Regn,blött å jobb...

Vart är snön nånstans??? Blir galen på detta väder! Det åste ha regnat flera kubik i höst.. Nu kan det väl sluta??
Jaaa,jag jobbar idag.Har dock hemlängtan... Men så kan det vara ibland... Glädjande fick jag höra att Hraffe´s pass har kommit å kommer på posten i veckan :) Jag är glad över det iallafall!!  I övrigt har det väl inte hänt så fasansfullt mycket.Same old antar jag... I morrn ska jag ladda för sista passet innan frivecka :) Lördag ar jag huset fullt i ungar,syrrans barn ska sova över..Å så mamma´s hund...På söndag kör vi folk på Skansen-Maj´s julmarknad,för er som vill åka. Kostar en tjuga per skalle som går till intresseföreningen.
Nu ska jag höra med min son hur han har haft det idag :) Trevlig kväll på er!

Söndagsmyyyys!

Eller?? Är det bara på fredagar?? Här kokas det potäter..Har rullat köttbullar till det. Husmanskost för hela slanten.
I morrn är det jobb igen,måndag å onsdag kvar bara :) Sen så...Blir det frivecka... Helgen kantas av Stockholm Horseshow. Lite besviken är jag allt,i går var det 3 timmar därifrån...och inte en sekvens från landskampen för islandshästarna.Utklädda muppar som travade på volt visade de. Men inga isisar :( Suuuuuck. Inget på svtplay heller...
Näää,bäst man går å kollar på potatisen när den kokar....

Här ser man tydligare :)



Min fina lilla häst på Globen i fjol!

Fredag...

å sista lediga dagen innan nu jobbsväng...Har egentligen baaara lust att åka på Globen i helgen,men jag jobbar ju så det blir inget av med det inte...Synd för mig...
Sitter å dricker kaffe i lugn å ro. Sonen har åkt till skolan,knäkompisen (Thorsten) är ute.Annars har han en förmåga att ständigt ligga i knäet.Ganska irriterande efter ett tag.....
Ska pula på med diverse idag i vanlig ordning. Har inget speciellt på schemat,tar dagen som den kommer idag. Är gräsligt trött så nåt annat orkar jag inte.. Näää,nu ska jag fylla på i koppen....Ha en härlig fredag!

Här är Baldur med :)



Om man tittar noga ser man skymten av Baldur. Den häst som är "minst" skäck. Han är mest bara vit på benen :)

Högst upp på önskelistan..


Uppehåll i regnet...

Tack o lov... I går öste det ner ordentligt här,så hästarna släpade jag in tidigt :) Nu på morgonkulan tog det verkligen emot att kliva upp,fast jag bara halvsovit sedan Johan´s klocka ringde... Men man hasade över sängkanten till slut... I dag blir det väl inget speciellt... Ska kolla över storhästarnas täcken tänkte jag. Min sambo har ääääntligen insett att det är inte så dumt med täcken. Han var på föreläsning igår och då hade de diskuterat detta med täcken och klippning och han kom hem och var positiv till täckena i alla händelser. Som jag har propagerat för täcken,men jag har mött hårt motstånd ;) Det krävdes en annan gubbe som sa samma sak för att det skulle gå hem ;) Vilket inflytande man har hahaha. Hur som haver vet jag att ena täcket är lite trasigt så jag tänkte kolla av om det är nåt man kan laga med lite tur?? Sedan skulle jag behöva tvätta å impregnera om.
Jag hoppas Baldurs täcke kommer idag... Vore tacknämligt det..Hraffe har inget heller,så jag ska kanske mäta honom innan jag beställer. Sedan lejer jag Tina när det ska på första gången :) Vi övar just nu med handduk över ryggen. Men ett helt täcke är ju en annan femma...
Gubben i går som propagerade för täcke var av den åsikten att de som inte täckar på sina hästar i detta väder var latmaskar,samt att när det är fulväder står hästarna å häckar ute så då kan de lika gärna gå in. Håller helt med där faktiskt!! Sedan var det ju om amishfolket åxå,och jag har alltid trott att de var såna som tog väl hand om sina hästar,men tydligen inte. Han som varit där sa att han aldrig hade sett så fula hovar.Hästarna var uppspända med en grym version av en käk,stod ute i solen hela dagen utan vatten,fastspända framför vagn och sedan skulle de minsann trava hem med hela familjen. Jag hoppas verkligen att det finns undantag och kanske var detta ett av dem? Jag är ganska glad att jag inte såg det själv...Blödig som man är...
Nää,nog om detta.Jag måste hasta på.Lilleman ska till skolan nu....

