Hoppla..

27 grader varmt i solen. Helt otroligt...
Elektrikern har varit här. Han har kopplat in fläkten. Tyvärr har gubban råkat vänt på den,så den blåser in luft istället för att dra ut. Så nu vet jag inte hur han tänkt.. Även fick jag mitt uttag ute till strömmen. Efterlängtat! Inget mer skarvsladdande på vintern,som man ska glömma dra ur eller så. Tack å bock! Dessutom blev det 2 uttag i sadelkammaren,för varje sadelkammare ska visst ha kaffebryggare. I min bok bör varje stall ha en vattenkran istället..Kanske lyckas jag med det konststycket åxå,så småningom. Tjatar vidare om en paddock. Det går inte bra. Tur man har rinken nära! Och 3 ridhus ganska nära. I dag blire inget rida. Jag ska låta mungipan vara ifred. Stöter och blöter detta och kom fram till gummibett och gramantygel? Värt ett försök iallafall. På det viset behöver man inte dra i honom,vilket jag inte vill,men när han är sådär het som i går blir man illa tvungen tyvärr. Ska grunnas på. Nu ska jag ta reda på tvätt. Fy vad trist...

Pffffft

Där gick luften ur mig lite. Igår var Baldur knäpp.Låg på som en,ja jag vet inte vad. Försökte sticka en gång åxå,men jag fick stopp på en gång.One rain stop funkade! Han vevade med huvudet för att man inte skulle hålla i honom,men höll man inte skulle han iväg i snabbaste farten. Det var inte kul alls. Nu vet jag inte om man ska betta på honom m ngt skarpt,eller slänga på gummibett. Misstänker att han skulle ligga på ändå,trots skarpt bett faktiskt. Ska testa rida med gramantygel och se om man på så sätt kan slippa störa honom,men ändå bibehålla kontrollen. Annars så... Han parkerade dock igen,så det blir spö med nästa gång. Jag glömmer alltid det där spöet,för man brukar inte behöva ngt,men det där är ngt nytt hyss han hittat på.
I går fick sonen spiktramp åxå,drama ,modell mega ,uppstod. Helst vill han ha kryckor. Vad säger man? I dag är det regn och rusk.Baldur ska få vara i fred idag. Han fick skav i mungipan igår,på utsidan som jag tycker ska få läka innan man äntrar på igen. Blir säkert ett irritationsmoment annars. Å inte ska han behöva ha ont heller.Därav gummibett tänket åxå. Nåja,alla sätt är bra utom de dåliga. Vi testar nåt nytt helt enkelt,så får vi se. Ska även se till att han blir raspad,så det inte är ngt sånt problem. Näää,nu ska jag sätta igång.Ska galoppera ut och dra på grabbarna täcke innan de blir för blöta.

Onsdag..

en onsdag ja...I måndags var jag å Baldur i ridhuset.Gick bättre än jag väntat :) Igår var det stora fårdagen,alla tackor skulle in inför fårklippningen på lördag. Gick bra det med! Oljudet är inget jag längtat efter iallafall..
I dag ska jag rida med fröken H är det tänkt.Till veckan har jag lovat att de ska få låna B. Toppen att han slipper stån,eftersom jag jobbar.Vi har ju kommit igång så bra,så det är synd med föör mkt paus.Även om han inte dör av det ;) Litar på att de tar hand om min häst på bästa sätt :D
Nu ska jag väcka ungen...

Snuvigt...

Det halsonda övergick i snuva..Typiskt. Red med fröken H och hennes mamma igår. Mkt trevligt!! I dag är planen att åka upp till ridhuset,sedan blir det vila i morgon.Det är stor fårhämtardagen i morgon nämligen.De ska snaggas på lördag.. Tja,annars rullar det som på. Veckans favorit är denna:
http://www.youtube.com/watch?v=iEPTlhBmwRg&ob=av2e

Söndag

I går red jag ner till Maj Skansen och red i rinken lite. Baldur gick hemifrån med handbromsen i.Parkerade vid vägarbetsgrejerna,mitt i vägen,och vägrade gå.Givetvis kom det flera bilar. Hästen vägrade ff gå. (Hade inget spö heller) Fick kliva av å putta in honom på sidan och sedan DRA honom förbi.Jäkla räka. Vi kom förbi iallafall och på hemvägen tittade han inte ens. I dag ska vi rida med Hanna å Sunna och hennes mamma å Walgot! Känns skönt att ha kommit igång ordentligt. Vi har ju haft våra motgångar Baldur och jag,men nu känns det så himla roligt igen.Det har som lossnat! i går fick vi ihop en fin tölt på hemvägen åxå :) Baldur är min lilla prins han. Snäll kille! Även om han är het.. vill man vila armarna får man gå bakom Sunna bara så får man paus.
Nää,nu ska jag dammsuga akvariet.Får fiskleverans idag tydligen...Bäst det är lite rent då.
Tror förresten att Baldur charmar de flesta. Hanna´s mamma red honom igår,och tyckte nog han var trevlig.Min fina häst!! Jag är,trots motgångarna,så glad att jag fick köpa honom,och jag hoppas slätterne tycker han har det bra!

