugo är hemma å myser med mig ;) Ska ta in mina små strax så de får "smörj" och joxa med dem lite. Ska invänta Johan bara,så vi inte krockar i dörrn ;) I morrn är det jobb igen,och på måndag börjar Johan igen. Väntar på sommarvärmen..Tycker inte den infunnit sig. I morse var det kallt både ute och inne vilket jag tyckte var trist..Hotell Kölden...Där bor jag ;)
I dag fick jag frågan vad jag ville ha på Mors Dag...Inga överraskningar här inte,no no. Har i alla händelser önskat mig ett par jodphurs! Nu ska vi käka grillat och potatisgratäng!! Gott!! Hoppas ni har en härlig lördag! 

Jobbfredag..

Och lika bra är väl det i detta surväder... I går var vi till Birsta och handlade kläder till Hugo inför avslutningen. Hitade OK kläder,men jeans är svåååårt! De har slutat med de där fiffiga gummibanden med knapp i stl 134...Synd eftersom Hugo inte är särskilt grov. Det borde följa med hängslen... Han fick åxå star wars kallingar,vilket var en hit :) Min lilla häst fick hästgodis eftersom han fyllde år ;) En burk tjärsalva inhandlades åxå... Gubben köpte kallinga,vilket behövdes. Han nöter ut dem kvickt. Själv köpte jag ingenting! Julia blev åxå utan eftersom det är hopplöst att handla åt henne utan att hon är med. I dag är det jobb,även om jag nyser konstant just nu. Vet inte om jag blitt kall om fötterna kanske? Man har ju varit ute å pulat en massa trots tråkväder,och åter igen har jag gummistövlar med punka....Fattar inte....
På söndag är det mors dag. Ska bli spännande att se om man kommer ihåg det hemma ;) Har bett Hugo rita en fin teckning åt mig med hjärtan och blommor..Vi får se. Spelar ingen större roll faktiskt.
Johan köpte en åkgräsklippare igår åxå..Av 2 fulla finnar...Gjorde bra pris iallafall. Ibland kan man göra klipp :)

Stort tack till Therese som gjort en ny header åt mig!! Helt i min stil! Inget lull lull å bling :) Du är bäst!!

onsdag

    

  

Några bilder här...

I dag blir det till att ta på tjockjackan. Fy så kallt! Ska väl ut och greja lite ändå. Ikväll har Johan bestämt att det är filmkväll. Göta kanal 3 ska vi se tydligen,den har ju kommit på dvd nu...
I morrn blir det en vända till Birsta,Hugo behöver jeans! Fattar inte hur ungen lyckas få trasiga knän hela tiden.. Hela kläder till avslutningen behövs således. Annars,intet nytt.... Det går sin stilla lunk liksom :)
Mitt humör är dock bättre....Tur är väl det så blir familjelyckan lite bättre ;)

I dag är inte lika positiv...

..trots solsken. Har en apdålig start på dagen iallafall,av olika anledningar... Ska arbeta av mina aggressioner i hage och skotta skit!

God Morgon!!

Vilket hääärligt väder man vaknade till idag! Inte utan att man känner positivitet till allt!! I dag kan man rent av leta fram shortsen... Jag och Tina tänkte göra ett försök att duscha smågrabbarna idag...Kanhända blir det cirkus.
Ensam är det inte lönt att hålla på ens,så man tar hjälp av en som är van unghästar ;) Vill ju inte skrämma hästen utan att han ska begripa att det är okej att badas..Vi får se hur det går.Bilder blir det nog inte för så många armar har jag inte. Sedan ska jag pula på med diverse. Hämta Julia hos hennes kompis och så..Kanske kan jag lura mamma att åka ;) Lilleman klippte gräset igår (DET har jag bilder på) och som han kämpade med gräsklipparen. Tur den är självgående. Gårdagens show bjöd på rockringsnummer,Michael Jackson-dans och diverse annat småplock. De var duktiga,om än lite uppspelta. Höstens nya lärare presenterade sig för barnen,en magister denna gång som verkar vara bra. En kille i klassen frågade honom om han gillade brudar.Som jag skrattade!!!
Ska nog bli bra det där!! Nästa vecka är lite fullsmetad av hovslagare,veterinär(spruta 2 för Hraffe) och diverse jox! Den 5/6 ska vi åka till Indal och rida islandshäst.Betala dyrt för nåt jag kan göra hemma ;) Vi är 4 st som ska åka,alla tjejer,så det ska bli kul! Sedan är det försommarfest 19:e på majskansen,Johan som inte skulle dricka en droppe före dess har fått veta att deras sommarfest med jobbet är den 18:e hahahaha. Undrar hur han tänker göra med det...Har talat om att han får ta sig hem för egen maskin,förra gången glömde han tid och rum och missade bussen så jag fick hämta i stan.Tänker jag inte göra denna gång. "Nej tack chipet" är garanterat ur funktion (fast det knappt finns) så han får fixa det där själv den här gången. Näää,nu ska jag fika frukost så man är laddad med energi så jag orkar springa efter Hraffe med vattenslangen,för det lär behövas.....

