Brrr

I gar var det julfest på majskansen. Ca 100 familjer i byarna drog man ur huse och anslöt. Mycket trevligt :)
Johan och jag var där med hästarna och körde lite släde,men attans vad kallt det var!! Därför står dessa nu HÖGST upp på önskelistan till jul!! http://www.emmi.se/vinterstovlar-lacrosse-p-1445-c-337.aspx
En tjock, gammeldags vargpäls med tillhörande luva och vantar skulle sitta som en smäck också!!
Man stod still och satt still i kylan så det var väl därför man frös.. Själva körningen gick bra. Verona var som alltid "på" och framåt. Trav var grejen tyckte hon själv. I skoterspår som över plogvall. En jäkla häst att ta i det där!
Allt gick utan missöden,lite nära ögat var det när byns flygare glömde av att vi körde häst och således gjorde en lågsniff över oss,men det gick finemang det med. Blev som ett litet skutt.. På hemvägen var det bråttom tyckte Verona så vi fick köra om Pontus och Johan i bästa V75 stilen ;) Hon skulle hem punkt och slut!! Släden,och således jag också,sladde en del. Undrar om man kan sätta styrstål på?? Som på skotern??
Hur som haver så ska jag vara MER på byltad nästa år om jag ska köra en endaste meter...
I dag är det jobb.. Dygn 2 av 3. I morse när jag for på jobbet var det trafik må jag säga. Brukar åka strax före halv 7 för att slippa en massa bilar,men i morse tänkte nog alla samma sak. Däribland en gammal skruttig mercedes som antingen a) hade en gammal,halvblind förare b) var så skruttig så den inte gick fortare än 50,även om det var på 100 sträckan c) hade kraftigt fel på hastighetsmätaren. Det lutar åt alternativ c eftersom den på 50 sträckan körde 30.. Jaa,jag kom om i kvissleby så till slut kom man på jobbet.
Tja annars hoppas,bönar och ber jag att boxarna ska gå från fabriken idag,att grävnissen dyker upp (som skulle kommit i onsdags) och att dörrarna kommer. Får gärna bli klart nu känner jag. Många timmar har spenderats med roller och övriga tillhyggen och nu känner jag mig nöjd! Kände mig väldigt nöjd med det där i går kväll när hästarna kom in alldeles frostiga. Ja Baldur hade täcke men Hraffe var mer grå än svart det lila livet. Han är en skojig häst den. Nyfiken i en strut och han får veckans längsta hals om han möjligen tror att man kan ha en gobit eller så. Rackarns kuse :) Men snäll är han,aldrig att han gjort nåt dumt. Än..Men han är bara 2 så det kommer väl. Men efter att ha haft honom ett år så tycker jag han verkar klok på nåt sätt..
Näää,nu måste jag gneta på. Slut på rast och ro :) Ha en härlig dag!!!

Söndag..

I dag är det marknad på Majskansen och vi ska dit med våra hästar,eller ja två av dem. Pontus och Verona ska dit och dra släde :) Bjällerkrans är inlånad så det ska bli mysigt pling hoppas jag. I går var det jobb så man känner sig lite radiostyrd så här på morgonkvisten när man nyss kommit hem.
Satt häromdagen och kollade på en tysk sida,stormhestar och hittade en bild på en av Baldur´s avkommor.
http://www.stormhestar.de/german/horse_view.asp?ID=156353

Av de sex avkommor jag vet av,så är 3 färgväxlare. De andra 3 har jag ingen aning om vad de har för färg,men jag letar vidare. Spännande :) Lite kul att se bild på en till :)
Jaa,jag måste nog trycka i mig nå fika för sedan måste jag sätta lite fart om vi ska hinna ner till 2. Man har ju sysslor så det räcker.
I morgon åker boxarna från fabrik. JAG LÄÄÄÄNGTAR! Snart,snart ska de få flytta in :) Vilken space det ska bli. Alla boxar blir 3,20 djupa så grabbarna får ordentligt med utrymme :) Och man får plats med 2 hästar på gången åxå vilket jag tycker underlättar alldeles väldigt. Bara att ha en gång är ju ett stort plus..
Nä nu måste jag fika om jag ska hinna med mig.Gubben fick åka och skotta så vips hade jag häcken full då...

Mer snö-NEJ TACK!

http://www.stormhestar.de/german/horse_view.asp?ID=1775
Hittade finaste Baldur här :) Som unghäst antar jag!!