..

20110924357 (MMS)

Det här är tacken det,när man svampat av sin häst efter ridturen...


Frivecka :D

Började min ledighet med att ta en härlig ridtur med min vän H och hennes Sunna. Drog travbanan runt 2 varv,med galopp,pass och trav.Ja å skritt.Fast i Baldur´s fall kanske man ska säga takt.Han var het idag,som 9 ggr av 10,men gick fint på hemvägen. Tar man rygg på Sunna så funkar det kanon! Han är så snäll så!
Känns skönt att ha ridit på morgonen,så kan man pula med annat sen.
I morrn ska sonen åka och jaga,så det blir en tidig morgon! Nu:laga mat,potatisklyftor å kotletter blev det idag.


Global nedkylning?

Vad är det med vädret???? Först har det regnat massor i sommar,man trodde lite på en fin höst. Men den ser ut att bli lika tråkigt. Global UPPvärmning tror jag vad jag vill om. Global NEDKYLNING är nog vad det borde heta...
Igår kom hovis kl9,till ena ardennern. Jag och Baldur tog en tur med fröken H och Sunna. GoSunna. Hon är så söt :) Baldur var så snäll när han gick bakom henne. Hummade EN gång,så då var man liite nära kanske.Annars så blev det bara ett gnägg vid Farbror A´s travare,som han inte ens såg?! Red ner ill playan faktiskt. Vågigt,så Baldur gillade det inte alls. På eftermiddagen levererade jag kött i stan och sedan blev vi bjudna på mat hos Danne å Emelie.De har skaffat kattunge.Skitsöt! Men vild. Ture är ingenting i jämförelse. Ture åkte förresten ut ur sovrummet i natt. Han hade attackmode.. Kurrade som en symaskin hela tiden åxå. Omöjligt att sova. Därför ganska seg idag. Släppte ut hästarna i morse innan jag for på jobbet,så de säkert fick täcke på.Annars är det si och så med det tycker jag... Sveriges Radio ska förresten komma och göra radiorepotage om gubben.Rikigt när vet jag inte. De ville ha in gubben i studio först,men sen kom de på att det vore kul med repotage hemma. Får se när och om det blir då. I dag jobbar jag sista passet innan frivecka. I morrn blir det förhoppningsvis en tur med fröken H igen...

Höstrusk..

I går var det verkligen busväder. Spöregn hela dagen. Hästarna gick in vid 3,stackars Baldur frös. Blev snickarhjälpreda igår. Satte upp en bärlina i taket i stallet. Innebar stå på stege. Jag hatar stegar. När det var gjort stod regnet som spön i backen..Skittrist. Dammsög stallet i brist på bättre syssla,torkade av lite huvudlag etc. Fick middagsgäster,Danne å Emelie. Egentligen var det Danne som skulle hjälpa gubben,men han piskade mig istället ;) Trevligt med sällskap iallafall :)
Nu är det jobb det närmsta dygnet.Sa till sonen att man skulle haft ett hemmajobb istället,och enligt honom är det ju bara att lära sig köra traktor bättre så kunde jag köra snödynga och allt möjligt. Tack men nejtack. Skittrist att köra traktor! Nää,nu ska jag jobba, hoppas ni slipper regn idag,var ni nu än bor...

zzz

Jisses vad seg jag är. I det här huset behövs ingen klocka.Nä vi har Ture. Ture tycker 05.15 är en bra tid att vakna på. Han är jäkligt ensam om att tycka det kan jag lova!! Klev upp 6,fick väl räcka så..
Alla rören kom på plats,vi tjafsade inte alls faktiskt-peppar,peppar. Enda argumentet var om motorn till fläkten skulle sitta på in eller utsidan. Jag vann och den hänger utanför stallet ;) Hästarna inne inatt och fick lite polish.
Nää,jag ska göra ngn nytta innan det är dags för avfärd till arbetet...