Hmmm

Vart blev solen av?? I går var det ju tryckande värme,tills åskan kom iallafall... I dag,not so much...
Har skjutsat Hugo på skolan och fixat stallet. Ska snart åka och handla etc.Sedan väntar besök på skolan,barnen ska ha uppträdande och efter det samtal med fröken. Grabben ska jag hämta ikväll hos en kompis. En massa åkande åt alla håll med andra ord...
I går premiärkörde Johan hästarna i par! Gick otroligt bra får jag säga.Dessutom harvade han med dem. Två svettiga ardennrar blev det... Polerade alla 4 hästar igår. Smorde in dem väl åxå. Mina små gillar inte att man sprayar in dem på familjejuvelerna...Hrmmm....Bara att traggla med andra ord... Lillen (Hraffe alltså) var bångstyrig som 17 igår när han skulle in. Jag ska börja ta med spö så jag kan peta på honom lite när han vill skynda förbi. Knacka på bogen så kanske han stannar opp och begriper att jag vill ha honom brevid och inte före.
Igår fick jag åxå assistera en kamrat med att tvinge hennes häst över en liten (rent av pytteliten) bäck. Vilken tjurskalle...Slutade med att vi (och bäcken) vann iallafall. Ännu en svettig häst haha,men mer av stress än arbete,fast det är klart.Det är ju jobbigt att backa hela tiden... Nääää,jag måste skynda på.

Home sweet home!!

Hemma igen och är nu ledig! Solen skiner ute,kan det bli bättre?? Johan har åkt och hjälpt en kompis med att köra häst,så det är jag och kaffekoppen :) Hugo ska inte hem förrän mot kvällen så jag har hela dagen på mig :)
Projekt mocka hage fortsätter... Helgens projekt heter "bada häst"...Min hjälpreda kommer och hjälper till :)
Näää,nu ska jag njuta av en stunds lugn och ro,käka lite frukost innan jag sätter fart! Ha en bra dag!

@ work

Jobb i dag.Sista passet innan friveckan igen...Fick tag i FK igår så nu är det grönt! Igår utökade vi fårhagen,petade ner nya trästolpar lite här och var,samt krattade lite i hagen. Några kärror skit blev det och en miljard myror... För detta fick man en sprillans ny blåsa i näven!! I morrn ska man fortsätta antar jag...
Det drar mot sommarlov i rasande tempo tycker jag. Inte ens en månad kvar! Snart går Hugo i 3an på stora skolan...Bara ett litet sommarlov bort! Näää,jag måste jobba vidare,pausen sluuuut! See You!

Jämförelse...


Vinterfärg..


Vår/vinter färg

Vår/sommar färg

Hemma igen..

Efter ett dygn på jobbet. I går bokade vi stuga på Ölands Djurpark i safaricampen. Dit åker vi 4/7 :) Ska bli riktigt kul. De har ju vattenland och allt möjligt där. Hem åker vi den 8/7 och stannar ev i Norrköping för där drar SM igång då :) Måste kolla biljett etc dit,kanske man kan köpa i entrén,vad vet jag...
Just nu sitter jag och försöker ringa FK,lycka till...Låååång kö och jag blir bortkopplad typ heeela tiden...
Nu ska jag snart ta och gå ut...Om kön tar sluuut nån gång...