Här snöar det för fullt. Det kan inte finnas mer nu.Kom ju minst en decimeter inatt också. Spaden är dessutom inte min allra bästa vän för att skitsnö fastnar på "bladet".
Elnissarna är klara,så nu efterlyse jag grävnissen. Hallååååå!!! Har du ingen telefon? Du skulle varit här i förrgår hörru! Lite irriterande då va...
Lite bojkott på mix megapol i dag för jag vann,såklaaart,ingen biljett...Så nu surar jag lite över det...
 Nu har mitt paket från Emmishopen kommit :) Finns att hämta så det ska jag göra när jag hämtar Hugo på skolan idag!! Johan´s present kom igår så vi hämtar den med!! Måste hitta ett bra gömställe bara... Har förövrigt gjort mina måsten samt haft ett utsläpp hos grannen samt varit bussig och mockat åt honom åxå. Man smörar så gott det går så får jag låna transporten. Tomten tar med en finka till mig i jul hoppas jag..Med fronturlastning tack! 4 hjulsdriven bil kan han haka fast den i så blir det som ett "kit". Ja drömma går ju!! Nä jag måste käka nåt...Är hungrig igen.. Lite lunch får det bli!! Synes!

Snö-igen!

Vad det snöar! Trevligare snö nu dock med stora lapphandskar mot för gårdagkvällens ettriga småflingor.
I dag har de satt upp lamporna i stallet klart!! I like!  Nu har vi precis tagit in hästarna. Min eminenta stalldräng hjälpte till. Hugo gillar smågrabbarna mest och borstar som gärna på en fläck... Kan bli hästkarl av honom än;)
Nu ska vi "göra kväll" och när Hugo slocknat får man gå ut och borsta. De var så snöiga nu så det var ingen idé. Drog av snön och kratsade alla hovar nu bara. Nää,soffan kallar...

Nää vad irriterande...

Fönstren till stallet kom..Men dörrarna lyser med sin frånvaro. Suuuuck. Dessutom skulle grävnisse komma igår å lägga ut nån matta eller vad det var så han kunde gräva idag,men vart han tog vägen vete 17. Inte har jag vunnit nån biljett till Globen heller,lotto var vinstlöst som vanligt också. Tjaa,det är inte meningen man ska vinna nåt alls.
Har varit ute och halmat till fåskallarna,började mocka men det står en elnisse uppflugen på en stege i dörren så man kommer inte förbi med nån kärra så jag väntar väl tills de åkt på lunch.. Johan ligger och sover,han har ju jobbat natten,och jag tog kaffepaus. Lugnt och stillsamt :) I morgon ska jag och Hugo till stan och köpa nya innebandydojjor och sedan skulle han på Gamestop en sväng. Sista lediga dagen i morgon,friveckan har susat förbi. Nu har jag 7 dygn kvar på jobbet innan det är jul! På söndag är det julmarknad på Majskansen kl 12. Vid 2 ska vi köra häst och släde om vädret tillåter. Kom och kika vetja! Och åk en tur!!Vi tar betalt,20 per person, men pengarna går till föreningen! Nää,nu ska jag kolla min mail å surfa runt en stund...

-3

Det är vad det står på termometern,men det känns som -23 för det blåser så hemskt. Det var kraftig storm i morse,men sen slutade det snöa relativt snabbt iallafall. I dag har elnissarna varit här och fixat med lampor ,knappar och kablar. Det blir så bra! I morgon kommer fönster och dörrar!Här händer det grejer! Till veckan kommer det sedan boxinredning från Pegasus. Nu är det "bara" att fixa i grejerna sedan ska hästarna få flytta in :) ÄNTLIGEN liknar det nåt. I morrn kommer grävnissen och vevar av framför stallet så det blir jämt och snyggt och man får upp dörrarna ordentligt! Vatten till vattenkopparna ska dras men det ska ordna sig med det. I värsta fall får de ha hink ett tag. Nää,jag ska gå ut å fixa och trixa lite jag... Sedan blir det soffan en stund iallafall :)

Stormvindar

Har det varit idag!! Det har snöat i sidled dessutom. Ser ut att ha lugnat sig nu iallafall.Men det ser ut att bli kallare istället då. Har stökat på med diverse och har nyss avslutat ett kok senap. Gott! Starkt å bra ;)
Annars är det bra lugnt på fronten. Har förgäves väntat på eldragarmannen. Tycker han kan komma nu! Vill ha lyse tack! Men han dyker väl opp när man minst anar det... I dag är det ingen träning,men det är fotografering istället så det blir tredje dan på raken i Njurundahallen. På fredag tänker jag skicka fadern.. Skulle va najs med en kväll med lite lugn ;) Julia +1 dyker väl upp snart också,Hugo+1 är uppe och spelar låter det som. Har faktiskt inte särskilt mycket på hjärtat i dag.Förutom då möjligen att jag fortfarande väntar på att vinna den där biljetten till Globen.Hallååååå,Mix Megapol..Har ni tappat bort mitt nummer??

