Lite skojig mail som jag fick ;)





Lite sommartips från
experten



Lite
vinkänsla

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips
som jag tänkte dela med mig av:

Först och främst skiljer man mellan
röda och vita viner. Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra
om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordsduk. Det vin, som lämnar en
lila fläck efter sig, är ett rödvin. Riktiga kännare kan på bara smaken
avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika
medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en
vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om
detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och
matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom
falukorv och sylta bör ta ett rött vin.
Portvin är ett vin som man
serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i
trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man
se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa,
ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett
torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i
beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från
systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för
mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan
man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek
sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du
druckit för mycket vin:
- Oöverträffat
- Innovativt
-
Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när
du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
-
Substantiera
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett
omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:
- Tack, men
jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen,
du är inte riktigt min typ.

Lycka till med vindrickandet i helgen
och i sommar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0