Matte´s karameller...













Mina fina hästar :) Baldur har börjat "hingsta" lite,dvs han gnäggar mer än vanligt. Ännu inget man inte orkar med peppar,peppar...

Jahapp...

I går fick man susa hem akut från jobbet. Johan lyckades med konststycket att hugga ett hål i benet med en huggkrok så han fick åka på akuten...De tråcklade ihop såret och skickade hem honom. Inga stora kärl eller senor kom i kläm. Lutar åt ett par huggarbyxor till hans födelsedag!! Jag spenderade tiden med att ta hand om barnen,kratta hage etc. Kratta hage med raggsockorna i den var väl ingen hit. De skulle vara upp i nacken hela tiden,och sedan fick de igång världens rally. Då tyckte jag att det var lika bäst att kliva ut så man inte blev omkullsprungen av en olyckshändelse.Kan räcka med ett akutbesök om dagen :) De var mycket fina när de kutade omkring iallafall,men såklart så var kameran inne... Hraffe visade prov på högbent trav och kvastade med svansen en hel del :) I dag ska jag åka på Kraftur tävlingens sista dag....Om de bara vaknar nån gång! Johan skulle följa med,men de sover ju så förb... länge... Barnen kan jag ju förstå,de var ju på kalas igår :)
I morrn är det jobb igen. Vårbruket fortsätter på gården,dvs gödsla och vänta på att det växer... Mer än så är det inte iår.Sedan ska det plöjas upp i höst och sås nytt. Jag vill ha meeeeeer mark!! Vill ha 2 stora rejäla beteshagar och slippa flytta runt djuren... Man vill ju alltid ha en massa ;)
Nääää,om jag skulle dricka mitt kaffe och försöka föra liv så det händer nåt på övervåningen månne....

Bilder från kraftur.

   
De 3 läckraste hästarna jag såg i dag,hingstar alla 3...

   


Ett axplock..Det togs många kort. Åker dit på söndag igen och kollar in sista dagen :) I morgon jobbar jag tyvärr...

Visste ni...

att jag vill köpa ny sadel
att jag har världens finaste barn!
att min senaste kyss fick jag av Johan
att jag lyssnar mycket på musik
att jag funderar på livet i allmänhet
att jag pratar mycket 
att jag inte gillar folk som kräks,för då mår jag illa själv tycker jag
att min första riktiga kyss inte är nåt jag minns...
att jag avskyr människor som är sensationslystna och tycker det är roligt när det går illa för andra
att kärlek är det bästa som finns
att jag gillar att umgås med goda vänner
att jag alltid kommer att älska mina barn
att jag är förälskad i Johan,för det mesta iallafall ;)
att sist jag grät var ganska länge sedan
att min mobiltelefon är skitdålig
att när jag vaknar på morgonen så kliver jag upp ganska direkt
att innan jag går och lägger mig så går jag till stallet för det mesta
att jag just nu tänker på godis...
att i morgon kommer jag att åka till Timrå och kika på tävling
att jag hoppas att jag lyckas med Hraffe
att jag verkligen vill gifta mig med Johan 


Denna lista stal jag av Therese....
Nu vill jag att du snor den av mig :)

Kristi flygare..

Röd dag i almanackan...I går var vi å grattade kusin Martin,mat och dryck och surr blev det. I dag tar vi nästa kusin och nästa grillmiddag,fast på Skatan ;) I morrn ska jag till Timrå å kika,fast jag vill ha sällskap :(
Ingen som är ledig å kan haka på?? Trist att gå solo...Fast sonen kanske ska följa med,vi får se.
Nää,nu ska jag dricka kaffe...Ha en härlig Kristi flygare!


Har lekt lite...






Trött...

