Ledig!

Så då var man ledig! Frivecka i påsk,man tackar man tackar. I dag ska vi avmaska fårskallar samt avlusa. Nån far å kliar sig,så det är lika så bra. Vi fick ju köpa nytt maskmedel istället för det nån stal. Jag ska banne mig köpa en kamera! Det stod i kokhuset i ladugården,allra längst upp på en hylla. Inte så man slår ögonen i det precis. Det är så man undrar om det är nån man känner? Som vet vart vi har sånt? Nån som har får måste det nästan vara iallafall för vem annars skulle ha användning av det? Hinkhållarna som stals kan man ju ha till annat,men inte maskmedlet. Sjukt irriterad blir jag iallafall!
Har köpt en råmjölkspasta inför lamningen åxå. Bra att ha om nån föds å är klen. Annars måste man mjölka å feja,denna ska ju underlätta då.
Som tur är,är fåren i bra hull. Mjölken påverkas ju av tackornas kondition samt foder. Kasst foder ger smala tackor å sämre mjölk. Allt hänger ju ihop. Nu avmaskar vi åxå så lammen får användning för det åxå om man säger. Ju mer skyddade de är,ju bättre klarar de sig när de väl kommer. Sen kan ju saker hända ändå,men åtminstone gör vi vad vi kan. Man lär sig nya saker hela tiden,å det är bra. Risken är ju alltid att man blir hemmablind,till å med jordbruksverket skriver att man ska åka runt å kolla på andras får för att jämföra. 
Nä nu måste jag sätta fart....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0