..




Om ett halvår fyller jag år....

         

Så jag tänkte blogga ut en önskelista redan nu, så hinner man med sig ;) Allt hämtat från Emmishopen!


Stackars pojken min..

Han har feber,snuva,hosta å rinn i ögonen.Det är faktiskt lite synd om honom!! Hoppas det går kvickt över.Hugo har inte varit sjuk sedan jag vet inte när.Han är ju inte sjuk så ofta.Men nu slog det till rejält.Stackar´n.
I dag har jag skjutsat gubben i traktorskopan. Det var på håret han ringde begravningsentreprenören i förebyggande syfte.Men det gick bra,han överlevde iallafall. Vi har satt upp vajer med elkabel på för att koppla in lyset i fårholken. Så vi ser vad vi gör.Så dags nu när det är ljusare ute.Men vi hoppas det funkar bra när lamningen sätter igång.
Om en timme ska jag masa mig iväg och hämta dottern som varit på konfa-läger. Sedan är det som vardag igen. Ponnyakuten på tv ikväll,missas icke. Handla måste jag,förkylningsvänliga produkter såsom drickyoggi etc.
Annars blir det inte så mycket gjort när lilleman är så sjuk..Stackar´n...

Hipp hipp Hurra!!!!

Det är Affe´s födelsedag!! Grattis go´skiten från oss bonnlurkar!!



Vi syns sedan :)

Fredag,äntligen!!

I dag har det rullat på ordentligt. Pressat en massa hö,tog en snabb tur till Armsjön,hämtat sonen och varit till Birsta. Inköpt paket till Affe.Det var NÄRA att det blev en ytterst irriterande papegoja..Men det blev det inte! Blev lite snällare än så.
Rallyvända in på Hööks,köpte saltsten och antibit sprej. Har handlat frontline spray åxå :) Nu ska det bli ordning!
Nu blir det soffan :) En liten,liten stund...

Varför ska det va så svårt?

Jag har skitsvårt att sova tills klockan ringer.Vrider å vänder mig en timme före. Men bara när jag ska upp och jobba. Skitjobbigt!! Suck... Jaja,idag är sista dygnet innan ledighet. Skönt! Vi skotrade till nolby igår en sväng.Sedan var det hästpul och sånt. Jag vill förresten låna mig en overhead. Nån som har en?? Vill måla siluetter i stallet. Det var tanken iallafall. Städa akvariet lite igår..Ålker fick jag ju spola ner i går morse åxå,trist tyckte jag... Jaja,sånt som händer. På lördag ska vi till finaste Affe!Han fyller 2 år. Började handla present häromdagen,men har lite kvar. Storkillen... Ja hua.. Ska under dagen skicka in min semester inför sommaren till chefen åxå.Lika bra,har medarbetarsamtal till veckan,så då kan man ju rätta till om det blev fel.
Nä,jag måste sätta fart om jag ska hinna med mig.Ska ju åka om en halvtimme ju..Ha en härlig dag!

Söndag..

Ser ut som om man får dra på sig storhandskarna och slå ihjäl en ål...Ålker är inte pigg alls..Ligger på rygg å flämtar.Usch vad trist..Men så är det!
I dag är det innebandy hela långa dagen. Lite paus nu till kl 16. Grabbarna förlorade första matchen tyvärr,men de ska ju lära sig förlora snyggt åxå.
Förfrågningar ramlar in om Baldur,det är ju skoj. Min fina lilla häst kanske får ett par föl innan det är klart. Skulle vara kul ju. Blir sugen på sto själv,men jag har inte plats just nu. Har ett gott öga till ett sto på Slätterne,Viska.Himla fin häst.Men platsen,platsen..Och det kostar att köpa åxå...Sedan ska man ju hinna med Klådde å Baldur såklart! Min lilla häst var så duktig med täcket idag som togs av ute i hagen för första gången.Det har ju slutat snöa,så då kan de vara utan ju. Stod stilla och var snäll.Man garderade med grimma och grimskaft.Har man inte gjort det har han garanterat sprungit iväg med täcket runt halsen. Lagen om alltings jävlighet...
Nää,nu ska jag gå å bära vatten och ta en dusch innan man åker på hallen igen.2 matcher kvar i dag för KBK :)
Hugo har varit duktig för att vara "ny" tycker jag.