Äntligen..

fungerar internet och telefonen igen! Harpan på datorn är ju rolig i begränsning..Nu har man ju gjort annat såklart.Sitter ju inte vid datorn heeela tiden,men man vill ju kika runt :D Saknat Hästnet väldigt mkt ;)
Ja under veckan har vi träffat finaste Ebba med familj. Tror Affe uppskattade att han fick ett paket åxå.En stund iallafall haha. Sen har det varit fullt upp. Torsdagen var vi på Balders med Hugo´s skolklass. De nöp vinsten i stafetten i år igen ;) Glada barn!
Sen var det ju bara att masa sig till jobbet igår. Hästarna har varit ute några nätter,men fick gå in torsdag natt och vila. Det är ju blött efter allt regn. Hraffe tycktes ha uppskattat det då han på fredag morgon var spåning i afrofrillan. Han har som en annan kvalite på man å svans den.Allt fastnar. Såren ser jättefina ut och han är mycket trevligare att ha å göra med. Nu slipper man bråka med honom och han är inte så splittrad.
I dag ska vi sätta upp ventilationsrören i stallet.Hej och hå. Undra hur arbetselak han kommer att bli gubben? Vi brukar inte kunna jobba ihop så bra ibland,för han blir elak när det blir tok och jag blir elak för jag tycker han gnäller. Ni ser,recept för osämja ;)
Nu ska jag avnjuta min kaffekopp och leeedig dag! Synd min vän H är i fjällen... Får stasa på att min vän T vill va med mig lite ;) Nä,bäst att sätta fart.Ska tvätta transporten lite åxå var planen...

Varmt och skönt!

I natt fick hästarna vara ute. Det var så himla varmt och det slutade ju regna! Har lite jour idag hos stall skumrask.I går var jag och tog in travhästarna hos grannen. De gillar inte regn,valacken for och skuttade i grimskaftet som en tok. I dag har ska vi besöka Affe och Ebba! Ska bli så kul :D Saknat Affe lite ,det är ju inte varje dag vi ses direkt. Men så är det ju.Man har som fullt upp åt alla håll! Men nu är det snart dags för en barnnappning tror jag ;) Affe kan man muta med att åka traktor och andra fordon ;)
Mitt stora barn som hos en kompis igår för de var på Zumba.Herreminje.Zumba! Att de orkar ;) Nä nu ska jag njuta av friden!! Ensam hemma tills Hugo slutar skolan. Lugnt å fridfullt ;)
Nu-mer kaffe!!

13/9




Släppt ihop pojkarna igen. Gick mycket bra! Var lite orolig ska jag erkänna,men det går kanon! Hraffe´s hingstbröl har förvandlats till falsettpip efter kastrationen. Baldur,klok som han är,bråkar inte med honom.Just nu iallafall. De går och betar sida vid sida nu,så det ser ljust ut! Hraffe´s snitt ser mycket fina ut också. Ingen är gladare än jag! Tråkväder idag.Spöregnat tills för en stund sen... Nu blir det mer kaffe. I morgon blir det bedök hos Ebba och Affe! Tur hon är liten,så kanske det inte gör nåt att Ture försökt öppna hennes paket i två veckor. Snörena är lätt sargade.

Söndag



Nån sa att det skulle vara suuuperfint väder heeela helgen. Nu undrar jag vart?? Inte här iallafall.Skittrist väder.Grått och småregn. Tröstade mig med att laga älggryta och baka tekakor.Å dricka kaffe hos fröken H neråt vägen ;) Var där i går åxå,fotade medan H hoppade,och lite på grisen. Han är sjukt gullig :)
I morrn börjar stressvecka.. Mån:föräldrasamtal,tisdag:lilleman träning,onsdag:Träffa Ebba (bäst på hela veckan!)
torsdag:möte+Balder´s hela dagen,sen är det jobb igen. Det är mycket nu!
 

zzz

Är sjukt trött idag.. Skulle nästan kunna somna stående tror jag. Slår på en panna kaffe så kanske det går till sig? Hoppas på besök av stall skumrask sedan. Ska hämta ungen åxå,i stan efter nån träning eller vad det var. Jag är ju ingen träningslokalmänniska,så jag har noll koll. Jag tränar hemma istället,med alla får å hästarna,så tror jag klarar mig på det.Har då inte gått upp i vikt iallafall så jag är nöjd med det. Sen blir det svimma på soffan ikväll tror jag...Som sagt,trött är mitt mellannamn idag.
Nä,kaffet klart.Nu får vi se om det hjälper ;)

Hoppsan..