..

 Trixie vill följa på slädtur..  Hraffe i galopp
 Baldur tar det lugnare        

Dä ä inte min dag...

Ja vilken dag... Började snyggt med lös häst i stallet. INTE min... Gubben har glömt sätta fast Verona,igen. Gick ju bra iallafall. Sedan skjutsade jag barnen,skulle vidare och lämna in stålen till flishuggen på slipning. Efter 20 minuters snurrande och letande har jag fortfarande inte hittat rätt ställe. Jag vet ju att det var det där huset,men icke. Där säljer de kläder nu minsann. Visar sig att de flyttat till Björeborgsgatan,på andra sidan stan. Jippi...Väl där hade jag fått order att säga till att vi behöver grejerna på onsdag,men det hade jag inte hjärta att göra eftersom farbrorn berättade att delar av hans familj varit med om en bilolycka och de inte vet om de klarar sig. Stackarn... Kör hem i väldig fart,mockar å grejar för att sedan åka till Evelina på fika. Myyysigt! Fick kika i huset (som jag å Johan var intresserade av åxå innan vi köpte det här) De har grejat på minsann..
Direkt till ICA,Lindblom och sedan hämta Hugo+1. Snart dags att fixa käk då vi ska äta tidigt.Det är ju träning kl 17. Nu har jag vattnat djuren och parkerat m kaffekoppen. Har tävlat idag förresten. Om en biljett till Globen horseshow. Det är YNKEDOM att jag har hållt på med hästar i 30 år och aldrig varit där. Vill ju gå på islandshästdelen... Suuuuuuck. Kanske nästa år? Fast det säger ju jag varje år :s .
Näää,nu har jag inte tid. Brådis,brådis...

Ja hua..

Hockey igår,Timrå-Brynäs... Brynäs förlorade TYVÄRR efter straffar. Var missnöjd hela vägen hem :(
Idag är jag seg. Var ju lugnt igår,men man känner sig trött ändå.
I går körde vi häst och släde. Jag körde Verona och lillkälken. Verona travade med höga knän över en åker och Hugo tyckte det var som att vara med i Indiana Jones haha. En bit in i skogen blev det smalt och jävligt och då påpekade att han ville inte vara med i Indiana Jones nå´mer. Han sa också "Tänk om det tar tvärstopp och jag åker med huvet före i Verona´s arsle,då får jag se mycket skit". Jag skrattade och skrattade. Ibland har han väldiga funderingar sonen ;) Hanna och Sunna var med. Duktig häst det där. Nu vill jag ha tag i en bjällerkrans för en hysad peng. Skulle vara mysigt på julmarknaden första advent! Jag ska köra häst då med,hur ska det gå...Hon vinglade väldigt damen för kälken sladdade hela tiden så länge man var på vägen.
Har nu fixat födelsedagspresent till gubben på nätet åxå. Fick ju en bra idé som jag tror han gillar. Mmm,får se vad han säger :) Nä,nu ska jag sätta fart. Kalas för Hugo och kompisen kl 13. Har en del att göra innan dess...

countdown..

Har mig ett liten nedräkning här. 11 timmar å 26 minuter piiiiip. Har ingen strutmössa och inga raketer dock. Kanske man skulle haft. Som på nyår,eller är det på kräftskivan man har sån luva? Jaja,jag har min fula bruna från Marwin så den får duga. Ska bli skönt att ha frivecka. Fast lite späckat är det ju. Träningen i morrn ramlade bort och dök upp på söndag. På söndag är det kalas åxå. 9 raska grabbar ska ratta gocart. Jag undrar om det blir trafikkaos? Och om högerregeln gäller. Visar sig.Hoppas de har vagnskade försäkring på bygget.Kan bli krockar.
I morgon bitti ska jag tvinga ut gubben på tur tror jag. Han kan köra släde så kan jag rida.Men då får han ta Verona för annars får jag vänta så hemskt. Pontus är inte så snabb han. Ganska långsam faktiskt.
Jag ska nog t.o.m gå och leta skakelpingla! Önskar jag hade en bjällerkrans,men nu har jag ingen så skakelpingla får duga.
Nä nu ska jag fortsätta min nedräkning. 11 timmar och 19 minuter piiiiiip

Gnetar på..