Jag fryser..

-19 ute och inne är det 17 grader varmt..Hotell Kölden;Välkommen! Glesbygdskavajen på! Ska åka mig en vända på Hööks faktiskt.De har ju lite rea på min favoritgrej...Hästtäcken :) man kan inte ha för många!
Nåt ska man göra på sin sista lediga dag. I morgon jobbar man ju...Vill vara hemma jag! Men nu har man inte så gott ställt så man kan det,Svenska spels fel alltihop! Gav alla hästar avmasksningsmedel igår. Eftersom vi inte riktigt vet vad felet på Pontus är så tar vi det säkra före det osäkra.
Nää,nu ska jag klä mig i eskimåstassen och åka inöver..Fryser både inne å ute idag... Kanske är det gubben som rår för det..Snåla med värmen ska man ju inte...

Det vita guldet..

Det råder ingen brist på det..SNÖ alltså. Det är fjärde dagen på rad det toksnöar och är kallt..Nu överväger jag starkt att sent omsider gå i idé,för nu är jag less. Garanterat är det kanonväder på lördag när jag jobbar,vänta får ni se!
Har i alla händelser startat en bulldeg. Stallet får vänta tills det är skottat så man slipper slita halvt ihjäl sig med kärrorna...
Min besöksstatisik sköt i höjden lite igår,på B´s sida alltså. Nu utökade vi besökande länder med Norge,England och USA. Där ser man. Annonserade på en ny sida för isisar. Kan va det? Jaja,det blir vad det blir i alla fall!!
Nu ska jag mota Thorsten från mitt knä och sätta fart med bullarna,som blir bullformslösa för jag glömde köpa.Får köra bakplåtspapper. Bäst att sätta igång!

Snacka me snickarn...

Det är jag det! Som skruvade ihop sopj****n när borsten lossnade..Så snacka med mig om ni ska ha nåt lagat ;)
Å som snickrat sig blå i sadelkammaren...Nu har gubben fixat dit sina selar åxå. Innan midsommar.Jag är lite chockad.. Trodde det var hörsägen när han sa det...
Min son vill icke duscha. Han anser det vara nog att duscha måndagar och fredagar,efter träningarna. Jag håller inte med. Men hur ska man förhålla sig till detta? Hot eller morot? För inget verkar fungera... Jag gick och duschade själv så länge,bara för att jag frös och för mig själv tänkte att en varm dusch gör susen.. Det var varmt.Första två minuterna.Sedan fick man vänta...och vänta..och vänta..Men det blev inget varmare,så nu fryser jag mer än från början..Glesbygdskavaj å tjocksockar på! Tänk om jag håller på att bli sjuk? För det har jag inte tid med. Florence ska ta hand om de sjuka,och inte ligga och snora själv.Men kanhända tog kallduschen död på varje bacill? Man lever på hoppet. Nu ska jag ringa min vän T,som jag börjar undra är för en vän egentligen..som inte svarar nån enda gång på hela daaaan! Fast jag ringt massor..Eller ja,tre gånger iallafall..Och sms:at.. (Å nej,det är inte Therese) jaja,bäst man kastar sig på luren då...Minst 30 signaler tänker jag ringa denna gång.Riktigt störigt ska det va :)

..


Sjuklingen å stalldrängen..