Tjaa,om ni bor i området kanske ni hört på radion att det var får på E4:an idag.Våra får dessutom..Gaaaaah!
Sa till sambon att nu får han 1: ta in dem,2:fixa nät eller 3:slå ihjäl/sälja allihop.Måttet är rågat! Tänk,de kunde ju ställt till en olycka!! Vill jag inte ha på mitt samvete tack! Nä fy vad hemskt... De blev injagade allihop igen och ser ut att hålla sig i skinnet för stunden.
Annars har det inte hänt så himla mycket.Hovis har skott Baldur,hage tänkt släppa ihop grabbarna idag,men jag gav fan i det när Hraffe reste sig i boxen i dag igen.Väntar lite till då...
I morrn ska jag väl hämta mitt barn på skolan,det större av dem alltså. Sedan gör jag väl det vanliga antar jag. Hade tänkt rida åxå,nu när han har skor igen ;) Men det ska nog hinnas med. På lördag börjar pangandet så då håller vi oss borta från skogen. Hästen är ju älgfärgad nästan just nu. Nu blire soffan å True Talant,sedan hästfix! Tvätta Hraffe å så..

Dummerjönsar

"I view your(horse)and its details you posted for sale,i beleive all your description on it so i am indeed interested in buying it as soon as possible.kindly get back to me with the least Price,the Present Condition and recent photos,the Reason why you want to sell it and the amount in euro currency..But my method of payment is only by cashier cheque Drawn from EURO bank FOR THE PAYMENT and for you not to think otherwise i will wait till you cash from bank before proceeding and also i want to know the price in euro currency,so if you agree by this kindly get back to me asap,also i have a private shipper and Vet that will take care of the shipping and see how well is it from you.SANCHEZ."

Så här stod det i ett mail jag fick idag ang annons jag lagt ut ang betäckning med Baldur i somras. Jag undrar hur man kan få en sån annons till att hästen är till salu?? Jag ska aldrig sälja min häst,så det så. OM jag mot förmodan skulle sälja,så skulle jag knappast sälja på detta sätt. Dummerjönsar... Det är andra mailet jag får,fast från 2 olika då. Man undrar om översättningsverktygen de har översätter till det de vill ha det till?

Härligt!!

Therese och Albin har blivit föräldrar till en ursöt Ebba!! Jag är sååå glad! Stadig dam på 4,3 kg,så jag är inte alldeles avundsjuk på själva förlossningsdelen kan jag lova. Ska bli så otroligt mysigt att få träffa henne nån dag här framöver. Först ska väl de komma hem ordentligt och sen är ju släkten inte alldeles liten ;) Men jag längtar redan! Nu har jag längtat sedan jag fick veta att de väntade barn iåförsig,men jag kan längta lite till :)
Grattis till dem och storebrorsan Alfred,och änglabrorsan Lucas!



Hraffe har feber och lite "gunkig" i ena såret. Mer penicillin,5 dagar till.Har tvättat nu pust...
Dessutom är man ju lite yr i kupan själv. Hängig.Inte blev d bättre av att böja sig under Hraffe´s mage,men jag måste ju! Nu fick han gå ut en stund.

7/9

Glada nyheter idag!!!!

Fullt upp!

I dag har Hraffe haft sadel på sig.En gammal Leva ponnysadel man inte behöver vara rädd om ;) Den tog upp hela ryggen ungefär.Han ÄR så himla kort än.Oväxt liksom! Men han var fantastiskt duktig!! Annars har jag mockat i hagarna,fejat med hästarna,längtat efter hovslagaren (som kommer på torsdag),städat akvariepumpen,tagit in å borstat 4 hästar etc etc.Jaa,det blir som fullt upp. Reflekterade över "försvunna" saker. Vi hittade tex inte miniräknaren-köpte en ny och vips hittade vi den gamla. Samma sak med cykelstället.Låg på lon och dök upp när vi köpt nytt på biltema. En sak som inte dykt upp sen jag köpte ny är potatisstickan.Den är,och förblir,borta.Troligen drunknad i den "polska oredan" som min mor kallar andra lådan uppifrån...
Nu blir det en dusch sedan lite soffmys med min snuvige son.Kanske lite glass tillåmed!! I morrn är det jobb,sista passet innan frivecka. Sen ska jag nog släppa ihop pojkarna igen torsdag eller fredag.Ser himla lugnt ut nu :D Sov så gott alla!

SMS-inlägg

20110906340 (MMS)


Måndag..