Målade igår igen.. Tar det aldrig slut undrar man?? Bara EN strykning kvar på stenväggen hoppas jag. I går fick vi besök av grannen Hanna som skulle få låna en timmerdoning av oss. Hon har ett islandssto,Sunna,som denna kälke är tänkt till. Hanna stack hem och hämtade hästen,lånade sele och sedan sattes hästen för. Sunna hade aldrig dragit sånt redskap med var hur cool som helst. Både jag och Johan har ju varit med om att hästar har varit körda m rockard och när de har fått skaklar på bene så bär det av. Men vi blev grymt imponerade!! Sunna stod parkerad medan Hanna surrade med oss innan de körde hem. Vilken häst! 
I dag har jag och min sambo varit tillsammans i 11 år. Vart har tiden tagit vägen? Dessutom hade jag totalt glömt bort det så nu får man skämmas... Får skylla på stress och dubbeljobb iår. Johan kom ihåg han ;) Ja så kan det gå!! Nää,jag ska jobba på. Nedräkning till friveckan :)

Dagens bilder :)

    
  

Trött

Vaknade tidigt på jobbet och finns det nåt värre än att bara rulla tummar tills man får gå hem? Termometern visade -8 så det var skrapa ruta som gällde. Vi har ingen motorvärmare på jobbet. Vi hade garage,men sedan snålade kommunen till..
I dag ska vi ev lämna in ski doo´n på service. Nåt m bakre variatorn. Fråga inte mig. Jag kan tanka och köra,resten lämnar jag till experten ;)
Ska gå ut och släpa fram en liten timmerdoning nu som en tjej här nere ska låna till sitt islandssto. Jag blir sugen att köra in Hraffe! Han är ganska cool för det mesta så jag inbillar mig att det skulle gå bra.
Nää,nu ska jag raska på.Har ju en del att göra. Blir skönt när stallarbetet tar slut så man kan ägna sig åt sånt man VILL göra och inte behöver skynda sig hela tiden. Snabb ridtur,snabbdammsuga,snabbmiddag etc etc. Allt för att man ska hinna med så mycket som möjligt under dagen. Skulle vara glad om fönster å dörrar kom nu faktiskt. Det är väl inte optimalt med presenningsdörr och byggplastfönster...

Jobb å jobb

Pass 3 av 4..Har hemlängtan!!! Men ibland är det så när man jobbar långa pass,fast et är värt det i längden :)
Jag har suttit å läst i Magnús Skulason´s bok idag och kikat på lite matnyttiga övningar som jag ska ge mig på lite försiktigt var tanken. Har som en plan att lasta min ädla springare och sticka upp till ridhuset nån em till veckan. Min trogna följeslagare följer med :) Det fanns många övningar man börjar med från marken som jag tror passar både mig och min häst som jag kan göra hemma också. Sedan får man ju prova sig fram antar jag.
Har också betällt grejer från emmishopen.Ett par borstar,ett bett (3delat m liten tungfrihet) och en Dreamcoat. Jag lovar att det är den bästa pälsglans jag testat! Tydligen gillas den av den andre hästägaren i vårt stall också för det skvalpar lite tomt snart här. Har ni inte testat ska ni absolut göra det! Värd varenda krona. Kostar visserligen 195 kronor,men det är långtidsverkande så det är inget man använder varenda dag- Sprayade svansar för dryga veckan sedan och det är fortfarande lent och mjukt ;) Man kan använda den på hela hästen,även under sadeln!
Det blev ett dagens tips det där :)
Ja annars går det väl framåt med bygge och annat. Helgen är ganska späckad.Hugo har träning fredagkväll,mellan 17 och 19,lördag ska jag och gubben på hockey;Timrå-Brynäs. Heeeeja Brynäs! och sedan tar vi ett barnkalas på nöjeshallen på söndag på det. Hugo och en kompis ska ha gemensamt kalas,det blir nog kul för killarna att köra gocart,ragasa runt i laserdome och golfa. Känner redan vad trött jag ska vara på söndag :)
I morse var jag upp skitidigt och släppte ut hästarna. Mysigt att komma in i stallet och mötas av hummande häst. Baldur har ju börjat "hälsa" på senaste tiden och det gör att dagen börjar bra :) Hraffe hälsar också,men storklumparna säger inte ett jota. Möjligen kan de buffla lite. I går kväll när vi tog in hästana drog Johan ur hovarna på sina och försvann som en avlöning. Jag polerade på mina och det var nog tur de. Helt plötsligt backade Verona iväg och promenerade bort mot grabbarna. Johan hade glömt sätta fast henne. Helloooooo klant!
Blev lite extremt längtansfull tills boxarna är klara och jag slipper fundera på såna händelser..
Så det vore schysst om de KOM NÅN GÅNG!!! Mitt tålamod är på upphällningen.. Om det inte finns virke så kan jag skicka några granar! Har hela skogen full. Varsegod! Måndag 29/11 kommer dem sägs det. Tror det när jag ser det. Nä,nu är det färdigdravlat för dagen.Nu vill jag ha en ugn kväll på jobbet!!