Kallt å kallt..Heeela tiden

Usch vad jag är LESS på vintern. Nu har det snöat 3 dagar på raken,det räcker nu. Vi har ju snöhögar överallt.
Kallt är det åxå... Nää,nu vill jag ha VÅR! I går inleddes projekt spritomslag. Det gick 2 flaskor asolsprit till benen. Pontus ser just nu ganska fånig ut,vare sig han är lindad eller ej. Utan ser han ut som en stor ullboll på smala ben.Alla ben är rakade nu ju. Med sina röda lindor ser han åxå lite fånig ut. Men huvudsaken är väl att det hjälper? Veterinären har tagit skrapprover förvisso,men det tar ca 14 dagar att få svar. SUCK! Tills dess är det väl mest jag,Florence,som har sjukvårdstjänstgöring.. Undra hur det kommer gå på lördag när jag jobbar då... Tur att hästen är det genomsnällaste som finns. I morrn måste jag baka bullar.Har lovat baka till sammandraget på söndag. Det var i ett svagt ögonblick,och innan jag insåg att man kunnat donera en hundring åxå. Men jag smyger undan en påse till oss själva :)
Nu ska jag sjunka ner på soffan en stund. Är ganska seg i kupan idag efter apt å en massa annat...
JO! Jag har haft ganska skojigt besök på B´s hemsida. Från Japan,Tyskland,Frankrike,Finslan å Svedala då förstås...Men Japan var ju lite långt bort kan tyckas..Men det var ju skoj ;)
NU,blire soffan...5 minuter iallafall.

Mitt i kläderna.

Där får man hålla sig! -22 och det snöar. Ingen rim och reson...
I går var veterinären här,men han hade inga bra svar... Vi ska lägga spritomslag och fick ett medel att tvätta hela hästen med. I 22 graders kyla..Men vad naaajs!! Man kan bli trött för mindre.. det togs hudprover iallafall så vi får se när de är klara. I dag kommer K och klipper ner frambenen åxå. Tänk vad han ska se fånig ut.
I går var det åxå alla hjärtans dag. Fick ni nån blomma av männen nudå?? Inte jag. Jag köpte själv till Chefen. Han blev inge glad tror jag för han sa inte ens tack. Jaja,vem bryr sig.
Nu på morgonkulan gav jag faktiskt hästarna hö inne. Släpper ut dem om en stund,det var så ilsket kallt så de kan få mumsa frukost inne. 3 grader varmt i stallet,en OK temp känner jag. Nu blir det kaffe innan jag måste väcka junior...

Här kommer kylan...igen.

-20 friska grader på termometern..Vad myyysigt,hör ironin... Nä fy..Uppe med tuppen som nästan alltid. Strejkade på lördag morgon,så då fick gubben masa sig upp. Lördag skotrade vi till fina lilla Stina. Vilken äckligt söt hund,å go! Hon somnade i mitt knä. Fördrev tiden där en stund innan man var tvungen att ordna å fixa hemma. Söndag blev bara en tur på skärsättstugan och en runda och sen hem.Julia skjutsade gubben lite.Tur han hade handtag,annars hade han nog studsat av :) Mitt barn är gasglad uppenbarligen.
I dag måste vi ringa veterinären igen. Det här går bara inte. Benen på Pontus är marginellt bättre,men nåt mer måste till. Han har kliat sig ett sår på skapet också,så nu får det vara nog. Ska ringa och be dem komma.
Måste väl kolla med han som bestämmer först bara. (Det är gubben-säger han själv.Och OJ vad han får bestämma bara för det)Tja,annars ska jag njuta av ledigheten :) Har möte på onsdag bara. Nu ska jag ta mig lite kaffe och få upp värmen igen :)

.......

  

Laddar upp bild på rumpan på Baldur nu när han byter färg. Tänkte knäppa bara på rumpan först,men insåg att man kanske ska se att det är en häst och inte en ryamatta?? Sen är det Hraffe å fårskallarna.. Fåren är nöjda att ha nyhalmat och mysigt :)

Oh my...