Dags att jobba igen då. Jajamensan. Igår var jag som himla glad,för Hraffe har verkligen coolat ner sig!! Han var hur lugn som helst igår.Tittade inte ens på Baldur i boxen brevid!! Äntligen ser man ordentlig skillnad! Så snart kan jag nog släppa ihop dem.Avvaktar ett tag till,så han läkt ordentligt. Ture har sovit med matte inatt.Tidvis under täcket.Tur man ligger hyfsat still,attackerna minskar då har jag märkt.
Nää,nu ska jag fixa nån frukost att ta med.Lika så bäst det!! Hoppas ni har en härlig dag! Ska köpa mig en triss idag tror jag,så kanske det blir en semester till Island ;)

Lite trist..

är vad jag har det just nu...Sitter å är avis på Emma som är på Island och jobbar... Inte för att jag vill åka dit och jobba,näää men ridsemester-JATACK! Jag ska börja spara till det NU tror jag bestämt. Sedan kan sambon åka på nån hockey eller nåt om han vill det,fast jag skulle tycka det var bra trevligt om han var med såklart!
Fast roligt vore det om Stall skumrask följde med såklart. Ska nog starkt överväga att slösa bort 25 spänn på en triss! Plötsligt händer det???
Tja,annars har jag stökat på med diverse. Väntar på att en viss människa ska komma hem så vi kan bege oss ut å rida. Fast det blir nog inte B som rids,han är oskodd och fått urslag på en hov,men hovis kommer ju på torsdag. Sen så,kan vi sätta igång igen! Har blivit si och så under sommaren med tanke på ston etc. Men han är ju ingen tävlingshäst,så det gör som inget. Nu ska jag gå och ta in lilleman och dra på huvudlaget på honom en stund. Öva,öva,öva.... Bara han kunde bli lite längre i ryggen nu åxå bara så...Får väl inte plats nån sadel mellan manken och rumpan just nu känns det som. Veckans kortaste isf...

Söndag..

Härligt att komma hem när sambon släppt ut hästarna och fixat kaffe :) Sen for han iof och jobbade.
Ledig idag,har 2 pass kvar denna sväng :) Torsdag kommer hovslagaren till Baldur,äntligen. Dojjor på!
Dags att säkra krokor i fönstren märker man. Nu har samma kruka tippats 2 ggr.Säkert inte sista gången heller.
Nää,jag ska inte sitta här nu.Jag ska njuta av kaffet!!

Lördag

Vaknade 05.00. Jajamensan.INTE av mig själv dock,utan av sambons väckarklocka. Sen var det omöjligt att somna om.Han hostade nere som en galning. Låg kvar en kvart och myste med Ture som tycker att mittemellan är platsen för honom.
I dag ska jag jobba.Ska se om jag möjligen hinner mocka innan jag åker. Tror jag har ett ryggskott på G åxå. Högg till i ryggen när jag skulle kliva upp,mindre skönt. Hraffe är klar med sitt penicillin nu.Såren ser fina ut.Ingen svullnad alls. Håller extra koll nu när kuren är slut. Han har lugnat sig lite redan,inne i boxen iallafall. Ute kan han gapa lite,men det är väl inte undra på som Rindi gnäggar efter pojkarna. Storhästarna hade rally härom kvällen. Min vän från stall Skumrask var här åxå.Vi satt på altanen och skrattade som dårar. Det ser mycket roligt ut,speciellt när Pontus börjar. Han har lite kortare ben om man så säger.
Nää,bäst man går och mockar,curla för sambon lite...

SMS-inlägg

20110902334 (MMS)


Ture..





Är han inte fin,lilla Ture? Han har ett hjärta på magen som ni ser :) Ture är införskaffad i ett rent "har han sagt det så" egentligen ;) Efter ett argument när en av oss var tjurig (å det var inte jag) å inte helt nykter faktiskt. Men Ture anlände och charmade oss 2benta illa kvickt. Värre är det med de större katterna,som tycker Ture är det äckligaste de någonsin sett!! Nu började de vara lite nyfikna,så det ska säkert gå bra det där.
I övrigt så har Hraffe testat huvudlag nu! Men hjälp av Hanna neråt vägen. Inte för att hjälp behövdes egentligen,men det är ju skojigare att greja om man är två... Lättare att komma till skott åxå.
Hraffe stackarn är nog lite öm i såren,för han var ingen fröjd att tvätta igår. Men man måste ju.
Nää,om man skulle göra ngn nytta? Förväntar mig att representant från Stall Skumrask joinar mig på en kopp sedan.Vi har haft planer på det ett par dagar nu...

RSS 2.0