Måla,måla,måla

I dag har jag bytt ut den vita färgen mot grått. Nedre delen av väggen blir grå. Boxarna,när de nu behagar komma,blir också samma grå. Iddes inte ta några bilder idag för man har som fullt upp. Har fodrat hos grannen och fixat med våra egna djur,hämtat barn etc etc. Dessutom är Johan förkyld så han ska nog inte göra särskilt mycket.
Fina Baldur blir brunare och brunare för varje dag nu,vartefter han sätter vinterpäls. Snyggast i byn :) Hraffe´s päls är ff svart,men han har så lång päls.Helt annan päls mot för Baldurs. Intensiv täckesträning pågår ;) Det tar ju sån evinnerlig tid innan Hraffe torkar stackarn,så nu ska det bli täcke på!
Sonen var på innebandy i Härnösand i går. Kom hem vid 8 på kvällen och var helt slut :) Han har träningsvärk idag. Mer innebandy ikväll då det är träning :)
Nä,snart dags att sätta fart med middag. Träningen börjar ju fem,så det blir tidig middag idag!!
I morrn är det jobb igen. Dygn 3 av 4! Sedan är det frivecka :) Under denna vecka kommer elnisse och fixar lampor i stallet! Kanske man ser vad man pysslar med sedan,vilket ju är en fördel.
Nä,jag har inte tid med detta...Ha en trevlig kväll!

Vad är det med vädret??

Varför ska det bli regn nu för? Ishalka och elände väntar alltså. Det var ju så härligt med snö.
Hemma efter ett dygn på jobbet,3 dygn kvar denna sväng. Fick veta att boxarna blir sena.Grrrr. Tydligen finns det inget virke. Är det inte typiskt så säg? Men inget ont som inte har nåt gott med sig. Nu hinner vi fixa klart i nya sadelkammaren i lugn och ro. Ska mest städas förvisso,men det är en uppsjö av gamla grejer där. Bakspadar,vikter till mjölvågen,gamla sågar och rappel. Ett stort fint skåp och vedlåda blir kvar,och stolar och bord. Vedlådan är stor så där i tänkte jag ha täcken som inte är i säsong etc. Den sväljer en hel del.
Dörrarna är tyvärr bara skräpp. Alldeles murkna :( Synd!! Jaja,nog om detta..
Nu ska jag fika och göra nytta,sedan har jag lovat min son en tripp till stan. Det är ju fars dag i morgon och vi har inte köpt nåt paket!! Så det måste vi ju göra :)

Arla!

Arla hittar på mycket roligt just nu tycker jag! Man kan bla bli testpilot,om man har tur,på deras nya produkter!
Det vill jag gärna bli!


 

Jordgubbsgrädden ser ju onekligen god ut :)
Här kan du också anmäla dig!

Julklappar

Har inhandlats idag! Vi är inte klara såklart,men det är en början! Dessutom köpte vi 101 handdukar på IKEA. 2 kr styck.Bra att ha till lamningen ;)
Efter gårdagens snöfall har Johan dessutom haft fullt upp med skottning. Får nog se fram emot en vinter med mycket ensamtid :( Han lär bo i traktorn om det blir mycket snö. Tycker det är skönt att den snö som kom ligger kvar,än så länge. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och vänta på att browniesen blir klara..
Ha en trevlig kväll!


Go Thorsten som nästan alltid vill vara med matte...