Det var på håret jag tog mig hem i morse. Fick vänta först på att bussen skulle vända,för den kom inte fram.Sedan fick jag vänta på att grannen skulle spåra åt mig med traktorn. Totalt kaos har det varit. Plogbilen kom ca 12,så nu är vägen enfilig iallafall. Jag har fått gno på med halm åt fåren etc. Det hade yrt in snö dit så det var då bara att slänga in halm.
Hästarna gick in vid 6 tiden igår och kom ut halv 9 i morse. Då var de måttligt less men vad gör man? De fick käka frukost inne för en gångs skull då. Annars är de ju ute mellan 6 och 22 varje dag,men i detta extrema väder kan de lika gärna stå inne och trycka som ute. Gubben skottade så man slapp trussa i drivorna när man släppte ut. Däremot kastade han alla grindhandtag åt sidan för att sedan skjuta all snö över med slungan så de satt fast som berg..Tack för den. Stod på alla 4 och grävde som en terrier för att få fram det översta handtaget samtidigt som man hade ögonen på Baldur så han inte skulle få för sig att smita ut.Men han häll sig i hagen tack o lov...
Näää,om man skulle gå å skotta fram en ladugårdsdörr så man kommer åt spånet innanför...Lika bäst kanske?
Gubben är ute och kör traktor såklart så honom ser jag nog inte på en stund.. I kväll kommer T för vindrickning i sadelkammaren,weird-I know! I morrn SKA jag åka å kika på Stina..Så det så.

Hmmm...

Man undrar ju om man bor i Antarktis när man tittar ut... Snö överallt ifrån. Det stormar och yr. Jag kan tänka mig vår nu faktiskt. Eller iallafall soliga vår-vinter dagar! Det märks på min häst att det är vårigare. Han skiftar färg nu.Det börjar i virvlarna,men nu har han börjat på rumpan åxå. Klådde fäller även han,massor med lååånga strån. Man gör bäst i att inte ha kläder i fleece,blanka material skare va. Så man slipper få med sina hästar in i möjligaste mån. I dag har gubben,enl uppgift,hängt upp selhängarna i sadelkammaren. Undra var? Fast jag ska göra precis likadant,gå å glo och inget säga. Så ska jag göra. Får se hur det går... I morgon bitti kl 7 kliver jag av för denna gång... Är ledig i 8 dagar! Ska trickträna med Klådde i helgen,jag och T. Kan bli kul. Baldur ska få sig en sväng i morrn om vädret tillåter.Stormar det som idag så blir det bara trick med honom åxå. Ska bli kul att se hur det går. Hjärngympa kan ju aldrig vara fel... Nää,nu är min lugna stund över som det verkar.. Blås inte bort nu och KÖR FÖRSIKTIGT! 

Snälla mamma :D

Min mamma är allt bra snäll.Gnällde över mitt strykjärn,som jag hävdade var användbart som vad som helst annat än strykjärn. Nu när jag kom hem har min söta mamma köpt ett nytt åt mig. I love you!! Min mamma är allt bra snäll hon. Hugo hängde med mormor igår. Mormor var hundvakt åt lilla Stina. Hugo gillar Stina,för hon utsåg hans knä som lämplig sovplats. Först ville inte Hugo träffa Stina alls,för han skulle tänka på den dagen hon måste dö sa han. Hua,hemska tanke...Som tur är,är Stina bara 12 veckor gammal så det är långt bort!!
Jag blir också hundsugen.Men jag tänker att det är väl som att träffa bebisar..Det går över när de kräks eller på annat sätt påminner en om de mindre roliga stunderna... Men jag vill iallafall låna Stina när de behöver hundvakt.. Man får hoppas man blir betrodd med uppdraget :D (För på barnfronten är det snålt med utlånandet tycker jag)
Nu har jag avverkat pass 3 av 4. Känns najs att bara ha morgondagen kvar. Sedan är det 8 dagars leeedigt igen! Eller ja..Det ska in ett apt,ett föräldramöte och lite annat åxå..Men ändå! På fredag kommer min vän T och ska dricka vin i sadelkammaren,för vad är väl en bal på slottet..När man kan sitta i sadelkammaren i glesbygdskavajen? Man blir ju inte direkt utbjuden av sin romantiske karl så det stör heller. Vad är det med karlar?? De fattar inte det här med att vårda förhållandet de inte..Jaja,alla är vi olika. Nää,nu ska jag gama ner sista kaffet och gå ut till mina fina hästar,som jag tycker så mycket om!!