Helg...

Jahapp.I helgen har jag å Johan varit på bio! För första gången på hundra år så såg vi ingen tecknad film tillsammans med barnen ;) Danne å Emelie var barnvakt,tack snälla!!!!
Julia har fått ha en kompis här i helgen.Det har varit dåligt med övernattningar här på ett tag,eftersom vi har byggt rum men nu så har det blivit av :) Nathalie har sovit här 2 nätter nu så jag tror hon får åka hem idag :)
I gårkväll var det allmän hästputs..Det är ju en jäkla smet ihagarna när det regnat så ini vassen..Hraffe lyfter snällt sina fötter nu tycker jag.Fast han vill gärna backa ini väggen ibland å snacka med en istället,det tar lite längre tid,men vad gör väl det?? Det är ju nu man lägger grunden och jag vill att han ska vara trygg och inte flänga som en proppeller när man håller på i boxen. Men det tar sig :)) Baldur är lugn som en filbunke och han verkar verkligen ha bott in sig nu. Som jag tycker om mina hästar!! Det är så skönt att vara med dem och nu vill de ju komma och vara med mig och går man ut i hagen så kommer de direkt. Härligt! Fast jag önskar nog att det vore trevligare väder å underlag.... Håller på att övertala Johan att jag ska få göra mig en paddock,men det går inge bra....  

Nää jag önskar det vore sommar.....







Näää,jag ska ta itu med lite av varje..Tvättkorgen svämmar snart över å jag har lite stallkläder som vill tvättas åxå... Bäst man sätter fart kanske??? Ha en härlig dag alla!!!

Fredag å frivecka :)

Leeedig!! Världens bästa ord..I morgon bitti kommer jag inte att ställa nån klocka...
I dag är förhoppningen att Hugo ska åka på leksaksaffären,jag ska hämta ut min film och hämta Julia. Sedan har vi tänkt oss en bio,Johan å jag. Eftersom vi "firade" 10 år häromdagen så tyckte vi allt att en barnfri aktivitet kunde vi väl kosta på oss. Iallafall tycker jag det..Johan får så lov att följa med,vare sig han vill eller ej!
Nu väntar jag på mamma som ska hämta nån bräda och betala älgkött. Kaffekoppen håller mig sällskap...
I morgon ska jag förhoppningsvis börja städa gården på spik och skit efter snickarnissarna. Ställningen är nermonterad,men de har inte hämtat den än. Näää,nu ska jag dricka upp mitt kaffe :) Ha en härlig fredag!

Toooorsdaaaag...

Jobbar å jobbar... Gårdagen var väl sisådär. Lite upp å ner dag....
I dag fick jag sms från bussgods..Min film har äntligen kommit :) "Träning av islandshästen" av Benni Lindahl. Blir mitt helgnöje :)
Nu är det jobb idag..Sedan frivecka igen.. Ska bli såååå skööönt! Måste kolla om mitt täcke kommit åxå,så är jag nöjd å belåten sedan ;) Nääää,jag måste slita vidare nu.. Ha en bra dag!!

Beställt!

Nu har jag beställt ett nytt täcke :) En hundralapp billigare på "kvarna",så det kommer väl senast fredag...Lagom tills det slutar regna då kanske???? Har åxå beställt en brk trikem vitaminal magnesium. Ska ha lugnande effekt sägs det.Man kan ju testa?? Tänkte mig att det kan va bra när Benda börjar brunsta,för då blir det väl liv i luckan på gården haha.
Nu ska jag ställa mig å steka mjölgardiner.....

Jag är så less på regn....