Vinter..

Det blev vinter över en natt. Snöstorm..Bilen var sådär mysigt översnöad när man kom ut från jobbet i morse. Kanhända är det dags att ställa undan tennisskorna nu? Johan var nog lite nöjd för nu fick han åka och skotta med snöslungan ;) Jag ska ta mig lite kaffe och så småningom gå ut och måla igen. Verkar som om färgkampen blev en seger för mig. Grå och vit färg inhandlad :) Fast jag sa att sambon fick betsämma själv,jag iddes inte dividera överhuvudtaget. Han är bra snäll min karl ibland ;)
Näää,nu ska man väl suga i sig kaffet...

Mör..

Känner mig mör i kroppen efter målningen igår. Man har nog inte den rätta knycken för att måla tak. Armar och axlar är duktigt ömma,fast inte lika illa som jag förväntade mig.
Var en full dag i går. Hugo hade träning och Julia var hos sin farfar och pluggade matte och hämtades i stan senare. Hugo fick främmande av kusin med föräldrar en stund. Sedan var det kvällstök med hästar och sängen som gällde. Skönt när det frusit till i backen för de var inte ett dugg leriga. Bara frostiga :) Mysigaste stunden på hela dagen att ta in hästarna,OM man inte är jättetrött såklart. Såna dagar finns också. I stallet börjar det likna nåt. Väntar med spänning på inredningen. HOPPAS den dyker upp snart. Dörrar och fönster får gärna komma också. Tänk att allt ska ha sån leveranstid :( Ska bli skönt att få klart så försvinner en hel del extrajobb. Just nu gnor man på så mycket man kan,men sedan när man kan njuta av resultatet och jobbet är klart! Gud så skönt. Sambon har gnott på långa dagar därute så det känns lite som om man dubbelarbetar just nu. Nä,nu har jag inte tid längre.Färdigrastat.. Ha en bra dag!

Nackspärr?

I ett anfall av:fröken duktig,själv är bäste dräng,kvinnor kan-välj själv,så klädde man på sig uniformen och gick med raska steg ut för att måla! Gick bra så länge man kunde använda trappstegen!!! Efter att ha målat så långt jag kom åt med trappstegen insåg man att det var dags att avancera till storstegen. Jag HATAR stegar!!!Hade penseln varit en dm längre,hade jag sluppit storstegen. Funderade starkt på att låna Hugo´s burk keps där å ladda med ett par öl så kanske knäna skulle sluta skallra. Äntrade upp, utan mod på burk, och målade kanten ändå.
Är nu inne på steg 2. Rolla tak med roller. Förlängninspinne har jag.Den gör bara inte som JAG vill. Den gör som den vill själv och halkar ner efter ett tag. Mycket irriterande! Har i alla händelser gjort slut på en liten burk färg och anser mig nu vara värd en fikapaus. Nacke och axlar gör ont så när jag målat klart takskrället kommer jag få gå och titta i backen en hel vecka för att jämna ut det hela. Näää,fy 17. Det allra jävligaste är att detta är bara grundmålningen.
Jajamensan! Det ska göras igen tydligen. Därför skall jag nu efterlysa en låååång människa som älskar att måla tak. Finns det nån sån här ute?? Skulle vara tacknämligt om denne någon inställde sig på gården snarast...

Efter kalaset...

Fick man handdiska minsann för diskmaskinen är död. Eller död är väl inte rätt ord. Den tömmer inte ut nåt vatten alls så eftersom man inte vill ha översvämning har man idag handdiskat.
Krösus,dvs Hugo,har än en gång höjt taket i sitt sparande. Nu är det 4 brak som gäller. Vad han ska köpa för sina pengar vet han inte,men förhoppningsvis nåt bra :) Som en häst eller så.
Nu är det dags att gå ut och mata baggarna samt fixa i stallet inför insläpp. Man brukar vara förutseende och göra det i tid lixom. Sedan är det bara att spilla i betforn och ta in! Ful får man va,men inte dum....
Hugo fick en sån där dryckesmössa idag.En sån med sugrör som man ska ha 2 burkar på. Han är toppnöjd! Lego,blev det åxå. Om lego vore pengar skulle lilleman vara miljonär!
Nää,om man skulle göra nån nytta nudå. Bäst att passa på medan man har ork ;)


Hipp Hipp Hurra!!



Det är Hugo´s födelsedag!!!!
Mamma´s grabb blir stor!!!