Mitt i svängen..

Har nu avverkat 2 arbetspass av 4. Är trött i huvudet idag känner jag. Men men,det går väl till sig :)
Sitter och surfar runt lite medan jag dricker kaffe och tar det lugnt en stund.. Ska svida om och gå ut alldeles strax. Kom hem sent i morse,så man är lite efter i "schemat". Ska impregnera lite täcken idag är tanken.Behövs nog.Bäst att hålla efter! Thorsten driver mig till vansinne om morgnarna. Han blir bebis.Ska vara i mitt knä hela tiden.Man kan bli galen för mindre... Han är som jobbig.
Nää,har väl inget på tapeten just nu. Hjärnan har inte orkat igång än heller så... Ha en trevlig dag!

Mera jobb..

Börjar 9,men har varit uppe sen halv 6 för att hinna fixa stallet. Ställer för sambon typ. Då slipper ju han när han kommer hem och blir förhoppningsvis glad. Vad vet jag. Nu ska jag bara fika å greja så är jag klar! Barnvakten kommer ju såklart,avgjort bäst att vänta på henne...
Min syster och familj har skaffat sig en hund. Jag är lite avis faktiskt. Det blev en Jack Russel vid namn Stina. Blev akut hundsugen..Tänk;en Bullterrier-Bernt! Skulle vara najs.. Men nu har man häcken full så det är inte att tänka på! Jag får väl låna Stina hoppas jag...

Hemma men lite trött..

Idag tog det emot att kliva upp,fast jag vaknade på jobbet..Annars sprätter man upp där när man inser att nu får jag strax åka hem.I dag-not so much. Inte konstigt kanske eftersom det känns som om man inte sovit klart nån enda gång.Klockan ringer vareviga dag,vardag som söndag. Ibland är det mindre kul att jobba skift.I långa loppet är det kanon,men vissa perioder är tröttsamma. Som nu...
Gubben jobbar idag så det är jag och sonen som sköter ruljansen.. Ska gå ut och börja på strax..Mocka och ta in mina hästar.Baldur HAR täcke på,men fel täcke. Han har visst Hraffe´s täcke.För min gubbe tänkte inte till.. Nä.Sedan fick ju Hraffe inget täcke "för han är så bökig att ta på".Är han inte alls det,om man har rätta knycken! Hraffe är en duktig liten häst ska jag säga. Mycket duktigare än kolosserna... Han är faktiskt bara (snart)3!! Kolosserna är 11 å 14 och dem kan inte ens vänta medan man hänger upp handtaget.Så det så! Fast jag tuktar dem så gott jag kan.Trots allt väger man drygt 900 kilo mindre menar jag. En ardenner får man stopp på om de vill själva.Annars är det körigare. Konsekvens är ju lite hyvens då.Min gubbe är inte så konsekvent alltid. När jag tar in dem själv får de banne mig vänta,men gubben kastar handtaget i djupsnön,och sedan bär det av liksom..Så det vore bra om han gjorde lika som mig,tvärtom är ingen bra idé tycker jag,som självutnämnd stallbas haha.
Ordning och reda tack! Näää,nu ska jag sätta fart. Hoppas ni har en härlig lördag!!

Varför är man inte rik??