Tänk om det hade varit snö istället va?? Fy fasen för detta klafsande...Jag har dessutom inga hela gummistövlar,så kängorna jag brukar ha i stallet ser ut som 2 lerklumpar :) Man gör ren dem och tänker att de ska torka å smörjas..Men nääää,då blir de leriga igen. Tycker så synd om hästarna som måste klafsa runt. Tur de har några torra plättar att vara på....Nää,nu ska jag byta om å åka å köpa nåt litet paket till min sambo på vår 10 års dag... Herregud...10 år....Ett tiondels sekel... Nä,måste sätta fart jag.... Ha en bra dag trots regn å rusk..

Jobbar på...

Jag har som jobbardygn i dag med..Ledig dag i morrn,sen ska man på´t igen på torsdag..Planerar mig en tripp till Hööks på fredag å Hugo ska på Toys´r´us,eller hur det stavas. Han hade förlagt sin välfyllda plånbok,men vi hittade den i botten av en legolåda... I går kapade vi juvelerna på Thorsten..Han var sig inte lik på hela kvällen igår,men i morse var det full rulle igen... De har lite öronskabb åxå så medicin mot det ska de åxå få :)
Jag har hittat så bra thermoridbyxor jag vill ha på Agersta ridshop...Men de kostar alldeles för mycket tycker jag...Så är det ju för jämnan ;)
I morgon firar jag å Johan 10 år tillsammans.Inte för att det blir så mycket fira. Kan tro att han kanske har glömt det till å med ;) Men det var väl skitsamma... Han fyller ju dessutom år snart,i början på december å jag har lite idétorka. Han skulle behöva en hel massa grejer,men inget jag tycker det är skoj att köpa... Men jag hittar på nåt... Vi får väl se vilka som dyker upp å gratulerar denna gång. Vi har ju avverkat våra födelsedagar på löpande band här :) så kanske är folket trötta på tårta ;) Vissa iallafall. Näää,jag ska slita vidare... Ha en trevlig kväll!!

TRÖTT!

Det är jag verkligen idag...Har haft svårt att komma i säng på kvällarna.Tiden rinner iväg och vips är klockan halv 12..Jag som behöver mina sömntimmar för att orka med,dvs bortskämd...
Thorsten stackarn är som förryckt...Han har ju inte fått äta sedan igårkväll...Dags att kastrera idag så käka blir det inte förrän efteråt.Han är som galen,mer galen än vanligt... Morgonsysslorna utförda lika odramatiskt som alltid. Hraffe blir tryggare å tryggare iallafall. Very bra... Nää,nu ska jag servera frukost till ett litet skolbarn...
Ha en härlig dag!

Hemma igen :)

Fy så skönt det var att få kliva in hemma...
Har bytt bort kväll/natt så nu jobbar jag på tisdag igen :) På vägen hem såg jag en kul grej..Nummerskylten på framförvarande bil,där det brukar stå verkstadsnamn...Där stod det "Köp svenska äpplen för helvete"
Tyckte jag var lite skoj :)  Nu ska jag gå å mata fårskallarna samt spåna...Så det är gjort...Sedan återstår bara insläpp...Fast det blir senare... Å jag skulle vilja ha sisådär 30 papp...Har hittat en sadel...Ojojoj...Vill ha begäret slog till :s Igen... Näää,jag ska stöka undan sysslorna så jag kan mysa med Hugo sedan :) Ha en skön söndagkväll!

Jobbdag..

Fast bara 9-16 idag. Har bytt bort kväll å natt. Skönt för hugo att slippa ha barnvakt hela dygnet... I går var jag ute å red en sväng. Vi skrittade. Baldur taktade faktiskt inte. Han skrittade vägvinnande och kikade på sin omgivning. Jag är mycket nöjd!! Det är bra han skrittar så han bygger upp sina ryggmuskler och det är ju i skritten de gör det bäst :) Provade regntäcket som jag så mödosamt lagat...För stort!! Typiskt!! Jag får köpa ett nytt. 115 cm borde va lagomt...Vad gör man???Nu vill jag ha en update av Therese så jag får höra hur de haft det på sin semester...Jag vet ju vart de skulle å vad de skulle göra på det stora hela.Abbe skvallrade ;) Jag hoppas de kunnat njuta utan att sakna Affe för mycket. Det är ju tufft att lämna bort första gången,det dåliga samvetet å saknaden.... Så jag hoppas det gått bra!
Nää,nu ska jag servera frukost som den husmor man är ;)

För dagen arbetsmyra..