Fortfarande oense.

Ja det är vi,angående färg och typ av färg och varför jag tycker att man ska måla boxinredningen om man nu köpt med granfyllning. Om detta tvistar de lärde,dvs vi. Men det reder sig väl kanske.
Har bakat en massa idag. Muffins och rulltårta har jag bakat som den husmor man är. Har dock tyvärr ännu inte bemästrat rollen som diskmaskinsfelsökare. Den maskinen låter som attan men det verkar vara mycket snack och liten verkstad om man så säger. Stängde av den,för den knappen hittar jag!
Har nu en son som längtar till sin födelsedag i morgon. 9 år blir han. Sista ensiffriga födelsedagen.
Så nu ska jag sätta mig breve i soffan och försöka komma ihåg hur man längtade efter att fylla 9!
Ha en härlig lördag!

Vojne,vojne...

Frågan är hur det står till med min mentala hälsa... Har tagit emot,med tacksamhet,ett trumset till Hugo som leveras i morgon. Hoppla. Man kan även uttrycka sig så som att man bundit ris på egen rygg,för lite så är det väl. Återkommer om en vecka så får vi se om man spelar på läppen vid det laget.
Har varit och tänt ljus på gravarna också. Det är så vackert när det lyser överallt. Några lyser det inte på vilket ju är synd. Tog med duvan hem från svärmors grav,men jag har uppenbarligen lyckats lämna vänster handske. Så kan det gå. Får vara glad över att vara högerhänt så länge. For sedan till min mamma och hämtade en kasse böcker,letade katten lite men gav upp då hon inte behagade snacka med mig. Kanske är hon sur över att vara ensam hemma? Drog mig sedan vidare upp i backen till min syster och tog en kopp kaffe innan det var dags att hämta barnen. Det var där det slog runt och jag tackade ja till trumsetet... Måste ha att göra med den borttappade vanten. Förvirringen över vart den tappades måste ha suttit kvar i hjärnan. Så var det nog.
Näää,nu ska jag sjunka ner i soffan och slöa. Trevlig fredag kväll. Nästa fredag körs det trumsolon här,välkomna!

Här sitter jag..

hukad över tangentbordet,med kaffekoppen i högsta hugg.. Fick sovmorgon i morse,eller ja.Klev upp 7 men det är en timme längre än normalt det! Tjatade på min vän Therese att hon skulle ta i lite på julklappslistan,så jag ska inte vara sämre:

 Högst upp står denna. Jag kan även nöja mig med en vanlig transport med fronturlastning,bara jag får dragkrok på bilen..Eller en ny bil
-En paddock vore nice..
-Mark,riktig mark alltså.Gärna en 10 hektar eller så
-Saab X7,alternativt Audi Q7.Vilket som går bra.
-Lottovinst på några millar
-Simon och Thomas,detta för att få ordning inne på kök å badrum främst
-Kläder. Jag har fått mig en åthutning av min dotter att shoppa,men nån får gärna göra det åt mig för jag tycker det är urtrist.
-Sedan har vi diverse hästprylar: boots,transportskydd,sadel,huvudlag,grimmor,täcken.Ja allt man kan tänka sig.
-Ridkläder åt mig själv.

Glömde visst...

Vi har glömska i familjen..Alla glömde,inte bara jag.. Under höstlovet hade Hugo läxa. Knyta skridskor varje dag. Det är torsdag idag.Vi har inte knutit en enda gång så magistern får nog ta både sonen och hans föräldrar i örat...
Eller så får vi fråga vilka dagar och tider den där skridskoåkningen är och åka dit och knyta om han nu inte kan,sonen alltså.Magistern kan säkert knyta. De skulle ha skrillor med kardborre tycker jag....

I dag ringde en karl på mobilen och frågade myndigt om det var Kristina han talade med. Jovisst är det så sa jag. Då frågade mannen om det var samma som Johan det.. Ja det kan man ju kanske tycka tänkte jag,men så vitt jag vet är Kristina ett kvinno/flicknamn och Johan är absolut manligt,men jag svarade ja ändå. Visar sig att det var boxinredningsförsäljaren som ville kontrollera adressen bara. Och ja,vi har samma adress-bara inte samma namn...

..

     

Hoooome sweet home!!