Är sjukt trött idag...Har dock masat mig över sängkanten iallafall. Hästarna är utsläppta,ungarna väckta och stackars Trixie fick slippa tratt en stund. Hon kan knappt äta med den på. Nu får hon inte gå ut på minst en vecka..Stackar´n. Ikväll ska vi till Baggböle,hur jag nu ska orka det. Men det går väl.Helst skulle jag vilja ligga på soffan under filten och sova. Passande väder för det också ;) I morgon är barnen lediga! Ingen väckarklocka,YES!
Sedan kommer freeeeedaaaaag!!!! Med tävling i Timråååååå!!! Har laddat kamerabattriet,tömt kameran och laddar nu mest ;) Ser ut som jag får sällskap av Hugo,såvida han inte åker till nån kompis. Lilleman klippte sig igår,så nu är han så snygg :) Passar ju bra eftersom han ska på kalas på lördag. Näää,jag måste se till så grabben får frukost så vi kommer iväg i tid...

...


Hraffe tar sig en vilopaus...

Baldur hakar på...

  Molly har hälsat på lammen..

Måndag.

Regn rusk och gråväder... Vi har idag kapat ved,åkt till stan och fixat paket till kusin Martin och klasskompis Embla.
I morgon ska Trixie till veterinären och operera bort fortplantningsorganen. Vi har sån tur att vi bor granne med receptionisten,så vi skickar med katt och pengar så både hämtar och lämnar hon Trixie! Är det inte smidigt så säg???
Så skulle det alltid vara ;) På onsdag ska vi till Martin och gratulera honom,torsdag gratulerar vi Olle och sedan är det helg igen,dvs jobb. Fredagen ska jag spendera i Timrå på tävling,såvida det inte är åska hagel och drivis...
Nää,jag ska knalla ut och ta in hästarna nu,lika så bäst det. ha en trevlig kväll!

.........

    

 

Bilder...

I dag har jag fått mig en dos Alfred :)) Gullunge!!!!!

  

Ett smakprov får ni :) Är han inte snyggaste grabben under 8 så säg?? Och att träffa Therese gör alltid underverk för själen! En sån bra vän hoppas jag alla har! Finns inget jag inte kan anförtro henne med!! En underbar dag med andra ord!!
Fick in nya kyl/frysen också. Kom mig själv med att vara glad över att äntligen få in 1½ liters mjölkar....

Frivecka :)

Äntligen är man ledig igen ;) 8 dagar!! Gud så skönt! Har ju en hel del att hinna med men det går väl...
14-15-16 maj är det tävling på Kraftur. Jag hade tänkt åka dit på fredag å söndag,jobbar ju lördag tyvärr...
En del storfräsare ska dit och jag vill seeeee! Ska åka till Berga nån dag och fota föl åxå,vilket ska bli kul.
Ingen Julia kommer hem i helgen heller..Nää,hon ska till Stockholm fuskisen där. Nu ska jag dricka mitt kaffe och sedan ska vår nya kyl/frys bäras in!! Gud så skönt att sedan kunna köpa 1½ liters mjölk! Kylen vi har nu är så liten.. Den ska ut i lillstugan sedan,så har vi 3 lådor frys och kyl därute. Bra så man kan storhandla! Och inför festligheter å så...Gamla frysboxen,som är sedan 70 talet tror jag,ska få en enkelbiljett till blåberget. Det ska kylen på bron också få! Den funkar visserligen,men varför ska man spara all dynga??

En torsdag...

..på jobbet. Släppte ut fåren igår..Vilket göra innan alla kom utanför dörrn. Det var ett jäkla spring åt alla håll,utom på lammen då som var skraja för stora vida världen. Men nu ärdet ute! Daniel (flasklammet) skulle göra sig på lydnadsplan i fritt följ,lämnade oss icke. Johan testade att kliva ut,och såklart krånglade han sig efter. Vi fick sätta upp extra tråd... Men han var då kvar i hagen i morse iallafall...
I dag är det jobb. Dygn 4 av 4,på andra sidan detta dygn väntar frivecka! 8 dagar :)  Letar efter en rockard att låna om nån har en...Tänkte testköra en kompis kuse innan det köps rockard. Hon ska operera sig och får inte rida på 3 månader efteråt. Vi tyckte körning var ett lämplig alternativ då. Han är en varmblodsvalack i alla händelser. Tips mottages tacksamt!  Näää,om man skulle jobba vidare. Lugnet före stormen nu...
Ha en härlig dag!!!