Jag vill ha ett fett bankkonto och en plånbok jag måste ha ryggsäck för att orka bära runt. Det är så mycket jag vill göra,men som finanserna bromsar...För hur sparar man ihop till dyra grejer utan att hinna bli 70 innan man kan köpa? Cash är king ju,för ju mindre lån desto bättre :)
I går var jag i stallet och grejade. Hraffe stod på gången med grimskaftet över halsen. Stegade runt lite,men blev omparkerad, Till sist stod han snällt så man kratsade alla 4 hovar utan att han försökte gå. Trägen vinner!! Baldur fick ta en sightseeing åxå.. Han tyckte det var lite spännande att få gå omkring å kika. Stod med huvudet lågt länge och kikade in i sadelkammaren. Sedan var det Pontus som blev grundligt tvättad och smord på sina nyrakade ben. Han ser ut som om han har ulliga shorts. Inget hovskägg alls...Lite fult-jaaa.
Men nödvändigt! Pga av såren har han fått en släng av lymfangit åxå. Skit-skit-skit. Men förhoppningen är att hans sår läker,penicillinet gör sitt och lymfangitet går tillbaka av det. Lite svårt att lägga jodomslag på ben med fukteksem så de blir ännu fuktigare. Blir det inte bättre på ett par dagar får vi testa ändå,men nu håller vi rent och torrt så länge. Tur i oturen att vi köpt 100 handdukar på IKEA.
Iallafall så har Baldur fått sitt första sto! Hur kul som helst!! Jag ser fram emot det! Hraffe är inbokad på hingsbete,så han åker bort den perioden då. Blir ju bra det. Har lagt ut annons om Baldur på alla upptänkliga sidor,på Bukefalos har han över 1000 "tittar". Om bara två av dem bokade honom,skulle jag vara helnöjd! Räknar inte med nån rusning direkt ju,men tre,fyra skulle vara kul. Men det blir vad det blir helt enkelt. Testar ett par år och ser om det blir nåt. Har ju Hraffe som jag gärna skulle vilja avelsvisa också.Han blir ju tre i vår så om ett par år är han kanske avelshingst? Vem vet.Man ska satsa mot stjärnorna så kanske man når trädtopparna.
Nu=mer jobb!

Vulkan..

Känner mig som en sån idag. Har fått utbrott i parti å minut. Irriterar mig på typ det mesta,mest gubben. Är riktigt irriterad på att allt man gör tycks vara fel. Man har haft fel skruvar,eller fel ditt eller datt. I dag körde jag över en snöhög med skotern å sa att nu blev du väl impad va? (Jag gillar inte att köra över såna) Näää,hua heller.Det kan vara vad som helst i snöhögar tydligen. Nähä...
Pga av det ohyggligt dåliga humöret (tror jag) blev det huvudvärk åxå. Konstigt att det inte blev en hjärnblödning säger jag...Nää,det är i stallet man ska pula på så är man på bra humör!
Min vän T hjälpte mig testa Hraffe´s täcke och han är ju gullig min häst. Lite orolig från början när han står på gången,men finner sig ganska snart. Han fick inspektera kärran och grepen och snosa runt lite allmänt.Lite hästförskola sådär. Nä,nu ska jag dammsuga å se om det var en bra idé då..Eller om voltan åker ut genom fönstret innan det är klart.

Var är Thorsten?

Thorsten brukar sitta på bron varenda morgon och vänta på att få komma in,men inte idag..Var är Thorsten?? Blir orolig direkt..
I dag rings veterinären till Pontus. Hans ben blev bättre först,men igår var han alldeles varm och han har inte legat i natt. Man känner ju hästarna så man ser ju att nåt inte stämmer. Säkert kliar det på benen trots att vi tvättar och smörjer...Så nu hoppas vi på penicillin...
I går var vi på Skärsättsberget och fikade kvällsfika :) Jättefint har de gjort där! Nytt vindskydd med eldstad. Uppskattat av barnen. Mindre uppskattat av mig är att min gubbe skottat en stor snöhög där man ska köra skoter.Jag gillar icke att köra över såna.Så i dag ska jag träna menar han på...Tror jag inte..Han kan gott skotta bort den...

Shame om me...

Var på affären å handlade.Slank med en mums-mums...Hugo och jag är ensamma hemma och han ville inte ha-SÅ JAG ÅT UPP ALLA SJÄLV! Skääääms på mig.Kastade beviset i soppåsen,längst ner. Hua,nu mår jag nästan illa urk.
Jag försvarar min handling med att vi har pressat hö idag så jag har arbetat bort kalorierna i förskott typ...Hoppas jag iallafall ;)
Näää,ni ska jag slå på kaffe åt min vän T som kommer. Typiskt att hon blev utan fika då....


RSS 2.0