Fy så skönt att få stänga jobbdörren bakom sig i morse och åka hem. Blir lite tunnel när man jobbar långa pass ibland... Men nu är jag leedig!! Jobbar tisdag till veckan dock,men jaja det går det med. Huvudsaken att jag är ledig på Hugo´s födelsedag på söndag!! Johan stack ut och ska skruva skivor nu,jag tänker för min del slappa med kaffekoppen en liten stund till...
I morrn kommer hovis och skor om Big B och verkar Hraffe. Skönt att det blev lite tidigare faktiskt. Traktbrodd i all ära,men ultimat är det ju inte...
Nu ska jag tömma kameran å se om det blev nåt som var värt att spara...
Ha en bra dag!

Min nya "obsession"

 Virtiual mate på World fengur :) Där kan man kolla hur inavelsgraden och förväntad blup,färg etc ser ut.  Det var ju lite kul... Övervägande "roan" på färgen blev det iallafall...

"Konstantskimmel kallas en häst som har insprängda vita hår i pälsen och som är mest koncentrerade till bakdelen. Hästen kallas ofta brun-, svart-, eller rödskimmel osv. beroende på färgen på huvudet och benen. Stickelhåriga hästar har alltid kvar det mesta av sin basfärg på huvudet och extremiteterna. Vinter- och sommarpälsen på stickelhåriga hästar ser ofta väldigt olika ut, hos islandshästen kallas hästar med färgen ofta för färgväxlare. Konstantskimlar är lätta att blanda ihop med skimmlar, rabicanos, sabino-skäckar och vissa tigrerade hästar. Det finns hästar som har ett fåtal vita hår i pälsen, dessa kan vara orsakade av t.ex. hög ålder, ärrvävnad och vita tecken."



Nu har jag lite nedräkning på jobbet. Kliver av i morgon bitti. Ska jobba tisdag visserligen,men 5 dagar helledigt blir det först :)

Onsdag..

I går var vi på Birsta.Jag letade paket till sonen och hittade bara ett!!! Paniiiik... Fanns inte nåt av det andra som stod på önskelistan. Typiskt!! Johan och barnen var på Drakborgen under tiden. Fullt av folk var det.
Snickarna  var och satte takplattor medan vi var borta,så taket är klart nu. Börjar likna nåt!
Har sökt min hovslagare idag åxå..Baldur ena bakdojja är krokig,så jag har satt gubben på att rycka bakskorna,så får vi se om hovis har tid att komma. Har skotid den 19:e annars.. I går kom Danne å Emelie och käkade middag med oss. Grillat blev det. Gott..Synd bara att det spöregnade ;) Småbaggarna fick sista dosen penicillin igår åxå. Skönt att det är klart. De är inte särskilt samarbetsvilliga de rackarna. Starkare än man tror också. Stor-Bruno blir skraj han åxå när man kommer med spruta i högsta hugg.. Ja livet knallar som på och det ena bestyret avlöser det andra :) Livet å landet. Nää,nu ska jag jobba vidare,slut på lugnet. Ha en härlig onsdag!

Första november :)

Så var det slut på oktober...Stallet tar sig :) All plast på plats,2 takskivor på plats. Det var vad vi hann igår. Längtar... Putsade på knoll och Tott igår kväll,lerhögarna.. De gillar att rulla de där två...
På söndag fyller min son 9 år...Vi måste sticka och köpa paket ngn dag..Innebandyrelaterat var visst högt på listan nu när han börjat spela ;) Fick rapport från mamsen igår,det var visst partaj på lokala torget och långa siestor,det är hon värd tycker jag!! Härligt för henne att "komma iväg" :)
Själv ska jag snart dra på jobbet,jag är ju inte pensionär och kan sticka till Spanien jag ;) Har dock en jäkla huvudvärk idag. Har nog stirrat i stall taket för mycket för det känns som om det kommer från nacken. Tur man har alvedon... HAR fotat lite på stallet,men det kom inte längre än kameran,tyvärr. En annan dag!
Johan var på skoterns dag en sväng i går.Han kom hem med skoterställ och skidoo munkjacka till Hugo och en variatorrem till mig ;) Eller till min skoter iallafall haha. Måste ta med hjälmen in och se om de kan byta visir..Det är repigt som 17 så man ser knappt vart man kör.. SNART är det ju skotersäsong :)
Fyndade på "kvarna" häromdagen åxå,ett par vinterridstövlar för en hundralapp. Mkt bra pris det!
Näää,nu måste jag göra mig klar och åka.. Hoppas ni har en härlig dag och att alla barn har en skön första dag på höstlovet :)


RSS 2.0