Mårrn!!

Hemma efter dygn 3! Fick börja med att packa upp gympakläderna från Hugo´s gympa igår och jaga ut 2 blåmesungar från altanen.Där har jag inte hunnit plocka ur,men nu måste vi ta tag i det!! Fick klättra över bordet för det står ett piano i vägen..Det ska UUUUUT! Bränn,bränn,bränn ;) Nu ska gubben åka och hämta höhäck till fåren,sedan ska halmen in och tråden upp.Sedan börjar cirkusen. Har lovat vänta på Hugo.Ett par extra ben är ju bara bra...17 stycken är de ju iår. Nu ska jag njuta av kaffet en stund innan man ska börja gneta på. Det är som om man har 2 jobb det här..Först på jobbet och sedan ska man vara trottoarbonde hemma...
Ha en härlig dag alla!

Dagens roligaste bild...



Å så några till...

   

   

Söndag...

Ledig idag till klockan 19. Sköööönt!! Ska åka och gratulera min syster som fyller år idag!
I går var jag så glad i min lilla svarta häst!! Han hoppade inte ut ur hagen,vilket han gjort tidigare.Först var det läskigt vatten vid grinden och sedan lade Johan dit bärlager vilket var lika läskigt :). Sedan lyfte han såå snällt på alla fyra hovar.Inget bråk eller försök till att dra åt sig hoven. Vilken snäll grabb!! Han fyller dessutom två år nu i maj,stora karln ;) Nu i sommar ska jag börja med honom lite smått. Nu litar han lite mer på mig och jag tänker mig att man kan pyssla i hagen,då gör det ju inget OM jag tappar honom. Först av allt på listan står det HÄSTBAD!
Nu ska han få veta vad det är,alla 4 ska få bada när vädret tillåter! Lortollar allihop efter vintern...
Pontus har nu läkt ihop så pass att vi kan köra honom. Vi väntar med parkörningen lite. De är ju inte alldeles vänskapliga än. Ett jäkla liv av och till...
I går hittade jag en häst efter vägen också,ingen av våra iallafall ;) Släppte in den i hagen igen och vips var den ute en gång till. Tror hästen var törstig,så jag hittade en kran på gården och en hink och fyllde på.Tror den var kvar i hagen sen. I övrigt så längtar jag efter sommarlovet!! När djuren går ute,ingen aga att kliva upp!! Min "sovperiod" på året.. Då kan man ligga och dra sig med gott samvete!! Fy så skönt det ska bli!
Skulle vilja åka bort med gubben en helg åxå,bara han och jag! Det har vi inte gjort på 10 år tror jag. Antingen är barnen med,eller så åker man med några andra så man får ju inte direkt nån kvalitetstid för varann. Skulle vara skönt att få komma bort en helg bara... Näää,nu väntar kaffekoppen! Ha en skön söndag!


Min lilla kille i fjol sommar...

Hmmm

Funderar (och har funderat länge) på att byta efternamn och ta min mormor´s flicknamn (Hell). Pappren har jag och nu har de höjt avgiften..Urk på prv...1800 kostar det nu...Fy 17 så dyrt...Min mamma´s mormor hette Lander,så det är ju åxå ett alternativ...
Men frågan är ju om det är värt de pengarna?? Får fundera lite till....Kanske ska man passa på nu när man får tillbaka på skatten? Jaa,vi får se.
I dag är det första maj! Vår på riktigt :) Synd bara att det regnar. Mindre kul,men det hör väl till. Johan hittade en till drunknad råtta igår. Nu vill jag ha ut fåren och till vintern ska det göras i ordning så de kan vara ute! På det sättet blir det ju inga råttor i ladugården.
Näää,nu ska jag dricka mitt kaffe,som annars har en tendens att kallna när jag sitter här och häckar... Ha en härlig dag!

RSS 2.0