Jaa,jobbsvängen har startat upp igen. Hemma är sambo och son. Sambon är inte helt pigg. Förkylningsbacill...
Själv ska jag väl inte klaga :) Förutom att dygnet har för få timmar så är väl allt OK. I morgon har jag ledig dag så då ska jag rida med Tina. Satt å kikade på Hööks hemsida och listan på vill ha blev lång. Reflexridtäcke SKA jag köpa... Sedan vill man ju ha småplock... En reflexjacka skulle sitta fint åxå :) Å vinterridstövlar...Å termobrallor...Jaa,ni ser ju själva. Man är värre än barnen ;) Har lite ågren inför julen nu.Tycker det går med ett rasande tempo....Kan inte fatta vart tiden tar vägen... Har en del klappar kvar,minst sagt. Sedan fyller ju sambon år och där blir det jobbigt att fundera ut nåt...Jag har tyvärr inte råd att köpa en Tidaholmsvagn eller nåt sånt. Hade ju varit skoj man haft det men näää,pengarna räcker inte till det...Jag ska nog hitta på nåt :) Nää,nu ska jag jobba vidare :) Ha en trevlig fredag!!

Lekt lite...


.......





Mina 2 som inte är alldeles samarbetsvilliga när man kommer med kameran...

Ett par bilder...



Kolla vad jag träffade på i ridhuset i Baggböle... Sååå fiiiin tikvalp...


Thorsten i sin favoritposition....


Onsdagmorgonen har jag inlett med sovmorgon :) Väl behövt!! Här är man ju uppe kl.6 vareviga dag i övrigt. Nackdelen med skiftarbete..Man jobbar ju helger och måste såledels kliva upp tidigt då med,fast man har klivit upp heeela veckan lång. Så sovmorgnar är man inte bortskämd med :) Nu har jag masat mig upp iallafall. Ska sticka ut och fota lite djur tror jag... Tar mig en kaffekopp nu och försöker mota Thorsten från tangentbordet.Han är envis,rackar´n. Näää,bäst man tar tag i dagen :) Ha en härlig dag!!

Tisdag..

Japp det har hunnit bli tisdag. Man var uppe arla och släppte ut djuren,väckte barn och intog den obligatoriska morgonkoppen...
Vi har varit på Birsta idag,påbörjat julshoppandet. Inte mitt favvoplace,men nöden har ingen lag. Det inhandlades ett par vinterstövlar till mig. Ett par som omöjligt kan konverteras till stallskor,vilket brukar bli fallet många gånger... Lite strumpor och jox till ungarna blev det åxå.
Nu toksnöar det ute...Burr...Vilken tur jag köpte skor nudå,annars har man väl sjavat runt i tennisskorna i vinter ;) Nu ska jag sjunka ner i soffan en stund. Hästarna går det ju ingen nöd på,de har fått storbalar i hagarna idag. Tidsbesparande kan jag lova när man släpper ut på morgnarna...
Nää,ha en trevlig kväll!!

Måndag igen..

Vart tar helgerna vägen när man är ledig??? Här har det kalasats helgen lång. Hugo är nöjd med paket. Samlat ihop slantar så det nu blir det väl lego igen :)
I dag har jag hjälpt Lisa med sin kuse lite. Han är lite tjorvig att lasta ur så jag hängde på som medhjälpare....
Gick ju bra det. Nu ska jag se vad kylen innehåller...Hungrig!! Har städat i stallet lite,skurat mina skor..Det såg mest ut som om jag släpade på 2 lerhögar ju...Nu ska de få torka så jag kan smörja in dem lite. Annars är det som vardag som alltid. Ska väl hämta barn å greja. Handla lite å så...Har hjärnsläpp på middagsfronten...Lutar åt att jag lämnar över ansvaret till sambon ;) Näää,nu ska jag käka lite..Synes!

Hugo

fyller 8 år i dag! Grattis min lille älskling!!!




Knappt...

hann man bli glad över snön så har det förvandlas till blöt gegga... Gaaaaah!!! I går kom min vän L så passande och tog hästarna med mig. Gick dubbelt så fort då :) De små var snälla som alltid,Benda däremot har börjat konstra lite och kröker nacken som värsta hingsten ;) Men hur som haver så var det nog skönt för dem att komma in från busvädret...Therese å Abbe å Affe var här igår å käkade och drog el... Nu ska jag trycka ner lite kaffe å sätta fart!! Återkommer sedan!!!

Snö!!

Jag möttes av snö på bilen i morse när jag skulle åka hem :) Ganska plaskig snö,men ändå snö!! Jag personligen tycker nog att det är okej att den kommer nu. Det är så mörkt och trist ute den här årstiden,så lite snö lyser nog upp :)
Nu är jag ledig.Har frivecka i 8 dagar! Mycket ska hinnas med. I dag kommer Therese å Abbe med Affe. Hugo ska gratuleras lite. Han blev så glad igår när jag berättade att Affe skulle komma... Undrar om han tycker det om ett halvår,när Affe kan gå och nå hans grejer :)
I dag åker min pojke buss med sina stor-kusiner till skolan. De tar så bra hand om sin lill-kusin så det ska nog gå bra. Sedan ska han hämtas på skolan kl halv två.  Vi ska nog passa på att åka till skoaffären å kolla vad de har för vinterkängor till små grabbar.... Behövs nya! I dag kommer äntligen värmemannen åxå...Inte utan att jag fryser lite nu...Kallt som attan inne.Burr....Men ikväll hoppas jag få lägga mig och ha värme i elementen däruppe. Och kanske kan lilleman börja bära in saker i sitt nya rum. Måste knäppa kort så ni får se resultatet sedan :) Nääää,nu ska jag dricka kaffe å stöka på lite. Dra igång ett bullbak bla. Hoppas ni har en härlig dag!!!

4/11

I dag är det mitt i veckan,jag jobbar sista dygnet för denna sväng. Har en del att stöka med i morrn så det är bra jag är ledig. Ska baka bullar i morrn å se till att det finns glass i frysen. Hugo gillar inte tårta så han vill bjuda på glass. Så det får bli så då. I dag dras värmen in uppe :) Jag är ortoooligt glaaad över det! Nu är det inte mycket kvar! Tack o lov...Jag tycker jag haft byggarbetsplats länge nu... Och tänk vilken känsla att kunna ha ett rum att bära in legot i!!! Nu ska det bort... Att man tar ner och leker med det är helt ok,om man kan lägga tillbaka sedan. Nääää,nu måste jag gneta vidare.... Synes...

Jobb-måndag...

En sån dag är det idag minsann.... I morgon är jag ju ledig och ska enligt order åka och hämta innerdörrar.Detta innebär SLÄPVAGN... Ojoj...Bara jag slipper backa ska det nog gå bra :)
I går sprang vi på IKEA,Bauhaus å Toyrus.. Hugo fyller år på lördag. 8 år.Vart tar tiden vägen???? Jag fattar inte. Nyss var han ju liten... Mmmm,så är det. Funderar åxå på vad barnafadern ska få på farsdag...Vet inte vad jag ska hitta på alls. Kraftig idétorka. Men det ger sig väl.. Alla pappor behöver kanske kalsonger?? Iallafall Johan som till 99% går i dem hemma.. Några med roligt tryck kanske? Man måste alltså bege sig till civilisationen igen snart då... Snart ser vi en ände på byggnationen uppe åxå. Värmen å sista elen kvar. Johan skruvade upp dosor igår eller vad det var. Själv tog jag ett tag med pensel på fönstren. Blir skönt när barnen kan flytta in!! Det ska fixas antennkabel åxå förresten. Men det är inte prio 1...
Näää,jag ska knega vidare! Ha en härlig kväll alla!!!

RSS 2.0